imam sansu da odem...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kinu

#126 Re: imam sansu da odem...

Post by kinu »

[quote="Duhovni Vođa"]

ono sto sam nabrojao kao razloge njenog htjenja da ide odavde je samo navedeno kao primjer, mislim, naravno da nije to nisu jedini razlozi. ona nije naviknuta na te neke stvari svjetovne, npr. ona ne moze da skonta kako je moguce da krene da predje ulicu na zebri a da umalo pogine. (dosta joj je vremena trebalo da skonta kako se kretati po gradu :D ) nije joj jasno kako moze uci u taksi a taksista 'ladno zapali cigaru, nije joj jasno kako komso ispod nas hrakne usred haustora, a zatim nonsalantno kaze vozdra, provjeri svoju postu i produzi do svog stana. nije joj jasno kako konobar moze sam uzeti baksisa koliko misli da je zasluzio :D nije joj jasno da policajac na duznosti pije pivu u kladionici i ispunjava listic :D najvise od svega joj nije jasno da su cijene ovako visoke, a primanja niska i kako ljudi uspiju prezivjeti.

a šta je s tobom jarane , jel ovo samo njoj smeta?
Duhovni Vođa

#127 Re: imam sansu da odem...

Post by Duhovni Vođa »

kinu wrote:
Duhovni Vođa wrote:
ono sto sam nabrojao kao razloge njenog htjenja da ide odavde je samo navedeno kao primjer, mislim, naravno da nije to nisu jedini razlozi. ona nije naviknuta na te neke stvari svjetovne, npr. ona ne moze da skonta kako je moguce da krene da predje ulicu na zebri a da umalo pogine. (dosta joj je vremena trebalo da skonta kako se kretati po gradu :D ) nije joj jasno kako moze uci u taksi a taksista 'ladno zapali cigaru, nije joj jasno kako komso ispod nas hrakne usred haustora, a zatim nonsalantno kaze vozdra, provjeri svoju postu i produzi do svog stana. nije joj jasno kako konobar moze sam uzeti baksisa koliko misli da je zasluzio :D nije joj jasno da policajac na duznosti pije pivu u kladionici i ispunjava listic :D najvise od svega joj nije jasno da su cijene ovako visoke, a primanja niska i kako ljudi uspiju prezivjeti.

a šta je s tobom jarane , jel ovo samo njoj smeta?
jest, al fazon je u tome da ona moze otici, a mnogi ne mogu :D
Topla voda

#128 Re: imam sansu da odem...

Post by Topla voda »

odel luis?
kinu

#129 Re: imam sansu da odem...

Post by kinu »

Topla voda wrote:odel luis?

Stipu ga vidiš da je u trilemi :zzzz:
kinu

#130 Re: imam sansu da odem...

Post by kinu »

Topla voda wrote:odel luis?
ušutio se izgleda da je prhno :run: :run:
a nas levate ostavi ovdje :(
PeroKosoric

#131 Re: imam sansu da odem...

Post by PeroKosoric »

Nije vazno gdje zivis, nego s kim zivis ... S KIM!.. S-A K-I-M!...
"Amidza Idriz"
swirl

#132 Re: imam sansu da odem...

Post by swirl »

Moj drug se ozenio prosle godine, sa djevojkom koja je iz Bosne, ali zivi vani. Na pocetku mi je govorio da je to ljubav, da on nju voli. Upoznali su se preko interneta. Zabavljali se, vjencali se, i on otisao vani da zivi sa njom. U pocetku je sav vazan bio, pricao kako ce se odreci BiH drzavljanstva, kako ce kupiti auto, kako ce praviti kucu u Sarajevu, itd itd itd Nedavno mi je rekao, da je znao sta sad zna, da nikad ne bi to uradio. Ali ipak, mislim da nece odustati, i da ce izgurati, jer u pitanju je i ponos. Ja licno mislim, da bez rizika nema profita. Na kraju krajeva, uvijek imas gdje da se vratis. Takodjer mislim, i kod tebe da je prava stvar, ne bi ti pitao na forumu Sarajevo-X za savjet, nego bi sam odlucio. U svakom slucaju, sta god da odlucis, sretno.
slavkoimamodilera

#133 Re: imam sansu da odem...

Post by slavkoimamodilera »

Jel' to jos nisi otisao Reufe sviju ti? :mrgreen: Sta cekas ba? Gdje ono Rovinj sad dodje, u Sloveniji ili Hrvatskoj?
Sarajevo-NC

#134 Re: imam sansu da odem...

Post by Sarajevo-NC »

Moj prijatelj je ozenio Holandjanku radi papira nekih 7-8 years ago, i dan danas ga ucjenjuje i prijeti policijom za najmanju glupost, pa ti skontaj...
PeroKosoric

#135 Re: imam sansu da odem...

Post by PeroKosoric »

Sarajevo-NC wrote:Moj prijatelj je ozenio Holandjanku radi papira nekih 7-8 years ago, i dan danas ga ucjenjuje i prijeti policijom za najmanju glupost, pa ti skontaj...
... i sve samo zbog poneke sljive na oku, polomljene noge, uvrnute ruke, malo mlatio djecu, nista specijalno ;)
Mobile_Disco

#136 Re: imam sansu da odem...

