Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post Reply
ExNihilo

#451 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by ExNihilo »

iPod wrote:
ExNihilo wrote:
iPod wrote:Daj okači link na samo jedan naučni list u kojem je objavljeno bilo šta od Polića, naravno nećeš postaviti niti jedan link jer nema. Muda pod bubrege može prodavati u Tešnju, ZeDo kantonu i Bosnalijeku i to za skromnih 40k KM.
Hajd pokušaj dokučiti koliko je glupo ovo što si napisao. Ako ne uspiješ, pomoći ću ti.
http://www.thomsonscientific.com/cgi-bi ... s.cgi?PC=D

Vjerujem da njegovog rada nigdje nema, jer je tobože izdavao na kojekakvim univerzitetima u Travniku ili Busovači, da nije kod Bime iz GRAS-a?

Kako te bolan nije stid...
Image

Frajeru, upravo si postavio index žurnala prirodnih nauka. Dokle ide tvoja glupost? Ali, ne, ozbiljno - dokle ide tvoja glupost? Raspravljao bi o kvalitetu radova, a nisi još "došao" do toga da ekonomija nije prirodna nauka? Molim te, obriši se sa foruma...
Alfons Kauders

#452 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by Alfons Kauders »

ExNihilo wrote:
Možda nisi pratio raspravu, pa da te uputim, iako nisam ljubitelj padobranaca. Doktor nauka Jefferson je ustvrdio da čitanje žurnala spada u opis njegovog posla. Nikada nije naišao na Polićev rad u tim žurnalima, te shodno tome dolazi do zaključka da Polić nikada nije ništa ni objavio.

Moja primjedba na njegov "logički proces" bila je ta da, siguran sam, ne čita sve žurnale - kako domaće, tako i strane - pa samim tim ne predstavlja "hodajuću bibliografiju Polića". Ali, ako je, pak, ubjeđen da Polić nije ništa objavio - može kontaktirati autora ili otići u univerzitetsku bibiloteku da dobije radove ili informacije gdje su isti objavljeni.

Jasno?

Što se tiče ostatka tvog monologa, uvijek je neumjesno ocjenjivati kvalitet nečega što nisi pročitao. U ovom slučaju, Polićevih radova. Ako ima, ovdje, neko ko je čitao pomenute radove ili ih posjeduje - s radošću ću saslušati mišljenje o istim. Sve ostalo su nebuloze.
koga zaboli da li ste vi prepotentni gospodine ljubitelj padobranaca ili ne? ovo je forum, tema je polic, a ne ti ili ja... ili jefferson, ili ostali forumasi koje ovdje omalovazavate, mada nemate pojma s kim razgovarate...

jasno? :D

sto se tice primjedbi na "logicki proces"... pa druze, zasto se uopste svadjas s ljudima kada si toliko uvjeren u to sto tvrdis? zasto jednostavno ne kazes o kojim se naucnim radovima radi, ko ih je i kada objavljivao, recenzirao itd... usput mozemo malo i pogledati sta je polic napravio na profesionalnom planu od rata do danas, da malo vidimo rezultate njegovog brilijantnog uma u praksi... koji su njegovi rezultati u ZDK ili u privredi?

dakle tvoja je tvrdnja da je polic strucan i da je strucniji od guvernera centralnih banaka itd, te da ima metar objavljenih naucnih radova, koje naravno mozemo pogledati u biblioteci univerziteta u zenici... gdje cemo valjda naci i ponudu naftasa iz tesnja...

ja ne sporim da je covjek strucan, barem ne u nasim okvirima... medjutim ti tvrdis nesto drugo... da je strucnjak par excellance i u svjetskim okvirima... tvrdnja koju si potkrijepio nadobudnim pristupom i emotivnom pricom svojstvenoj uvrijedjenoj mladoj... uz nula argumenata...

ah da... argumenti su "ja sam citao policeve radove" i "ja sam upoznao polica, nisu mu drugi ni do koljena"... iz cega slijedi da tvoje subjektivno misljenje trebamo uzimati kao cinjenicu... za mene to nisu argumenti, a koliko vidim ni za ostale

nadam se da nisi imao slicne kriterije kada si "ocijenjivao" njegove strucne radove u biblioteci UNZE
svjezi_ustipak

#453 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by svjezi_ustipak »

Neobicno je za Polica da ga je jako jako tesko naci. I nije nesto previse objavljivao dosad.

http://www.ceeol.com/aspx/issuedetails. ... 07e3cbe5d3

http://books.google.ba/books?hl=en&lr=& ... 87&f=false

http://hrcak.srce.hr/index.php?show=cla ... ezik=63505

na njegovom fakultetu svi profesori imaju objavljen CV sem njega, nema bibliografije, tesko se nalazi pretragom. prilicno tajnovit istrazivac.
iPod

