Imal' ko jacu gamersku mashinu?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Ogamer

#26 Re: Imal' ko jacu gamersku mashinu?

Post by Ogamer »

hare_sa wrote:
Ogamer wrote:Vec nekih 40-ak dana posjedujem sljedecu masinu:

-Asus M2N-SLI (soc. AM2)
-Athlon 64 3500+ (on je jedini u svemu ovom prosjecna komponenta)
-CORSAIR XMS2 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 800 (ovo nema kupiti kod nas!)
-Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS 320GB 16MB Cache (ovaj HDD se ne cuje!)
-Leadtek Winfast PX7900 GT (pobjednik srednje klase u majskom BUG-u)
-BENQ DW1655 (pobjednik zadnjeg testa na benchmark.co.yu)

6 mjeseci ranije sam nabavio:

-Kuciste Foxconn TP 544 (odlicno kuciste sa jednom jedinom manom: tezina)
-Napojna Zalman ZM460-APS 460W Activ PFC (na ovo sam posebno ponosan)
-LCD Monitor Samsung SM 960BF (tada najbrzi monitor na trzistu)
-Mouse Logitech MX-518 (i dan danas najpozeljniji gamerski mish)

Kada se sve ovo stavi u jednu cjelinu, vjerujem kako trenutno u nasem seheru nema jace gamerske konfiguracije. Ako ima ko jaci, neka se javi! :D
Svakakvih pacenika na ovom forumu c c c c
Ti nikad neces skontati da se svaki gust posebno placa. Ja sam jos od pocetka '99-e (iz vremena HL-a) postao inficiran virusom strastvenog igranja FPS-ova i otad na ovamo sam igrao sve bitnije naslove. A to sto sam postao ovu konfiguraciju, ipak se htjedoh pohvaliti kako sam vjerovatno prvi upario AMD-ov procesor sa DDR2 800 MHz memorijom. A i htjedoh vidjeti ko sta ima kod kuce.. Zasto ne? I na kraju krajeva, bogami si pacenik sa svojim P3 i Rivom TNT (2)!
Ogamer

Post by Ogamer »

The_Flyer2002 wrote:zar ima jos iko ko se "bavi" sklapanjem racunara.

prije 4-5 godina bi mi bilo razumljivo, ali danas kada se skoro svaki dan novi produkti izbacuju na trziste, zaista nevidim razloga.

tvoj ce komp za nekih 5-6 mjeseci biti star. moj komp moze da igra skoro sve igrice ko i tvoj a ja ga platio nekih 500$ jos 2001.

80gb HD 512 mb ram 1.4 gz amd 125 mb graficka.

netreba mi bolje, a jos nisam igrice naso koju nisam mogo da igram. :D

ali eto svaka cast.
Ne mislim da ce ovaj komp za 6 mjeseci biti star, naprotiv, bit ce iznadprosjecna masina za igranje i nakon toga. A sve za osrednje pare. :)

I ne mozes igrati ni priblizno sve kao s ovim hardware-om. Pokreni pomenuti F.E.A.R. pa ces skontati istog trena.
Stitch__

Post by Stitch__ »

jesil to kupio da mozes igrat Ogame :lol: :D
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Stitch__ wrote:jesil to kupio da mozes igrat Ogame :lol: :D
Pokera i mina.... :D
Ja necu covjeku da kvarim dozivljaj, al' neko ga dobro nasadio.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

#30 Re: Imal' ko jacu gamersku mashinu?

Post by ztluhcs »

Ogamer wrote: Ti nikad neces skontati da se svaki gust posebno placa.
A ti treba¹ prihvatiti da je ne¹to ¹to je jednoj osobi gu¹t drugoj osobi glupost... Ja se nadam da nisi oèekivao da æe se svi na forumu slo¾iti kako je to investicija vrijedna ulo¾enih para...

Kao ¹to rekoh ako je tebi gu¹t - u¾ivaj, meni lièno je kupovanje raèunara radi igrica notorna ****....
the_stick

#31 Re: Imal' ko jacu gamersku mashinu?

Post by the_stick »

ztluhcs wrote:
A ti trebaš prihvatiti da je nešto što je jednoj osobi gušt drugoj osobi glupost... Ja se nadam da nisi očekivao da će se svi na forumu složiti kako je to investicija vrijedna uloženih para...

