IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Big Ang

#151 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by Big Ang »

Objektivni navijac wrote:
BISCANIN2 wrote:Vjeverica koja studirala u Sa svojevremeno, koja je osjetila Sa dernečenje, i Sa klubove. Vrh nema šta, ali život nije samo dernek niti boemisanje. Valja živit i djecu odgajat a to je u Sa klimi i Sa havi pravo zajebano, a trebalo bi biti bolje.
Žena Banjalučanka, često u Tuzli, ostatak familije širom eu meni je do wiene ko da sarajeva 6 ura vožnje.Do brata u Švici je malo dalje .U glavnom ko u Sa odgaja djecu i živi kapa dole .
To je ono sto se meni najvise dopada :D Cvrsto,grubo,muski :D Jos danasnje Sarajevo je 100x mekse od Sarajeva prije rata. Nema danas ni kvalitetne domace jalije,mahale su postale nake gej,prodjes kroz nju a batina ne fasujes a i ovi novi doseljenici : Istocnjaci,Sandzaklije,Arapi su 100x meksi,otesaniji i manje surovine od prijeratnih doseljenika Srba sa Romanije/Hercegovine i Crnogoraca :D
Jedino taxisti drze korak :D
:lol: jest vala, u moja vakat treba krivih nogu nije SMJELA minjak obući od domaće jalije, a vid ih sad :eh:
Eniac

#152 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by Eniac »

Ma Sarajevo je OK sve dok ti nest one zatreba. Onda vidis da je provincija u kojoj nista nema. Recimo, pokusajte sada kupiti cipele za kisu. Moze ako cete one planinarske u Alpini il iIntersportu, ali ako necete takve, nego gradske. Nema. Sve sklonili i izbacili proljece ljeto. Naravno da je vrijeme za prolkjece-ljeto, ali ima ludi koji iz raznih razloga trebaju jos uvijek kupiti cipele za kisu. Jok, jebo takve, ko im je kriv sto im treba nesto sto j prodavac zamisli oda vise ne treba.

A onda pogledate dnevne novine nekih gradova u Evropi koji nisu puno veci od Sarajeva, do 600.000 stanovnika. Pa pocnete da citate ponude muzeja, izlozaba, koncerata, klubova i restorana/barova sa zivom svirkom, predstava.Pa prodavnica u kojima se moze kuipiti roba koja je njima sasvim normalna a mi je nemamo ne u prodavnicama nego ni u ponudi na domacim web shopovima.

A onda jos vas lupi po glavi razliga u organizaciji gradskog prevoza i gradske cistoce. Bio sam u gradovima velicine Sarajeva u zemljama za koje Sarajlije kazu da su tamo sve cigani. I u tim gradovima ne vidim plasticne boce, kese i opuske na tramvajskim stanicama kao u nasem neciganskom glavnom gradu, gradski prevoz neuporedivo raznovrsnij ii bolji. Imamo mi Sarajlije puno rasizma i netolerancije u sebi, da se ne lazemo.

PA zdravstvna zastita, zamislite turistu kojem zatreba ljekar. Nas covjek nazove hitnu pa dok ih nagovori da posalju kola treba mu strpljenje bude, a zamislite stranca da mu zatreba hitna.

I tada shvatite koja je Sarajevo rupetina.

I znajuci to strah me je i pomisliti kakav je zivot nekome u Cekrcicima, Zavidovicima, Nevesinju, Srebrenici, Ljubuskom itd, pa cak i Banjaluci, Zenici, Tuzli, Mostaru.
Last edited by Eniac on 12/05/2014 13:14, edited 1 time in total.
crnoplavo

#153 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by crnoplavo »

REALISTA77 wrote:E upravo ovo sto napisa biscanin,TOGA PRIJE NIJE bilo u sarajevu,vec je tako postalo u sarajevu otkada su dosli ljudi sa strane u sarajevo.istocna bosna,sandzaklije,i onda cijela bosna ogorcena na sarajevo i takve stvari i ljude u njemu nazivajuci nas sarajlijama takvim,a ne znajuci,ili znajuci da SARAJLIJA u sarajevu ima 20%...Ovime ne zelim nedo bog da uvrijedim koga finog,edukovanog,kulturnog iz drugih manjih ili vecih gradova ili mjesta,ali kulturnih,edukovanih,PRISTOJNIH takvih sto su dosli u sarajevo je MALO,i ti takvi sto su dosli u sarajevo su se svi iskolovali,fakultetirali,na OVAJ ILI ONAJ nacin,ali kucnog odgoja NEMA...Skola te ne moze uciniti gospodinom ili damom,to radi kucni odgoj....Zna se sta je sarajevo bilo prije rata,centar pop rock scene,filma,kulture,sporta,a sta je sada????I zasto pitam,sta se PROMJENILO OD TADA,osim ljudi!!!
REALISTA77 wrote:E
ti takvi sto su dosli u sarajevo su se svi iskolovali,fakultetirali,na OVAJ ILI ONAJ nacin,ali kucnog odgoja NEMA...Skola te ne moze uciniti gospodinom ili damom!!!
upravo gospodsko, otmjeno drzanje tesko ne primjetit, a Sarajliju upravo takvo drzanje otkriva
watafak

