Imate li BH zastavu?
-
bosna123
#101 Re: Imate li BH zastavu?
Ma znam ko je na slici, prepoznala sam ga.
- vee-jay
#102 Re: Imate li BH zastavu?
mislim sasvim ozbiljno, kostat ce te 5 minuta a naucit ces nesto sasvim korisno. halo NAUCITI !!!paja_patak wrote:paja_patak wrote:hahaha svastika je veoma pozitivan i lijep znak, ovaj fasizam zasluzuje zestoke sankcije!vee-jay wrote:
inace citava zapadna sfera mrzi svastiku radi hitlera koja je inace veoma pozitivan i lijep znaknecu ja nista da guglam znamo svi sta je svastika...vee-jay wrote:
aaaaaaa @dalintone
knjigu u ruke....... ili ako si vec toliko lijen, proguglaj malo..... nece te glava zaboliti ako nesto naucis![]()
p.s. nakon toga ocekujem izvinjenje
NECE TE GLAVA ZABOLITI AKO NAUCIS NESTO NOVO!!!
-
Johny
#103 Re: Imate li BH zastavu?
Sultan Murat wrote:@Johny
To je bilu u Kragujevcu kad su rusi zavrnuli plin. Izašle lole i zapalile rusku zastavu
@bosna123
Imam i tu. Na slici je Marjan The Magnificent Mijajlović
Tolka je ljubav u Srbiji prema Rusima da par dana bez Gasa bi izazvale rat
-
darkpitar
#104 Re: Imate li BH zastavu?
Chisum wrote:Naravno da imam!
I
![]()
A ovo zuto plavo NAMETNUTO govno sa zvjezdicama, pod kojim me ove SDA balije potkradaju, cetnici i ustase mi se, zasticeni k'o koale, setaju po gradu i uzimaju hiljade maraka pausala... To govno ne bih ni kraj hale objesio.
- IBM
#105 Re: Imate li BH zastavu?
e drug, ljeti oni imaju stand kod velikog parka ili kod zgrade svjetlosti, ja sam kupio za oko 10-15km. Dobro je uradjeno. Ranije ima je zgrada bila na mejtasu a sad su negdje kod holiday inna, ugl fini su ljudi pravo, mozes ih nazvati pa se nadjete u gradu i tako kupisThe Silent Man wrote:gdje se nalazi to udruzenje i inace gdje imaju figure/minijature stecaka da se kupe...trazim vec dugo bezuspjesno...IBM wrote: imam minijaturni stecak(kupio u udruzenju Nova Akropola)
zahvaljujem
ps.nije skupo![]()
![]()
(recesija-folovi golovi,kasni placa,limit)
Cultural Association «Nova akropola»
Contact Information
Pehlivanuša 8
Phone: +387 (0) 33 636-008
-
The Silent Man
#106 Re: Imate li BH zastavu?
hvala lijepa...IBM wrote:e drug, ljeti oni imaju stand kod velikog parka ili kod zgrade svjetlosti, ja sam kupio za oko 10-15km. Dobro je uradjeno. Ranije ima je zgrada bila na mejtasu a sad su negdje kod holiday inna, ugl fini su ljudi pravo, mozes ih nazvati pa se nadjete u gradu i tako kupisThe Silent Man wrote:gdje se nalazi to udruzenje i inace gdje imaju figure/minijature stecaka da se kupe...trazim vec dugo bezuspjesno...IBM wrote: imam minijaturni stecak(kupio u udruzenju Nova Akropola)
zahvaljujem
ps.nije skupo![]()
![]()
(recesija-folovi golovi,kasni placa,limit)evo adresa ali mislim da je stara:
Cultural Association «Nova akropola»
Contact Information
Pehlivanuša 8
Phone: +387 (0) 33 636-008
- Chisum
#107 Re: Imate li BH zastavu?
Neko za onu ponjavu rece... "Kakva je takva je... nasa je.... a i svijet nas gleda...."
Kako me svijet gleda?
Svijet me je gledao kao i prije... preko TV-a... onako kao sto mi gledamo razne Ruande, Darfure isl... Dakle, zivo ga se jebe.
