imam sansu da odem...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Duhovni Vođa

#51 Re: imam sansu da odem...

Post by Duhovni Vođa »

kaoptica legendo, da te pitam onako iskreno koliko ti je godina? jesi li iz sarajeva? guzis li ti sta?

mislim, ono, cini mi se da si pravo izgubljen kao covjek... haj svrati na jednu ljutu, ima jedna koka iz mog haustora pusi ga za 300 grama sirnice. nije nesto, ali kad prigusti, tako kao sto je tebi prigustilo, isplati se. da malo splasnes bolan. a mozemo i dzoju zapalit. nije problem, sve na moj racun.

i btw. ima jedna puljka gore kad pises post na njoj pise "quote". vidim da nisi bas vičan internetu
Last edited by Duhovni Vođa on 19/03/2009 22:07, edited 1 time in total.
Fozgen

#52 Re: imam sansu da odem...

Post by Fozgen »

Ak imas onda bjez :D.
Ja sam prije jedno 5 godina dobio posao u Njemackoj, u Minhenu, dobio stan, dobio radnu dozvolu ma sve, i ostao cijelih 15 dana :D.
I sad znam da sam se zayebo samo tako.
Elem da se nisam vratio nebi upoznao tu koju sada volim, a da je ne volim ovoliko nista me nebi zadrzalo vise ovdje.
Tako da ako je situacija kod tebe takva kakva je :run: Image
Topla voda

#53 Re: imam sansu da odem...

Post by Topla voda »

300 sirnice i jogurt
da te ispravim
:D
sto te ovaj nesto ne gotivi vodjo...
vox-populi

#54 Re: imam sansu da odem...

Post by vox-populi »

kaoptice, zaljubices se mozda i ti jednog dana, ko zna, svasta se desava. Pa ces onda da vidis da se i to moze dogoditi. A tek kad budes imao prvi seksualni odnos, ih, promjenices se totalno. Samo polako, sabura, i gledaj okolo nece li kakva naici.

I tebi nek je sa srecom.
anais_nin

#55 Re: imam sansu da odem...

Post by anais_nin »

Duhovni Vođa wrote:ne znam bas, na to gledam kao na totalni gubitak svega sto sad imam.

mozda je samo do mene.
pa ako je u pitanju ljubav kao sto si spomenuo na prethodnoj stranici onda u cemu je problem? :)
nikad_izvini

#56 Re: imam sansu da odem...

Post by nikad_izvini »

Neb ih da se miješam, ali moram, jače je od mene. Meni se čini da si ti već donio odluku. Zašto tako mislim. Garant ćeš pitati za mišljenje forumaše, pored živih prijatelja, roditelja i nekog svog životnog iskustva(čini mi se da ti je 28 godina, valjda ga imaš). Garant će ti neko rnapisati nešto što će te "natjerati" da promijeniš mišljenje. Sto ljudi, sto mišljenja i sto doživljaja. Iskreno ne razumijem razlog otvaranja tema osim želje da se pohvališ ili da nas furaš :D
Zoya

#57 Re: imam sansu da odem...

Post by Zoya »

Mozda zato sto je stranjkinja?
edvin

#58 Evo ti dobar i iskren savjet

Post by edvin »

:bih:
Last edited by edvin on 19/03/2009 22:32, edited 1 time in total.
Van Halen

#59 Re: imam sansu da odem...

Post by Van Halen »

Duhovni Vođa wrote:hhaaha, nije iz azerbejdzana, nego me nervira gledanje s visoka na drzave koje su realno naprednije od nas, a nas bosnjo nadje da pljuje po azerbejdzanu! a iz koje pozicije?? da nije tuzno bilo bi smijesno. pa majka mu stara, ako nista, makar su unitarno uredjeni. parlamentarna demokratija, jedan predsjednik. uostalom pogledajte slike azerbejdzana. a on paša, našo meni da kenja i uzima azerbejdžan kao primjer necega totalno loseg.... pa nema smisla.
Stvarno nema smisla pljuvat Azerbejdžan,mislim odkud mu to pravo.
Duhovni Vođa

#60 Re: imam sansu da odem...

Post by Duhovni Vođa »

anais_nin wrote:
Duhovni Vođa wrote:ne znam bas, na to gledam kao na totalni gubitak svega sto sad imam.

mozda je samo do mene.
pa ako je u pitanju ljubav kao sto si spomenuo na prethodnoj stranici onda u cemu je problem? :)
u biti, anais nin, problema nema. ja sam potajno vec donio odluku :) ali zanima me pomalo kako ljudi reaguju i sta misle o tome svemu. postaviti ovako nesto na forum dodje kao anketa koja ce mi samo pomoci da ucvrstim svoju odluku. ni u kom slucaju nisam nesiguran u ono sto cu odluciti.
Duhovni Vođa

#61 Re: imam sansu da odem...

