ode mr Bi tako ko da jesi propustiopitt wrote:Opa.....vidi predstave:D Umalo ne propustih
:D De malo ubrzajte moram a predavanje uskoro
Inauguracijski govor Zeljka Komsica
-
emac
Mislim da ce Haris poradit na reisovom pa svom dzepu, a Zeljka cemo vidjet... pod prismotrom je nemam komentara sadamr__bosnjak wrote:de ne baljezgaj, ja niti sam glasao za Harisa nit´ mislim da je bolji od Komsica, mislim da obadvojica kao bosanski patrioti moraju raditi protiv cetnickih i ustaskih snaga. Nego koja je tvoja strana, kineska?
-
hobit
- ova sa nobelovcem je najjacaklif wrote:Mislim da bismo u roku od 4 ? 7 godina:
- usli u EU,
- sveli nezaposlenost na 10 ? 15%,
- dobili negdje oko 500 ? 700 km auto-puteva,
- imali prosjecnu platu od 500 ? 600, penziju od 350, socijalnu pomoc od 200 Eura,
- da bi se iz dijaspore vratilo oko 60 ? 70% stanovnistva,
- da bi zemlju htjelo napustiti jedva 20% mladih i obrazovanih,
- da bi na izbore izlazilo oko 70 ? 75% biraca,
- dobili barem jednog nobelovca i BH fudbalski klub u ligi prvaka?
zaboravio si samo spomenuti da bi smo lansirali prvi bosanski satelit, a mozda i prvog Bosanca poslali na Mars
Koga je briga sta je Komsic rekao, i uopste sva trojica kad je predsjednistvo ko ikebane, nit ih sta ko pita nit oni imaju neke ovlasti, sam da ko Cavic mozda amnestiraju zatvorenike.
Al eto sta ti je Bosanac, lizoguz ili kontras do groba.
Nego ima li ko ovde da misli svojom glavom, da ne viri iz prkna ni ovima zdesna ni ovima slijeva.
- danas
batali foummr__bosnjak wrote:P.S. znao sam da ces nekako tako odgovorit.danas wrote:nije bolanmr__bosnjak wrote:de ne baljezgaj, ja niti sam glasao za Harisa nit´ mislim da je bolji od Komsica, mislim da obadvojica kao bosanski patrioti moraju raditi protiv cetnickih i ustaskih snaga. Nego koja je tvoja strana, kineska?moja je strana ilirska
-
Timotije
Nista od toga , ali lijepo za vidjetiklif wrote:Mislim da bismo u roku od 4 – 7 godina:
- usli u EU,
- sveli nezaposlenost na 10 – 15%,
- dobili negdje oko 500 – 700 km auto-puteva,
- imali prosjecnu platu od 500 – 600, penziju od 350, socijalnu pomoc od 200 Eura,
- da bi se iz dijaspore vratilo oko 60 – 70% stanovnistva,
- da bi zemlju htjelo napustiti jedva 20% mladih i obrazovanih,
- da bi na izbore izlazilo oko 70 – 75% biraca,
- dobili barem jednog nobelovca i BH fudbalski klub u ligi prvaka…
-
gavrilo
klif wrote:Sta mislite na sta bi licila BiH kada bi Haris Silajdzic i Nebojsa Radmanovic kao clanovi Predsjednistva, te sefovi SNSD-a, SBiH, SDA, HDZ-a, HDZ1990 – ko god od njih da postane sef Vlade i dobije mogucnost da imenuje ministre - koristili istu retoriku kao Komsic, te na takvoj retorici zasnivali svoje politicke principe i iste primjenjivali u politickoj praksi zemlje?