Kao što rekoh ako je tebi gušt - uživaj, meni lično je kupovanje računara radi igrica notorna ****....
i to posebno od osobe koja tvrdi da je sve sama zaradila..... jos bih ovako nesto i ocekivao od nekog balavca koji je od starog uspio izvuci pare....... i jos je valjda pohvalno sto je co'jek zadnjih 7 godina 'inficiran virusom' igranja igrica...... svi mi volimo igrice manje ili vise, ali malo nas je bolesnih....
the_stick

Post by the_stick »

Ogamer wrote:
shin wrote:Konfiguracija ti je karanana, razmisli malo o X2 procesorima i Dvije 7900 GTX kartice. AM2 ne pruza vece performanse 5% bolje nego DDR1 varijanta sa ludim latencijama.

Gdje je u svemu tome DFi ploca? Cl 1.5 komanda....

Mogao bih ti do sutra pricat.
Ti pricas o top hardware-u koji kosta ne smijem ni zamisliti.. Za ove novce (citaj dole) sklopio sam najbolje sto se moglo, i vjeruj mi da ni ja, niti moji zaludjenici ne znamo trenutno nikog ko ima jacu.. I jesam otvorio temu da se pohvalim, jer imam cime.. Ponavljam, za ove pare..
da da... poznati su mi ti zaludjenici koji sve svoje pare skrse u internet klubovima.... ovaj je izgleda upgrade-ovan.... ma bitno je da tvoji zaludjenici lude za tobom pa makar...

jos da je pameti...
Ogamer

#33 Re: Imal' ko jacu gamersku mashinu?

Post by Ogamer »

ztluhcs wrote:
A ti trebaš prihvatiti da je nešto što je jednoj osobi gušt drugoj osobi glupost... Ja se nadam da nisi očekivao da će se svi na forumu složiti kako je to investicija vrijedna uloženih para...

Kao što rekoh ako je tebi gušt - uživaj, meni lično je kupovanje računara radi igrica notorna ****....

Ko je rekao da je samo zbog igranja? Ova masina je sposobna za stosta. I propustio si jedna bitan detalj, kao i svi ostali. To sto sam pomenutih 6 komponenti platio 1005$ (sa svim troskovima) je moj veliki uspjeh! Pogledaj kod najpovoljnijeg domaceg dilera cijenu istih (posto neces naci pola toga, onda sam skontaj koliko bi moglo kostati) pa ces ostati zatecen cifrom uvecanom za nekih 40-50%!
Je li i dalje mislis(te) da sam kupio "karanana" komp za "ovolike" pare?
Koliko je underground platio svoju mashinu, koja je snaznija od ove?
Last edited by Ogamer on 27/07/2006 09:31, edited 2 times in total.
Ogamer

#34 Re: Imal' ko jacu gamersku mashinu?

Post by Ogamer »

the_stick wrote:
ztluhcs wrote:

i to posebno od osobe koja tvrdi da je sve sama zaradila..... jos bih ovako nesto i ocekivao od nekog balavca koji je od starog uspio izvuci pare....... i jos je valjda pohvalno sto je co'jek zadnjih 7 godina 'inficiran virusom' igranja igrica...... svi mi volimo igrice manje ili vise, ali malo nas je bolesnih....
Neko ima, neko nema. Ja vozim auto sa skoro 200 ks koje trosi 14 l po gradu. A i to zbog gusta.. Neko ima, neko nema.. 8-)
saim_adka

#35 Re: Imal' ko jacu gamersku mashinu?

Post by saim_adka »

Ogamer wrote:
ztluhcs wrote:

Ko je rekao da je samo zbog igranja? Ova masina je sposobna za stosta. I propustio si jedna bitan detalj, kao i svi ostali. To sto sam pomenutih 6 komponenti platio 1005$ (sa svim troskovima) je moj veliki uspjeh! Pogledaj kod najpovoljnijeg domaceg dilera cijenu istih (posto neces naci pola toga, onda sam skontaj koliko bi moglo kostati) pa ces ostati zatecen cifrom uvecanom za nekih 40-50%!
Je li i dalje mislis(te) da sam kupio "karanana" komp za "ovolike" pare? Koliko je underground platio svoju mashinu, koja je snaznija od ove?
jarane Ogameru citam tvoje postove i svaka ti cast, ali bih ipak postavio jedno pitanje:

''GUZIS LI TI STA''???
Ogamer

#36 Re: Imal' ko jacu gamersku mashinu?

