Imali smo, nismo znali sta smo imali

Post Reply
Ali Kemal

#251 Re: Imali smo, nismo znali sta smo imali

Post by Ali Kemal »

Drinski wrote:
Ali Kemal wrote: Ja nemam pojma ko je sve bio direktor po Sekovicima ili Ugljeviku
pa kada ne znas, sta se onda petljas?
Koliko vidim ne znas ni ti. Kad mi pokazes spisak direktora i firmi od 1970 do 1992 onda mozes da tvrdis da je tako.
Drinski wrote:nije to fasizam, tvoji istupi su fasizam.
ti smatras da Srbi mogu biti direktori samo zato sto su Srbi, a kada neko kaze da to nije po "nacionalnom kljucu" ili da je to očito velikosrblje ti mu kazes da je ovaj fasista.
Ne, to ti i slicni tako mislite, da neko moze ili ne moze biti direktor zato sto je odredjene nacionalnosti. Sta da vam onda kazem, nego da je to cisti fasizam.
Drinski wrote:kada su glasali?
znas li ti kada je ukinut ZAVNOS?
Glasali su na referendumu za samostalnu Crnu Goru. Da im je stalo do Sandzaka ne bi tako izglasali da se po sred Sandzaka povuce mdjudrzavna granica.
I da ponovim zaboli me dzonson za Sandzak. To je sada druga drzava.
Srpski atletičar Emir Bekrić plasirao se u finale Evropskog prvenstva na 400m prepone
Image
Drinski wrote:A velis nije se trebalo glasati za nezavisnu BIH?
Ja velim ako se odlucilo da se Sandzak zrtvuje radi nezavisne BiH, zasto sada suze liti kako su u bivsoj drzavi Sandzaklije bile u nekoj diskriminisanoj poziciji, kada su sada potpuno rastureni izmedju razlicitih drzava.

Tema je imalo smo, nismo znali sta smo imali. Ovi klinci koji ne pamte staru drzavu, ne treba ni da se javljaju ili ako se vec javljaju da pitaju konkretna pitanja pa da malo prosire svoje vidike, da bi bolje zivjeli sada.
Price o ugrozenosti ove ili one nacije su potpuno neutemeljene. Nacionalistima u visenacionalnim drustvima uvijek nesto fali, njima niko ne moze da ugodi.
U stvari nacionalno ljudi nisu bili nikad vise ugrozeniji nego sto su sada.
Drinski

#252 Re: Imali smo, nismo znali sta smo imali

Post by Drinski »

Ali Kemal wrote: Koliko vidim ne znas ni ti. Kad mi pokazes spisak direktora i firmi od 1970 do 1992 onda mozes da tvrdis da je tako.
U REdu.
Priznajem da si u pravu. Sve rukovodne pozicije u Ugljeviku, Laktasima i Sekovicima su drzali Bosnjaci.
Ne, to ti i slicni tako mislite, da neko moze ili ne moze biti direktor zato sto je odredjene nacionalnosti.
Upravo tako.
Ja smatram da se "ključ" ili treba postovati ili se neće postovati nikako.
Samo nemoj da jedan princip vazi za Bosnjaka a drugi za Srbina.
Glasali su na referendumu za samostalnu Crnu Goru. Da im je stalo do Sandzaka ne bi tako izglasali da se po sred Sandzaka povuce mdjudrzavna granica.
I da ponovim zaboli me dzonson za Sandzak. To je sada druga drzava.
dakle, nemas pojma sta je bio ZAVNOS i kada je ukinut. isto kao sto nisi znao da Đilas se suprostavi Čišiću.
Doduse, malo se previse pravis neznalica.
Ja velim ako se odlucilo da se Sandzak zrtvuje radi nezavisne BiH, zasto sada suze liti kako su u bivsoj drzavi Sandzaklije bile u nekoj diskriminisanoj poziciji, kada su sada potpuno rastureni izmedju razlicitih drzava.
Mozda im je sada bolje nego u bivsoj SFRJ? A mozda bi im bilo jos bolje da su dobili republiku?
Tema je imalo smo, nismo znali sta smo imali. Ovi klinci koji ne pamte staru drzavu, ne treba ni da se javljaju ili ako se vec javljaju da pitaju konkretna pitanja pa da malo prosire svoje vidike, da bi bolje zivjeli sada.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma mi se i drzimo teme.
Evo sada ce svi oni koji se ne slazu sa tvojim fasistickim stavovima da se samobanuju sa foruma.
Jer ti tako kazes.
Price o ugrozenosti ove ili one nacije su potpuno neutemeljene. .... U stvari nacionalno ljudi nisu bili nikad vise ugrozeniji nego sto su sada
Pa jesu li nacije sada ugrozene ili nisu?! Ova dvije recenice su proturjecne.
Mislim da su Srbi vjerovatno bili vise ugrozeni u NDH u razdoblju 1941.-45.godine nego sada, Bosnjaci opet 1992.godine, a sva ta ugrozenost 1992.godine i sada, pa i prije, je posljedica onoga sto smo imali a nismo znali sta smo imali.
Ali Kemal