Gledaju te samo oni koji od tog gledanja zaradjuju pare... pa mi, u pauzama izmedju bezobrazno velikih plata, odluce napraviti zastavu, uz pomoc simbolike duboke k'o pertla, kojom bih ja kao trebao mahati, sav sretan, osjecati nesto prema njoj, zvati je svojom... Ne ide to tako...
Kako me moje dijete gleda? Kako ja sam sebe vidim? To je pitanje!
Imao sam jednu drzavu, Juoslaviju, drzavu u kojoj sam proveo djetinjstvo ranu mladost, drzavu za koju su mi djedovi krvarili, Nju sam sam zaista volio i u nju sam, naivan i mlad, vjerovao, pa je se i sjetim samo po lijepome. Nikada po losim stvarima.
Onda dodje rat, stoka, koja ni nakon tolikih stotina godina nije uspjela u sebi pobijediti kmeta i napraviti korak naprijed, poce da pali moj grad, u meni rodi jednu lijepu ideju o Bosni, jer znao sam - ostao sam na pravoj strani.
Tada zavoljeh ljiljane do beskraja! Pored njih mi sve izgleda nistavno, jadno, nedoreceno, bezvrijedno i tudje i ne razumijem NITI CU, kako smo ih tako lako mogli dati zaboravu, mahati nekim medjunarodnim skicama, nekim turskim zastavama, pickama materinim...
Ovo plavo-zuto govno placeno je sa, ajde da kazemo, nekoliko desetina hiljada eura nekom nadri-dizajneru koji, kako vidim, ni pribora nije imao pri ruci.
Medjutim, ofarbani komad platna je jedno, a ZASTAVA, kao simbol, kao istorija i ostavstina vremena, ona koju mogu smatrati svojom i od koje me trnci prodju kada je vidim kako se vijori, to se ne placa novcem.
Ljiljani su placani krvlju, beskrajnom ljubavlju i hrabroscu. Drugo nismo ni imali da ponudimo.
Sve ostalo, sve ove "sta ce svijet reci" zastave, sve emocije sto nam nude putem javnih natjecaja, sve to ostavljam onima koji su pod tim zastavama sticali korist, a evo posto me je neko koji post prije i citirao, tamo mozete procitati i kome.
Moja je ova, jedna i jedina na svijetu. Samo pod njom zadrhtim, kao kavo dijete.

Kako me svijet gleda?
Svijet me je gledao kao i prije... preko TV-a... onako kao sto mi gledamo razne Ruande, Darfure isl... Dakle, zivo ga se jebe.
Gledaju te samo oni koji od tog gledanja zaradjuju pare... pa mi, u pauzama izmedju bezobrazno velikih plata, odluce napraviti zastavu, uz pomoc simbolike duboke k'o pertla, kojom bih ja kao trebao mahati, sav sretan, osjecati nesto prema njoj, zvati je svojom... Ne ide to tako...
Kako me moje dijete gleda? Kako ja sam sebe vidim? To je pitanje!
Imao sam jednu drzavu, Juoslaviju, drzavu u kojoj sam proveo djetinjstvo ranu mladost, drzavu za koju su mi djedovi krvarili, Nju sam sam zaista volio i u nju sam, naivan i mlad, vjerovao, pa je se i sjetim samo po lijepome. Nikada po losim stvarima.
Onda dodje rat, stoka, koja ni nakon tolikih stotina godina nije uspjela u sebi pobijediti kmeta i napraviti korak naprijed, poce da pali moj grad, u meni rodi jednu lijepu ideju o Bosni, jer znao sam - ostao sam na pravoj strani.
Tada zavoljeh ljiljane do beskraja! Pored njih mi sve izgleda nistavno, jadno, nedoreceno, bezvrijedno i tudje i ne razumijem NITI CU, kako smo ih tako lako mogli dati zaboravu, mahati nekim medjunarodnim skicama, nekim turskim zastavama, pickama materinim...
Ovo plavo-zuto govno placeno je sa, ajde da kazemo, nekoliko desetina hiljada eura nekom nadri-dizajneru koji, kako vidim, ni pribora nije imao pri ruci.
Medjutim, ofarbani komad platna je jedno, a ZASTAVA, kao simbol, kao istorija i ostavstina vremena, ona koju mogu smatrati svojom i od koje me trnci prodju kada je vidim kako se vijori, to se ne placa novcem.
