imam sansu da odem...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Topla voda

#76 Re: imam sansu da odem...

Post by Topla voda »

jel romkinja?
Duhovni Vođa

#77 Re: imam sansu da odem...

Post by Duhovni Vođa »

Topla voda wrote:jel romkinja?
da si mi samo blizu i da te znam uffffffffffffffff, krpili bi te na cumu sa selotejpom :D
anais_nin

#78 Re: imam sansu da odem...

Post by anais_nin »

@kaoptica i Duhovni Vođa pripazite malo kako se obracate jedan drugom! zaista nema potrebe za vrijedjanjem
hakazvaka

#79 Re: imam sansu da odem...

Post by hakazvaka »

Duhovni Vođa wrote:kaoptica legendo, da te pitam onako iskreno koliko ti je godina? jesi li iz sarajeva? guzis li ti sta?

mislim, ono, cini mi se da si pravo izgubljen kao covjek... haj svrati na jednu ljutu, ima jedna koka iz mog haustora pusi ga za 300 grama sirnice. nije nesto, ali kad prigusti, tako kao sto je tebi prigustilo, isplati se. da malo splasnes bolan. a mozemo i dzoju zapalit. nije problem, sve na moj racun.

i btw. ima jedna puljka gore kad pises post na njoj pise "quote". vidim da nisi bas vičan internetu
neces valjda otic u inostranstvo a ostavit trebu iz haustora ovdje :lol:
Duhovni Vođa

#80 Re: imam sansu da odem...

Post by Duhovni Vođa »

zaista nema potrebe. ja dolazim u miru squo :D

on je krenuo sa objedama
HAVANA

#81 Re: imam sansu da odem...

Post by HAVANA »

Il se ženi il tamburu kupi,nema ti druge. :D

http://www.youtube.com/watch?v=KK-qFN3i ... re=related
bosan

#82 Re: imam sansu da odem...

Post by bosan »

Sta god da uradis zajebaces se.
Mozda ces biti i sretan u tom braku ali vjeruj da ce te uvijek proganjat cinjenica da se nisi ozenio vec udao .
Al sta ces .
U svakom slucaju sretno sta god da odlucis.
kaoptica

#83 Re: imam sansu da odem...

Post by kaoptica »

Duhovni Vođa wrote:
madner wrote:Nije ni fino nas vise pljuvat nego sto zasluzujemo. :D

Dohodak po glavi stanovnika prosle godine nije puno veci nego nas, a imali su najvece cijene nafte ikad.
O temi, fakat ne kontam sta te briga sta drugi misle.
ali ja nikoga ne pljujem :roll:

sto se tice toga je li me briga sta drugi misle ili ne, to sam vec objasnio

btw, evo ti svjezi podaci o gdp-u sa indexmundi.com

http://www.indexmundi.com/azerbaijan/gd ... _rate.html

http://www.indexmundi.com/bosnia_and_he ... _rate.html

u 2008 godini rast gdp-a u azerbejdzanu je bio 23.4% dok je kod nas u istoj godini bio 6.00% (da se razumijemo, boli me k za azerbejdzan, ali ovo su jednostavno cinjenice)

Hahaha, ja zalego...pitam se samo ko vas je tako dobro zapalio sa Azerbejdzanom ??? :lol: :-)
Odoste vi od teme, daj pomozite covjeku da rijesi dilemu, otici ili ostati, biti ili ne biti ?? ;-)
stalnioionlijo

#84 Re: imam sansu da odem...

Post by stalnioionlijo »

Iz Sarajeva je najteze otici,
Ali kad se vec nadjes u avionu onda te obuzme drugi osjecaj.Otkrivas nesto novo,nadas se necemu pozitivnom,brige i zadovoljstva sarajevska zamijenis za brige i zadovoljstva nekog drugog podneblja.Uz malo srece (a zavisi od karaktera putnika namjernika :)) nakon par godina vrlo je moguce da steknes i zaista dobre prijatelje...naravno da se u Sarajevu gaji jedan poseban oblik prijateljstva ali i vani postoje solidarni ljudi sirokih pogleda,istancanog smisla za humor,
inteligentni...sve to na raznim jezicima i uz ucenje o njihovim kulturama a sve kroz druzenje a nekad i kroz posao....
Zvuci nerealno?Svako ima svoje nacine,a na zapadu moras biti kreten da ne mozes da zaradis dovoljno za minimalno pristojan zivot.
to sve zavisi od tebe...i nek' je sa srecom...
fixer

#85 Re: imam sansu da odem...