Post by Duhovni Vođa »

Van Halen wrote:
Duhovni Vođa wrote:hhaaha, nije iz azerbejdzana, nego me nervira gledanje s visoka na drzave koje su realno naprednije od nas, a nas bosnjo nadje da pljuje po azerbejdzanu! a iz koje pozicije?? da nije tuzno bilo bi smijesno. pa majka mu stara, ako nista, makar su unitarno uredjeni. parlamentarna demokratija, jedan predsjednik. uostalom pogledajte slike azerbejdzana. a on paša, našo meni da kenja i uzima azerbejdžan kao primjer necega totalno loseg.... pa nema smisla.
Stvarno nema smisla pljuvat Azerbejdžan,mislim odkud mu to pravo.
naravno da nema. jer da bi nekoga pljunuo moras biti iznad njega, a ako stojis ispod njega mozes pljuvat koliko god hoces u vis, ali ce ti se svaki put tvoja vlasitita hraka vratiti u lice.
edvin

#62 Re: imam sansu da odem...

Post by edvin »

by edvin on 19/03/2009 22:19

Evo od covjeka sa iskustvom. Ako je tako kao sto kazes, imas dobar posao i finu porodicu, nemoj ici. Jer NIGDJE ti nece biti kao u svojoj zemlji i sa svojim narodom. A "Brankovica" i inih ima svugdje, evo konkretno zemlju sa kojom ja imam "veze" potresaju skoro svaki dan skandal za skandalom (direktori pronevjerili milione EUR, itd.) i sta mislis sta ce se desiti, jedno veliko NISTA, u vecini slucajeva tresla se gora rodio se mis. Za takve stvari bi ljudi bili krivicno gonjeni cak i kod "nas".
Osim toga, zemlje na zapadu (ako namjeravas ici u jednu od njih) potresa velika finansijska kriza, hiljade ljudi ostaje bez posla i krizi se trenutno ne vidi kraj. I sta mislis ko ce prvi doci na red za zaposljavanje kad to sve jednom prodje?
Sigurno ne Bosanci i ostali stranci vec domicilni, uostalom strukturelna diskriminacija na trzistu rada je vec odavno poznata, naravno, ako ti nije san da zavrsis na blagajni metroa ili u nekoj fabrici na traci. Treba da ti je jasno da oko 80% ljudi sa izbjeglickim porijeklom radi poslove koji su daleko ispod njihove kompetentnosti i kvalifikacija.
Prosjecna plata je ca 1500 EUR netto, a samo npr. kirija za dvosoban stan u predgradju oko 500-600 EUR, Gin-tonic 6-7 EUR pa ti skontaj. Naravno, mozes ti i tamo skontati neke prijatelje ali nije to to, nisu to raja s kojom si odrasto, nemate iste zajebancije, fazone, itd. A i ta "mlada" za koju si se zapalio, sjednite i popricajte, iznesi joj svoju dimeziju i vidjenje svega, ako te iskreno voli onda ce i ona mozda biti srecna s tobom u SA.

Eto, iskreno...
kaoptica

#63 Re: imam sansu da odem...

Post by kaoptica »

Duhovni Vođa wrote:kaoptica legendo, da te pitam onako iskreno koliko ti je godina? jesi li iz sarajeva? guzis li ti sta?

mislim, ono, cini mi se da si pravo izgubljen kao covjek... haj svrati na jednu ljutu, ima jedna koka iz mog haustora pusi ga za 300 grama sirnice. nije nesto, ali kad prigusti, tako kao sto je tebi prigustilo, isplati se. da malo splasnes bolan. a mozemo i dzoju zapalit. nije problem, sve na moj racun.

i btw. ima jedna puljka gore kad pises post na njoj pise "quote". vidim da nisi bas vičan internetu

Jesil i toj sto ti je popusila za 300 grama sirnice platio da bi joj ukrao ruzu ?? Haha nidje veze ba, dobro je jos te mogu pratit' iako je kasno a ti pun bisera.
Neznam zasto si se nasao tako uvrijedjen na moj komentar a vidim da jesi, obicno neko ko se osjeca napadnut pa ne zna kako da se brani, nema inspiracije, pocne o guzenju, ko ono hej kad si ti ono guzio zadnji put, kad vec zapocinjes temu pripremi se i na kritiku sve je to ljudski, ne daj se nanervirati :lol:
Topla voda

#64 Re: imam sansu da odem...

Post by Topla voda »

idi bolan,ako je volis,nemas opcija uopste :)
fixer

#65 Re: imam sansu da odem...

Post by fixer »

prelijepe slike. zaista mi ih je tesko gledat. gdje je azerbeidzan, gdje smo mi? :roll:
Duhovni Vođa

#66 Re: imam sansu da odem...