Post by Ogamer »

saim_adka wrote:
Ogamer wrote:
ztluhcs wrote: A ti trebaš prihvatiti da je nešto što je jednoj osobi gušt drugoj osobi glupost... Ja se nadam da nisi očekivao da će se svi na forumu složiti kako je to investicija vrijedna uloženih para...

Je li i dalje mislis(te) da sam kupio "karanana" komp za "ovolike" pare? Koliko je underground platio svoju mashinu, koja je snaznija od ove?
jarane Ogameru citam tvoje postove i svaka ti cast, ali bih ipak postavio jedno pitanje:

''GUZIS LI TI STA''???
Slabo. Zato krsim pare na hardware i oktane.. Negdje se moram ispuhati.. A ti?
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

#37 Re: Imal' ko jacu gamersku mashinu?

Post by ztluhcs »

Ogamer wrote:Kada se sve ovo stavi u jednu cjelinu, vjerujem kako trenutno u nasem seheru nema jace gamerske konfiguracije.
Sama èinjenica da je pasivno sposobna meni lièno ne znaèi ni¹ta...

Kupio sam pravo jeftino Scania-u, prvenstveno idem s njom na posao ali je sposobna i ubila se inaèe za prevoza NN tona graðevinskog materijala... Istina ne ba¹ da èesto vozim graðevinski materijal...

Kao ¹to rekoh ako si ti sretan i ja sretan...

Greetings,
Ogamer

#38 Re: Imal' ko jacu gamersku mashinu?

Post by Ogamer »

ztluhcs wrote:
Ogamer wrote:Kada se sve ovo stavi u jednu cjelinu, vjerujem kako trenutno u nasem seheru nema jace gamerske konfiguracije.
Sama činjenica da je pasivno sposobna meni lično ne znači ništa...

Kupio sam pravo jeftino Scania-u, prvenstveno idem s njom na posao ali je sposobna i ubila se inače za prevoza NN tona građevinskog materijala... Istina ne baš da često vozim građevinski materijal...

Kao što rekoh ako si ti sretan i ja sretan...

Greetings,
Eto vidish, po meni to je super investicija, iznimno ekonomicna za posla, okretna za parking mjesto u centru grada i sto je najvaznije, gospodska limuzina za kojom se svi okrecu (garant). Trebao bi otvoriti temu "jel' ko veci gospodin od mene"..
Qler

Post by Qler »

1. tema glupa... mislim da si to negdje spomenuo ili nesto al' otvoriti maxuz temu da se pofalis... bezveze...

2. konfa jeste dobra, bez daljnjeg... al' za duplo manje para si mogao uzeti konfu na kojoj ce ti fear ici sa mozda 5fps manje, sto ti ne bi ni primjetio, a imao bi i para da sta zguzis :D jel' tako ;)

3. AM2 po meni jos uvijek nije isplativa investicija jer moras kupovati DDR2 na 800MHz da bi dobio 5% ubrzanja u odnosu na 939 i DDR400... tako da si mogao uzeti sebi kakav X2 procesor i nabaciti sto kaze sulu ram sa niskim latencijama i imao bi bolji racunar...
Pearl

#40 Re: Imal' ko jacu gamersku mashinu?

Post by Pearl »

Ogamer wrote:
the_stick wrote:
ztluhcs wrote: A ti trebaš prihvatiti da je nešto što je jednoj osobi gušt drugoj osobi glupost... Ja se nadam da nisi očekivao da će se svi na forumu složiti kako je to investicija vrijedna uloženih para...

