vuka draskovica iz 1991..
INGLORIUS BASTERDS
Moderator: _BataZiv_0809
- johnnykola
#51 Re: INGLORIUS BASTERDS
noz 2 zomrica milijanovica - nastavaka hita
- zomri
#52 Re: INGLORIUS BASTERDS
vidi nikolice, starog narkoleptičara što se prepozno

- Soul_Sista
#53 Re: INGLORIUS BASTERDS
..jel iko skontao one scene kad rezu kose mrtvim nacistima??

- metar_drva
#54 Re: INGLORIUS BASTERDS
jok, samo si ti primjetilaSoul_Sista wrote:..jel iko skontao one scene kad rezu kose mrtvim nacistima??![]()
p.s. ne rezu im kose, nego im skidaju skalp.
- Soul_Sista
#55 Re: INGLORIUS BASTERDS
..dakleM, pitala sam jel iko skontao sta te scene predstavljaju u filmu? zasto im skidaju skalp?metar_drva wrote:jok, samo si ti primjetilaSoul_Sista wrote:..jel iko skontao one scene kad rezu kose mrtvim nacistima??![]()
- zomri
#56 Re: INGLORIUS BASTERDS
iz istih razloga iz kojih ih skidaju i indijanci - ratnog trofeja.
a i aldo raine je od svakog tražio po 100 naci skalpova. pa je tu još i veza sa aldovim indijanskim porijeklom a na nekom meta-filmskom nivou taj postupak govori da se radi o westernu (gdje je skalpiranje redovna praksa) smještenom u vrijeme ww2.
a i aldo raine je od svakog tražio po 100 naci skalpova. pa je tu još i veza sa aldovim indijanskim porijeklom a na nekom meta-filmskom nivou taj postupak govori da se radi o westernu (gdje je skalpiranje redovna praksa) smještenom u vrijeme ww2.
- metar_drva
#57 Re: INGLORIUS BASTERDS
zato sto:Soul_Sista wrote:..dakleM, pitala sam jel iko skontao sta te scene predstavljaju u filmu? zasto im skidaju skalp?metar_drva wrote:jok, samo si ti primjetilaSoul_Sista wrote:..jel iko skontao one scene kad rezu kose mrtvim nacistima??![]()
1. zadatak jedinice je da utjeraju strah u kosti svabama i da ih ubijaju na sto okrutniji nacin
2. Lt. Aldo Raine (Brad Pitt) ima korijene indijanske krvi, a skidanje skalpova je u indijanskoj tradiciji
3. Lt. Aldo Raine kod postrojavanja jedinice kaze da se ubijenim svabama mora skinut skalp, a u vezi sa tackom 1.
- reeves
#58 Re: INGLORIUS BASTERDS
Ima li neko titlove od ovog filma,hr jezik. gledao sam na divix titlovi, podnapisi nema nigdje ....
-
somethings
- 2407
#60 Re: INGLORIUS BASTERDS
Odgledah sinoc film u multiplexu. Film me pravo iznenadio, ocekivao sam puno nasilja i akcije kojeg je u ovom filmu bilo pravo malo s obzirom na tri veoma vazne cinjenice:1. Tarantino; 2. WWII i 3. trajanje fima od 153 min.. Film je ustvari zasnovan na odlicnoj prici, dijalogu i fenomenalnoj glumi C. Waltza(Landa), na koju sam posebno obratio paznju jer mi je jaran koji je odgledao film prije, rekao da obratim paznju na njegovu zaista odlicnu glumu(dobitnik je Kanske nagrade za najboljeg glumca, a to je i jedina nagrada ove godine za americki film na Kanskom festivalu , i mislim da cista obraza zasluzuje Oscara).
Sto se tice okrutnog ponasanja "Prokletnika" prema nacistima, po meni je to sasvim OK i opravdano, i tako bi se trabalo ponasati prema svim fasistima(ustasama, cetnicima itd.).
Sve u svemu po meni se radi o dosta dobrom i kvalitetnom filmu, koji ne obiluje sa previse "americkog sranja" kakvim su napakovani do vrha, gotovo svi, danasnji Hollywoodski filmovi .
Pozdrav
Sto se tice okrutnog ponasanja "Prokletnika" prema nacistima, po meni je to sasvim OK i opravdano, i tako bi se trabalo ponasati prema svim fasistima(ustasama, cetnicima itd.).
Sve u svemu po meni se radi o dosta dobrom i kvalitetnom filmu, koji ne obiluje sa previse "americkog sranja" kakvim su napakovani do vrha, gotovo svi, danasnji Hollywoodski filmovi .
Pozdrav
- johnnykola
#61 Re: INGLORIUS BASTERDS
dobar v for vendetta.