#454 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by iPod »

Alfons Kauders wrote:
koga zaboli da li ste vi prepotentni gospodine ljubitelj padobranaca ili ne? ovo je forum, tema je polic, a ne ti ili ja... ili jefferson, ili ostali forumasi koje ovdje omalovazavate, mada nemate pojma s kim razgovarate...

jasno? :D

sto se tice primjedbi na "logicki proces"... pa druze, zasto se uopste svadjas s ljudima kada si toliko uvjeren u to sto tvrdis? zasto jednostavno ne kazes o kojim se naucnim radovima radi, ko ih je i kada objavljivao, recenzirao itd... usput mozemo malo i pogledati sta je polic napravio na profesionalnom planu od rata do danas, da malo vidimo rezultate njegovog brilijantnog uma u praksi... koji su njegovi rezultati u ZDK ili u privredi?

dakle tvoja je tvrdnja da je polic strucan i da je strucniji od guvernera centralnih banaka itd, te da ima metar objavljenih naucnih radova, koje naravno mozemo pogledati u biblioteci univerziteta u zenici... gdje cemo valjda naci i ponudu naftasa iz tesnja...

ja ne sporim da je covjek strucan, barem ne u nasim okvirima... medjutim ti tvrdis nesto drugo... da je strucnjak par excellance i u svjetskim okvirima... tvrdnja koju si potkrijepio nadobudnim pristupom i emotivnom pricom svojstvenoj uvrijedjenoj mladoj... uz nula argumenata...

ah da... argumenti su "ja sam citao policeve radove" i "ja sam upoznao polica, nisu mu drugi ni do koljena"... iz cega slijedi da tvoje subjektivno misljenje trebamo uzimati kao cinjenicu... za mene to nisu argumenti, a koliko vidim ni za ostale

nadam se da nisi imao slicne kriterije kada si "ocijenjivao" njegove strucne radove u biblioteci UNZE
:thumbup:
ExNihilo

#455 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by ExNihilo »

Alfons Kauders wrote:koga zaboli da li ste vi prepotentni gospodine ljubitelj padobranaca ili ne? ovo je forum, tema je polic, a ne ti ili ja... ili jefferson, ili ostali forumasi koje ovdje omalovazavate, mada nemate pojma s kim razgovarate...
Tema je Polićeva navodna nestručnost, nekvalitet radova, njegova krađa i ostale iznešene optužbe. Od početka rasprave, pozivam vas, koji pljujete, da iznesete argumente i dokaze za bilo koju od ovih tvrdnji. Dosad se sve svodilo na nebuloze, neznanje i neistine: od toga da prima plate na račun poreskih obveznika do navodnih napisanih nebuloza u radovima koje niko ne može citirati. Pa ni parafrazirati. Dakle, otvoren sam za racionalnu raspravu. Ali, vaša rasprava se svodi na pljuvanje bazirano na predrasudama.

Uz to, nemate pojma ko sam ja, pa ste me ipak optužili da sam Polićev rođak i ratni profiter. Ja nisam tumačio ko ste vi, već sam adresirao napisane nebuloze u vašim postovima.
Alfons Kauders wrote:sto se tice primjedbi na "logicki proces"... pa druze, zasto se uopste svadjas s ljudima kada si toliko uvjeren u to sto tvrdis?
Kakvo nebulozno pitanje. Zašto se ti svađaš, ako si siguran u to što tvrdiš? Zašto bilo ko raspravlja o bilo čemu? Sam si rekao - ovo je forum!
Alfons Kauders wrote:zasto jednostavno ne kazes o kojim se naucnim radovima radi, ko ih je i kada objavljivao, recenzirao itd...
Zato što ja ne tvrdim da sam Polićeva hodajuća bibliografija niti indeks svih svjetskih žurnala.
Alfons Kauders wrote:usput mozemo malo i pogledati sta je polic napravio na profesionalnom planu od rata do danas, da malo vidimo rezultate njegovog brilijantnog uma u praksi... koji su njegovi rezultati u ZDK ili u privredi?
Na to pitanje su već odgovorili tvoje kolege pljuvatori - čovjek je toliko poželjan u privatnom sektoru da mu daju bjanko ček, rekoše. Možeš ih pitati za izvor informacije. Ali, poznavajući ih, nisam siguran da ćeš ga dobiti.
Alfons Kauders wrote:ah da... argumenti su "ja sam citao policeve radove"
Nigdje to nisam napisao. Saberi se, padobranac.
Alfons Kauders wrote:...i "ja sam upoznao polica, nisu mu drugi ni do koljena"... iz cega slijedi da tvoje subjektivno misljenje trebamo uzimati kao cinjenicu
Ja sam odmah i napisao da je riječ o mom ličnu mišljenju, bazirano na mom ličnom iskustvu s njim, te da vas nemam namjeru ubjeđivati. Treba li citirati, padobranac? S druge strane, vi ste postavili tezu da je čovjek šarlatan. Ne na bazi vašeg ličnog mišljenja, jer ga ne poznajete, već na bazi...čega? Na to još čekam odgovor. :wink:
Alfons Kauders