Post by fixer »

brate, jal je volis- idi! pusti ove sto nesto savjetuju... idi, lako se vratiti. :-)
Maraschino

#86 Re: imam sansu da odem...

Post by Maraschino »

edvin wrote:by edvin on 19/03/2009 22:19

Evo od covjeka sa iskustvom. Ako je tako kao sto kazes, imas dobar posao i finu porodicu, nemoj ici. Jer NIGDJE ti nece biti kao u svojoj zemlji i sa svojim narodom. A "Brankovica" i inih ima svugdje, evo konkretno zemlju sa kojom ja imam "veze" potresaju skoro svaki dan skandal za skandalom (direktori pronevjerili milione EUR, itd.) i sta mislis sta ce se desiti, jedno veliko NISTA, u vecini slucajeva tresla se gora rodio se mis. Za takve stvari bi ljudi bili krivicno gonjeni cak i kod "nas".
Osim toga, zemlje na zapadu (ako namjeravas ici u jednu od njih) potresa velika finansijska kriza, hiljade ljudi ostaje bez posla i krizi se trenutno ne vidi kraj. I sta mislis ko ce prvi doci na red za zaposljavanje kad to sve jednom prodje?
Sigurno ne Bosanci i ostali stranci vec domicilni, uostalom strukturelna diskriminacija na trzistu rada je vec odavno poznata, naravno, ako ti nije san da zavrsis na blagajni metroa ili u nekoj fabrici na traci. Treba da ti je jasno da oko 80% ljudi sa izbjeglickim porijeklom radi poslove koji su daleko ispod njihove kompetentnosti i kvalifikacija.
Prosjecna plata je ca 1500 EUR netto, a samo npr. kirija za dvosoban stan u predgradju oko 500-600 EUR, Gin-tonic 6-7 EUR pa ti skontaj. Naravno, mozes ti i tamo skontati neke prijatelje ali nije to to, nisu to raja s kojom si odrasto, nemate iste zajebancije, fazone, itd. A i ta "mlada" za koju si se zapalio, sjednite i popricajte, iznesi joj svoju dimeziju i vidjenje svega, ako te iskreno voli onda ce i ona mozda biti srecna s tobom u SA.

Eto, iskreno...
dobro receno...iz iskustva :thumbup:

a ti Reufe :-) jopet razmisli :D
kaoptica

#87 Re: imam sansu da odem...

Post by kaoptica »

burek_in_space wrote:
Duhovni Vođa wrote:
Indigo-X wrote:Duhovni Vodja, ako nije tajna iz koje drzave je mlada ? :)
joj. sad ce me skontat svi koji me znaju. :D al dobro. mlada je iz italije.
Reufe,ochiju ti jes' to ti?! :shock: :mrgreen:

Pa sto ne rece odmah da si ti Reufe bolan ?? :lol:

:sax:
ePegasus

#88 Re: imam sansu da odem...

Post by ePegasus »

...
Last edited by ePegasus on 16/06/2010 13:28, edited 1 time in total.
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#89 Re: imam sansu da odem...

Post by Šeherzada »

Zoya wrote:Sarajevo ti nigdje nece pobjeci. Bit ce ti na pocetku tesko u drugoj zemlji, nedostajat ce ti drustvo, familija,ali sve ovo dok se ne uklopis i ne nadjes posao . Vremenom ces se poceti hladiti, i kad se nekad budes vratio u Sarajevo, pozeljeces da nisi ni dolazio!

Sretno kako god ;-)
D+raga,pa sto meni rece drugaciji savjet :sad:
kaoptica

#90 Re: imam sansu da odem...

Post by kaoptica »

ePegasus wrote:Razmisli i o ovom scenariju..za 5 godina nestane ljubavi..vi se rastanete a taman se naviko tamo....ovdje te priajtelji zaborave, udaljio se od porodice..i onda se probudiš i skontaš da si sanjo o nečemu, i to se nažalost ostvarilo ali nije baš onako kako si zamišljao..nema ba vakog rahatluka nigdje..ne radi se previše, ima vremena i za sve...tamo si rob.. dobro ocijeni jer šta god odlučiš razmišljačeš o onom drugom..:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Ja ne bi otišo..
PS
Šta imaš protiv Lea ? :lol: :lol: :lol: Pa on mi je glavni uz Mikulića :lol: :lol: :lol:

Joj ova ti je dobra, cista desetka za ovaj komentar, napokon nesto pametno pred spavanje, da ne bi ove tvoje pametne zavrsnice garant bi cijelu noc azbahe sanj'o :run:
slavkoimamodilera

#91 Re: imam sansu da odem...

