IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
doe.johndoe

#26 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

Post by doe.johndoe »

shuriken wrote:ave imperatore!
ustedio si velik novac jer bi proces u Strazburu bio brze rijesen nego Sejdić Finci. na stetu i odstetu drzave.
samo se trebao neko od manjinskih roditelja okurazit podic tuzbu protiv vecinskih roditelja,
koje naravno boli da ne kazem kurac za tuđu djecu. jer su to njima tuđa djeca, druga dva naroda, manjine, ateisti,

samo trebate zamislit djecu islamske vjeroispovjesti negdje u rs ili herceg bosni kako imaju nizi prosjek jer djeca koja idu na krscanski vjeronauk imaju peticu vise. jel to prevelik napor? previse apstraktno?

jel ste stvarno tako umanjenih mentalnih sposobnosti ili se samo pretvarate?

ili je argument eno anamo onih zvijeri i govana, moramo im parirat pa i mi bit takvi?
da čujem!
ovo cu samo citirati.....zdrav razum ce jednog dana odluciti...
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#27 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

Post by antimobbing »

partibrejker wrote:Tip je totalni fikus, nema veze sa obrazovanjem, lupa ko ''Maksim po diviziji''. Nije ni ušao u prosvjetu kako treba a već sve razvaljuje, pravi slon u stakleniku... Tip se ne brine što mu prosvjetari nisu primili naknade za prevoz već puna 3 mjeseca, ali zato 25 dana prije kraja godine ukida ocjene djeci koja su se cijelu godinu trudila i učila.
''Što ga ne zakla tuta bugarin...'' što bi reko jedan stari glumac...
Emir je u toku rata pobjegao ispod noža u Srebrenici. Jesi li na to mislio?

Ako jesi, to je zaista GNUSNO - ne bitno uopće o kome se radi !!!
fidoremilienko

#28 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

Post by fidoremilienko »

sarajlija_ba wrote:
partibrejker wrote:Tip se ne brine što mu prosvjetari nisu primili naknade za prevoz već puna 3 mjeseca
Koliko sam ja upratio nije problem u ta tri mjeseca nego je problem za 10 miliona koje je SDA napravila kao dug prema prosvjetarima. Međutim, nisu se tada bunili direktori škola pošto su to kadrovi iste te SDA nego sad našli istjerivati pravdu.
Neka tuže a onda će vjerovatno novi ministar prekontrolisati broj radnih sati nastavnika po osnovnim i srednjim školama i ustanoviti javnu tajnu da ih je oko 500 viška koji sedmično imaju 10-15 radnih sati, primaju platu kao da imaju 40 radnih sati a sad se digli i da tuže.
Kad se otpuste svi koji su viška onda će biti para. To im Emir i poručuje al' oni glume mangupe.
Kakvo otpuštanje? :-) :D

Ionako su biroi puni nezaposlenih prosvjetara, pa bi ti još malo otpuštao radnike.... :-) Ko to ima 10-15 radnih sati sedmično? Po tebi da bi napunio 40 sati, treba da održi 5-6 časova i onda 2-3 sata da sjedi u zbornici pa da ide kući da bi ispunio "kvotu" od 8 radnih sati dnevno? Ili ... !?

S druge strane, neka tuže ljudi. Taj isti kolektivni Ugovor su potpisali i vlada i predstavnici obrazovanja, ne vidim u čemu je problem??? Ako si potpisao, dužan si da ljudima isplatiš. Ali sad je frka, jer u KS nema para, pa se nude vansudske nagodbe. Zašto? Iz proslog razloga što isti taj Emir i Vlada KS zna da nemaju šanse na Sudu, drugim riječima popušili su ga :oops: :D

Pametnije bi ministru bilo da se pozabavi radnim satima i brojem zaposlenih u svom ministarstvu pa da krenemo preko ostalih ministarstava, kantona, entiteta i države.... Kad to bude utanačeno, može se pričati.

