INGLORIUS BASTERDS

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

johntra

#26 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by johntra »

Film je odličan...klasična Tarantino režija sa prožimanjem njegovog divljenja prema spagheti vesternima i filmovima iz 50ih i 60ih godina o Drugom svjetskom ratu...soundtrack filma to najbolje dokazuje, skoro 70 posto istog su numere iz spagheti vesterna...
odlična glumačka ekipa, na čelu sa Waltzom, koji će prema najavama sigurno biti kandidovan za Oscara...Tarantino je rekao da mu je Waltz vratio vjeru u film, te da nije našao pravog glumca za tu ulogu, film nikada ne bi ni snimio...
svidja mi se još kako koristi iste glumce u svojim filmovima i kako bez nekih ne može napraviti film...to dokazuje Samuel Jackson kao narator ili glas Harvey Keitela na telefonu kao američkog generala, kada Waltz zove da dogovori uslove o predaji...
inače, pošto Tarantino voli da odglumi epizodne uloge u svojim filmovima, tako je bilo i ovaj put...ovaj put je bio Nazi vojnik u prvoj sceni skidanja skalpa...naravno, mi to nismo vidjeli...i posudio je glas američkom vojniku u onom njemačkom filmu o Zolleru...
što se tiče priče da je ovo jevrejski film, to nikako ne dolazi u obzir, jer se javilo već nekoliko jevrejskih udruga širom svijeta u kojem se žale da su prikazani isto, pa čak i gore, nego Nacisti...
dezurni_ucenik

#27 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 04:20, edited 1 time in total.
anais_nin

#28 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by anais_nin »

CVIKERASH wrote:HUGo stiglitz (njemac sto ubija naciste) i onaj njemacki oficir sto voli piti mlijeko su definitivno najjaci likovi u filmu........
shtiglich je men ov maj drimz :evil: :run: :D
meni je film bio nevjerovatno zabavan...bice odgledan makar jos jednom :D

P.S. raja imajte obzira...ako u postu pisete o sadrzaju filma bilo bi lijepo da to naglasite na pocetku poruke :) ipak ima forumasa koji film jos uvijek nisu pogledali, a to namjeravaju uciniti...
karanana

#29 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by karanana »

dobar je film. na momente pomalo usporen ali ne mogu reci da je imalo dosadan jer je dobro napravljen i snimljen i cak ono njemchevo jedenje strudle ili pijenje mlijeka koje i ne mora biti onako dugo je dobro u filmu. onaj shvaba mi je definitivno naj-karakter u filmu. pravo pametan, inteligentan i gospodin.
ali, ja da sam nijemac, ja mislim da bi imao negativan stav prema filmu, na stranu to sto su nacisti-nacisti, ali nekako ovdje se na neki nacin vrijedjaju svi nijemci pomalo pa i ovi normalni i civilizirani koji danas zive u njemackoj.
statix

#30 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by statix »

Meni malo naginje na americko- izraelskupropagandu. :oops: Istina je da je sam nacin snimanja scena u stilu Tarantina, jezicnih i otkacenih scena nije nedostajalo kao ni ranije, ali imam zamjerku da je podosta politicki film sa nekim ofucanim holivudskim trikovima, sto nisam ocekivao od Tarantina.
Sam fazon da ako nekoga ne ubijes kad imas priliku da ce ti se kasnije osvetiti je ofucan.

Ipak sama gluma je po meni najbolji dio filma, pogotovo njemacki oficir (zna li neko ime, je li njemac?) i Brad Pit sa facom kase. :lol: :lol: genijalan je
karanana

#31 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by karanana »

C. Waltz je shvaba.

e zaboravih upitati, jeli ikog scena u kafani imalo podsjetila na seriju alo, alo?
ultima_palabra

#32 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by ultima_palabra »