Post by Mobile_Disco »

Sarajevo-NC wrote:Moj prijatelj je ozenio Holandjanku radi papira nekih 7-8 years ago, i dan danas ga ucjenjuje i prijeti policijom za najmanju glupost, pa ti skontaj...
Sta mu moze nakon 7-8 godina? Apsolutno nista! :D
Konjanik

#137 Re: imam sansu da odem...

Post by Konjanik »

Duhovni Vođa wrote:nije garib, prelijepa je :)

ako odem necu se vracati. samo ne znam hocu li moci preboljeti sarajevo :( ikada u zivotu

Pa, odakle je ta mlada strankinja?
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#138 Re: imam sansu da odem...

Post by Šeherzada »

Konjanik wrote:
Duhovni Vođa wrote:nije garib, prelijepa je :)

ako odem necu se vracati. samo ne znam hocu li moci preboljeti sarajevo :( ikada u zivotu

Pa, odakle je ta mlada strankinja?
Neko rece iz Italije :)Al nije.Iz Novog Zelanda je :Dcim se toliko boji da ode mora da ide tamo,na kraj svijeta.Sve drugo je blizu :D
Last edited by Šeherzada on 29/03/2009 14:34, edited 2 times in total.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

#139 Re: imam sansu da odem...

Post by horns&drums »

Skyfox wrote: ...svjestan da sa svojim primanjima, tesko da cu doci do neke nekretnine bez kredita na 25-30 godina...
pa neces ni u Evropi bolan i tu ljudi u kreditima

p.s. mislim da sam najkompetentniji da odgovorim ovom momku ali neka pisite jos malo

a muha_sa, sta mislis , da mu kazem? :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#140 Re: imam sansu da odem...

Post by PipiDugaDevetka »

imam sansu da odem...
odi...
video

#141 Re: imam sansu da odem...

Post by video »

Meshcini, asli otiso i rasprodan u dijelove :D cim se nejavlja :run:
bijelo_dugme

#142 Re: imam sansu da odem...

Post by bijelo_dugme »

Da slucajno nije iz Srpske? Ako jest, idi odmah. Ja sam se priselio i nikad se necu pokajat, Srpska je ipak Srpska to je cinjenica i moramo priznat da je ovdje bolje.
Last edited by bijelo_dugme on 29/03/2009 23:13, edited 3 times in total.
Compact

#143 Re: imam sansu da odem...

Post by Compact »

duhovni vođo, jesi li otiš'o? :D
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#144 Re: imam sansu da odem...

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

bijelo_dugme wrote:Da slucajno nije iz Srpske? Ako jest, idi odmah. Ja sam se priselio i nikad se necu pokajat, Srpska je ipak Srpska to je cinjenica i moramo priznat da je ovdje bolje.
Al' si ti neki saljivdjija. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
PeroKosoric

#145 Re: imam sansu da odem...

Post by PeroKosoric »

bijelo_dugme wrote:Da slucajno nije iz Srpske? Ako jest, idi odmah. Ja sam se priselio i nikad se necu pokajat, Srpska je ipak Srpska to je cinjenica i moramo priznat da je ovdje bolje.
Jest, ali ti se nisi zenio -- ti si bjezao zbog paranoje.

A da je tu bolje -- bolje je. Svega je tu vise: trolova, ratnih zlocinaca, korupcije, nezaposlenosti, obicnog kriminala i sitnog lopovluka, pa i starosti ameba.
Jedino Federaciju ne mozete stici u broju i velicini piramida koje su izgradili doseljenici sa sazvjezdja Plejada ;)
kinu

#146 Re: imam sansu da odem...

Post by kinu »

duhovni puhno i ni vozdra raja, a pita za savjet, takvi su svi što odu :run:
muha_sa

#147 Re: imam sansu da odem...

Post by muha_sa »

kinu wrote:duhovni puhno i ni vozdra raja, a pita za savjet, takvi su svi što odu :run:
dobro ovo "iskopa" :D
jasta vec puhno :D cekaj dok se usteli pa pocne kukat kako mu je do bola tesko :D a u rikverc ni po cijenu zivota :D
kinu

#148 Re: imam sansu da odem...

Post by kinu »

muha_sa wrote:
kinu wrote:duhovni puhno i ni vozdra raja, a pita za savjet, takvi su svi što odu :run:
jasta vec puhno :D cekaj dok se usteli pa pocne kukat kako mu je do bola tesko :D a u rikverc ni po cijenu zivota :D
pratio sam ga neko vrijeme i sve reko neću ga prozivat i eto ode još jedan :D a da će kukat to je normala i nosit "topli" obrok iz kuće da se uštedi :D
sretno u tuđini duhovni , spremi pidžama i radnih odijela kažu ovi iz dijaspore da se samo to tamo nosi :D
HAVANA

#149 Re: imam sansu da odem...

Post by HAVANA »

Imam i ja pa neću :D
PeroKosoric

#150 Re: imam sansu da odem...

Post by PeroKosoric »

kinu wrote:
muha_sa wrote:
pratio sam ga neko vrijeme i sve reko neću ga prozivat i eto ode još jedan :D a da će kukat to je normala i nosit "topli" obrok iz kuće da se uštedi :D
sretno u tuđini duhovni , spremi pidžama i radnih odijela kažu ovi iz dijaspore da se samo to tamo nosi :D
A sigurno se nece sverat u gradskom busu, piskit po plocnicima i parkovima, i bice uzorni imigrant iz kulturne Bosne.
Post Reply