#154 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by watafak »

Ima Lukavac :D
Bez zezanja, ja mislim da je zivotni standard u odnosu na broj stanovika u Lukavcu daleko najbolji u Bosni, naravno nije to zbog okolnih farbrika, nego zbog Iraka, Afganistana al eto, tako je kako je ;)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#155 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by Velkoski »

Nema.
sumirprimus

#156 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by sumirprimus »

Velkoski wrote:Nema.
naravno da ima,dokaz su stanovnici,zivi ljudi...
e sad kvalitet zivota,u 5 deka,realno...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#157 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by Velkoski »

sumirprimus wrote:
Velkoski wrote:Nema.
naravno da ima,dokaz su stanovnici,zivi ljudi...
e sad kvalitet zivota,u 5 deka,realno...
Ima l' Cheers u Tuzli? NEMA!! Dakle nema ni života!!!

Da ne pričam o srcu grada, Barlottiju.
Big Ang

#158 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by Big Ang »

:hihihi:
dale cooper

#159 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by dale cooper »

Upravo sam provjerio puls. Da...živ sam. :D Ima života!!! :sretan:
sumirprimus

#160 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by sumirprimus »

Velkoski wrote:

a sta je chers?neka nova marka,il robna kuca???
Big Ang

#161 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by Big Ang »

dale cooper wrote:Upravo sam provjerio puls. Da...živ sam. :D Ima života!!! :sretan:
:lol: :kiss:
azea

#162 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by azea »

Naucnici marljivo traze tragove zivota van sarajeva, po nekima ima pokazanja da bi jednoceliski organizmi mogli postojati van kantonalni granica ali za sada nista nije dokazano.
sarajlija80

#163 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by sarajlija80 »

Eniac wrote:Ma Sarajevo je OK sve dok ti nest one zatreba. Onda vidis da je provincija u kojoj nista nema. Recimo, pokusajte sada kupiti cipele za kisu. Moze ako cete one planinarske u Alpini il iIntersportu, ali ako necete takve, nego gradske. Nema. Sve sklonili i izbacili proljece ljeto. Naravno da je vrijeme za prolkjece-ljeto, ali ima ludi koji iz raznih razloga trebaju jos uvijek kupiti cipele za kisu. Jok, jebo takve, ko im je kriv sto im treba nesto sto j prodavac zamisli oda vise ne treba.

A onda pogledate dnevne novine nekih gradova u Evropi koji nisu puno veci od Sarajeva, do 600.000 stanovnika. Pa pocnete da citate ponude muzeja, izlozaba, koncerata, klubova i restorana/barova sa zivom svirkom, predstava.Pa prodavnica u kojima se moze kuipiti roba koja je njima sasvim normalna a mi je nemamo ne u prodavnicama nego ni u ponudi na domacim web shopovima.

A onda jos vas lupi po glavi razliga u organizaciji gradskog prevoza i gradske cistoce. Bio sam u gradovima velicine Sarajeva u zemljama za koje Sarajlije kazu da su tamo sve cigani. I u tim gradovima ne vidim plasticne boce, kese i opuske na tramvajskim stanicama kao u nasem neciganskom glavnom gradu, gradski prevoz neuporedivo raznovrsnij ii bolji. Imamo mi Sarajlije puno rasizma i netolerancije u sebi, da se ne lazemo.

PA zdravstvna zastita, zamislite turistu kojem zatreba ljekar. Nas covjek nazove hitnu pa dok ih nagovori da posalju kola treba mu strpljenje bude, a zamislite stranca da mu zatreba hitna.

I znajuci to strah me je i pomisliti kakav je zivot nekome u Cekrcicima, Zavidovicima, Nevesinju, Srebrenici, Ljubuskom itd, pa cak i Banjaluci, Zenici, Tuzli, Mostaru.

