Boze sacuvaj.GraphicDesigner wrote:Ja cu da glasam za SDA i za Alijnog Bakira.
Nema jace, pstenije i drzavotvornije stranke u BiH.
Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
- Logovan
#176 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
- motorna_pila
#177 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Gluho bilo.GraphicDesigner wrote:Ja cu da glasam za SDA i za Alijnog Bakira.
Nema jace, pstenije i drzavotvornije stranke u BiH.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
- iz dna duše
#178 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Gledam ove predizborne skupove, moji prijatelji na fb dijele fotografije.... slikaju se ozarenih lica sa Bakirom, Zlatkom, Dokdikom.... A kada analiziram te "moje", u stvari, njima odgovara da isti budu izabrani. svi su se dobro uhljebili, uhljebili djecu, sve svoje do 3. koljena ... Gledam dalje one ljude koje ne poznajme kako kliču, mašu kojekakvim zastavama... I pitam sebe, majko moja kuda idemo? Je li moguće da se isti oni koji nas uništavaju više od dvije decenije dobijaju izbore? Dobijaju. Mi smo obične ovce i i stidim se nas svih... Ništa ne funkcioniše, nema privrede, nema zdravstva, školstvo u vražijoj materi, jedemo hranu koju niko ne kontroliše, grade nam se objekti (TE, Brane u Nacionalnim parkovima, spalionice otpada...) koji bi u EU bili zabranjeni... Mi ni u Boga ne vjerujemo kako treba neko iz prkosa prema "onim tamo", što bučnije uz koju uvredu Turcima, četnicima, ustašama...
Pobijedit će nažalost isti. Promjenu bi mogli donijeti ovi što im je mrsko izaći na izbore....oni bojkotuju, ali zato ostrašženi Zčlatkovci, Dodikovci, Bakirovci, Čovićevci izlaze 100%. Zato nam je ovako kako je.... A mi ćemo sjediti za našim tastaturama i kritikovati, ali nećemo digniuti zadnjicu i otići i zaokružiti nekoga novoga, ako ništa drugo, a ono da pokažemo da je smjena moguća i da državna fotelja nije ničija babovina.
Pobijedit će nažalost isti. Promjenu bi mogli donijeti ovi što im je mrsko izaći na izbore....oni bojkotuju, ali zato ostrašženi Zčlatkovci, Dodikovci, Bakirovci, Čovićevci izlaze 100%. Zato nam je ovako kako je.... A mi ćemo sjediti za našim tastaturama i kritikovati, ali nećemo digniuti zadnjicu i otići i zaokružiti nekoga novoga, ako ništa drugo, a ono da pokažemo da je smjena moguća i da državna fotelja nije ničija babovina.
- kritichar
#179 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
neću sigurno glasati za one koji zasnivaju kampanju na potkopavanju direktnih konkurenata, oni su ovakvi ili onakvi, kako to jadno izgleda
pošto ne znam za koga glasat, jedino taj sistem eliminacije možda upali
-
sabanss
#180 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Neces onda ni izaci na izborekritichar wrote:neću sigurno glasati za one koji zasnivaju kampanju na potkopavanju direktnih konkurenata, oni su ovakvi ili onakvi, kako to jadno izgleda
- šatirana_ljubičica
#181 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Jutros, vozeći se na posao, razgledam plakate predizborne kampanje.Iz godine u godinu, sve isto... Malo promjena slogana, a i to se vrti u isti krug, čak možda jedan te isti slogan od kandidata do kandidata 
O našminkanim političarima (prije su bili ašćare našminkani sad to malo kulturnije sredi photoshop pa izgledaju kao kad su tek stupili u vlast
) je suvišno govoriti, jer zaista ako misle da njihova lica nama nakon svih ovih godina nešto znače, pa se napenale na plakate, grdno se varaju, ali kao da ih je briga
Bitno je potrošiti pare za kampanju-čitaj oprati, uzeti itd-napraviti kakvu-takvu kampanju (pod ovim se podrazumijeva neka nisko-inteligentna inicijativa iste) gdje će se provrtiti fejsovi na plakatima, pročuti koji slogan, sazvati kakav skup da se narod ispjeva sa poznatim pjevaĆima, negdje te negdje napraviti kakav mostić, ivičnjak, trotoar IZLITI, zagraditi travnjak, podijeliti pred svim medijima nekome ugroženom pomoć..i to je sva njihova slavna kampanja!