#456 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by Alfons Kauders »

ExNihilo wrote:
Alfons Kauders wrote:koga zaboli da li ste vi prepotentni gospodine ljubitelj padobranaca ili ne? ovo je forum, tema je polic, a ne ti ili ja... ili jefferson, ili ostali forumasi koje ovdje omalovazavate, mada nemate pojma s kim razgovarate...
Tema je Polićeva navodna nestručnost, nekvalitet radova, njegova krađa i ostale iznešene optužbe. Od početka rasprave, pozivam vas, koji pljujete, da iznesete argumente i dokaze za bilo koju od ovih tvrdnji. Dosad se sve svodilo na nebuloze, neznanje i neistine: od toga da prima plate na račun poreskih obveznika do navodnih napisanih nebuloza u radovima koje niko ne može citirati. Pa ni parafrazirati. Dakle, otvoren sam za racionalnu raspravu. Ali, vaša rasprava se svodi na pljuvanje bazirano na predrasudama.

Uz to, nemate pojma ko sam ja, pa ste me ipak optužili da sam Polićev rođak i ratni profiter. Ja nisam tumačio ko ste vi, već sam adresirao napisane nebuloze u vašim postovima.
laki je malo nervozan?

cemu frustracije mladi gospodine? pred vama je siguran sam blistava karijera u nasim naucnim krugovima - aroganciju, oholost i bahatost ste vec demonstrirali, ostaje jos samo doktorska disertacija... evo mogu ja pogledati po starim diskovima sta ima, samo mi treba stari IDE kontroler da ih spojim... sve u duhu forumske kolegijalnosti

teret dokaza je na onom koji nesto tvrdi - kao vrsni naucnik koji provodi slobodne dane iscitavajuci radove opskurnih autora to sigurno i sami znate gospodine... ja nikad nisam rekao da je nestrucan, niti da su mu radovi nekvalitetni, ni plagijati, niti sam rekao da ste ratni profiter i policev rodjak... dakle i neiskrenost ispunjavate kao uslov za poziciju na jednom od nasih kvalitetnih univerziteta
Alfons Kauders wrote:sto se tice primjedbi na "logicki proces"... pa druze, zasto se uopste svadjas s ljudima kada si toliko uvjeren u to sto tvrdis?
Kakvo nebulozno pitanje. Zašto se ti svađaš, ako si siguran u to što tvrdiš? Zašto bilo ko raspravlja o bilo čemu? Sam si rekao - ovo je forum!
teret dokaza kolega, teret dokaza... ja ne tvrdim - vi ste taj koji nesto ovdje tvrdi, te svoje tvrdnje odbija potkrijepiti dokazima
Alfons Kauders wrote:zasto jednostavno ne kazes o kojim se naucnim radovima radi, ko ih je i kada objavljivao, recenzirao itd...
Zato što ja ne tvrdim da sam Polićeva hodajuća bibliografija niti indeks svih svjetskih žurnala.
posteno, ne tvrdim ni ja... ali vi gospodine tvrdite da polic ima dosta naucnih radova koji su vas fascinirali svojom kvalitetom... samo se eto, ne sjecate niti jednog jedinog... jos jedan uslov za uspjeh u nasoj naucnoj zajednici ste ispunili - kratko pamcenje
Alfons Kauders wrote:usput mozemo malo i pogledati sta je polic napravio na profesionalnom planu od rata do danas, da malo vidimo rezultate njegovog brilijantnog uma u praksi... koji su njegovi rezultati u ZDK ili u privredi?
Na to pitanje su već odgovorili tvoje kolege pljuvatori - čovjek je toliko poželjan u privatnom sektoru da mu daju bjanko ček, rekoše. Možeš ih pitati za izvor informacije. Ali, poznavajući ih, nisam siguran da ćeš ga dobiti.
rekose, rekla, kazala... a dokazi i nauka nista... uostalom da li ste kolega sigurni da je daj bjanko cek kolega polic zasluzio jer je strucan, ili zato sto ima politicke veze?
Alfons Kauders wrote:ah da... argumenti su "ja sam citao policeve radove"
Nigdje to nisam napisao. Saberi se, padobranac.
dakle niste nigdje napisali da ste citali policeve radove... za koje tvrdite da su kvalitetni... ali sva pitanja koja dolaze od nas koji (takodjer) nismo citali njegove radove nazivate "nebulozama" - jer se samo moze komentarisati o naucnim radovima koje smo procitali... cestitam, ovo je vec na nivou dekana
Alfons Kauders wrote:...i "ja sam upoznao polica, nisu mu drugi ni do koljena"... iz cega slijedi da tvoje subjektivno misljenje trebamo uzimati kao cinjenicu
Ja sam odmah i napisao da je riječ o mom ličnu mišljenju, bazirano na mom ličnom iskustvu s njim, te da vas nemam namjeru ubjeđivati. Treba li citirati, padobranac? S druge strane, vi ste postavili tezu da je čovjek šarlatan. Ne na bazi vašeg ličnog mišljenja, jer ga ne poznajete, već na bazi...čega? Na to još čekam odgovor. :wink:
opet frustracije, opet padobranac... pa molim vas kolega, ovo je naucna diskusija... ja nisam postavio tezu da je polic sarlatan, i to ste izmislili kolega... moja opservacija se odnosila na kvalitet naucnih radova na nasim univerzitetima (u cijoj sam izradi nazalos i sam ucestvovao - te stojim iza svega sto sam rekao)... polica sam tu pomenuo u zajebanciji, sa smileyem...