Post by slavkoimamodilera »

Pa Reufe jes' to ti? Svijum' mrtvi', oci moje lijepe neka te sa nama ba!! :mrgreen:
bierkof

#92 Re: imam sansu da odem...

Post by bierkof »

Prestao sam da citam kad sam vidio da mora da je ozeni...
Damn it, znao sam da ima neka kvaka!! :-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#93 Re: imam sansu da odem...

Post by PipiDugaDevetka »

Nije važno gdje živiš,nego s kim živiš,...Eto, to sam ti htio citirati IZ filma ''Kod A.I..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#94 Re: imam sansu da odem...

Post by Truba »

Duhovni Vođa wrote:
fixer wrote:prelijepe slike. zaista mi ih je tesko gledat. gdje je azerbeidzan, gdje smo mi? :roll:
uzevsi u obzir bruto nacionalni dohodak i politicku situaciju, mi smo daleko ispod azerbejdzana prijatelju.
al moraš priznati da im je smiješno ime zemlje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(fatanje za slamku) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Alhemicarkaa

#95 Re: imam sansu da odem...

Post by Alhemicarkaa »

:-)
Jesi li ti njoj objasnio da su nam parkovi i biciklisticke staze neuredjeni zbog mangupa koji kradu ruze iz parka da bi kupili jednu strankinju? :D
edvin

#96 Re: imam sansu da odem...

Post by edvin »

stalnioionlijo wrote:Iz Sarajeva je najteze otici,
Ali kad se vec nadjes u avionu onda te obuzme drugi osjecaj.Otkrivas nesto novo,nadas se necemu pozitivnom,brige i zadovoljstva sarajevska zamijenis za brige i zadovoljstva nekog drugog podneblja.Uz malo srece (a zavisi od karaktera putnika namjernika :)) nakon par godina vrlo je moguce da steknes i zaista dobre prijatelje...naravno da se u Sarajevu gaji jedan poseban oblik prijateljstva ali i vani postoje solidarni ljudi sirokih pogleda,istancanog smisla za humor,
inteligentni...sve to na raznim jezicima i uz ucenje o njihovim kulturama a sve kroz druzenje a nekad i kroz posao....
Zvuci nerealno?Svako ima svoje nacine,a na zapadu moras biti kreten da ne mozes da zaradis dovoljno za minimalno pristojan zivot.
to sve zavisi od tebe...i nek' je sa srecom...
Aha, bas, samo tebe cekaju. Otidji sad i zaradi...(Naravno ako néces da cistis zahode, peres sudje u restoranu ili na bausteli)
king kong

#97 Re: imam sansu da odem...

Post by king kong »

ima li ta tvoja slučajno neku sestru, rodicu ili možda čak prijateljicu koja bi se udavala?...ono, pa da pičimo skupa :run:

mislim, ja sam dobra prilika (znam znam...ne trebam se hvaliti sam, ali ovo je forum, nema me ko drugi pohvaliti :-))...samo sam brzo zaljubljiv (i odljubljiv) pa me malo teško kontrolisati... 8-) :mrgreen:
kinu

#98 Re: imam sansu da odem...

Post by kinu »

Jarane greška što si ovo postavio na forum. Daješ ljudima priliku da se sprdaju sa tvojom sudbinom.
Sam skontaj u svojoj glavi i odluči, kako god odlučiš nemoj se kajat, nikad ne znaš šta bi bilo kad bi bilo.
U svakom slučaju sretno.
P.S. ako odeš Bosna nigdje neće pobjeć :run:
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#99 Re: imam sansu da odem...

Post by Šeherzada »

Ako je volis-idi!Bosna je tu gdje jeste i tu ce i ostati.Mozes doci u posjetu kad god zelis.....Uostalom ja sma uvjek bila misljenja da je DOM TAMO GDJE JE SRCE!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#100 Re: imam sansu da odem...

Post by Truba »

tamo je dom gdje je vlazno :oops: :oops: :D :D :mrgreen: :mrgreen:
Post Reply