Ljiljani su placani krvlju, beskrajnom ljubavlju i hrabroscu. Drugo nismo ni imali da ponudimo.
Sve ostalo, sve ove "sta ce svijet reci" zastave, sve emocije sto nam nude putem javnih natjecaja, sve to ostavljam onima koji su pod tim zastavama sticali korist, a evo posto me je neko koji post prije i citirao, tamo mozete procitati i kome.
Moja je ova, jedna i jedina na svijetu. Samo pod njom zadrhtim, kao kavo dijete.

-
#108 Re: Imate li BH zastavu?
mostarac wrote:
u sobi, al doci ce opet vrijeme da bude na celu kolone
Ja imam takve tri, ali razlicitih velicina. Nisam jos skontao bosansku. Imam i hrvatsku jer od svih novih zastava koje su izasle iz stare juge ta mi je nekako najljepsa, samo nije toliko velika.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#109 Re: Imate li BH zastavu?
Predhodni post emocionalno razumijem, ( Post od Chisium) ali ne podržavam. Naime, mislim da je jedno moja emocija i da u mojoj kući ili mom autu mogu imati zastavu koju hoću i drhtati pred kojom srce izabere, a da je nešto sasvim drugo legitimitet i legalitet, kojeg kao lojalan građanin moram i hoću da poštujem. Zastava je žuta i ja se slažem loše dizajnirana, ali i kao takva legitimna i zastava moje zemlje. to je kao kad Dodik kaže kako ne voli Sarajevo. Ko te pita, jarane, šta voliš, a šta ne?
Last edited by KatarinaKosaca on 28/03/2009 16:16, edited 2 times in total.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#110 Re: Imate li BH zastavu?
Ja sam sinoc, dosao iz bolnice koja je u Americi, u kojoj su zeni koja je imala tumor na mozgu operisali glavu. Zena je iz Istocne Bosne. Srbi su joj ubili muza, ubili pola familije. Amerikanci je primili, zaposlili, i potrosili barem pola miliona dollara da bi zena imala operaciju koja joj je potrebna. I doci ce brabonjak i opanak koji je drkao na Cecu i ostale princezice dok je tragedija ove zene se odigravala par stotina km od njega, i on ce da postavlja mjerila, a ti iz Budimpeste, najveceg selendre koja je u EU, i koja je u EU, a mi nismo, samo zato sto mi imamo Veliko Srbe, u kojoj po glavi stanovnika imas najmanje zuba u Zapadnom svijetu, po glavni stanovnika manje ljudi zna Engleski u Budimpesti nego u Kaknju, i ti ces da mene pitas - sta je to sto ja vidim, a sta je to sto ti ne vidis. Sam dokaz onog sto ja vidim, je ono gdje sam ja, a ono gdje si ti, i ono gdje je "Johny" kojem smeta Amerika jer je nakon 10 godina preventirala klanje Sipaca po receptu iz Bosne, bombardovanjem Srbadije, i sto je 4 godine hranila od svih vise jedan grad, pocinje mu ime sa slovom S, i ima 8 slova. Pa ti pogodi koji. I normalno - nije on nista rekao, osim sto mi je dao do znanja da su Amerikanci "najseljackiji" = nepismen lik, i drugo, sta ima Srbinu da smeta Amerika? Sta ti mislis, da vidim malo, prezentiraj mi i razlozi tu temu, na sastavne cimbenike, da vidim koliko se u Budimpestu uzgaja siva emeninecija a koliko bijela sljama na jeziku.Erzsebet wrote:Fakat Nosferatu, čovjek nije ništa prosrpski rekao, a i meni se povraća od holivudskih nebuloza. Ne znam jesi li primijetio, u svakom filmu se bar jednom pojavi američka zastava.
- Chisum
#111 Re: Imate li BH zastavu?
KatarinaKosaca wrote:Predhodni post emocionalno razumijem, ( Post od Chisium) ali ne podržavam. Naime, mislim da je jedno moja emocija i da u mojoj kući ili mom autu mogu imati zastavu koju hoću i drhtati pred kojom srce izabere, a da je nešto sasvim drugo legitimitet i legalitet, kojeg kao lojalan građanin moram i hoću da poštujem. Zastava je žuta i ja se slažem loše dizajnirana, ali i kao takva legitimna i zastava moje zemlje. to je kao kad Dodik kaže kako ne voli Sarajevo. Ko te pita, jarane, šta voliš, a šta ne?
