ima li iko da mi da pametan savjet?
-
djavolica26
kaze da moze
ne znam kako
ne znam kako
-
Frutek
Djevojko ja kolko mogu vidit iz nekih tvojih postova, ti za ovim čovjekom se ne kidaš baš od ljubavi. Hoću da kažem da djeluje kao da baš i nisi sad nešto posebno luda za njim. To je prva stvar.
Druga stvar, frajer je na socijali. Da ideš tamo pa da vas bude onda dvoje na socijali, jer ipak dva socijalna primanja su bolja nego jedno
Da je makar situiran, da ima dobar posao, da je sebi sredio život, pa i nekako...Ali šta ti govori činjenica da je taj gore tolko dugo a i dalje na socijali...Tu nešto ne štima.
Ja bih ti savjetovo da sjedneš gdje si, prvenstveno iz ova 2 ali i najjvažnija razloga (mada ti tu sad možeš naći 1000 razloga) po meni. Ne djeluješ zaljubljeno (barem ne do daske), frajer je socijala koji ti, kolko se vidi iz postova, u Holandiji ama baš ništa ne nudi što ne bi mogla uradit i sama da sad odeš gore. Okani se ćorava posla. Imaš posao ovdje, izgradila si nešto, a da ideš sad sa sumljivim tipovima - uglavnom je sve na tebi... ovdje si se obratila za savjet, pa evo, dajem svoje mišljenje...
U svakom slučaju, sa srećom...
Druga stvar, frajer je na socijali. Da ideš tamo pa da vas bude onda dvoje na socijali, jer ipak dva socijalna primanja su bolja nego jedno
Ja bih ti savjetovo da sjedneš gdje si, prvenstveno iz ova 2 ali i najjvažnija razloga (mada ti tu sad možeš naći 1000 razloga) po meni. Ne djeluješ zaljubljeno (barem ne do daske), frajer je socijala koji ti, kolko se vidi iz postova, u Holandiji ama baš ništa ne nudi što ne bi mogla uradit i sama da sad odeš gore. Okani se ćorava posla. Imaš posao ovdje, izgradila si nešto, a da ideš sad sa sumljivim tipovima - uglavnom je sve na tebi... ovdje si se obratila za savjet, pa evo, dajem svoje mišljenje...
U svakom slučaju, sa srećom...
-
djavolica26
pa duga je to prica
nije bas ni bio na socijali
ali u zadnje vrijeme jest
nije da nije nista napravio
ali duga je to prica
ali hvala vam na savjetima
mislim ima u tome sto kazete i dosta istine
nije bas ni bio na socijali
ali u zadnje vrijeme jest
nije da nije nista napravio
ali duga je to prica
ali hvala vam na savjetima
mislim ima u tome sto kazete i dosta istine
-
djavolica26
nije da nisam luda za tim momkom
naprotiv stvarno ga volim ,ali nastojim biti malo realna,ma koliko se cinilo da smo mi stvoreni jedno za drugo ,jedan dio mene je oprezan .
jedan od razloga sto bi ipak voljela i otici u holandiju je taj sto me ni ovdje bas lijepa buducnost ne ceka
radim ali taj posao je opet na nekom nizem nivou nego sto bi trebao biti
ovdje imam samo mamu i nikog vise,nezadovoljna sam ,u dubini duse nisam ni sretna
cinjenica da cu ovdje provesti zivot
nimalo nije obeshrabrujuca
naprotiv stvarno ga volim ,ali nastojim biti malo realna,ma koliko se cinilo da smo mi stvoreni jedno za drugo ,jedan dio mene je oprezan .
jedan od razloga sto bi ipak voljela i otici u holandiju je taj sto me ni ovdje bas lijepa buducnost ne ceka
radim ali taj posao je opet na nekom nizem nivou nego sto bi trebao biti
ovdje imam samo mamu i nikog vise,nezadovoljna sam ,u dubini duse nisam ni sretna
cinjenica da cu ovdje provesti zivot
nimalo nije obeshrabrujuca
-
see ya
#57 Re: ima li iko da mi da pametan savjet?
hehehe, u pravu si! u vecini slucajeva je tako, cast NAMA izuzetcimabosniaque wrote:djavolica26 wrote:ovih mjeseci sam u nedoumici,ne znam sama sta da radim,pa sam se nadala da ce mi neko ovdje dati pametan savjet.
tice se dijaspore i odlaska tamo,pa sam zato izabrala ovaj forum.
u pitanju je ljubav.ja zivim u bosni ,zavrsila sam faks,radim imam ovdje posao ,u pitanju je medicinski posao itd...
uglavnom nije mi lose ovdje.prije godinu dana upoznala sam muskarca iz holandije,sad su stvari dosle dotle da ja ostavim sve ovo i da idem tamo
on ima njihovo drzavljanstvo ,koliko znam nije nesto ni dobar s poslom ,zivi tamo,ali ne zeli da dodje u bih.
mene interesuje koliko bi bilo pametno ostaviti sve ovo i otici ,kakve su sanse da se ostane i zaposli tamo...ukratko ,iako ima ljubavi izmedju nas ,vrijedi li sve odbaciti?
pa najverovatnije ides tamo da zajendo sa njim otplacujes kredit koji je najvjerovatnije digo za dobar auto, vjeruj mi i sam sam u dijaspori i jako dobro znam kako, necu reci vecina ali dobar dio omladine iz ex-yu zivi sa kredom samo da bi se pokazao dole u bosni kako ima dobar auto...pogotovo skandinavija necu reci da su svi u kreditima ali dobar dio njih zivi za kredit i kamatu...pa eto sama odluci valjda ga bolje poznas nego mi ovde...napravi sama jedan test, ovako "ako fura neki dobar auto a nema ni kuce niti stana u bosni, kad dodje na godisnji odmor spava kod rodjaka onda ga se kani, to je nkei shuft 100%", ostani gdje jesi... ne zamjeri mi!
