Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Po čemu je bolja podrška? Kakvi ba crni driveri?
To je bilo 2002 vjerovatno kada su i počeli da se razvijaju (a ja sam tada uveliko bio na geforce - prešao sa matroxa a prije njega sam imao voodoo) tako da samo laik može govoriti o lošoj podršci.
Da Nvidia radi bolje grafičke ne znam ni to odakle ti. MSI i ASUS AMD koje sam imao su vrh i ne vidim problem tu. Drivere izbacuju svaki mjesec skoro, optimizuju dosta dobro e sada ako je neka fimra plaćena da optimizuje igru za nvidiu naravno da će na amd lošije da radi (mada sve zanemarivo da se generalizuje).
Fan sam Nvidie i to ponavljam 101 puta ali jarane veći sam fan svog džepa i ni u najgorim snovima ne bih dao ni 200KM više a kamo li 700 samo zato što piše Nvidia.
Kakav ba Intel i Nvidia. Bezze bacanje para. Haj mogu razumjeti kad raja uzima intela zbog boljeg hlađenja i nepregrijavanja a i tih 10% bolje performansi (mada ne vrijede razlike u parama), ali ne kontam one koji uzimaju nvidiu pored ATI kartica koji je u gotovo svim segmentima grafičkih kartica po kvaliteti tu negdje sa nvidijom osim možda u high end i profesionalnim karticama.
Sa varijantom AMD procesor i kartica se može dobrih para uštediti i dobiti približno iste performanse.
Last edited by moke_31 on 16/07/2014 11:58, edited 1 time in total.
Za igranje je bolji intel i to u dosta igara, dokazano (BF4 MP, DayZ, Arma 3, Skyrim, WoW...) dok i manje struje troše tako da ima razloga kupiti.
To za grafičke se slažem mada je u High segmentu baš obratno, kao što sam i naveo r9 290 i 290x koštaju punoooo manje od Titana i GTX 780 a u performansama su iste. U mid range su već Nvidie tu i tamo jače ali opet nešto skuplje mada bih između gtx 770 i r9 280x za iste novce uzeo ovu prvu
Sumnjam da si vidio 8 core intela jer za desktop računare ne postoje.
A i7 sa 4 corea i 4 threda sumnjam da si vidio za 80$ (vjerovatno je bidanje pa početna cijena 80$ plus 50$ dostava ).
avaks wrote:Sumnjam da si vidio 8 core intela jer za desktop računare ne postoje.
A i7 sa 4 corea i 4 threda sumnjam da si vidio za 80$ (vjerovatno je bidanje pa početna cijena 80$ plus 50$ dostava ).
Naravno da ne postoje, a Xeon sa 8 jezgri je serverski procesor ne desktop, inače cijena nekih cca 1000$ .
Hajde ti meni link za taj od 80$ pa da i sebi i tebi po jedan kupim a ti plati dostavu i carinu
avaks wrote:Naravno da ne postoje, a Xeon sa 8 jezgri je serverski procesor ne desktop, inače cijena nekih cca 1000$ .
Hajde ti meni link za taj od 80$ pa da i sebi i tebi po jedan kupim a ti plati dostavu i carinu
Prije sam imao intel proc - amd grafa, sada amd proc - nvidia...
Da mogu sklopit po zelji bez ogranicenja, uvijek bi isao na intel - nvidia kombinaciju.
Madrid wrote:Prije sam imao intel proc - amd grafa, sada amd proc - nvidia...
Da mogu sklopit po zelji bez ogranicenja, uvijek bi isao na intel - nvidia kombinaciju.
Madrid wrote:Prije sam imao intel proc - amd grafa, sada amd proc - nvidia...
Takve generalizacije su glupost... Zavisi od novca i sta ocekujes od procesa ili grafike. Za neke stvar je bolji neki AMD cpu, za druge Intel. Tako i za grafike.
Otiđite malo na bug forum pa vidite koliko ljudi imaju problema sa driverima za amd...
Naravno sve se to sredi, obicnim igracima ne znaci puno, ali ljudi koji redovno igraju igre cim izađu imaju problema, 90% igara na nvidiji radi skoro isto i kad izađe i godinu nakon izlaska, dok kod AMD to nije slucaj.
@steve sta sa 8 core ?
Imam fx 8350 i leti uredno, malo vise trosi i malo vise se grije od konkurencije, ali svoj posao obavlja uredno...
Vodeno hlađenje od ~200KM je jednako kao i neko bolje normalno vazdušno od 100KM, ali kada ideš na skuplja (oko 400-500KM) i radiš OC, tada ti se isplati, jer ćeš imati niže temperature.
Uvijek je bolje high end vazdušno (Noctua DH14 recimo) nego entry level vodeno.
Ko voli tišinu i ne previše OC onda može i proći neko jeftinije vodeno ali da je bolje od nekog vazdušnog u tom cjenovnom rangu, nikako.
Btw moj Hyper 212+ (starkelja hehe) drži i5 4590 na 53 stepenena (max peak) u full loadu, ja prezadovoljan