Neko ima, neko nema. Ja vozim auto sa skoro 200 ks koje trosi 14 l po gradu. A i to zbog gusta.. Neko ima, neko nema.. 8-)
i kad ga naberem, jarane, i pustim muziku po zvucnjake, pored vila parka, jarane, svi se okrecu za mnom.. oca'm..

a jos kad reknem kakav racunar imam, glavni sam u raji...

mozda ces se zacuditi da je 90% forumasa svoje konfiguracije platilo svojim parama, koje ih sluze sasvim dobro.. i nemaju potrebe da se q**ce, mada ih vjerovatno ima sa boljom konfiguraciojom od tebe, a ti ih ne znas, jer ih ne koriste samo za gamerske krugove nego za nesto pametno..

ja na svom racunaru koje je visoke srednje klase mogu igrati igrice gotovo isto kao poznanik koji je svoju "gamersku" graficku platio 1200Km, malo manje nego sto je cijena citavog mog racunara bila.. on je sam sebi cool i pametan.. meni je nezreo i krele koja baca bezzveze pare.. na igrice..
Ogamer

Post by Ogamer »

Qler wrote:1. tema glupa... mislim da si to negdje spomenuo ili nesto al' otvoriti maxuz temu da se pofalis... bezveze...

2. konfa jeste dobra, bez daljnjeg... al' za duplo manje para si mogao uzeti konfu na kojoj ce ti fear ici sa mozda 5fps manje, sto ti ne bi ni primjetio, a imao bi i para da sta zguzis :D jel' tako ;)

3. AM2 po meni jos uvijek nije isplativa investicija jer moras kupovati DDR2 na 800MHz da bi dobio 5% ubrzanja u odnosu na 939 i DDR400... tako da si mogao uzeti sebi kakav X2 procesor i nabaciti sto kaze sulu ram sa niskim latencijama i imao bi bolji racunar...
1. Nije glupa, to mozda kod nas jeste, na stranim forumima postoje rubrike samo za slicne postove, a neko ko je neupucen, moze stosta novog procitati. po meni, edukativan post, i ne zmjerite mi..
2. Za manje pare nikako nisam mogao kupiti ni priblizno dobru konfiguraciju za igranje. Eto ti mi reci gdje i sta..
3. Slazem se za procesor. Sacekat cu koji mjesec da jos padnu cijene i onda uzimam procesor kako treba. Trenutno mi je i ovaj sasvim dovoljan za sve potrebe (i dobro ih obavlja, fakat).
Sto se tice AM2 socketa, po meni je itekako isplativ, jer krece poskupljenje DDR memorije (zastarjeva, samim tim poskupljuje), dok ce DDR2 s cijenama ici nadole (vec jeste). Buducnost, a bogami i sadasnjost pripada DDR2 memoriji, zar ne? Sto se ove ploce tice, podrzava 8 Gb memorije i tek ce doci do izrazaja. Sa ovim sto sam nabavio, uz nadogradnju vremenom, miran sam 3 godine minimum! :)
Last edited by Ogamer on 27/07/2006 09:48, edited 1 time in total.
saim_adka

Post by saim_adka »

Jgb, ja se ne razumijem bas najbolje u racunare kada hoces sklopiti za igrice, ali znam sta kod kuce imam. Imam korektan Laptop za moje potrebe, kao i PC takodje solidan koji ispunjva sve moje potrebe.

Kao sto rekoh ne razumijem se najbolje u konfiguracije racunara za potrebe igrica, ali zar nije jednostavnije da si kupio najnoviji PLAY STATION ili X-BOX pa igrao igrice kao covjek. Cak si mogao kupiti za te pari 3 komada, pa iznjamljivati raji i obrtati lovu. Za ostatak love si mogao kupiti Laptop i kurciti se ko covjek po gradu, a ne po forumu!
Qler

Post by Qler »

pazi ovo 1.7GHz P4, 512MB DDR-a, 40GB HDD 8MB, fx5900xt 256bit 128MB.... traje mi uz male promjene 4 godine... sad uzimam 3800+x2 i asrock plocu... sve ce me doci 500KM i na ovo sto imam ja opet miran 4 godine... igram sve igre... vrtim sve aplikacije... znaci komp radi svoj posao ;)
Qler

Post by Qler »

vidi ja i zaboravio... da si za manje pare kupio neku konzolu bio bi miran 5 godina i ne bi imao nikakvih potreba z anadogarnjom nikad... svaku igru koju stavis da igras radi bez imalo trzanja sa full detaljima... al' bas svaka...

jos onaj nitando Wii :) strava :) sa rajom se skupis i sutate se sa onim zajebanim upravljacima... kako se vec zovu :) tenisa opalis po citavoj kuci trcis za loptom :D
Ogamer

Post by Ogamer »

saim_adka wrote:Jgb, ja se ne razumijem bas najbolje u racunare kada hoces sklopiti za igrice, ali znam sta kod kuce imam. Imam korektan Laptop za moje potrebe, kao i PC takodje solidan koji ispunjva sve moje potrebe.