-
skunk carcass
#58 Re: ima li iko da mi da pametan savjet?
idi tamo i fino zapali dzoint. kad zapalis jedan "white widow" zaboravices na sve probleme. zapamti da je u dzointu rjesenje tvojih problema. osim toga holandija ima dobre socijalne programe tako da ti ne treba posao.djavolica26 wrote:ovih mjeseci sam u nedoumici,ne znam sama sta da radim,pa sam se nadala da ce mi neko ovdje dati pametan savjet.
u pitanju je ljubav.ja zivim u bosni ,zavrsila sam faks,radim imam ovdje posao ,u pitanju je medicinski posao itd...
uglavnom nije mi lose ovdje.prije godinu dana upoznala sam muskarca iz holandije,sad su stvari dosle dotle da ja ostavim sve ovo i da idem tamo
on ima njihovo drzavljanstvo ,koliko znam nije nesto ni dobar s poslom ,zivi tamo,ali ne zeli da dodje u bih.
mene interesuje koliko bi bilo pametno ostaviti sve ovo i otici ,kakve su sanse da se ostane i zaposli tamo...ukratko ,iako ima ljubavi izmedju nas ,vrijedi li sve odbaciti?
-
skunk carcass
#59 Re: ima li iko da mi da pametan savjet?
bosniaque wrote:djavolica26 wrote:ovih mjeseci sam u nedoumici,ne znam sama sta da radim,pa sam se nadala da ce mi neko ovdje dati pametan savjet.
pa najverovatnije ides tamo da zajendo sa njim otplacujes kredit koji je najvjerovatnije digo za, vjeruj mi i sam sam u dijaspori i jako dobro znam kako, necu reci vecina ali dobar dio omladine iz ex-yu zivi sa kredom samo da bi se pokazao dole u bosni kako ima dobar auto...pogotovo skandinavija necu reci da su svi u kreditima ali dobar dio njih zivi za kredit i kamatu...pa eto sama odluci valjda ga bolje poznas nego mi ovde...napravi sama jedan test, ovako "ako fura neki dobar auto a nema ni kuce niti stana u bosni, kad dodje na godisnji odmor spava kod rodjaka onda ga se kani, to je nkei shuft 100%", ostani gdje jesi... ne zamjeri mi!
lupas gluposti. holandija nije amerika tamo se voze bicikli.
-
skunk carcass
dom? mene dom najmanje interesuje, mene interesuje da svakih 3 godine selim u novu drzavu, u potrazi za novom avanturom. volim da se vracam u bih svake 2-3 godine na po 6 mjeseci jer imam strano drzavljanstvo i uvijek mogu da se ispalim, tamo sam kao turista i savrseno me ne doticu lokalni problemi, cak im se smijem jer su zanimljivi.St.Germain wrote:bitno je da si nasao svoj dom. Ja to jesam. Jedino sto me uz moje mjesto rodjenja veze je family. Mada bih imao jako dobre razloge za potpuni prekid kontakta, ja to ne mogu a vjerovatno i necu.
da se ne bi ova tema pretvorila u jadikovku nad, ah uzasno nepravednim svijetom prema dobronamjernoj individui da zakljucim svoj komentar.
kljuc
ali kao sto ti rece to su subjektivne stvari. medjutim kako na forumu vidim da ti je stalo do bih, radije piti otrov nego ici tamo znaci da ti je tamo pravo lose. to je zbilja zalosno ako volis tu zemlju.
-
Zreli
ma nije vazna ljubav, nego je vazno da li se slazete. Kakva ljubav, to je laz. Mislim ima to, ti se zaljubis i volis ga i isla bi na kraj svijeta i sve te gluposti, ali to prodje, a ako se slazes sa nekim to nikad ne prodje. E, sad postoje ljudi koji to mogu isfolirati ili izdrzati, ali ima i ljudi koji to ne mogu. Znaci tvoje pitanje je mogl li ga ja isfolirati, i poslije imati mirnu savjest?
Zar nisi citala: "Uvijedjeni i ponizeni" od FMD? I oni se vole, ali dolazi zena koja mu je slicnija ... tananana ... nastavak slijedi ... sala, ali to jeste tako da se slicni ljudi lakse podnose
Zar nisi citala: "Uvijedjeni i ponizeni" od FMD? I oni se vole, ali dolazi zena koja mu je slicnija ... tananana ... nastavak slijedi ... sala, ali to jeste tako da se slicni ljudi lakse podnose
Last edited by Zreli on 15/06/2005 21:11, edited 1 time in total.
-
Annela
#63 Re: ima li iko da mi da pametan savjet?
skunk carcass wrote: osim toga holandija ima dobre socijalne programe tako da ti ne treba posao.
Predivno je biti na socijali tako mlad
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Vidimo...pitt wrote:treba neke poslat u cafirsku ameriku. Da vidite kako je bez socijale:D
-
Bobi
- Forum administrator
Ma vidim...trudbenichko tezhachki
.
-
Bobi
- Forum administrator
Ma obicna sprema ispite...nema ona vremena da se s nama bakce
.
Pittonja...ozhezhi dalje
.
Pittonja...ozhezhi dalje
-
skunk carcass
#75 Re: ima li iko da mi da pametan savjet?
sto si mladji to ti je bolje na socijali, imas vise vremena za sebe.Annela wrote:skunk carcass wrote: osim toga holandija ima dobre socijalne programe tako da ti ne treba posao.
![]()
![]()
Predivno je biti na socijali tako mlad
jebes socijalu kad si star, tek tad treba mozda nesto i da se radi.