a cini mi se da ste vi mladi gospodine prije par stranica kritikovali forumase radi ubacivanja smileya, jer po vama je broj smileya "obrnuto proporcionalan broju argumenata"... nisam siguran da se mogu sloziti kolega, jer vi ne koristite smileye, a ujedno ne koristite argumente u svojim postovima... zapravo svakim novim postom ostajete bez "argumenata" na koje ste se pozivali, sto nije nista neobicno kada svoje subjektivno misljenje smatrate argumentima

i za kraj

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
ultima_palabra

#457 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by ultima_palabra »

Pa kako da pročitamo njegove radove kad ih je nemoguće naći? :D

Haj sad fino priznaj šta ti dođe Polić... znam da nikad ne zalaziš na politiku, nešto te moralo dobro motivisati :-D
Alfons Kauders

#458 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:Pa kako da pročitamo njegove radove kad ih je nemoguće naći? :D

Haj sad fino priznaj šta ti dođe Polić... znam da nikad ne zalaziš na politiku, nešto te moralo dobro motivisati :-D
nemoj tako ultima

fino odes do zenice, kazes molim vas da zavirim u vasu riznicu radova akademika polica... ili se obratis direktno necku...

ili mi nadjes kontroler za IBM disk iz 1996... :D ako te zanima sirovi, skenirani materijal - svi su koristili iste pizdarije, mahom radove o privatizaciji u centralnoj i istocnoj evropi koje sam pominjao... eee sta sam sve naucio o privatizaciji u cehi, poljskoj, madjarskoj... :lol: i koliko je ljudi disertacije napravilo na tim sranjima, pa knjige objavili... :D ne zato jer ih je zanimala ta problematika, vec zato jer je bila unosna - odnosno idealna za uvaljivanje u nadzorne odbore agencija za privatizaciju i klepanje para na projektima vezanim za privatizaciju... :D

e na to nam je spala akademska zajednica... davno... da im djeca prevode doktorske radove

ah, gle cuda, sokiran sam izborom teme... :wink:
MODEL PRIVATIZACIJE I TRANSFORMACIJA VLASNIŠTVA PRIVATIZIRANOG KAPITALA

Nedžad Polić
Puni tekst: pdf (169 KB), Hrvatski, Str. 396 - 410 , preuzimanja: 791 *
Sažetak
Autor u ovome radu istražuje uticaj inicijalnog modela privatizacije na koncentraciju vlasništva u tijeku druge privatizacije u poduzećima koja su bila predmet privatizacije. Analiziramo podatke koji su dobijeni za pet zemalja u tranziciji uključivši Sloveniju, Češku, Poljsku, Mađarsku i Hrvatsku. Model privatizacije orijentiran prema makroekonomskim i političkim ciljevima izaziva veoma aktivnu fluktuaciju privatiziranoga kapitala u razdoblju druge privatizacije. Institucionalni okvir ima veoma ograničen uticaj na tijekove u fazi druge privatizacije – prevladavaju mikroekonomski ciljevi. Hrvatska, Slovenija, Poljska i Češka svjedoče značajnim promjenama u ekonomski motiviranoj transformaciji vlasništva privatiziranog kapitala, a Mađarska, kao zemlja u kojoj je privatizacija bila orijentirana ponajprije na mikroekonomske ciljeve, praktično nije imala promjene u vlasničkim strukturama kompanija. Zaključak ovoga rada morao bi biti veoma koristan ne samo za kreatore politike privatizacije u svim zemljama u tranziciji gdje je privatizacija još uvijek u tijeku, već i svim vladama koje će se suočavati s izazovima privatizacije u budućnosti.
muzicar_iz_parka