Pitam se, jel to zato što je narod zaista na tom nivou da je to -to što mi-narod očekujemo od njih i što nas zadovoljava, ili oni smatraju da nam ne trebaju ponuditi ništa bolje, drugačije, novije, tj.da se malo i potrude oko iste?Da angažuju za promjenu stručnjake pa ako ništa da kulturno prevare narod?!
A ne ovako, uz ''koridske'' kampanje.
Ili, pak, nemaju oni konja za te utrke?Možda je to sve što oni ustvari mogu?!Možda je to njihov plafon?Kao što su Bubici plafon bedževi za revizore?Ako je tako, za koga to onda mi glasamo?Pa ako je tako, 20 forumaša koje samo preko njihovih komentara znam, a na osnovu kojih sam procijenila da su ok ljudi, sad da se prijavi da vodi državu, radije bih glasala za njih, nego za ove inteligentne nam vođe države!
Garantujem, da se pojavi neko sa nekom drugačijom kampanjom koja bi u BILO ČEMU se razlikovala od prethodnih ..SVIH poslijeratnih, da bi većina naroda automatski glasalo za njega! Ne bi ni razmišljali, daj to je nešto novo, vidi čovjek se potrudio, a još kad bi neko stvarno SRČANO to odradio ( a to se prepozna, džaba sve) ma dobio bi 99% glasova!
Ali, avaj, ne da se njima tako.... ''moRe puno koštat' a ne može narod preko noći izaći iz jagnjeće kože....Neka, i ove godine ćemo po starom, opleti onaj dobri stari 'slogan': NAMA VJERUJTE, MI SMO UZ VAS!!!''
O našminkanim političarima (prije su bili ašćare našminkani sad to malo kulturnije sredi photoshop pa izgledaju kao kad su tek stupili u vlast
Bitno je potrošiti pare za kampanju-čitaj oprati, uzeti itd-napraviti kakvu-takvu kampanju (pod ovim se podrazumijeva neka nisko-inteligentna inicijativa iste) gdje će se provrtiti fejsovi na plakatima, pročuti koji slogan, sazvati kakav skup da se narod ispjeva sa poznatim pjevaĆima, negdje te negdje napraviti kakav mostić, ivičnjak, trotoar IZLITI, zagraditi travnjak, podijeliti pred svim medijima nekome ugroženom pomoć..i to je sva njihova slavna kampanja!
Pitam se, jel to zato što je narod zaista na tom nivou da je to -to što mi-narod očekujemo od njih i što nas zadovoljava, ili oni smatraju da nam ne trebaju ponuditi ništa bolje, drugačije, novije, tj.da se malo i potrude oko iste?Da angažuju za promjenu stručnjake pa ako ništa da kulturno prevare narod?!
Ili, pak, nemaju oni konja za te utrke?Možda je to sve što oni ustvari mogu?!Možda je to njihov plafon?Kao što su Bubici plafon bedževi za revizore?Ako je tako, za koga to onda mi glasamo?Pa ako je tako, 20 forumaša koje samo preko njihovih komentara znam, a na osnovu kojih sam procijenila da su ok ljudi, sad da se prijavi da vodi državu, radije bih glasala za njih, nego za ove inteligentne nam vođe države!
Garantujem, da se pojavi neko sa nekom drugačijom kampanjom koja bi u BILO ČEMU se razlikovala od prethodnih ..SVIH poslijeratnih, da bi većina naroda automatski glasalo za njega! Ne bi ni razmišljali, daj to je nešto novo, vidi čovjek se potrudio, a još kad bi neko stvarno SRČANO to odradio ( a to se prepozna, džaba sve) ma dobio bi 99% glasova!
Ali, avaj, ne da se njima tako.... ''moRe puno koštat' a ne može narod preko noći izaći iz jagnjeće kože....Neka, i ove godine ćemo po starom, opleti onaj dobri stari 'slogan': NAMA VJERUJTE, MI SMO UZ VAS!!!''