Kao sto rekoh ne razumijem se najbolje u konfiguracije racunara za potrebe igrica, ali zar nije jednostavnije da si kupio najnoviji PLAY STATION ili X-BOX pa igrao igrice kao covjek. Cak si mogao kupiti za te pari 3 komada, pa iznjamljivati raji i obrtati lovu. Za ostatak love si mogao kupiti Laptop i kurciti se ko covjek po gradu, a ne po forumu!
Prije svega, ko je jednom sjeo za komp i odigrao neki od naslova (koji ga je drzao budnim do ranih jutarnjih sati), potom uzeo kontroler u ruke i sa dobrom (ali nikako mocom) grafikom (cast najnovijim konzolama) pokusao igrati nesto slicno, isti tren je skontao da je to isto kao voznja golfa i mercedesa E klase. Osim toga, ponavljam, zar sam rekao da je samo za igranje! :)
I ti bi se kurcio da imas cime. ;-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Nego odakle si ti Ogameru?
shin

Post by shin »

Stravstveni FPS igrac, a nick mu Ogaymer. Sad se lozi i igra FEAR-a, momce ja sam tu igru igrao kad je izasla na MAX detaljima. Kurcis se sa komponentama bez veze, za par dana stize mi X2 pa da vidim taj tvoj 3500+ kako se ponasa :lol:

Grafa je ok, DDR2 memorija na AMD platformi :lol: koje su latencije CL5 5-15-5 ma odlicno.

Kod mene je 6800le moddana ukljucene sve pajpe 16/6, kao i Athlon mobilni procesor sa 1800 na 2500mhz, sta mislis koliko je kostala ta konfiguracija prije dvije godine? pogotovo moddana.
Stitch__

Post by Stitch__ »

shin wrote:Stravstveni FPS igrac, a nick mu Ogaymer. Sad se lozi i igra FEAR-a, momce ja sam tu igru igrao kad je izasla na MAX detaljima. Kurcis se sa komponentama bez veze, za par dana stize mi X2 pa da vidim taj tvoj 3500+ kako se ponasa :lol:

Grafa je ok, DDR2 memorija na AMD platformi :lol: koje su latencije CL5 5-15-5 ma odlicno.

Kod mene je 6800le moddana ukljucene sve pajpe 16/6, kao i Athlon mobilni procesor sa 1800 na 2500mhz, sta mislis koliko je kostala ta konfiguracija prije dvije godine? pogotovo moddana.
i ti nekom kazes da se kurci s komponentama :D
Ogamer

Post by Ogamer »

shin wrote:Stravstveni FPS igrac, a nick mu Ogaymer. Sad se lozi i igra FEAR-a, momce ja sam tu igru igrao kad je izasla na MAX detaljima. Kurcis se sa komponentama bez veze, za par dana stize mi X2 pa da vidim taj tvoj 3500+ kako se ponasa :lol:

Tebi shinu, ako ih nemas, trebaju cvike, a ako ih imas, trk opet nazad kod oftamologa! Dvaput sam rekao da mi je porcesor "prosjek" (sto znaci "karanana"), i dvaput stavio akcenat na DDR2 800 PC 6400 memoriju koju sam vjerovatno prvi u gradu upario sa AMD procesorom a da radi kako treba. Sto se igre F.E.A.R. tice, rekoh da to igram trenutno, a bas me zanima na cemu si ti ovu igru igrao na maximumu i to jos prije godinu dana (cirka), kada je izasla! Manje pametovanja, vise argumenata! Osim toga, do sada se javio samo jedan covjek sa jacom "kantom" (underground) za igranje. :D I da, kurcis se, a meni prebacujes za kurcenje.. Ja barem ostajem dosljedan sebi. Imal" jos neko jaci? :)
Last edited by Ogamer on 27/07/2006 10:58, edited 1 time in total.
shin

Post by shin »

Stitch__ wrote:

i ti nekom kazes da se kurci s komponentama :D

Jesi li mene vidio sa ovom temom?
Locked