ne znam... vjerovatno bi se nebo srusilo ili tako nesto, jer bi karma bila poremecena
- nebojeplavo
Komšić
To je moj predsjednik
To je moj predsjednik
-
mostarac
nisu nikako isti, jer haris je vise ............, a nebojsa ipak nije puno pres'o. Dakle Nebojsa je ako nista novi lik na TV-u, a onu ofajlu gledamo vec 15 godina , ups 16 jebote, i svaki put kad se pojavio na TV-u nama se neko sranje sprema, a u svemu tome naravno i on izadje finansijski dobar, a patriotski dobar da i ne govorim. Kad god ova zemlja izgubi Harisovom greskom, on iz poraza izadje patriotski dobar.mr__bosnjak wrote:Jesu li Haris i Nebojsa isti?danas wrote:ni jedan ni drugi zeljku prismrdit...mr__bosnjak wrote:Ozbiljno vam je Haris isti k´o onaj SNSD-ovac?
Dakle nikako se ne moze reci da su Haris i Nebojsa isti i ne znam na osnovu cega si ti to zakljucio. Haris jase na nama 16 godina, a Nebojsa je tek poceo. Nadam se da ce u tom jahanju Haris uskoro pasti i bar ako nista postat nesposoban za rad, jer ocito je da ce on jahati na nama sve dok je sposoban za bilo kakav rad.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
Nece biti lako, u to sam sigurna. Zeljko mora biti spreman na veliku borbu. Ako uspije ostvariti i dio ciljeva koje je naznacio u inauguracijskom govoru, mnogo je postigao.muha_sa wrote:Poštovani Željko-nek ti je dragi bog na pomoći.
Sve najbolje Zeljko.
- zena21
Latinica wrote:Nece biti lako, u to sam sigurna. Zeljko mora biti spreman na veliku borbu. Ako uspije ostvariti i dio ciljeva koje je naznacio u inauguracijskom govoru, mnogo je postigao.muha_sa wrote:Poštovani Željko-nek ti je dragi bog na pomoći.
Sve najbolje Zeljko.
-
halo_ba
Postovani gospodine sarlo,sarlo wrote:
Zeljko Komsic zagovara SDP-ovsku ekonomsku politiku, koja je zapravo pokusaj socijalne politike, i kao takva bi izazvala katastrofalne posljedice po privredu BiH i punjenje budzeta pa samim tim i lose socijjalne efekte.
SDP kao svoj cilj navodi uvodjenje diferencirane stope PDV-a. Cak sam cuo od Komsica (i prepao se) da treba uvesti nultu stopu za lijekove, stampu i izdavastvo, prehrambenu industriju, (jos nesto je pomenuo). Najpozitivniju stvar na nivou drzave bi upropastio.
Oni takodje zagovaraju javne radove. Neznam sta misle pod tim jer je to reletivno sirok pojam, i u pravilu karekteristican za socijalisticku privredu poznatu po produktivnosti, visokim stopama razvoja,...uhranjenost stanovnistva,..
Moje misljenje da bi se nezaposlenost povecala. Poreske utaje takodje. Investitori iz inostranstva ne bi smjeli da investiraju zbog prevelikog uplitanja drzave (a i licne veze Komsica u inostranstvu su nikakve i on sam ne bi mogao da animira ni dolara investicija). Psiholosko stanje u drzavi bi...
jeste li vi mozda poduzetnik sa nekoliko fabrika i 2000 radnika?
Ako niste, moram sa zaljenjem konstatovati da vam je proces misljenja
zaglavio prije otprilike godinu. Tada je naime postovani geometar Terzic tvrdio to isto za PDV. U medjuvremenu je i on postao "pametniji", ali neki jos nisu - nazalost. Diferencirana stopa PDV postoji u mnogim(skoro svim) drzavama trzisne ekonomije. Ovom prilikom molim gospodina Fluida da sa sljedeceg puta po Austriji ili Njemackoj donese jedan racun iz neke od tamosnjih prodavnica mjesovite robe - pa da vidimo(pdv).