#459 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by muzicar_iz_parka »

Poznati zenički akademici, otprilike isto kao i raznorazni SSS i VK stručnjaci iz Gračanice. :D
Zli jezici govore da su na zapadu tokom 90ih svi mislili da je Zenica milionski grad sa obzirom koliko je lopova dala, niko nije mogao vjerovati da toliko šanera može biti u mjestu od par desetina tisuća stanovnika. :lol:
ExNihilo

#460 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by ExNihilo »

Alfons Kauders wrote:laki je malo nervozan?

cemu frustracije mladi gospodine? pred vama je siguran sam blistava karijera u nasim naucnim krugovima - aroganciju, oholost i bahatost ste vec demonstrirali, ostaje jos samo doktorska disertacija...
Ad hominem napadi ne mogu popuniti manjak argumentacije. Kao što si sam rekao - tema nismo ja ili ti. Stoga, ne zapušuj prostor napadima na ličnost sagovornika.
Alfons Kauders wrote:teret dokaza je na onom koji nesto tvrdi - kao vrsni naucnik koji provodi slobodne dane iscitavajuci radove opskurnih autora to sigurno i sami znate gospodine... ja nikad nisam rekao da je nestrucan, niti da su mu radovi nekvalitetni, ni plagijati, niti sam rekao da ste ratni profiter i policev rodjak... dakle i neiskrenost ispunjavate kao uslov za poziciju na jednom od nasih kvalitetnih univerziteta
Potpuno se slažem. To od početka i govorim. Dakle, na pljuvatorima je da dokažu tezu da krade, da je profiter i sve ostale tvrdnje iznešene na temi. To je jedini prihvatljiv oblik racionalne rasprave. Što se tebe tiče, na tebi stoji da dokažeš svoju tvrdnju (iz prve replike meni) da su Polićevi radovi nekvalitetni. Ili, primjerice, tvrdnju da Bosnalijek grabi budžetski novac. Pa, čekam, s pozornošću.
Alfons Kauders wrote:ali vi gospodine tvrdite da polic ima dosta naucnih radova koji su vas fascinirali svojom kvalitetom... samo se eto, ne sjecate niti jednog jedinog... jos jedan uslov za uspjeh u nasoj naucnoj zajednici ste ispunili - kratko pamcenje
Alfons Kauders wrote:dakle niste nigdje napisali da ste citali policeve radove... za koje tvrdite da su kvalitetni... ali sva pitanja koja dolaze od nas koji (takodjer) nismo citali njegove radove nazivate "nebulozama" - jer se samo moze komentarisati o naucnim radovima koje smo procitali... cestitam, ovo je vec na nivou dekana
Niti jednom nisam napisao da sam čitao Polićeve radove niti da su isti kvalitetni, padobranac. Da se ne bismo ubjeđivali jesam li ili nisam rekao, zamolit ću te da me citiraš. Ako uspiješ, povlačim sve što sam rekao na ovoj temi. Ako ne uspiješ - složit ćemo se da pričaš nebuloze? Složit ćemo se da raspravljaš, a nisi ni pročitao moje postove. Složit ćemo se da sve što si napisao u gore citiranim rečenicama, zaključci do koji si slavodobitno došao, predstavljaju hrpu verbalne dijareje. Pa, čekam! Citiraj.
Alfons Kauders wrote:opet frustracije, opet padobranac... pa molim vas kolega, ovo je naucna diskusija... ja nisam postavio tezu da je polic sarlatan, i to ste izmislili kolega... moja opservacija se odnosila na kvalitet naucnih radova na nasim univerzitetima (u cijoj sam izradi nazalos i sam ucestvovao - te stojim iza svega sto sam rekao)... polica sam tu pomenuo u zajebanciji, sa smileyem...
Sad, kada treba dokazati, zajebancija! Ma nemoj mi reći.
Alfons Kauders wrote:ili mi nadjes kontroler za IBM disk iz 1996... :D ako te zanima sirovi, skenirani materijal - svi su koristili iste pizdarije, mahom radove o privatizaciji u centralnoj i istocnoj evropi koje sam pominjao... eee sta sam sve naucio o privatizaciji u cehi, poljskoj, madjarskoj... :lol: i koliko je ljudi disertacije napravilo na tim sranjima, pa knjige objavili... :D ne zato jer ih je zanimala ta problematika, vec zato jer je bila unosna - odnosno idealna za uvaljivanje u nadzorne odbore agencija za privatizaciju i klepanje para na projektima vezanim za privatizaciju... :D

