ma sta fali???gavrilo wrote:SARAJEVO - Od 482,5 miliona KM budžeta Kantona Sarajevo u 2004. godini, jedna trećina ili oko 160 miliona KM potrošeno je na plate uposlenih i budžetskim korisnicima, kojih ima oko 12.000, konstatovao je Ured za reviziju budžeta FBiH.
Ima se, moze se...
-
The_Flyer2002
#26 Re: Ima se, moze se...
- Bumbar
Hm...sve mi se cini da bi prije bilo zakrcenje granica da se domognu inostranstva u tom slucaju...Prince wrote:Ne brini ti za stanje naše vojske, ovaj put bismo kako treba reagovali, mobilizacija bi trajala jedan dan, i nikakav Dejtonski sporazum ne bi spasio napadače.
-
reaktor
danas, ti bas volis lupati budalastine... boze, kako tako zagrijana za dobrobit zemlje bosne ode u ameriku i sa sigurne distance vjesas po sarajevu...danas wrote:uh, ne dao mi bog kak'e vlasti, malo bi im bio saddam husein kako bi ih pokacila po banderama niz titovu... kao vaspitno-obrazovni primjer
a da ista znas, znala bi da se iz budzeta placaju profesori, nastavnici, policajci, socijalni radnici, kulturni radnici, kao i ljudi uposleni u institucijama koje je osnovao kanton...
ne zaboravimo da je sarajevski kanton jedini u bih koji ima kakav takav program zena na porodiljskom pdsustvu, mislim da trenutno isplacuju oko 340 km zenama koje su u radnom odnosu i oko 120 km nezaposlenim majkama... ovo nije ni priblizno dovoljno, ali uzmemo li u obzir da u drugim kantonima nema ni pfeninga...
- danas
bilo bi mi drago kada bi mi shajao s vrata i vodio diskusije bez prozivanja licnih attributa. to sto ja zivim u USA nije bitno za ovu diskusiju, i ne znam zasto to pominjes. ali kada si vec poceo -- to sto sam ja otisla u ameriku vidim da ti je krivo, ali pokusaj to zadrzati za sebe. za tvoju informaciju, bila sam protjerana i niko me nije pitao ide li mi se kuda, a mozda se i nemam gdje vratiti. mozda sam trebala ostati da me cetnici siluju i izivljavaju se na meni, sve da bi mi TI sada dao dozvolu da na forumu kritikujem drustveno urednjenje drzave koja je -- htio ti to ili ne -- i moja koliko je i tvoja.reaktor wrote:danas, ti bas volis lupati budalastine... boze, kako tako zagrijana za dobrobit zemlje bosne ode u ameriku i sa sigurne distance vjesas po sarajevu...
a da ista znas, znala bi da se iz budzeta placaju profesori, nastavnici, policajci, socijalni radnici, kulturni radnici, kao i ljudi uposleni u institucijama koje je osnovao kanton...
ne zaboravimo da je sarajevski kanton jedini u bih koji ima kakav takav program zena na porodiljskom pdsustvu, mislim da trenutno isplacuju oko 340 km zenama koje su u radnom odnosu i oko 120 km nezaposlenim majkama... ovo nije ni priblizno dovoljno, ali uzmemo li u obzir da u drugim kantonima nema ni pfeninga...
dalje, imam pravo komentarisati rasipanje novca po kantonu sarajevo mozda cak i vise od drugih, jer vecina toga novca stize iz MOGA dzepa. US vlada i USAID su jedne od najvecih donora (i naravno, ovaj novac dolazi od US poreskih obaveznika), i kada moja BH drzava ne zna napraviti balansiran budzet i ne zna kome je i koliko novca dala, ja imam pravo to da kritikujem.
-
mostarac
Sto ne mjenja na stvari da bi ih ja koji sam ovdje isto tako povjesao po banderama niz Titovu kao vaspitni primjer. jedino me strah da mi ne nestane banderareaktor wrote:danas, ti bas volis lupati budalastine... boze, kako tako zagrijana za dobrobit zemlje bosne ode u ameriku i sa sigurne distance vjesas po sarajevu...danas wrote:uh, ne dao mi bog kak'e vlasti, malo bi im bio saddam husein kako bi ih pokacila po banderama niz titovu... kao vaspitno-obrazovni primjer
Ne gradite skole, gradite bandere
-
reaktor
danas, zasto mislis da sam ti za vratom??? kakvih licnih atributa? to sto zivis u usa je za tebe licni atribut???? cinjenicu da zivis u usa, a vjesas po sarajevu uzimam samo kao moguci razlog tvoje neinformiranosti...danas wrote:bilo bi mi drago kada bi mi shajao s vrata i vodio diskusije bez prozivanja licnih attributa. to sto ja zivim u USA nije bitno za ovu diskusiju, i ne znam zasto to pominjes. ali kada si vec poceo -- to sto sam ja otisla u ameriku vidim da ti je krivo, ali pokusaj to zadrzati za sebe. za tvoju informaciju, bila sam protjerana i niko me nije pitao ide li mi se kuda, a mozda se i nemam gdje vratiti. mozda sam trebala ostati da me cetnici siluju i izivljavaju se na meni, sve da bi mi TI sada dao dozvolu da na forumu kritikujem drustveno urednjenje drzave koja je -- htio ti to ili ne -- i moja koliko je i tvoja.reaktor wrote:danas, ti bas volis lupati budalastine... boze, kako tako zagrijana za dobrobit zemlje bosne ode u ameriku i sa sigurne distance vjesas po sarajevu...