Do tada, LP! 8-)
addy_sa

#29 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

Post by addy_sa »

ja kad sam išao u srednju vjeronauka je bila subotom i iz svih razreda od prvog do četvrtog na vjeronauci nas je bilo 6 !! i nije ulazilo u prosjek ocjena.. pa ne vidim razlog što bi sada ulazilo u prosjek..
s druge strane, gospodin ministar je prihvatio resor a da dana nije proveo u prosvjeti na bilo kom nivou.. to mnogo govori o njemu i njegovoj umišljenoj veličini..
smatram da su nastavnici i profesori se malo pohasili te ovo te ono traže..a koliko RADE ? gdje je taj fond časova? nešto ne bih rekao da imaju sedmično 40 radnih sati .. ne bih rekao.. svaki vikend slobodni, ljetni, zimski raspust.. nek' se malo presaberu da imaju više pogodnosti nego nedostataka u poslu pa neka se onda jave..

opet, kad čitam komentare, ne valja Suljagić, nije valjao Kešo..pa ko valja???
p.s. sad sam se sjetio kad sam išao u školu ministrica je bila neka Esma Hadžagić, žena obuče kaubojske čizme i hajmooo :D
fidoremilienko

#30 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

Post by fidoremilienko »

addy_sa wrote:ja kad sam išao u srednju vjeronauka je bila subotom i iz svih razreda od prvog do četvrtog na vjeronauci nas je bilo 6 !! i nije ulazilo u prosjek ocjena.. pa ne vidim razlog što bi sada ulazilo u prosjek..
s druge strane, gospodin ministar je prihvatio resor a da dana nije proveo u prosvjeti na bilo kom nivou.. to mnogo govori o njemu i njegovoj umišljenoj veličini..
smatram da su nastavnici i profesori se malo pohasili te ovo te ono traže..a koliko RADE ? gdje je taj fond časova? nešto ne bih rekao da imaju sedmično 40 radnih sati .. ne bih rekao.. svaki vikend slobodni, ljetni, zimski raspust.. nek' se malo presaberu da imaju više pogodnosti nego nedostataka u poslu pa neka se onda jave..

p.s. sad sam se sjetio kad sam išao u školu ministrica je bila neka Esma Hadžagić, žena obuče kaubojske čizme i hajmooo :D
Ček malo, ti ne razumiješ....

Planom i programom je usvojeno da djeca u prvom razredu nemaju više od 3 časa, max 4, jer ne mogu oni toliko da izdrže. To bi bilo mrcvarenje za djecu. Eto, predložite, da nakon odrađena 3 časa, nastavnici sjednu u zbornicu i ćumuraju 4-5 sati dok ne ispune kvotu od 8 dnevno, sedmično 40! 8-) I mirna Bosna!
makkaj

#31 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

Post by makkaj »

kad su zavladali oni što su pali sa kruške, božiji ljudi su blagosiljali puške (naravno svugdje ima i ovakvih i onakvih)...istorija religije inekako-da se uči o svim religijama podjednako-od vatropoklonstva do šintoizma...sa određene distance. Kome treba više hvataće se mekteba, medrese, Fakulteta islamskih nauka i onda na doškolovavanje u Siriju, odnosno ekvivalenti za druge religije :D ja kao musliman gledam tako na stvari.
duh_sa_sjekirom

#32 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

Post by duh_sa_sjekirom »

addy_sa wrote:ja kad sam išao u srednju vjeronauka je bila subotom i iz svih razreda od prvog do četvrtog na vjeronauci nas je bilo 6 !! i nije ulazilo u prosjek ocjena.. pa ne vidim razlog što bi sada ulazilo u prosjek..

Isuviše si mlad i zelen da bi shvatio problematiku, kao i pojedini "experti" ovdje..
A totalni si panj u poznavanju strukture 40-satne radne sedmice jednog nastavnika/profesora i zato ne vidim razloga zašto bi neko ovdje tebi i sličnim tebi objašnjavao fundamentalne stvari u obrazovanju i time sebi dizao pritisak te trošio vrijeme uzalud!
Pročitaj ZOiO, podzakonske akte, razne pravilnike, dobro ih prouči pa onda dođi da raspravaljaš!
duh_sa_sjekirom

#33 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

partibrejker wrote:Tip je totalni fikus, nema veze sa obrazovanjem, lupa ko ''Maksim po diviziji''. Nije ni ušao u prosvjetu kako treba a već sve razvaljuje, pravi slon u stakleniku... Tip se ne brine što mu prosvjetari nisu primili naknade za prevoz već puna 3 mjeseca, ali zato 25 dana prije kraja godine ukida ocjene djeci koja su se cijelu godinu trudila i učila.
Ako ti imaš veze sa obrazovanjem, objasni u čemu je suština problema?
addy_sa