e na to nam je spala akademska zajednica... davno... da im djeca prevode doktorske radove

ah, gle cuda, sokiran sam izborom teme... :wink:
Nemoj se zadržati na "čuđenju izborom teme". Pred tobom je puni tekst rada. To što sugeriraš svojim postom, tvrdnja koju iznosiš, potkrijepi je argumentom.
ultima_palabra wrote:Pa kako da pročitamo njegove radove kad ih je nemoguće naći? :D

Možeš li mi samo precizirati šta si učinio u nastojanju da dođeš do njegovog rada, pa si zaključio da je nemoguće? Evo imaš rad postavljen. Nemoguće?

Što se tiče ovoga "šta mi dođe", mislim da sam već prethodno odgovorio, dodatno te ubjeđivati nemam namjeru. Ko zna, možda imam i honorar za ovo. Možda sam Polić. Možda sam stranački štakor. A, možda sam zaista ono što tvrdim da jesam. Ko god ja bio, šta god bio, to ne mijenja činjenicu da li je Polić lopov ili nije. Da li je stručan ili šarlatan. Stoga, dokažite tvrdnje, jer one ne zavise od toga ko sam ja. Uostalom, uvijek to tako biva na klixu, ako se ne staneš u red za pljuvanje - ili si član stranke suprotnog političkog predznaka ili imaš lični interes.
mikasa

#461 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by mikasa »

Ma j... v.. vise Nedzad Polic, otvorite temu o njemu, pa opletite o njegovoj strucnosti, radovima, k....ma-palcima :evil:
TheHound

#462 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by TheHound »

ExNihilo wrote:Što se tiče ovoga "šta mi dođe", mislim da sam već prethodno odgovorio, dodatno te ubjeđivati nemam namjeru. Ko zna, možda imam i honorar za ovo. Možda sam Polić. Možda sam stranački štakor. A, možda sam zaista ono što tvrdim da jesam. Ko god ja bio, šta god bio, to ne mijenja činjenicu da li je Polić lopov ili nije. Da li je stručan ili šarlatan. Stoga, dokažite tvrdnje, jer one ne zavise od toga ko sam ja. Uostalom, uvijek to tako biva na klixu, ako se ne staneš u red za pljuvanje - ili si član stranke suprotnog političkog predznaka ili imaš lični interes.
A ti, padobranac, se ubijas dokazivanjem svojih tvrdnji, evo nacitasmo se tvojih dokaza na 3 strane. Koliko si frustriran sto su ti napali rodjaka, evo vec 3 stranice pises jedno te isto samo mijenjas redoslijed rijeci. Daj bolan vise te dokaze pa da se i mi slozimo da ti je rodjo strucnjak.
iPod

#463 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by iPod »

Nije Polić jedini, spomenuh već jednom dekana Saobraćajnog fakulteta, ušljo za tri godine diplomirao, magistrirao i doktorirao e pa halal mu vjera koji je kapacitet. Vjerujem da mu je jedina referenca za mjesto dekana bila ta što je zet Šefkije Čekića, plagijatora.
ExNihilo

#464 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by ExNihilo »

TheHound wrote:
ExNihilo wrote:Što se tiče ovoga "šta mi dođe", mislim da sam već prethodno odgovorio, dodatno te ubjeđivati nemam namjeru. Ko zna, možda imam i honorar za ovo. Možda sam Polić. Možda sam stranački štakor. A, možda sam zaista ono što tvrdim da jesam. Ko god ja bio, šta god bio, to ne mijenja činjenicu da li je Polić lopov ili nije. Da li je stručan ili šarlatan. Stoga, dokažite tvrdnje, jer one ne zavise od toga ko sam ja. Uostalom, uvijek to tako biva na klixu, ako se ne staneš u red za pljuvanje - ili si član stranke suprotnog političkog predznaka ili imaš lični interes.
A ti, padobranac, se ubijas dokazivanjem svojih tvrdnji, evo nacitasmo se tvojih dokaza na 3 strane. Koliko si frustriran sto su ti napali rodjaka, evo vec 3 stranice pises jedno te isto samo mijenjas redoslijed rijeci. Daj bolan vise te dokaze pa da se i mi slozimo da ti je rodjo strucnjak.
Ako može samo da navedeš jasno kojih tvrdnji?
webby-x

#465 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by webby-x »

ExNihilo wrote:Ja sam odmah i napisao da je riječ o mom ličnu mišljenju, bazirano na mom ličnom iskustvu s njim, te da vas nemam namjeru ubjeđivati.
Pa daj nam reci što je to tako pametno rekao da te se dojmio?
Zašto ga niti jedna strana tvrtka ne traži da ide voditi njihovu tvrtku
u inostranstvu? Mislim, takva veličinu mora da svi traže, a ne samo
lokalni tajkuni kojima treba politička pozadina? Čovjek je ipak
doktorirao u BiH, i to u Zenici ... to je ipak renomirana institucija.

