Incorrect SIM Card

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
Catala Cule
Posts: 163
Joined: 11/12/2009 21:33

Incorrect SIM Card

Post by Catala Cule » 15/02/2011 22:04

Pozz svima :)

Dakle, upload-ov'o sam novi sofware za svoj SE k800i, međutim poslije da ga upalim, kaže mi

"Insert correct SIM card"

Šta da radim ?! :(


User avatar
burekodsira
Posts: 3301
Joined: 09/07/2006 00:23
Has thanked: 5 times

Re: Incorrect SIM Card

Post by burekodsira » 15/02/2011 22:37

da nisi nabacio brandiran firmware nekog providera i tako mozda zakljuco mob? flashuj ga ponovo nebrandiranim firmwareom ili ako nije do toga potrazi neku prijasnju verziju jbg

EUROBIH
Posts: 1032
Joined: 03/09/2009 18:57

Re: Incorrect SIM Card

Post by EUROBIH » 15/02/2011 22:45

tvoj telefon je nekad bio otključan sa java pachom i svake SE update ti donosi ponovno zaklučavanje i dodatne troškove otklučavanja i tako u nedogled........
...sa update nisi dobio ništa ...(bez servisnog debrendinga i podizanja cid-a na 53 nećeš dobiti poboljšanja)...samo ponovno otključavanje telefona...i novčanika

EUROBIH
Posts: 1032
Joined: 03/09/2009 18:57

Re: Incorrect SIM Card

Post by EUROBIH » 15/02/2011 22:55

burekodsira wrote:da nisi nabacio brandiran firmware nekog providera i tako mozda zakljuco mob? flashuj ga ponovo nebrandiranim firmwareom ili ako nije do toga potrazi neku prijasnju verziju jbg



ne talasaj :lol: :lol: :lol:
on je zaključan ponovo flešom!!! u java skriptu -folder igrice i fleširanje mu ne pomaže da ga vratiš u prijašnje stanje!!!
preko emma2 csca servera kartice je jedino pouzdano dekodiranje,a ovaj sistem (pachom) je obnovljiv svakim flešanjem-bilo kojim flešom!

User avatar
Catala Cule
Posts: 163
Joined: 11/12/2009 21:33

Re: Incorrect SIM Card

Post by Catala Cule » 15/02/2011 22:57

Jao, jao, baš ste mi pomogli -.-

User avatar
Johnny071
Posts: 619
Joined: 11/02/2009 13:42
Location: izmedju redova
Contact:

Re: Incorrect SIM Card

Post by Johnny071 » 16/02/2011 18:56

ukratko- odnesi telefon da ti se "dekodira" :9 imas tih radnji na svakom cosku i eto.

Nermin_BH
Posts: 1166
Joined: 03/01/2011 18:07

Re: Incorrect SIM Card

Post by Nermin_BH » 17/02/2011 22:34

Skini custpack (emea_2) i upladuj na mob i sve ok :)

Post Reply