#34 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

Post by addy_sa »

duh_sa_sjekirom wrote:

Isuviše si mlad i zelen da bi shvatio problematiku, kao i pojedini "experti" ovdje..
A totalni si panj u poznavanju strukture 40-satne radne sedmice jednog nastavnika/profesora i zato ne vidim razloga zašto bi neko ovdje tebi i sličnim tebi objašnjavao fundamentalne stvari u obrazovanju i time sebi dizao pritisak te trošio vrijeme uzalud!
Pročitaj ZOiO, podzakonske akte, razne pravilnike, dobro ih prouči pa onda dođi da raspravaljaš!
nazivaš me mladim, zelenim i panjem (šta god to značilo)..
mislim da to govori više o tebi u svakom slučaju.
imam pravo na mišljenje, imam pravo da pišem i komentarišem..
zakon jako dobro poznajem, kao i podzakonske akte jer sam magistar nauka i itekako kompetentan za svaku raspravu .. ali ne sa nekulturnim osobama koje druge nazivaju onako kako si ti mene..
dakle, gospoda nastavnici i profesori, da vidimo POPUNJENU sedmicu radnih sati, časova, vježbi, neka zovu to kako hoće pa neka onda traže svoja prava.. lako je sjediti po zbornici par sati dok se čeka naredni čas i piti kafa..
Suljagiću svaka čast za ovaj potez sa vjeronaukom, još da natjera ove prosvjetare da rade svoj posao kako treba i biće ministar za pamćenje, iako lično o njemu nemam neko posebno mišljenje ali ovo mu je prilika da se profesionalno dokaže..
ultima_palabra

#35 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

Post by ultima_palabra »

antimobbing wrote:

I meni se čini da je to želja pokretača teme :x O Emiru zasada sve najbolje :thumbup:
duh_sa_sjekirom

#36 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

addy_sa wrote: nazivaš me mladim, zelenim i panjem (šta god to značilo)..
zakon jako dobro poznajem, kao i podzakonske akte jer sam magistar nauka i itekako kompetentan za svaku raspravu .. ali ne sa nekulturnim osobama koje druge nazivaju onako kako si ti mene..
dakle, gospoda nastavnici i profesori, da vidimo POPUNJENU sedmicu radnih sati, časova, vježbi, neka zovu to kako hoće pa neka onda traže svoja prava.. lako je sjediti po zbornici par sati dok se čeka naredni čas i piti kafa..
Suljagiću svaka čast za ovaj potez sa vjeronaukom, još da natjera ove prosvjetare da rade svoj posao kako treba i biće ministar za pamćenje, iako lično o njemu nemam neko posebno mišljenje ali ovo mu je prilika da se profesionalno dokaže..
Da poznaješ Zakon i radnu sedmicu jednog nastavnik/profesora ne bi bezveze lupao!
Ali hajd', ako poznaješ sve navedeno kako tvrdiš, daj nam primjer popunjene radne sedmice, te objasni u čemu je problem? Objasni na osnuvu čega si naveo tu strukturu sedmice!
Imaš pravo na svoje mišljenje, naravno, ali ti iznosi TVRDNJE,a ako nešto tvrdiš onda trebaš dati i argumente za to!
I ja također volim diskutirati sa kompetentnim osobama...
P.S Shvati kako hoćeš, ali ni jedna moja riječ nije napisana sa namjerom da se neko uvrijedi na bilo koji način!
Klodovik

#37 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

Post by Klodovik »

addy_sa wrote:
Pa, kako si ti završio osnovnu i srednju školu i još i magistrirao sa tom gospodom nastavnicima i profesorima koji ne rade svoj posao kako treba (tako sam kažeš)? Kako je ministar Suljagić izdržao taj nekvalitet, nerad i javašluk u osnovnoj i srednjoj školi i na fakultetu, pa magistrirao i doktorirao? Ti si si danas magistar i smatraš da si "kompetentan za svaku raspravu", ali ako si sve to pozavršavao u ovom (po tebi) nikakvom obrazovnom sistemu kod "nastavnika i profesora koji ništa ne rade", čemu zaista vrijedi ta tvoja diploma kad je sve tako loše?
jale

#38 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

Post by jale »