:D
miki.ba

#466 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by miki.ba »

Ispade da niko nista nije tvrdio, odnosno da niko nista ne moze dokazati, nego imal ista novo kod nas? :-D
webby-x

#467 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by webby-x »

BiH je inače država sa najviše doktora znanosti,
a sa najmanje znanja. Te titule su toliko devalvirane
da ih je smiješno uopće i spominjati. Danas praktično
svatko tko ima novac može doktorirati u BiH ... svatko!
ExNihilo

#468 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by ExNihilo »

webby-x wrote:
ExNihilo wrote:Ja sam odmah i napisao da je riječ o mom ličnu mišljenju, bazirano na mom ličnom iskustvu s njim, te da vas nemam namjeru ubjeđivati.
Pa daj nam reci što je to tako pametno rekao da te se dojmio?
Zašto ga niti jedna strana tvrtka ne traži da ide voditi njihovu tvrtku
u inostranstvu? Mislim, takva veličinu mora da svi traže, a ne samo
lokalni tajkuni kojima treba politička pozadina? Čovjek je ipak
doktorirao u BiH, i to u Zenici ... to je ipak renomirana institucija.

:D
Nije, uopće, doktorirao u Zenici, već Sarajevu.
webby-x

#469 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by webby-x »

ExNihilo wrote:Nije, uopće, doktorirao u Zenici, već Sarajevu.
Nije go*no nego se pas po*rao.
Dakle, što te tako dojmilo, daj nam reci, baš me zanima?
sarajevoxxxx

#470 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by sarajevoxxxx »

Jučer bio na džumi u Alipašinoj džamiji, i Meho Šljivo vazio o suri ''Elhakumu Tekasur'' (nadmetanje).Sve ok , sve fino, prvo na arapskom pa na prevod na bosanski ajeta iz sure, i onda ''ovih dana čitamo o visokim platama funkcionera...''

Kontam, super, primjer manje-više odgovora kontekstu i temi hutbe. Kad umjesto osude visokih plata, osuda arogantnog načina onih koji prozivaju druge za visoke plate, i nešto u smislu, ko bi od nas prisutnih da ima 40 000 platu rekao ja neću toliko, meni je dovoljno tri ili četiri hiljade.

- Islamska zajednica umjesto da staje u zaštitu obespravljenih, sa minbere brane bogataše i govore pobogu ''do nas je, svi smo takvi, zašto da samo oni idu na stub srama'' prosto nevjerovatno.Koliko su samo ufurani, neosjetljivi, pojedini predstavnici IZ da je za nepovjerovati.
webby-x

#471 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by webby-x »

sarajevoxxxx wrote:Islamska zajednica umjesto da staje u zaštitu obespravljenih, sa minbere brane bogataše i govore pobogu ''do nas je, svi smo takvi, zašto da samo oni idu na stub srama'' prosto nevjerovatno.Koliko su samo ufurani, neosjetljivi, pojedini predstavnici IZ da je za nepovjerovati.
Takva ti je i Crkva, rijetko koji svećenik ili hodža izađe iz šablona.
Praktično uvijek podupiru vlast i tajkune, jer oni im i grade bogomolje,
a jedni od drugih imaju velike koristi. Političari i vjerske zajednice
odavno žive u nekom svom svijetu, koji je potpuno odmaknut od realnog
svijeta. Oni ne samo da ne suosjećaju sa narodom, nego ga i preziru.
ExNihilo

#472 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by ExNihilo »

webby-x wrote:
ExNihilo wrote:Nije, uopće, doktorirao u Zenici, već Sarajevu.
Nije go*no nego se pas po*rao.
Dakle, što te tako dojmilo, daj nam reci, baš me zanima?
Ne valja UNZE, ne valja UNSA. Ima li šta da valja? Ima li ko da valja?