Ma samo uzivaj, haveru. Masi cim hoces. Tvoja stvar.
Ja znam svoje. Znam i vrijednosti.
A, ko me pita?
Eeeeea, haveru...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#112 Re: Imate li BH zastavu?
MIslila sam na Dodu, ali sad nema veze. Emocije su jedno, a građanska lojalnost drugo. A ja lojalnost smatram vrlinom, a ne shvatam je kao poniženje ili pokoru.
-
bosna123
#113 Re: Imate li BH zastavu?
@ Nosferatu
Fakat pretjerujes. Cijeli svijet se smije Amerikancima radi toga sto sebe stavljaju u srediste Svemira, i sada se ti ovdje obrusavas na forumase koji kazu ono sto je ocigledno, sto se ne treba dokazivati, kao aksiom u matematici... Ah da zaboravih, ti se vec osjecas Amerikancem, pa si licno uvrijedjen...
Zasto ta Amerika nije intervenirala kada je trebala, pa Srebrenice ne bi ni bilo... Ah da i to je njihov recept... uci u rat kad skontaju da im to interesi nalazu i onda diktirati uvjete...
A Irak, a Afganistan, a Sudan...ja kao muslimanka im nista to ne halalim, jer znam da radi njih i njihove agresivne politike na milione ljudi pati. Priznajem im da su velika nacija i imaju masu pozitivnih stvari, ali to glorificiranje su price za malu djecu, mitovi...
Fakat pretjerujes. Cijeli svijet se smije Amerikancima radi toga sto sebe stavljaju u srediste Svemira, i sada se ti ovdje obrusavas na forumase koji kazu ono sto je ocigledno, sto se ne treba dokazivati, kao aksiom u matematici... Ah da zaboravih, ti se vec osjecas Amerikancem, pa si licno uvrijedjen...
Zasto ta Amerika nije intervenirala kada je trebala, pa Srebrenice ne bi ni bilo... Ah da i to je njihov recept... uci u rat kad skontaju da im to interesi nalazu i onda diktirati uvjete...
A Irak, a Afganistan, a Sudan...ja kao muslimanka im nista to ne halalim, jer znam da radi njih i njihove agresivne politike na milione ljudi pati. Priznajem im da su velika nacija i imaju masu pozitivnih stvari, ali to glorificiranje su price za malu djecu, mitovi...
Last edited by bosna123 on 28/03/2009 16:29, edited 2 times in total.
-
The Silent Man
#114 Re: Imate li BH zastavu?
Slazem se sa Chisumom, stvar je u tome sto ja npr. ne obijam novu zastavu ... prihvatam je jer sve sto je Bosna i Hercegovina = moje je = meni najbolje ... ali ova nova zastava jednostavno ne pobudjuje neke emocije ... shvatam je malte ne kao logo zemlje u kojoj zivim...kao oznaku neke firme... ona nije SIMBOL ...
Samo ljiljani su moj simbol!
Samo ljiljani su moj simbol!
- bez_ideje
#115 Re: Imate li BH zastavu?
Imam,malu sa ljiljanima iznad stola ,nemam nista ni protiv ove nove......al ne uklapa mi se u dekor sobe
I da naravno,pitarsku stolnu

I da naravno,pitarsku stolnu
-
bosna123
#116 Re: Imate li BH zastavu?
Joj nisu, bjezi ba...Sultan Murat wrote:Ova "zvanična" zastava je najružnija zastava na dunjaluku. Bolje su je Kosovu sklepali. Ona kao takva nikad neće biti moja zastava.
Ne daj Boze da nam izgleda slicno Kosovarskoj, meni se ona nikako ne dopada. A i ovu nasu ce djeca lakse u skoli crtati.
- JohnnyS
#117 Re: Imate li BH zastavu?
Nekad davno sam čitao da je to kriterij koji označava kvalitetu zastave. Da je petogodišnje dijete može nacrtati... I zato je BiH zastava bila visokopozicionirana, a hrvatska zastava loše plasirana... A @Johny-u poručujem da ako mu smetaju zastave po Hrvatskoj da je izbjegavabosna123 wrote: A i ovu nasu ce djeca lakse u skoli crtati.