Klodovik wrote:
addy_sa wrote:
Pa, kako si ti završio osnovnu i srednju školu i još i magistrirao sa tom gospodom nastavnicima i profesorima koji ne rade svoj posao kako treba (tako sam kažeš)? Kako je ministar Suljagić izdržao taj nekvalitet, nerad i javašluk u osnovnoj i srednjoj školi i na fakultetu, pa magistrirao i doktorirao? Ti si si danas magistar i smatraš da si "kompetentan za svaku raspravu", ali ako si sve to pozavršavao u ovom (po tebi) nikakvom obrazovnom sistemu kod "nastavnika i profesora koji ništa ne rade", čemu zaista vrijedi ta tvoja diploma kad je sve tako loše?
I meni se čini da ima ljudi koji su se rodili kao magistri, doktori, inžinjeri pa čak i ministri! Nikada im izgleda nije trebala škola. Odmah znali i čitati i pisati, odrediti dijagnozu, izračunati Bernulijevu jednačinu, sve zakone ekonomije, rimsko pravo itd.
Nakon nekih 12, 16 ili 20-tak godina pohađanja nastave, skontaše ti pametni umovi, da su sve to znali i prije dok su njihovi učitelji, nastavnici i profesori pili kahve po zbornicama...
Onda im predlažem da svoju djecu ne upisuju u škole, da djeca ostanu pametna na njih, bez škole i sličnih gluposti :)

A niko se ne pita, kako ti ljudi uopće izlaze na kraj sa nekih 150-tak srednjoškolaca dnevno, s kojim i njihovi roditelji (koji ih imaju samo par, a ne 150!) jedva ili nikako ne izlaze na kraj.

Dodjite malo u škole, pa vidite kakve uspjehe danas djeca postižu, kakve stvari znaju uraditi i napraviti (mislim na pozitivne stvari, da se razumijemo). Svaki dan se u nekoj od škola dešavaju fantastične stvari, takmičenja, izložbe radova, ali mediji neće doći ni na poziv. A ako se samo načuje da je neko imao namjeru recimo donijeti nož pred školu, svi novinari grada dođu u roku od 5 minuta! A i to vjerovatno zato što njihovi čitaoci i gledaoci žele takve vijesti, da mogu kritikovati, pljuvati, psovati... To nam je naše stanje.
žuta

#39 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

Post by žuta »

školstvo nam je u k........ al pravom i ovaj kadar što radi pola ih treba istjerat a zašto -zato što svi dolaze po stranačkoj liniji a ne kakve si škole završio

ja sam nedavno haos napravila radi knjiga djeca nose knjiga ko da u srednju školu idu
5 razred redovno na sistematskim skolioza a zašto zat što je direktor ugovorio kupovinu knjiga i to samo sa nekim izdavačem iz zenice ko da nema u sarajevu em što se slomiš da ih nabaviš em uz skoro svaku knjigu ,radnu svesku itd....dobiješ knjigu ispravki al bukvalno.........

učiteljica u školi završila haman trgovačku i još mi poruči da pogrešno učim djete matematiku ja joj fino kažem šta sam je na fakultetu matematike položila ona nije ni vidjela.......došla preko sda

izbor direktora škole se bazira koja stranka jke u opštini iz te stranke je direktor
na zajedničkim roditeljskim sastancima direktor prvo kaže selam pa dobar dan ja mu jednom dobacila lailaheilala pa ko da smo na mevludu

vjeronauku bi izbacila al odma i ja sam išla prije rata u mekteb pa ko hoče nek izvoli ionako đamija više nego igrališta ili nek uvedu predmet religija pa nek uče o svim vjerama
i tako milion problema ........ne rade za bajram novu godinu ....a gdje ćeš ti na djete taj dan to ih baš nije briga

a ovaj ministar šta će on uradit najvjerovatnije dovest svoje ljude -što je dobro opet neko će nač posao - sve do sljedečeg mandata i nove politike ........
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#40 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

Post by JoseMujica »

naziv teme i postovi...samo za studente psihologije, specijalizacija psihoanaliza :-)

taj bog je vaistinu velikodušan šta je sve na zemlju pustio :?
fixer

#41 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

Post by fixer »

Svaka cast za ovaj potez. Ali ovo je pressing na vjernike. Zamisli, budes dobar u ovome, a to ti ne ulazi u ukupnu ocjenu o tebi. :roll:
JoseMujica

#42 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

Post by JoseMujica »

na vjeronauk se valjda ide zbog učenja o svojoj vjeri a ne radi ocjena :?: Otkad je vjera postala kompetitivna stvar? Bar me u to ubjeđuje sva moja raja sa podforuma religija, sa kojima stvarno uživam diskutovati, iako ne dijelimo iste stavove o religiji.

