Alfons Kauders wrote:laki je malo nervozan?
cemu frustracije mladi gospodine? pred vama je siguran sam blistava karijera u nasim naucnim krugovima - aroganciju, oholost i bahatost ste vec demonstrirali, ostaje jos samo doktorska disertacija...
Ad hominem napadi ne mogu popuniti manjak argumentacije. Kao što si sam rekao - tema nismo ja ili ti. Stoga, ne zapušuj prostor napadima na ličnost sagovornika.
Alfons Kauders wrote:teret dokaza je na onom koji nesto tvrdi - kao vrsni naucnik koji provodi slobodne dane iscitavajuci radove opskurnih autora to sigurno i sami znate gospodine... ja nikad nisam rekao da je nestrucan, niti da su mu radovi nekvalitetni, ni plagijati, niti sam rekao da ste ratni profiter i policev rodjak... dakle i neiskrenost ispunjavate kao uslov za poziciju na jednom od nasih kvalitetnih univerziteta
Potpuno se slažem. To od početka i govorim. Dakle, na pljuvatorima je da dokažu tezu da krade, da je profiter i sve ostale tvrdnje iznešene na temi. To je jedini prihvatljiv oblik racionalne rasprave. Što se tebe tiče, na tebi stoji da dokažeš svoju tvrdnju (iz prve replike meni) da su Polićevi radovi nekvalitetni. Ili, primjerice, tvrdnju da Bosnalijek grabi budžetski novac. Pa, čekam, s pozornošću.
Alfons Kauders wrote:ali vi gospodine tvrdite da polic ima dosta naucnih radova koji su vas fascinirali svojom kvalitetom... samo se eto, ne sjecate niti jednog jedinog... jos jedan uslov za uspjeh u nasoj naucnoj zajednici ste ispunili - kratko pamcenje
Alfons Kauders wrote:dakle niste nigdje napisali da ste citali policeve radove... za koje tvrdite da su kvalitetni... ali sva pitanja koja dolaze od nas koji (takodjer) nismo citali njegove radove nazivate "nebulozama" - jer se samo moze komentarisati o naucnim radovima koje smo procitali... cestitam, ovo je vec na nivou dekana
Niti jednom nisam napisao da sam čitao Polićeve radove niti da su isti kvalitetni, padobranac. Da se ne bismo ubjeđivali jesam li ili nisam rekao, zamolit ću te da me citiraš. Ako uspiješ, povlačim sve što sam rekao na ovoj temi. Ako ne uspiješ - složit ćemo se da pričaš nebuloze? Složit ćemo se da raspravljaš, a nisi ni pročitao moje postove. Složit ćemo se da sve što si napisao u gore citiranim rečenicama, zaključci do koji si slavodobitno došao, predstavljaju hrpu verbalne dijareje. Pa, čekam! Citiraj.
Alfons Kauders wrote:opet frustracije, opet padobranac... pa molim vas kolega, ovo je naucna diskusija... ja nisam postavio tezu da je polic sarlatan, i to ste izmislili kolega... moja opservacija se odnosila na kvalitet naucnih radova na nasim univerzitetima (u cijoj sam izradi nazalos i sam ucestvovao - te stojim iza svega sto sam rekao)... polica sam tu pomenuo u zajebanciji, sa smileyem...
Sad, kada treba dokazati, zajebancija! Ma nemoj mi reći.
Alfons Kauders wrote:ili mi nadjes kontroler za IBM disk iz 1996...

ako te zanima sirovi, skenirani materijal - svi su koristili iste pizdarije, mahom radove o privatizaciji u centralnoj i istocnoj evropi koje sam pominjao... eee sta sam sve naucio o privatizaciji u cehi, poljskoj, madjarskoj...

i koliko je ljudi disertacije napravilo na tim sranjima, pa knjige objavili...

ne zato jer ih je zanimala ta problematika, vec zato jer je bila unosna - odnosno idealna za uvaljivanje u nadzorne odbore agencija za privatizaciju i klepanje para na projektima vezanim za privatizaciju...
e na to nam je spala akademska zajednica... davno... da im djeca prevode doktorske radove
ah, gle cuda, sokiran sam izborom teme...
Nemoj se zadržati na "čuđenju izborom teme". Pred tobom je puni tekst rada. To što sugeriraš svojim postom, tvrdnja koju iznosiš, potkrijepi je argumentom.
ultima_palabra wrote:Pa kako da pročitamo njegove radove kad ih je nemoguće naći?
Haj sad fino priznaj šta ti dođe Polić... znam da nikad ne zalaziš na politiku, nešto te moralo dobro motivisati

Možeš li mi samo precizirati šta si učinio u nastojanju da dođeš do njegovog rada, pa si zaključio da je nemoguće? Evo imaš rad postavljen. Nemoguće?
Što se tiče ovoga "šta mi dođe", mislim da sam već prethodno odgovorio, dodatno te ubjeđivati nemam namjeru. Ko zna, možda imam i honorar za ovo. Možda sam Polić. Možda sam stranački štakor. A, možda sam zaista ono što tvrdim da jesam. Ko god ja bio, šta god bio, to ne mijenja činjenicu da li je Polić lopov ili nije. Da li je stručan ili šarlatan. Stoga, dokažite tvrdnje, jer one ne zavise od toga ko sam ja. Uostalom, uvijek to tako biva na klixu, ako se ne staneš u red za pljuvanje - ili si član stranke suprotnog političkog predznaka ili imaš lični interes.