#253 Re: Imali smo, nismo znali sta smo imali

Post by Ali Kemal »

Drinski wrote:Mozda im je sada bolje nego u bivsoj SFRJ? A mozda bi im bilo jos bolje da su dobili republiku?
Hajd ti meni samo kazi sto si ti toliko zapeo za Sandzak? Oni imaju svoju republiku, pogledaj sliku gore.
Drinski

#254 Re: Imali smo, nismo znali sta smo imali

Post by Drinski »

Ali Kemal wrote:
Drinski wrote:Mozda im je sada bolje nego u bivsoj SFRJ? A mozda bi im bilo jos bolje da su dobili republiku?
Hajd ti meni samo kazi sto si ti toliko zapeo za Sandzak? Oni imaju svoju republiku, pogledaj sliku gore.
Moguce je da im je sada bolje nego u SFRJ ili da je ovaj ambiciozan /znas kao MOnika SEles ii Stefan Milenkovic koji nose USA znamenje/ ili je on neki Ali Kemal kojemu to ne smeta ili kakav drugi razlog, pojma nemam, ja sa tim nemam nikakav problem, ako hoce može nositi i kinesku zastavu.

Mene je samo zanimalo, posto raspravljamo o politici, zasto Sandzak nije postao republika?
Mozemo raspravljati i tome zasto nije stvorena jugoslovnsko-bugarska federacija i sl., ali se priča povela o polozaju Sandzaku u SFRJ.
Leons

#255 Re: Imali smo, nismo znali sta smo imali

Post by Leons »

Ali pazi, tebi kao Bosnjaku do 71' godine dozvole da se izjasnjavas kao Srbin ili Hrvat. Mozes biti i neizjasnjen. Nakon 71' mozes se nacionalno izjasnjavati po svojoj religijskoj pripadnosti.
Oni Bosnjaci koji se bune tome su u egzilu, u radnim logorima a dvojica politicara koji su povukli to pitanje bivaju ubijeni pod nerazjasnjenim okolnostima. Srpska kinematografija pravi filmove koji imaju jedinu svrhu da dehumaniziraju tvoj narod. Tvoj narod masovno napusta neke krajeve ( Bosanka Krajina , Sandzak ) dok neki drugi narod biva naseljen u tim istim ( Banja Luka kao najbolji primjer ). U citankama ne mozes citati velike pisce iz svog naroda ali obavezno ces iscitavati Njegosa. Medju pripadnicima svog naroda sve cesce vidjas djecu koja nose imena tipicna za druge narode, a nikad ih prije davali nisu.

I nakon svega toga kad ti kao Bosnjak kazes ne moze to tako dodju ti ovakvi tipovi kao Ali Kemal i kazu nemoj bolan biti nacionalista kakvi su ti to fasisticki stavovi bolan.
goodbar

#256 Re: Imali smo, nismo znali sta smo imali

Post by goodbar »

Ali Kemal wrote:
Emir Bekric nije Sandzaklija.Predstavlja se kao Srbin,pravoslavac(e,jes' ti primer).Rodjen u BGD,primer je muslimana,koji,ako hoce da uspije u Srbiji,mora biti veci Srbin od Cosica i veci pravoslavac od Amfilohija,evo ti-Nemanja Kusturica,Goran Sultanovic,Merima Njegomir(Kurtis)...Sandzaklija je Asmir Kolasinac,Adem Ljajic,koji je istjeran iz reprezentacije jer nije pjevao himnu.UDBA radi non-stop...
Post Reply