Imigriramo u Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Cleen

Post by Cleen »

Pa naravno da je za nekog strucnjaka iz neke oblasti bolje raditi u Sarajevu nego vani. Iz vise razloga.
- Jedan dobar doktor u Njemackoj zaradi oko 3000 eura platu. Radi kao crnac, od jutra do mraka. I opet je samo obicni doktor.
Kod nas doktor zaradi sigurno te iste ili priblizne pare, plus mogucnost svoje licne klinike, zato sto konkurencija nije jaka. I jos na to kad dodamo da radi u svojoj zemlji, gdje titula doktor ima ogroman status.
- Advokati, isti slucajevi. Cak mislim da advokati u Bosni zaraduju i vise od svojih kolega vani.
- Informaticki strucnjaci. Pa kod nas je informatika tek u povoju. More para lezi u informatici. Na zapadu je konkurencija ogromna. Zarade nisu ni priblizne onim o kojim se ranije pricalo. Zato mislim da dobar informaticar u Sarajevu ima pune ruke posla i naravno pune dzepove para.
- Ljudi koji imaju masu para, lakse im je uloziti i oploditi pare u Bosni, nego vani. Vani konkurencija ogromna, porezi ogromni, dazbine ogromne, sve se uredno placa. A kod nas se sve to da srediti. Ko jos uzima bon sa kase. Jedna buregdzinica Bosna zaraduje vise cistih para mjesecno nego jedan dobro luksuzni restoran vani.
.........
A_I_

Post by A_I_ »

H wrote: E ako si ti Njemac.... :-)
Ja znam par Bosanaca koji poznaju ovako dobro pravopis. :D
ama tipična krađa identiteta :lol:
lafo glasnogovornik :lol:

na temu:
i mene su vrbovali na "časove"...
u pitanju je "humanitarna" organizacija koja je uspostavila jedan sportski klub u Sa..dalje i sami znate (proučavanje Biblije, dođi nedjeljom bla bla)...
takva misionarstva uz neku vrstu "pomoći" su tako podmuklog karaktera :x
u to spadaju i oni "besplatni" kursevi, naselja za siročad u kojima nije jasno odvojeno propagiranje vjere od psihofizickog odgoja...jedno je kada se odgoj prenosi od roditelja a sasvim nešto drugo kada se izgubi ta veza te zamijeni sistematskim odgojem većeg broja djece(bez obzira što vjerovatno nije nametljiv - barem ne otvoreno/direktno)...
ON33

#28 hehe

Post by ON33 »

Bože sačuvaj i sakloni.Svega ima fakat.To se zna, i špijuna i tih kvazi vjernika i ljudi koji stvarno vole bosnu,tako da se ne treba komplikovat.Čuvajte se špijuna i tih "biblista" a dobre ljude podržite.Čuvajmo ovo malo Bosne što nam je ostalo.
LordRaven

Post by LordRaven »

MA to je postala svakodnevnica u Seheru!!Pridje ti stranac,pita gdje je neka ulica i počne ti pričati o svojoj vjeri i kako bi trebali preći na njihovu stranu!I onda se čovjek osjeća ko oni domorodci po prašumama kad su ih posjećivali misionari da ih upute na pravi put!!!Brate mili valjda smo toliko svjesni da znamo šta treba a šta ne!!Pretežno to upražnjava Protestanska crkava iz V.Britanije i USA koje finansira njihova vlada!!Onda pošalju studente u BiH kas da podučavaju engleski!!Al to je dobra strategija,pošalju mlade ljude da se integrišu sa našom omladinom i onda obavljaju posao iznutra!!
A ništa mi smjesnije nije bilo nego kad mi dođoše jednom prilikom na vrata ti tipovi i donesoše mi bibliju i SIJALICU!!Reko sa ovom ste mi sijalicom prosvjetlili život!!
Post Reply