-
bosna123
#118 Re: Imate li BH zastavu?
Sto, sta fali hrvatskoj zastavi 5 puta 5 kvadratica, crven, bijeli, plavi, to je bajrak nas... Bas je zabavno za djecicu, svako drugo polje farbas...
Nisu mi se djecica iz porodice zalila na njega, cak sto vise bas vole crtati one kockice.
Nisu mi se djecica iz porodice zalila na njega, cak sto vise bas vole crtati one kockice.
- JohnnyS
#119 Re: Imate li BH zastavu?
Kockice ko kockice su super, dapače, Hrvatska je postala prepoznatljiva po njima, u Dubrovniku svaki četvrti-peti turist kupi dres od reprezentacije... Problem je što u grbu na zastavi ima kruna sa 5 povijesnih grbova raznih djelova Hrvatske. To je djeci teško za nacrtat. Btw, grb Hrvatske je falsifikat jer je orginalni grb Dubrovačke republike srebreno-crveni, a ne plavo-crveni kakav je na zastavi...bosna123 wrote:Sto, sta fali hrvatskoj zastavi 5 puta 5 kvadratica, crven, bijeli, plavi, to je bajrak nas... Bas je zabavno za djecicu, svako drugo polje farbas...
-
paja_patak
#120 Re: Imate li BH zastavu?
mislim sasvim ozbiljno, kostat ce te 5 minuta a naucit ces nesto sasvim korisno. halo NAUCITI !!!
[/quote]
nemojsad da se izvlacis dokazani fasisto....
nemojsad da se izvlacis dokazani fasisto....
-
bosna123
#121 Re: Imate li BH zastavu?
Pa ne moraju uvijek crtati grbove, a da su teski za nacrtati, jesu...JohnnyS wrote:Kockice ko kockice su super, dapače, Hrvatska je postala prepoznatljiva po njima, u Dubrovniku svaki četvrti-peti turist kupi dres od reprezentacije... Problem je što u grbu na zastavi ima kruna sa 5 povijesnih grbova raznih djelova Hrvatske. To je djeci teško za nacrtat. Btw, grb Hrvatske je falsifikat jer je orginalni grb Dubrovačke republike srebreno-crveni, a ne plavo-crveni kakav je na zastavi...bosna123 wrote:Sto, sta fali hrvatskoj zastavi 5 puta 5 kvadratica, crven, bijeli, plavi, to je bajrak nas... Bas je zabavno za djecicu, svako drugo polje farbas...
Cuj falsifikat, pa sta cete sad?
- Pietje_Bel
#123 Re: Imate li BH zastavu?
Zna li neko gdje mogu naci ovaj gif?

Jednom sam nasao na i netu ovog konjanika u vecem formatu i u pokretu. Da li neko moze postaviti taj gif ovdje?
Jednom sam nasao na i netu ovog konjanika u vecem formatu i u pokretu. Da li neko moze postaviti taj gif ovdje?
- ja.neron
#124 Re: Imate li BH zastavu?
evo nova navijačka pjesma ja lično ripovao prije par minuta
Code: Select all
http://www.mediafire.com/?dtytdcxtlzz- hik--meta
#125 Re: Imate li BH zastavu?
slazem se. jedina koja je prirasla srcu, i koju bi trebalo vratiti da bude zastava bih. svi su se kleli u nju do kraja 80-tih i u vukojebinama tipa citluka, cazina, drvara...
ona s ljiljanima me podsjeti na granate, rat, jad i bijedu, a i pozadina je kriza, kao da masemo za predaju bijelom zastavom, a ova vestendorpova je jos gora...koji pametnjakovic se sjetio da otfikari one zvjezdice, haman se neko za**bavao sa crop komandom kad je crtao na photoshopu.
sto rece onaj u filmu, vidi nam zastave sto je zuta...
ovdje americku nemam jer mi je uvijek izgledala kitchasto i papanski, a i seljakljuk americki je stavlja pred svakom kucom, sto nju, sto onu konfederativnu ovdje u white trash dijelovima atlante, pa mi se ne poistovjecuje ni sa jednima ni sa drugima.
papanluk gori nego kod nas kad izadjes maknes iz sarajeva...