A javni radovi, ta komunisticka foluska...zar nije bio neki tamo komunist po imenu Franklin Delano ili tako nesto u onoj komunistickoj USA...ne sjecam se bas najbolje, znam da je bila neka kriza, neki javni radovi...sta ces, postajem senilna.
- ovo_malo_duse
Zeljku svaka cast !!!! Daj boze da uspije u svojim nakanama....Ali to mi po malo lici na utopiju na Bosanski san iz Tiletovog vremena...mostarac wrote:nisu nikako isti, jer haris je vise ofucana kurva, a nebojsa ipak nije puno pres'o. Dakle Nebojsa je ako nista novi lik na TV-u, a onu ofajlu gledamo vec 15 godina , ups 16 jebote, i svaki put kad se pojavio na TV-u nama se neko sranje sprema, a u svemu tome naravno i on izadje finansijski dobar, a patriotski dobar da i ne govorim. Kad god ova zemlja izgubi Harisovom greskom, on iz poraza izadje patriotski dobar.mr__bosnjak wrote:Jesu li Haris i Nebojsa isti?danas wrote: ni jedan ni drugi zeljku prismrdit...
Dakle nikako se ne moze reci da su Haris i Nebojsa isti i ne znam na osnovu cega si ti to zakljucio. Haris jase na nama 16 godina, a Nebojsa je tek poceo. Nadam se da ce u tom jahanju Haris uskoro pasti i bar ako nista postat nesposoban za rad, jer ocito je da ce on jahati na nama sve dok je sposoban za bilo kakav rad.
Ali vi sto se preseravate ovdije i glumite dusebrizne multinacionaliste i gradzane nam tako divne multi bih.. Hajte malo u do Bijeljinskog ili Banjaluckog ili bilo kog drugog "srpskog" foruma pa pitajte za razliku izmedzu Radmanovica i Hareta.....'
UUU sad ce bit pa to su nacionalisti ali to vam je gospodo gradzani 49% ove zemlje.
E zato smo gospodo moja popusili 92..... i pusimo ga jos uvjek i pusit cemo ga sve dok ne pocnemo cijeniti sebe i nebudemo znali svoje mjesto pod suncem.
I vi koji bulaznite toliko o Haretu i njegovim postupcima...procitajte sta o njemu kazu svjetski politicari..
I jos nesto vakat vam je da se probudite......150 000 mrtvih....1000 000 protjeranih..Ni jedan grad nema vise od 30% prijeratnih stanovnika...A vi jos snjate u Tiletovom snu ...Bratstva i Jedinstva ....Jugoslovenstva... Gradzanstva...U kom su Srbi uvjek bili Srbi, Hrvati bili Hrvati a Bosnjaci Jugosloveni..
Pogledajte malo "gradzanske" sisteme po Europi.Gdje su god 2 ili vise naroda sve je upakovano u gradzanstvo a sve uradzeno po nacionalnom principu. Pogledajte malo Svicu, Belgiju itd. pa ce te se mozda i probuditi...
Ljudima kao Zeljko skidam kapu...i klanjam se do zemlje.... ali dok god ga budu birali Bosnjaci i nebude imao barem 50% Srpskih i Hravtskih glasova njegove ideje ce da budu samo utopija.... (Kad na izborima za predsjednistvo bude od ukupnog broja glasova sa cijele teritorije BiH rezultat ovakav: Z.Komsic 75 % . Silajdzic 10 % i Radmanovic 15% ponovo cu poceti da vjerujem u cuda)
Za one kojima je realnost pregruba Sweet Dreams
-
klif
I kad se probudimo, sta treba da uradimo?ovo_malo_duse wrote: ...Ali vi sto se preseravate ovdije i glumite dusebrizne multinacionaliste i gradzane nam tako divne multi bih..
I jos nesto vakat vam je da se probudite......150 000 mrtvih....1000 000 protjeranih..Ni jedan grad nema vise od 30% prijeratnih stanovnika...A vi jos snjate u Tiletovom snu ...Bratstva i Jedinstva ....Jugoslovenstva... Gradzanstva...U kom su Srbi uvjek bili Srbi, Hrvati bili Hrvati a Bosnjaci Jugosloveni..