Post by Duhovni Vođa »

kaoptica wrote:
Duhovni Vođa wrote:kaoptica legendo, da te pitam onako iskreno koliko ti je godina? jesi li iz sarajeva? guzis li ti sta?

Jesil i toj sto ti je popusila za 300 grama sirnice platio da bi joj ukrao ruzu ?? Haha nidje veze ba, dobro je jos te mogu pratit' iako je kasno a ti pun bisera.
Neznam zasto si se nasao tako uvrijedjen na moj komentar a vidim da jesi, obicno neko ko se osjeca napadnut pa ne zna kako da se brani, nema inspiracije, pocne o guzenju, ko ono hej kad si ti ono guzio zadnji put, kad vec zapocinjes temu pripremi se i na kritiku sve je to ljudski, ne daj se nanervirati :lol:
nastupio si arogantno i vrlo drsko. bez razloga. kritika nema veze s time, nego tvoje vlastite slabosti. nisam nanerviran, posebno nakon sto sam ti u postovima vidio da si skinuo s interneta cijelu diskografiju amira kazica lea. kako da budem nanerviran od nekoga ko ima na racunaru cijelu diskografiju amira kazica lea?v :D
Duhovni Vođa

#67 Re: imam sansu da odem...

Post by Duhovni Vođa »

fixer wrote:prelijepe slike. zaista mi ih je tesko gledat. gdje je azerbeidzan, gdje smo mi? :roll:
uzevsi u obzir bruto nacionalni dohodak i politicku situaciju, mi smo daleko ispod azerbejdzana prijatelju.
madner

#68 Re: imam sansu da odem...

Post by madner »

Nije ni fino nas vise pljuvat nego sto zasluzujemo. :D

Dohodak po glavi stanovnika prosle godine nije puno veci nego nas, a imali su najvece cijene nafte ikad.
O temi, fakat ne kontam sta te briga sta drugi misle.
Duhovni Vođa

#69 Re: imam sansu da odem...

Post by Duhovni Vođa »

madner wrote:Nije ni fino nas vise pljuvat nego sto zasluzujemo. :D

Dohodak po glavi stanovnika prosle godine nije puno veci nego nas, a imali su najvece cijene nafte ikad.
O temi, fakat ne kontam sta te briga sta drugi misle.
ali ja nikoga ne pljujem :roll:

sto se tice toga je li me briga sta drugi misle ili ne, to sam vec objasnio

btw, evo ti svjezi podaci o gdp-u sa indexmundi.com

http://www.indexmundi.com/azerbaijan/gd ... _rate.html

http://www.indexmundi.com/bosnia_and_he ... _rate.html

u 2008 godini rast gdp-a u azerbejdzanu je bio 23.4% dok je kod nas u istoj godini bio 6.00% (da se razumijemo, boli me k za azerbejdzan, ali ovo su jednostavno cinjenice)
Last edited by Duhovni Vođa on 19/03/2009 22:54, edited 1 time in total.
Duhovni Vođa

#70 Re: imam sansu da odem...

Post by Duhovni Vođa »

Indigo-X wrote:Duhovni Vodja, ako nije tajna iz koje drzave je mlada ? :)
joj. sad ce me skontat svi koji me znaju. :D al dobro. mlada je iz italije.
burek_in_space

#71 Re: imam sansu da odem...

Post by burek_in_space »

Duhovni Vođa wrote:
Reufe,ochiju ti jes' to ti?! :shock: :mrgreen:
video

#72 Re: imam sansu da odem...

Post by video »

Duhovni Vođa wrote:...sa strankinjom. u koju zemlju zazelim, samo je moram ozenit :D sve je tu, na pladnju.

ili da ostanem, i da tražim domacu, da dijelimo jad i cemer pola-pola.....

:skoljka: :skoljka:
Ma ovo je folushka 100% :run:
To ti admin-i dali temu da malo prodrmaju forum :D :D
Ko da bi ti postavljao pitanje na forumu "bili ili ne bi". A ako ipak nije foluska, ja mislim da se tebi ne ide, i da trazis samo neko opravdanje vise nebi li potkrijepio svoju odluku !!!
black

#73 Re: imam sansu da odem...

Post by black »

Duhovni Vođa wrote:
aaaaa pa da, sad znam...ti si onaj shto ima djevojku iz italije :mrgreen:
jel_u_vinklo

#74 Re: imam sansu da odem...

Post by jel_u_vinklo »

Ja sam mislio da ti ode najmanje do Australije,kad ono Italija,pa mozes svaki vikend biti u Sa :D
Duhovni Vođa

#75 Re: imam sansu da odem...

Post by Duhovni Vođa »

jel_u_vinklo wrote:Ja sam mislio da ti ode najmanje do Australije,kad ono Italija,pa mozes svaki vikend biti u Sa :D
a ko je rekao da idemo u italiju. :)
Post Reply