Ne znam više šta reći...zbunjen sam....ili da predložim organizaciju kantonalnog takmičenja u štovanju boga sa disciplinama ko brže, bolje i jače voli boga :-) umjesto onog ilidžanskog krosa.

a da nakon toga zatražimo od OK da uvrsti ove discipline kao cjelogodišnje olimpijske sportove :D
fixer

#43 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

Post by fixer »

JoseMujica wrote:na vjeronauk se valjda ide zbog učenja o svojoj vjeri a ne radi ocjena :?: Otkad je vjera postala kompetitivna stvar? Bar me u to ubjeđuje sva moja raja sa podforuma religija, sa kojima stvarno uživam diskutovati, iako ne dijelimo iste stavove o religiji.

Ne znam više šta reći...zbunjen sam....ili da predložim organizaciju kantonalnog takmičenja u štovanju boga sa disciplinama ko brže, bolje i jače voli boga :-)

a da nakon toga zatražimo od OK da uvrsti ove discipline kao cjelogodišnje olimpijske sportove :D
Nije li divno dobiti potvrdu da si dobar u necemu do cega ti je stalo? A mozda cak nije ni to bit ove ljutnje. Mozda je bit u tome sto kad nesto ocjenjujes ono je bitno, kad nesto ne ocjenjujes ono postaje sporedno. A to boli :-)
JoseMujica

#44 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

Post by JoseMujica »

pa kolko sam upratio dobiju djeca ocjene...nisu čak ni ocjenjivanje ukinuli....u čemu je onda poenta ovog lažnog revolta?
HAVANA

#45 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

Post by HAVANA »

Eeee moja seko...pjevaj sa mnom... :roll:

Nekad se pitan jel tribalo sve
bas tako bit, pa mislin,
tribalo je bit,
kad je proklet ovi svit

I dobri ljudi uvik
izvuku deblji kraj
zato se nadan
da postoji i pakal i raj

Neki visi sud, Bozja pravda
da presudi i kazni
svakog onog gada
zeljnog rata i zednog krvi

Al ko je bez grijeha
nek baci kamen prvi
ironicno zaista, da citira Krista
jedan od onih sta je
odgojen u obitelji ateista

U mraku, u mijesanom braku
u nekoj dalekoj zemlji,
sad je samo u zraku
i bas me je tamo donila roda

Da ne mrzin i buden posten,
iskren i odan
a razliku izmedju zla i dobra
nisan naucija ni od fratra,
ni od hodze ni popa

A kad su zavladali oni
sta su pali s kruske
Bozji ljudi su blagosovili puske
ovce slali u smrt,
za svoga Boga jedinoga
za ludilo svoga ideologa

I kad zavlada mrznja
razum nije lijek
i ludilo uvik promijeni tijek
povijesti, i ispise novu krvavu stranu
u zemlji seljaka
na brdovitom Balkanu

Zato letin visoko
iznad napacenog tla
daleko iznad poimanja
dobra i zla

Visoko gore,
ka suncu u nebesa
di se guzvaju poruke sms-a
iz ovog vrimena izlazim van
i zaranjan u neki davni,
zaboravljeni san

Neki bolji dan, pun smija i vica
di su sritni ljudi i njihova dica
i gledaju u sutra, ozarena lica
puni nade, u tom svitu pravde
jednakosti, bratstva i slobode
u svit ljubavi me misli vode

I jos uvik virujen
da ce na ovoj planeti
jednog dana svi ljudi
moc zivit sretni
razum, ljubav i znanje
izgradit ce raj i znaj
nece biti ironije za kraj
duh_sa_sjekirom

#46 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

Aaaa, pa gdje se ispari pokretač ove teme?
MT87TM

#47 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

Post by MT87TM »

Čestitke minsitru Suljagiću!!! Može li mi neko reći je li Bosna i Hercegovina sekularna država??? Da se hoće jedan Emir pojaviti u Rs-u da svece izbaci gdje im je i mjesto.
NIN

#48 Re: IMPERATOR EMIR SULJAGIĆ

Post by NIN »

antimobbing wrote:

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» partibrejker

Tema kraj borbe! :wink:
Locked