Ljudima kao Zeljko skidam kapu...i klanjam se do zemlje.... ali dok god ga budu birali Bosnjaci i nebude imao barem 50% Srpskih i Hravtskih glasova njegove ideje ce da budu samo utopija....
Evo, budan sam...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
jebote, pa vi svi bolje znate od zavoda za statistiku koliko kojih ima gdje, a zadnji popis gdje smo se pisali kao ovi ili oni je bio 1991.godine...ovo_malo_duse wrote:
Ljudima kao Zeljko skidam kapu...i klanjam se do zemlje.... ali dok god ga budu birali Bosnjaci i nebude imao barem 50% Srpskih i Hravtskih glasova njegove ideje ce da budu samo utopija.... (Kad na izborima za predsjednistvo bude od ukupnog broja glasova sa cijele teritorije BiH rezultat ovakav: Z.Komsic 75 % . Silajdzic 10 % i Radmanovic 15% ponovo cu poceti da vjerujem u cuda)
meni to govori samo jedno:
pricajte sta hocete, ali sovinizam ovdje curi na sve strane jer ako ste vi u stanju nekoga strpati u tor samo imena radi, onda je jedna od najpoznatijih hrvatskih pjevacica-Muslimanka!
Otkud vi znate ko je za koga glasao? Jel to pise na listicu negdje?
-
_BosanaC
@ovo_malo_duse, lijepo si upakovao(la) ono sto se mnogi barem usudjuju da kazu na ovom forumu.
A da kakis kakis... Pomnozi tu pricu sa tri pa dobijes pricu o ugrozenosti jednih, drugih, a Boga mi i trecih. E na osnovu te price se desi i rat i na osnovu te price nam 16 godina vladaju cobani i nacionalista do nacionaliste.
A da kakis kakis... Pomnozi tu pricu sa tri pa dobijes pricu o ugrozenosti jednih, drugih, a Boga mi i trecih. E na osnovu te price se desi i rat i na osnovu te price nam 16 godina vladaju cobani i nacionalista do nacionaliste.
- Vodenjak
Mislim da, na zalost, zivis u zabludi...Producent wrote:Komšiću definitivno treba dati šansu i vjerovatno je jedan od najpozitivnijih likova naše gubave političke scene. Malo se brinem zbog velikih riječi koje je izgovorio jer što se veće riječi koriste nekako se u Bosni više pufne u perije. Sljedeće, toliko ga mi ljudi željni civilizirane vlasti hvalimo da bi mu mogli napumpati pretjerano ego - nije još ni došao da dužnost a već je Tito i slično. To nije dobro za njega samog, on tek treba da osjeti iskušenje vlasti. Pošteno da kažem, da me svi hvale, otvaraju mi vrata, tapšu po leđima i sl. garant bih se umislio, al eto hajde da se nadamo da je bolji od mene slavoljubivog bijednika. Posljednja stvar, kako sam živio u inostranstvu pouzdano znam da vani nisu sve škole multietničke, multikonfesionalne itd. te da vani djeca nisu podjeljena. Tvrdim da jesu itekako, vrlo često imaju vjerske predznake i bolnice a kamoli škole (na internet pa provjerite). Drugo, kako je loš diktat svaka konfesija mrš u svoju školu toliko je po meni i silovanje stvari mrš svi u istu školu. Demokratija je pa izvolite upisujte djecu gdje god hoćete, nasilu odvajanje ili spajanje je unaprijed fula. I dalje ponavljam da ne budem pogrešno shvaćen - Komšić je zaista po mom mišljenju jedan od najboljih likova na političkoj sceni...
Daleko je, daleko vise onih koji pljuju po Komsicu nego nas koji u njemu vidimo neku nadu..
