INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Ci-Nick

#28251 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Ci-Nick »

neki wrote: 02/05/2026 12:36 Mandarine se u dalmaciji beru u oktobru, novembru, naranče najkasnije u decembru.
Moje su u martu već procvjetale
Ne postoje neke kasne sorte?
Kad se beru grejp i limun?
A na kraju krajeva sve i da sam zaboravio da li je to bio kraj decembra ili kraj februara ne mjenja poentu da je razlika u zrelo ubranom i onom iz hladnjaca koje nam prodaju po trgovina nebo i zemlja.
bumerangss

#28252 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by bumerangss »

Fol sa pika karticom danas -10% u konzumu i merkatoru
Otišao u Merkator u Ložionicku prvi put nakon 3 4 godine
Veliko razocarenje! 70% artikala je vec na nekoj akciji koji fening samo da ne bi dobio -10% jer se popust ne odnosi na vec snizene artikle.
Kupio šerpu od 28 KM samo da bih nabio račun 50 KM koliko je bio uslov da bih imao popust sa pikom

Gastro odjel bezveze i preskup
Pomfrit 11,45 KM a u bingu je 9,95
Punjene paprike 19 i nesta a u Crvena j 16,95 koje su mnogo bolje i ukusnije jer ove u merkatoru pune riže a meso u tragovima

Pločice na podu polupane na bezbroj mjesta i ne samo da zapne točak od kolica nego dosta kupaca zapne obučom i poleti da padne :-) doslovno fale komadi pa i cijele pločice na podu

Odron i ni blizu starom merkatoru
I nije bilo toliko gužve koliko sam ocekivao

Ne idem više ni da bude -20%
nepass1

#28253 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by nepass1 »

tramvajtrojka wrote: 28/04/2026 10:20
moon_walker_90 wrote: 27/04/2026 08:39
nepass1 wrote: 27/04/2026 07:18

Zadnjih par godina su breskve i nektarine bas odron
Generalno je voce postalo odron nazalost...
Postalo je odron kad je Bingo preuzeo dzananovica koji je bio najveci uvoznik voca i povrća u BiH za sve markete, pa je tako Bingo srozao kvalitetu uvezenog voca u totalu, bukvalno su svukli ponudu voca i povrca u trznim centrima kod konkurencije kao sto su imali kod sebe godinama
Zalosno odes u hr, kupis nako grozdje na akciji i sjebes se kako je dobro. Ko da sam iz iz sahare dosao jbt.

Danas odem u bingo da se namirim. Zaradio kupona 300KM, dali mi sve po 50KM kontam haj sad 200-250 skrsiti i ostane mi kupon. Jesam kupio mesa za 73KM, nutellu i indijski orah za cenera. To su jedina tri artikla koja su dvocifrena. Nisam imao ni puna kolica, mozda 2/3 puna.
Na kasu 372KM, zamantalo mi se
Prosli mjesec zaradio 250KM, haj jesam najveci persil kupio, mesa, tecni deterdzent i tako tih skupljih artikala i racun bi 310KM.
nepass1

#28254 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by nepass1 »

bumerangss wrote: 09/05/2026 20:17 Fol sa pika karticom danas -10% u konzumu i merkatoru
Veliko razocarenje! 70% artikala je vec na nekoj akciji koji fening samo da ne bi dobio -10% jer se popust ne odnosi na vec snizene artikle.
Kupio šerpu od 28 KM samo da bih nabio račun 50 KM koliko je bio uslov da bih imao popust sa pikom

Punjene paprike 19 i nesta a u Crvena j 16,95 koje su mnogo bolje i ukusnije jer ove u merkatoru pune riže a meso u tragovima

Pločice na podu polupane na bezbroj mjesta i ne samo da zapne točak od kolica nego dosta kupaca zapne obučom i poleti da padne :-) doslovno fale komadi pa i cijele pločice na podu

Jucer covjek na kasi ispred mene, popust mu bio 1,5pf sve na akciji kupio, dobio popust na kesu :lol:
pepeljara

#28255 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by pepeljara »

Jestel primjetili zadnju godinu masovno shrinking cijena-velicina/cijena odnosno prodaja mini i macro pakovanja :D
fola griz ovo ono a cijena ono kad uporedis sa vecim pakovanjem ko suho zlato :d

Ludilo sta nam rade sa cijenama.
dječak sa šibicama

#28256 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by dječak sa šibicama »

Vec grme mediji da hrana poskupljuje ali naredne godine, zbog ovog sranja trenutnog.

Ne znam kako drugi, ali ja sam uvjeren da sve ovo neko namjerno radi. Jebace nas konglomerati. Ne ovi nasi minioni, naravno.
pepeljara

#28257 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by pepeljara »

samo daj vise daj ciljevi veci.
Kod mene jaran radi u komercijali, non stop im dizu ciljeve, nevjerovatno, niko ne dostize, niko povisice ne dobija... :roll: :roll: Vjerujem da je u svim ovim "veleprodajama".
suspect_zero

#28258 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by suspect_zero »

bumerangss wrote: 09/05/2026 20:17 Fol sa pika karticom danas -10% u konzumu i merkatoru

Bila i ja četvrtak i opet se razočarala, puretine PP nemaju, cijene katastrofa...jedino onaj Violeta tec.det. se isplatio., odavno kontam da mijenjam mjesto fasunge....jos ona ludaca dole na ulazu nikom nije dala smirom proći :oops:
Post Reply