hercegovac_pravi wrote:
Nije valjda da u postizbornom političkom sporazumu očekuješ detaljno citiranje zakona koji tek treba biti urađen, usaglašen i izglasan? Ovdje se radi o NAČELIMA ili principima na kojima će se novi zakon kreirati.
Milion puta vam je objašnjeno na ovome forumu, popis stanovništva DA, legalizacija etničkog čišćenja i genocida NE. To što bi ti želio da kreiraš novu vlast baziranu na progonu ljudi (ili humanom preseljenju, što bi reko Frnacek, kroz Dretelje, Heliodrome, Gabele, Manjače, Omarske itd..itd..) mene APSOLUTNO ne obavezuje na bilo šta. Tvoj problem a ti se zapitaj o kakvoj se prirodi problema radi. Ako je po tebi kompromis da Bošnjaci svjesno daju legalitet onim koji su ih ubjali, žive spaljivali, klali, silovali...onda na takav kompromis možeš zaboraviti.
A za platformu...pa imate one žute, plave i crvene flomastere...pa ošini..mada mislim da je za takvo što sada prekasno.
u tom slučaju, načelno se i mi ne slažemo jer je previše prostora ostavljeno za manevriranje...i u konačnici, za donošenje nepovoljnog rješenja barem za ovu stranu, pogotovo kad se uzme u obzir tko bi trebao dirigirati navedenim procesom..ili možda želiš reći da su ovdašnji protagonisti trebali potpisati platformu (čitaj potpisati presudu) i pristati na uvjete koje nudi isključivo druga strana?
paralela sa bojicama je u najmanju ruku smiješna i infantilna.. nastup i retorika primjerenija balavurdiji u predškolskoj fazi nego levelu gdje se rješavaju stvari od vitalnog interesa za čitavu zajednicu, međutim, od koga dolazi...iznenadio bih se nečem drugačijem.
vezano za taj popis i legalizaciju čišćenja...aludirao sam prvenstveno na federaciju i stanje na ovom 'našem' terenu...sigurno da bi se to pitanje trebalo riješiti u paketu, ali valjda ćemo prvo počistiti u svom dvorištu prije nego se bacimo na ono drugo...ili nećemo? u svakom slučaju, ne tražimo pristanak suprotne strane na stvari koje ne žele prihvatiti...ali bi bilo isto tako poželjno i ponajprije ljudski, da ta ista strana također ne nameće instant rješenja drugoj strani ili nedajbože, istu forsira da ih prihvati ako želi da participira u vlasti..ne misliš li tako?