Zato, ne brini za njegov ego vec, ako ga zaista cijenis, brini (kao sto i ja radim!) za njegov opstanak na politickoj sceni pa i za njegov goli zivot ako cemo pravo...
- ovo_malo_duse
Eee mirc imamo ocigledno nesporazum ovdije.....mIRCerka wrote:jebote, pa vi svi bolje znate od zavoda za statistiku koliko kojih ima gdje, a zadnji popis gdje smo se pisali kao ovi ili oni je bio 1991.godine...ovo_malo_duse wrote:
meni to govori samo jedno:
pricajte sta hocete, ali sovinizam ovdje curi na sve strane jer ako ste vi u stanju nekoga strpati u tor samo imena radi, onda je jedna od najpoznatijih hrvatskih pjevacica-Muslimanka!
Otkud vi znate ko je za koga glasao? Jel to pise na listicu negdje?
Nisam statisticar ali otidzi na web-site CIK_a i nacices naprimjer koliko jegradzana iz bilo kog okruga u RS glasalo i kojem clanu predsjednisva su dali glas e kad iz tog i takvih okruga. Ljudi kao Komsic budu dobili pa bar 40% glasova e tada cu da i ja da sanjam.
Ali mislim da vi ipak niste shvatili moju poentu....Lahko je kakit u Sarajevu o multietnicnosti pravima gradzana i tome slicno(pa po Sarajevu se slobodno secu, cak su se i vratili zive tu oni koji su do juce ubijali po Sarajevu.. sa okolnih brda i niko ih i ne gleda ruzno (boli nekog ko je ko) ....Hajte malo do prenesemo ovu pricu kao sto rekoh u Banjaluku ili Bjeljinu pa da cujemo reakcije otamo....
-
mIRCerka
Halo ba, nemoj mi skretati sad na pricu o BL, klincu palcu.ovo_malo_duse wrote:
Eee mirc imamo ocigledno nesporazum ovdije.....
Nisam statisticar ali otidzi na web-site CIK_a i nacices naprimjer koliko jegradzana iz bilo kog okruga u RS glasalo i kojem clanu predsjednisva su dali glas e kad iz tog i takvih okruga. Ljudi kao Komsic budu dobili pa bar 40% glasova e tada cu da i ja da sanjam.
Ali mislim da vi ipak niste shvatili moju poentu....Lahko je kakit u Sarajevu o multietnicnosti pravima gradzana i tome slicno(pa po Sarajevu se slobodno secu, cak su se i vratili zive tu oni koji su do juce ubijali po Sarajevu.. sa okolnih brda i niko ih i ne gleda ruzno (boli nekog ko je ko) ....Hajte malo do prenesemo ovu pricu kao sto rekoh u Banjaluku ili Bjeljinu pa da cujemo reakcije otamo....
CIK isto tako mahalski i pausalno kaze UH INDIRA, TO JE BOSNJAKINJA PISI RECKU....
jer, jedini zvanicni popis je bio 1991. i on je, nazalost, jedini relevantan....
BTW, kad ti shvatis izborni zakon, onda se javi na ovakve teme, jer Komsic nije mogao, sve i da je htio, dobiti glasove iz RS
oci nase lijepe, hajd sad drmni jednu kaficu, umij se hladnom vodom pa nam se vrati
PS Shvatam ti ja poentu, kad bude fakat izabran od SVIH naroda bla bla, ali spusti se na zemlju i snadji se u trenutnoj situaciji
- manijak1
Da krenemo na posao ako ga imamoI kad se probudimo, sta treba da uradimo?
Javne radove je počeo i Adolf neki Hitler da ne budeš senilna malo prije tog kapitalisteOni takodje zagovaraju javne radove.