E jbg, ja u tom svemu ne vidjeh ništa političko, pure entertainment kao i uvijek kod Quentina ;-)
CVIKERASH wrote:evo misljenje zidova o tom filmu.....procitajte i komentare

http://www.americanthinker.com/blog/200 ... _jews.html
Joj čitao sam ove komentare, pa nevjerovatno koliko ima Fatmira Alispahića tamo :lol: Haj lakše mi je kad vidim da nije samo kod nas ljudima ispran mozak :roll:
chengaba

#33 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by chengaba »

Sinoc odgledah, meni film bara-bara sa Pulp Fictionom, kojeg obozavam usput...
Dijalog zna biti dug nekad, ali onaj svabo je to tako odglumio da sam zalijepljen za stolicu slusao svaku njegovu rijec...
Soundtrack, kostimografija, krvi, šege i šale. :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Zox

#34 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by Zox »

ri0 wrote:
Zox wrote:Heh, znao sam da ce nekom zasmetati jevreji :-)
Tarantino je, inace, klasicno izraelsko prezime :lol:
Nije Tarantino ali jeste Weinstein company :-) Kompanija koja stoji iza filma...

"..Born in Flushing, New York, Weinstein and his younger brother, Bob, grew up Jewish ..."
citaj dalje ;)

Zox wrote:I, kad vec spominjes lobije, potkuj to cinjenicom da su dva glavna producenta svih Tarantinovih filmova jevreji ;) pa to, do sada, nekako nije izlazilo u prvi plan.
Jazz_Junkie

#35 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by Jazz_Junkie »

Gledao ga u ponedjeljak. Nije nista posebno, ali definitivno bolji od Kill Billa. Eli Roth, koji je glumio Donny Donowitza, je izjavio kako je ovaj film tako dobar da bi mogao do sad biti najbolji Tarantinov film, s cime se ne mogu sloziti.
diler

#36 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by diler »

Pocetak filma je obecavao, kasnije nista posebno. Kao sto neko napisa americko-izraelska propaganda. Jebo filmove gdje ameri pobjedjuju.

Gluma na nivou osim Pitta, malo ga je akcenat pojebao.
Col. Hans Landa :thumbup:
Mada je na kraju razocarao. :-?
zomri

#37 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by zomri »

karanana wrote:C. Waltz je shvaba.

e zaboravih upitati, jeli ikog scena u kafani imalo podsjetila na seriju alo, alo?
jest mene ;)
nije to sve, ima još referenci koje sam primjetio:
-brad pitt u odijelu i arrvederči fazi opasno skida brandovog kuma. belo odelo, obrve, izbačene žvalje..sve je tu :D :-D :D
-ww2 meets western je već viđeno u otpisanima pa film cijelom dužinom vuče i na prleta i tihog seriju
-film u filmu "štolc der nacion" je pljunuti walter brani sarajevo, scena kad ih batica tamani sa sahat-kule ;)
ri0

#38 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by ri0 »

Zox wrote:
ri0 wrote:
Zox wrote:Heh, znao sam da ce nekom zasmetati jevreji :-)
Tarantino je, inace, klasicno izraelsko prezime :lol:
Nije Tarantino ali jeste Weinstein company :-) Kompanija koja stoji iza filma...

"..Born in Flushing, New York, Weinstein and his younger brother, Bob, grew up Jewish ..."
citaj dalje ;)

Zox wrote:I, kad vec spominjes lobije, potkuj to cinjenicom da su dva glavna producenta svih Tarantinovih filmova jevreji ;) pa to, do sada, nekako nije izlazilo u prvi plan.

my bad :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#39 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by Truba »

da skratim

nudi li film nešto novo što nismo vidjeli?
zijancer

#40 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by zijancer »

je li to ima jos neki film u kojem se reziser kvalitetno pozabavio familijom kompletne holivudske industrije? ukljucujuci i propagandu na celu sa vojnikom rajanom :P
a koji to? :zoka: daj naslov

napravio je 'jaja josephine' od njih :cry:
Truba
Grijem se na: Plin i struju

#41 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by Truba »

:mrgreen: dalje
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa

#42 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by dr.gog »

