Care, nadam se da ti je lijepo u ShangajuMujo-shanghai wrote:Ima jos jedan Bosanac u Shanghaiju, ako bude oko u Shanghaiju nek se javi na 18217338534 /Tare
Kako do tamo dodje - ziv mi bio ?
Care, nadam se da ti je lijepo u ShangajuMujo-shanghai wrote:Ima jos jedan Bosanac u Shanghaiju, ako bude oko u Shanghaiju nek se javi na 18217338534 /Tare
ja bih se sa 40 somova eurića snašao i u govnima.. btw povedi i mene molim tejulie wrote:U Kini stranci mogu sgrnuti veliku lovu, samo treba imati muda i otici tamo. Nije Kina ono sto je prije bila.
Ja ozbiljno razmisljam da odem tamo na neko vrijeme, s obzirom da mi se trenutno nudi prilika za posao sa godisnjom platom od oko 40 000 eura. Samo ne znam kako bih se snasla tamo

Aaaaaaaaaa, ocu i ja..julie wrote:Mozda bi mi jedino rjesenje bilo da povedem nekoga, da me brani ako me neko od zutih napadne
Ja sam cesto bio u Nanjingu, to je tristo kilometara uzvodno od Sangaja uz Jangtze. Inace bio je nekada glavni grad Kine, u vrijeme rata sa Japanom. Peking znaci sjeverna prijestolnica a Nanjing u prevodu juzna prijestolnica.sangajka wrote:Ima li jos uvijek nasih u Kini?![]()
Ubrzo se selim tamo pa bih voljela biti sa nekim u kontaktu![]()
Hvala na info!Grean wrote:Ja sam cesto bio u Nanjingu, to je tristo kilometara uzvodno od Sangaja uz Jangtze. Inace bio je nekada glavni grad Kine, u vrijeme rata sa Japanom. Peking znaci sjeverna prijestolnica a Nanjing u prevodu juzna prijestolnica.sangajka wrote:Ima li jos uvijek nasih u Kini?![]()
Ubrzo se selim tamo pa bih voljela biti sa nekim u kontaktu![]()
Inace, glavna setacka u Sangaju (njihova Ferhadija) se zove Nanjing road. Ovi iz ostatka Kine ne vole Sangajlije, bije ih glas da su lopovi i prevaranti. To je ono istorijski, dok su bili pod Englezima kad je veliki broj Sangajlija bio na opijumu.
Obavezno otidji na veceru u tv toranj Perlu ali kad je fino vrijeme. Rotarijuci restoran a vidis cijeli Sangaj kad nije maglovito. Ulaznica i vecera kosta oko 50KM. To je sve u ovoj srednjoj kugli. Da bi otisla na vrh u onu malu kuglu treba se doplatiti nesto, ne sjecam se koliko.
bit ce ubrzostefanhk wrote:Pozdrav ljudi od srbina iz Shenzhena ima li koga!?!
Puštaju li Bitku na Neretvi i Valtera u kinima ?Arc_Angel wrote:Pozdrav raja
Evo da vam se javim iz nama drage narodne republike Kine![]()
![]()
![]()
Prije otprilike mjesec dana sam se doselio ovdje zbog posla, Ima jedan mali grad![]()
![]()
od 3 miliona stanovnika koji se zove YIwu(Zheijang provincija) nekih 300 km od Shanghaja
![]()
![]()
![]()
![]()
.
Uglavnom ovaj grad je najveci svjetski centar za trgovinu sitnom robom (small commodities) jedna zanimljivost vezana za ovaj grad 2/3 ukupnih svjetskih slamki/cjevcica za sokove se proizvede u ovom gradu.
Bas me interesuje dali ima jos nase raje negdje u blizini koji su kao i ja expati (svojom voljom stalno nastanjeni u Kini )
znam da dosta nasih ljudi dolazi ovdje da kupuje, dosta nasih firmi, i kupuju sve od igle do tenka![]()
![]()
![]()
ali me bas interesuje koga jos ovdje ima, i ako se jos uspostavi komunikacija preko Sa-x to je znak da je ovaj forum stvrno globalni.
Jos jedan pozdrav za svu raju sa foruma.
julie wrote:U Kini stranci mogu sgrnuti veliku lovu, samo treba imati muda i otici tamo. Nije Kina ono sto je prije bila.
Ja ozbiljno razmisljam da odem tamo na neko vrijeme, s obzirom da mi se trenutno nudi prilika za posao sa godisnjom platom od oko 40 000 eura. Samo ne znam kako bih se snasla tamo