Koliko ja znam bilo ih je previše u robovlasničkom društvenom uređenju
Sam izbor Željka Komšića u Predsjedništvo BiH je za sada dovoljan pomak da se kaže da ima nade .....da će biti bolje
E sad što mi nećemo imati javnu raspravu o promjenama Ustava i što smo neinformisani o istim potpuno .....do nas je .Jedino me zabrinjava kod istih što nije uključeno ukidanje entitetskog glasanja i što Mićo kaže a ostali iz te kočnice BiH kažu .....bilo im je bolno i to sve s čim su se složili da se mijenja
I zašto da ne skrećemo tu priču tamo odakle je i prenesena palčićka i kurčićka potreba da sve što je drugačije da ne valja ?
Eto , svega je bilo u tom svečanom govoru
- ovo_malo_duse
Ma ti si mi realna....mIRCerka wrote:Halo ba, nemoj mi skretati sad na pricu o BL, klincu palcu.ovo_malo_duse wrote:
Eee mirc imamo ocigledno nesporazum ovdije.....
CIK isto tako mahalski i pausalno kaze UH INDIRA, TO JE BOSNJAKINJA PISI RECKU....
jer, jedini zvanicni popis je bio 1991. i on je, nazalost, jedini relevantan....
BTW, kad ti shvatis izborni zakon, onda se javi na ovakve teme, jer Komsic nije mogao, sve i da je htio, dobiti glasove iz RS
oci nase lijepe, hajd sad drmni jednu kaficu, umij se hladnom vodom pa nam se vrati
PS Shvatam ti ja poentu, kad bude fakat izabran od SVIH naroda bla bla, ali spusti se na zemlju i snadji se u trenutnoj situaciji
Lako je u sarajevu kakit o gradzanskim slobodama ... Imas dobar posao, finu raju (vecinu zaboli kako ti je ime i ko ti je tata)...
Haj malo u Banjaluku pa prosipaj tu svoju multieticnost, da vidim koliko ces noci prezivjet....
Taj popis iz 91 mozes okacit macku o rep..nakon ovih izbora se pokazalo koliko vrijedi.....samo je pitanje vremena kad ce se stanje zapecatit novim popisom.
Nisi ti nimalo vise za takvu BiH od mene ali zivis u pogresnom svijetu....
Indira se nikad nije deklarisla kao Bosnjakinja ....ako jest pokazi mi gdje bilo bi to interesantno vidjeti?
-
mIRCerka
1. graDJanske slobode ne postoje nigdje u nasem okruzenju. Ovdje je uveden totalitarizam, s tim da je u CRO i Srbiji lakse, jer imaju po jedan vecinski narod.ovo_malo_duse wrote: Ma ti si mi realna....
Lako je u sarajevu kakit o gradzanskim slobodama ... Imas dobar posao, finu raju (vecinu zaboli kako ti je ime i ko ti je tata)...
Haj malo u Banjaluku pa prosipaj tu svoju multieticnost, da vidim koliko ces noci prezivjet....
Taj popis iz 91 mozes okacit macku o rep..nakon ovih izbora se pokazalo koliko vrijedi.....samo je pitanje vremena kad ce se stanje zapecatit novim popisom.
Nisi ti nimalo vise za takvu BiH od mene ali zivis u pogresnom svijetu....
Indira se nikad nije deklarisla kao Bosnjakinja ....ako jest pokazi mi gdje bilo bi to interesantno vidjeti?
2. Prezivjela sam rad u Srebrenici 1997.godine, mjesec i po 1998.godine provela u BL, sa svojim ruskim imenom i federalnom licnom kartom. Ni dlaka sa glave mi nije falila. A znas gdje sam cesto imala problema? U istom ovom Sarajevu
3. Vrijedan ili ne, popis iz 1991. godine je jedini VALIDAN, a ostalo okaci Husiniji o rep.
I nauci citati...jer ja napisah da CIK pausalno odredjuje ko je STA, a IRA nikad nije rekla da je Bosnjakinja. Ne znam gdje si ti to procitao