U jednom od zadnjih brojeva Špigla,novinar je priglupo pokušao,politički korektno,da mezeti Kventina T. sa tezom da onakvim brutalnostima namjerno pokušava izazvati sućut ka nacistima.Budem za vas preveo da se ismijete Kventinovim lucidnim odgovorima...glede filma,stekoh utisak da se u glumi B.Pitta i ekipe forsira ona strip burleska odn.podhebavanje južnjačkog military seljakluka slavne Ju-es armije.Ispalo je dobro po meni,ali dosta raje je to skapiralo kao jeftini proamerički fol.Elem,mislim da je Tarantińo napravio dobar špageti film,sa prilično uvrnutim scenarijem.
Njemački glumci su bili naprosto za 10,i jedva čekam dvd sa njemačkom sinhronizacijom,gušta radi...
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#43 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by UnscarD »

Volio sam Tarantina vise kada sam bio mladji...sada jednostavno mislim da kroz sve njegove filmove, promovise nasilje upakovano u zajebanciju - nasilje je funny...to mi pocinje smetati jer nasilje nije zabavno.

Meni najbolji (i najnormalniji) njegov film je Jacky Brown.

A sto se tice jevreja i lobija, u ovom poslednjem filmu ( IB) u jednom dijelu, jedan od likova, u sklopu neke rasprave o filmovima, upravo kaze da je Hollywood pod kontrolom jew lobija. Doduse neka je igra rijeci ako sam dobro upratio ali to je poenta.

Naravno ne znaci to nista ali je interesantno...
zijancer

#44 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by zijancer »

glede filma,stekoh utisak da se u glumi B.Pitta i ekipe forsira ona strip burleska odn.podhebavanje južnjačkog military seljakluka slavne Ju-es armije..
odvukavsi paznju u tom pravcu, genijalno je sakrio privata fredricka zollera u njemacku uniformu.. i omogucio nam da na miru posmatramo reakcije na njegovu verziju problema
mislim da je sebe upakovao u Cristopha Waltza

edit:
Col. Hans Landa: Looks like ..What's that American saying... about shoes... and feet?
Lt. Aldo Raine: The shoe is on the other foot, yeah I was just thinking that.
pirmin

#45 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by pirmin »

dr.gog wrote: Njemački glumci su bili naprosto za 10,i jedva čekam dvd sa njemačkom sinhronizacijom,gušta radi...

Oprostit ces, glavni lik od Svaba je Austrijanac. :D

Evo onlajn verzija:
http://www.watch-movies-links.net/movie ... _basterds/
Gazija80

#46 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by Gazija80 »

I ja sam sinoc gledao taj film...film je ludilo...nepamtim kad sam ovako dobar film gledo...
JOs na njemackom jeziku...a joooooooooooooj...kako samo ovaj Austrijanac glumi oficira Landa...ko ima priliku, neka obavezno pogleda ovaj film
fakat

#47 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by fakat »

Vala, nikad nisam gotivio Tarantina, sada jos manje. Industrija zabave. Nisam pogledao, ali zvuci sasvim predvidljivo i politicki korektno, a satro sokantno.
johnnykola

#48 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by johnnykola »

fakat wrote:Vala, nikad nisam gotivio Tarantina, sada jos manje. Industrija zabave. Nisam pogledao, ali zvuci sasvim predvidljivo i politicki korektno, a satro sokantno.
otprilike tako.
metar_drva

#49 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by metar_drva »

fakat wrote:Vala, nikad nisam gotivio Tarantina, sada jos manje. Industrija zabave. Nisam pogledao, ali zvuci sasvim predvidljivo i politicki korektno, a satro sokantno.
najvise volim kad neko komentarise ono sto nije gledao/probao....
zomri

#50 Re: INGLORIUS BASTERDS

Post by zomri »

metar_drva wrote:
najvise volim kad neko komentarise ono sto nije gledao/probao....
baš tako :thumbup:
jedino su mi gori od njih oni što dođu u kino pa prespavaju pola filma i onda, kao, ne valja
Post Reply