Čuj "šta je rekao, pa te se dojmilo". Nije valjda da očekuješ da ti ovdje podnesem transkript razgovora s njim? Već sam objasnio - Polića cijenim iz njegovog znanja u oblasti Finansija, što je dojam koji nisam stekao na bazi jedne rečenice, koju bih sad, kao, trebao ovdje napisati da bi ti bio zadovoljan. Od svih stručnjaka iz ove oblasti, koje sam imao priliku sresti, čuti, vidjeti, razgovarati - on je, na mene, ostavio najkompletniji dojam. Ne visinom plate ili Armani naočalama, kao što neko reče na temi, već znanjem.
webby-x

#473 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by webby-x »

ExNihilo wrote:Ne valja UNZE, ne valja UNSA. Ima li šta da valja? Ima li ko da valja?

Čuj "šta je rekao, pa te se dojmilo". Nije valjda da očekuješ da ti ovdje podnesem transkript razgovora s njim? Već sam objasnio - Polića cijenim iz njegovog znanja u oblasti Finansija, što je dojam koji nisam stekao na bazi jedne rečenice, koju bih sad, kao, trebao ovdje napisati da bi ti bio zadovoljan. Od svih stručnjaka iz ove oblasti, koje sam imao priliku sresti, čuti, vidjeti, razgovarati - on je, na mene, ostavio najkompletniji dojam. Ne visinom plate ili Armani naočalama, kao što neko reče na temi, već znanjem.
Ne, ne valja nijedno Sveučilište u BiH.
To se lijepo vidi i po rang listama sveučilišta i po
intelektualnom outputu BiH. Toliko su devalvirali
akademsko znanje da je to smiješno. Čast izuzetcima,
ali takvi su obično prijeratni doktori ili oni koji su znanje
stekli samostalnim radom, a ne na našim sveučilištima.

I sam znaš da doktorat danas kod nas svatko, ali baš svatko,
može imati. Pa teško je i naći političara bez doktorata ili
barem magisterija, ima ga i Radeljaš, a rezultati ... ćorak.

Da, očekujem da barem nešto kažeš što te dojmilo.
Moguće da te lako impresionirati. Mislim, pokazuješ čovjeka
kao vrhunskog stručnjaka ... valjda moraš nekako pokazati
na osnovu čega. Meni se čini kao jedan od stotine poslijeratnih
"doktora" koji su usko vezani uz politiku. Doktor Polić, doktor
Lagumdžija, doktor Čović, doktor Branković ...
Last edited by webby-x on 28/12/2013 22:29, edited 1 time in total.
ExNihilo

#474 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by ExNihilo »

webby-x wrote:
Moguće da te lako impresionirati.

Moguće i da nije. :wink:
mikasa

#475 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by mikasa »

http://www.** No links **.ba/front/da-li-je-popis ... -namjesten
NAMJERNO IZDAVANJE: Da li je popis najvećih plaća u FBiH namješten?!
Subota | 28.12.2013.
Da su na popisu 100 najviših primanja u javnom sektoru kojeg je Porezna uprava Federacije BiH dostavila Parlamentu FbiH i oni koji ne bi trebali biti, emisija Mreža navodi i slučaj bivših uposlenika Union banke - Jasenke Hadžialić i Šaćira Žige, koji su na popisu završili s otpremninama od po 11 hilajda maraka

... tako izdvaja slučaj uposlenice kantonalnog MUP-a u Bihaću, Rozalije Fuksik, koja se na popisu našla sa plaćom od sedam hiljada KM za mart. Međutim, emisija Mreža FTV-a navodi kako je njena stvarna plaća 950 KM, a da je spomenuti iznos primila kao razliku za godinu dana porodiljskog odsustvovanja.

Emisija Mreža je objavila i kako je jedan od rekordera prema popisu, Srećko Glibić kojem su isplaćene 24 hilajde KM plaće, ustvari primio nadoknadu MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona nakon oslobađajuće presude za dvogodišnju suspenziju.

Da su na popisu 100 najviših primanja u javnom sektoru kojeg je Porezna uprava Federacije BiH dostavila Parlamentu FbiH i oni koji ne bi trebali biti, emisija Mreža navodi i slučaj bivših uposlenika Union banke - Jasenke Hadžialić i Šaćira Žige, koji su na popisu završili s otpremninama od po 11 hilajda maraka.

Ni rekordnih 42 hiljade maraka plaće Nedžadu Poliću, koji je bio najplaćenji čovjek u federaciji BiH u maju, nije plaća već otpremnina na odlasku sa menadžeskog mjesta u Bosnalijeku.
....
(** No links ** PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)
Ono sto je interesantno. Poznajem covjeka, bivsi uposlenik Union banke, Šaćir Žiga, koji je na popisu sa platom od preko 11 hiljada. Ostalo mu jos dvije godine do penzije, banka mu uplatila otpremninu i poslala u zasluznu penziju. Radno mjesto : KOTLOVNICA, palio pumpe od grijanja i vrsio ozracivanje radijatora :lol:
Post Reply