Problem je u tome sto je u sarajevu najmanje Sarajlija, a najvise onih sarajlica od 92 pa do dan dana danasnjeg sto dolaze i okupiranju grad ,ma ne ovi su ga ve odavno okupirali ovoj je samo upgrade papanluka .Zato je dosta kesa i ostalih ruralnih uobicajnih rituala nekulture. :wink: :-D
realna do boli

#164 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by realna do boli »

Koliko vas iz Sarajeva vrijedja sarajlijica...tolko i nas van Sarajeva vrijedja ovaj naslov i... tacka...ovo treba zatvoriti.
Hajvan

#165 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by Hajvan »

Tajron s al'paš'na bacio kost i uživa:

PostPostao/la TyrionSaAlipasinog dana 10/05/2014 23:52

:mrgreen:
Big Ang

#166 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by Big Ang »

Hajvan wrote:Tajron s al'paš'na bacio kost i uživa:

PostPostao/la TyrionSaAlipasinog dana 10/05/2014 23:52

:mrgreen:
taki smo ti mi s alpašina :lol:
Eniac

#167 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by Eniac »

realna do boli wrote:Koliko vas iz Sarajeva vrijedja sarajlijica...tolko i nas van Sarajeva vrijedja ovaj naslov i... tacka...ovo treba zatvoriti.
Ne zelim da vrijedjam. Hocu da kazem da ja, ziveci u Sarajevu, u kojem ipak imaju 3 kina, 4 glavna pozorista i 2-3 ad-hoc, nekoliko mjesta sa zivom svirkom, i s vremena na vrijeme koncert, u kojem ipak ima 4 velika i nekoliko malih trznih centara, 3 specijalizovane prodavnice muzickih instrumenata, druge specijalizovane radnje, pa cak specijalizovana prodavnica samo cajeva i pribora za spravljanje i ispijanje cajeva, nekoliko turistickih agencija, dakle u takvom gradu cesto niti mogu naci pristojan sadrzaj za sebe, niti kupiti sta mi treba, niti organizovati putovanje kakvo bih zelio. Pa misleci da je do mene, da ja imam neke nenormalne prohtjeve, o tome porazgovaram sa drugim ljudima, i oni mi kazu da imaju isto misljenje kao i ja.

Kada u gradu u kojem je najveca koncentracija sadrzaja cesto nema sta da se vidi, uradi ili kupi, mogu misliti kako je u mjestima u kojima je kolicina tih sadrzaja manja ili ih uopste i nema.

To je bila poenta, ne vrijedjanje ljudi u tim mjestima. Nisu oni krivi sto zive u mjestu u kojem se niko ne zeli prihvatiti pokretanja kina, pozorista, otvoriti prodavnicu necega i sta sve ne.
Objektivni navijac

#168 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by Objektivni navijac »

Eniac wrote:Ma Sarajevo je OK sve dok ti nest one zatreba. Onda vidis da je provincija u kojoj nista nema. Recimo, pokusajte sada kupiti cipele za kisu. Moze ako cete one planinarske u Alpini il iIntersportu, ali ako necete takve, nego gradske. Nema. Sve sklonili i izbacili proljece ljeto. Naravno da je vrijeme za prolkjece-ljeto, ali ima ludi koji iz raznih razloga trebaju jos uvijek kupiti cipele za kisu. Jok, jebo takve, ko im je kriv sto im treba nesto sto j prodavac zamisli oda vise ne treba.

Jbg,ti bi sminkeraj :D Ne's to u Sarajevu naci a koji ce nam :D
Za sminkeraj nije bitna velicina,nego kupovna moc. Gradski prijevoz nam je dobar,ja se uvijek hvalim s njim :shock: :? Da vidis gradskoga prijevoza u US ,nas je majka :D
Roditelji su mi strani drzavljani i otisli prosle godine doktoru,hitno nesto bilo. Gledaju nas one sestrice i doktori,isto ko u Alan Fordu a i bolnica je tu negdje :D Kada smo rekli platicemo i uhvatili se za novcanik,onda su ozivjeli carolijom :D Iskustvo je to,vrijedi para ,ne mozes to na Zapadu dozivjeti.
Sarajevo nisu trgovine,ustanove,kafane,mjesta. Sarajevo su ljudi,mada nam je drasticno opao kvalitet i pada i dalje,to je jos uvijek znak prepoznavanja :)
A ti zapeo za cipele za kisu :-)
3i20

#169 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by 3i20 »