dalje, imam pravo komentarisati rasipanje novca po kantonu sarajevo mozda cak i vise od drugih, jer vecina toga novca stize iz MOGA dzepa. US vlada i USAID su jedne od najvecih donora (i naravno, ovaj novac dolazi od US poreskih obaveznika), i kada moja BH drzava ne zna napraviti balansiran budzet i ne zna kome je i koliko novca dala, ja imam pravo to da kritikujem.
zasto bi mi bilo krivo sto si u usa? moja draga danas, niko nije niti spomenuo razloge zbog kojih si u usa, niti je to ovdje tema... meni da se ide u usa, sigurno bih do sada i otisao, ne brini, ne zavidim ti ni najmanje
ne uzimam ti ni najmanje prava da si bosanka niti da se brines o dobrobiti zajednicke nam drzave, ali mi ide na zivce to nadmeno ponasanje pojedinaca koji zive iu ubjedjenju da su u bih sve sami lopovi, nesposobnjakovici, neradnici... a na osnovu cega takvi zakljucci??? na osnovu kojih pokazatelja i dokaza, draga danas, ti vjesas?
ahhh, da, na kraju nam i rece razloge svoje ozlojadjenosti... da. to je novac iz TVOGA dzepa... tvoga americkog dzepa... ma ne brini se, ima tu dovoljno USAID officers koji vode racuna gdje, kako i ko trosi tvoje americke pare... u ovoj zemlji porez placam ja, i budzet se puni iz NASIH dzepova, pa brigu o tome ko i kako trosi prepusti nama, a ako te brine tvoj novac, zaposli se u usaid, dodji u bih i vodi racuna o svome novcu...
eto, zato sam spomenuo da si u usa
-
mr_orange
Kako te nije stid?danas wrote:bilo bi mi drago kada bi mi shajao s vrata i vodio diskusije bez prozivanja licnih attributa. to sto ja zivim u USA nije bitno za ovu diskusiju, i ne znam zasto to pominjes. ali kada si vec poceo -- to sto sam ja otisla u ameriku vidim da ti je krivo, ali pokusaj to zadrzati za sebe. za tvoju informaciju, bila sam protjerana i niko me nije pitao ide li mi se kuda, a mozda se i nemam gdje vratiti. mozda sam trebala ostati da me cetnici siluju i izivljavaju se na meni, sve da bi mi TI sada dao dozvolu da na forumu kritikujem drustveno urednjenje drzave koja je -- htio ti to ili ne -- i moja koliko je i tvoja.reaktor wrote:danas, ti bas volis lupati budalastine... boze, kako tako zagrijana za dobrobit zemlje bosne ode u ameriku i sa sigurne distance vjesas po sarajevu...
- danas
jeste, stid me je. stid me je kada vidim da se kupuju audiji od 80.000 eura, stid me je kada vidim kolike su ministaske place, stid me je kada kada vlada potrosi dobar dio budzeta na telefonske pozive. pojede me sramota, kao da sam ja ta koja krade, kao da sam ja ta koja prodaje bosnu budzasto, kao da sam ja ta iza koje je ostala pustos kao iza pacova...mr_orange wrote:Kako te nije stid?danas wrote:bilo bi mi drago kada bi mi shajao s vrata i vodio diskusije bez prozivanja licnih attributa. to sto ja zivim u USA nije bitno za ovu diskusiju, i ne znam zasto to pominjes. ali kada si vec poceo -- to sto sam ja otisla u ameriku vidim da ti je krivo, ali pokusaj to zadrzati za sebe. za tvoju informaciju, bila sam protjerana i niko me nije pitao ide li mi se kuda, a mozda se i nemam gdje vratiti. mozda sam trebala ostati da me cetnici siluju i izivljavaju se na meni, sve da bi mi TI sada dao dozvolu da na forumu kritikujem drustveno urednjenje drzave koja je -- htio ti to ili ne -- i moja koliko je i tvoja.reaktor wrote:danas, ti bas volis lupati budalastine... boze, kako tako zagrijana za dobrobit zemlje bosne ode u ameriku i sa sigurne distance vjesas po sarajevu...
- Poglavica
Danas:
Ima li pravo ili nema?imam pravo komentarisati rasipanje novca po kantonu sarajevo mozda cak i vise od drugih, jer vecina toga novca stize iz MOGA dzepa. US vlada i USAID su jedne od najvecih donora (i naravno, ovaj novac dolazi od US poreskih obaveznika), i kada moja BH drzava ne zna napraviti balansiran budzet i ne zna kome je i koliko novca dala, ja imam pravo to da kritikujem.