-
Innovation
#182 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Da nisi ovako napisao ne bi ti vjerovali.GraphicDesigner wrote:Ja cu da glasam za SDA i za Alijnog Bakira.
Za sad dajes glas Emiru, Bakiru I., ......dalje
-
Innovation
#183 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
šatirana_ljubičica wrote: to je sva njihova slavna kampanja!
- šatirana_ljubičica
#184 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Innovation wrote:šatirana_ljubičica wrote: to je sva njihova slavna kampanja!
sorry,ali meni ovo djeluje kao neka montaža
-
Innovation
-
leo karan
- šatirana_ljubičica
#187 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
joj radončića jes pao na niske grane 
- lua
#188 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Hvala ti na ovom grafikonu, ako te ne smeta šerovala bih ga dalje.leo karan wrote:
-
leo karan
-
sabanss
#190 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Ne valja ti racunica. Nema svih 3 milion pravo glasa?
-
leo karan
#191 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Fulio si poentu.sabanss wrote:Ne valja ti racunica. Nema svih 3 milion pravo glasa?
al evo dgovor na tvoju opasku:
pravo glasa ima i vise od 3 milona BH drzavljana
-
sabanss
#192 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Izvinjavam se... Mislio sam da nas ima manje. Malo guglanja kaze da je broj biraca nesto malo preko 3 miliona i 200 hiljada.
-
m_l
#193 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Innovation wrote:Da nisi ovako napisao ne bi ti vjerovali.GraphicDesigner wrote:Ja cu da glasam za SDA i za Alijnog Bakira.![]()
Za sad dajes glas Emiru, Bakiru I., ......dalje![]()
Trola, procice ga
Na SDP-ovoj temi o Zlaji kaze:
GraphicDesigner wrote:Što se tiče sta jed uradio i kako je zadužio državu može rame pod rame sa Kulinom Banom.
- Dr. Kuca
#194 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Puno poltrona brane nesto, al ni jedna stranka nije nista konkretno ponudila sem pljuvanja konkurencije i jacanja ekonomije. Kako na koji nacin? Pljuju vlast ko da nisu bili njen dio, haman pa svi.
-
visocicaguy
-
zippoo87
#196 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
evo ti malo stiva,citaj kako i sta...procitaj cijeli tekstDr. Kuca wrote:Puno poltrona brane nesto, al ni jedna stranka nije nista konkretno ponudila sem pljuvanja konkurencije i jacanja ekonomije. Kako na koji nacin? Pljuju vlast ko da nisu bili njen dio, haman pa svi.
Code: Select all
http://www.nasastranka.ba/wp-content/uploads/2014/09/EkonomijaiZaposljavanje_PDF.pdf
- Hajvan
#197 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
cool, no žao mi je…visocicaguy wrote:http://www.smajevic.ba
samo cool stranica… fin omot, al' je sadržaj truhli….
- Henry Chinaski
#198 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Dođem na ovu temu da vidim ima li kakvih pametnih argumenata za odabir na izborima, a ono samo šuplja. Samo se nabraja za koga ne treba glasati i ubjeđuju se apstinenti da izlaze na izbore. Pitanje je ima li se za koga glasati?
-
visocicaguy
#199 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
na osnovu cega zakljucujes to?Hajvan wrote:cool, no žao mi je…visocicaguy wrote:http://www.smajevic.ba
samo cool stranica… fin omot, al' je sadržaj truhli….
- travnik
#200 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!
Ima li se za koga glasovati? Po meni, da. Zasto? Zato sto uvijek glasam za ljude, a ne stranke, i do sada niti na jednim izborima nisam glasovao za istu stranku na svim listama (kanton, entitet, država). Dakle, od stotina kandidata, može se probrati barem jedan, a i više, za svaku razinu. Osim toga, ako i nema niti jedan dobar, opet treba izaći i u najmanju ruku glasovati za najmanje loše rješenje jer ostanak kod kuće omogućava malverzaciju i krađu sa glasovima.