Ne mogu da vjerujem na kakve sve teme nalijecem pa jel moguce da su ljudi iz Sarajeva toliko il zatupljeni il uzdignuti pa misle da u ostatku BiH zive neka plemena,divljaci ljudi koji nemaju sta jest ne znam sta vise ne...Pa jel vi kad maknete iz tog Sarajva osim sto jednom godisnje za vikend spucate na more i stanete malo u Mostaru.Protiv Sarajeva nista nemam cak sta vise drago mi je ga obici al zivjeti u Sarajevu ne znam kad bih morao vjerovatno bih se navikao ali meni Sarajevu djeluje kao velika pijaca ili neki teferic vazda guzva,buka,cika,vika,trubljenje,zurba,nervoza,nekultura ma ne znam hebo takav zivot,jedina prednost je za posao,vise ljudi,vece trziste,veca kolicina novca ali nece ni to unedogled rasti morace se rasteretiti jos da je koju ambasadu i ministarstvo il vladu prebaciti u druge bh gradove zaplakali bi Sarajlijice za doslama.Tuzla,Mostar;Banja Luka,Zenica,Bjeljina,Bihac i jos neki gradovi su generalno mnogo u ugodnijije i zdravije sredine za zivot al to Sarajlije nece saznati dok ne podju malo obilaziti i druge gradove u BIH i shvate da BiH nije samo Sarajevo
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#170 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by Velkoski »

sumirprimus wrote:
Velkoski wrote:

a sta je chers?neka nova marka,il robna kuca???
Stvarno ne znaš? :shock:
REALISTA77

#171 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by REALISTA77 »

Da rezimiramo ovu glupu temu i raspravu,kao prvo nesarajlije generalizuju sve sarajlije prema postavljacu teme,sto je apsurdno!!!A kao drugo kada vec nesarajlije kake na sarajevo i sarajlije,da kazem da sarajlije nemaju potrebe niti obilaziti bosnu,jer IMAJU sve u svome sarajevu,a doslje OCIGLEDNO sve ne vole sarajevo,ali svakim danom ga sve vise pune,iz ovog ili onog razloga,tado da :run:
realna do boli

#172 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by realna do boli »

Eniac...
Bez zelje da provociram...sve sto si nabrojao da ima u Sarajevu moze se naci u jednom trznom centru veceg evropskog grada.
Tri u jedan...i poslovnoj zoni u Vitezu.
Shoping centri nisu mjerilo zivota, kvalitete zivota.
Mozda nemamo sve sto bi, realno trebali imati, u manjim gradovima, ali ako se nesto zeli pogledati...sjednes u auto, autobus..i pravac zanimacija, pa bar u BiH je sve u par stotina kilometara, koliko mozda prosjecni stanovnik nekih evropskih metropola provede vozeci se na posao i s posla.
Ko zeli moze sebi pronaci zanimaciju u cijeloj BiH, zasto se samo ogranicavati na jedan grad..Sarajevo, koji i ne nudi bas previse kulturnih dogadzaja vrijednih paznje, a o velikim koncertima na otvorenom, da i ne pricamo.
Meni je, recimo, u sat razlike otici do Splita ili do Sarajeva...ili Tuzle ili Bihaca..ili Mostara...Zagreba ili Beograda, a imam mira ako ga hocu.
Eniac

#173 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by Eniac »

.
madner

#174 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by madner »

Sjeba nam kisa temu :(
Eniac

#175 Re: IMA LI ŽIVOTA VAN SARAJEVA?

Post by Eniac »

realna do boli wrote:Eniac...
Bez zelje da provociram...sve sto si nabrojao da ima u Sarajevu moze se naci u jednom trznom centru veceg evropskog grada.
Tri u jedan...i poslovnoj zoni u Vitezu.
Shoping centri nisu mjerilo zivota, kvalitete zivota.
Mozda nemamo sve sto bi, realno trebali imati, u manjim gradovima, ali ako se nesto zeli pogledati...sjednes u auto, autobus..i pravac zanimacija, pa bar u BiH je sve u par stotina kilometara, koliko mozda prosjecni stanovnik nekih evropskih metropola provede vozeci se na posao i s posla.
Ko zeli moze sebi pronaci zanimaciju u cijeloj BiH, zasto se samo ogranicavati na jedan grad..Sarajevo, koji i ne nudi bas previse kulturnih dogadzaja vrijednih paznje, a o velikim koncertima na otvorenom, da i ne pricamo.
Meni je, recimo, u sat razlike otici do Splita ili do Sarajeva...ili Tuzle ili Bihaca..ili Mostara...Zagreba ili Beograda, a imam mira ako ga hocu.
Razumijem ja tebe. Samo, jedno je za 15 minuta doci i odgledati predstavu, drugo je ako ti treba 2 sata putovanja od kuce do pozorista, i toliko nazad. A za to ti treba auto, dodatni trosak jer se pouzdati u red voznje autobusa moze biti losa odluka.

Ne hvalim ja Sarajevo, i napisao sam da poredeci sa nekim drugim gradovima slicne velicine, Sarajevo je nista. Ali kada nam je Sarajevo kao grad sa najvise sadrzaja u ovoj zemlji ocajan, onda manji gradovi sigurno imaju veci problem.

Ali, nema veze.
Post Reply