Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

PerverzMusharaf

#51 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by PerverzMusharaf »

Miss RX wrote:Sa ovakvim sebicnim politicarima i nejedinstvenim narodom :Nemamo!!!Narodu je ispran mozak i ne vjeruje u bolje.Gradjani kontinuirano biraju najgore politicare(nacionaliste ) i dopustaju enormno bogacenje 50 -tak porodica u BiH.
Dok svi gradjani BiH ne shvate da trebaju da jedinstveno misle i da glasaju za ne nacionaliste ,nema napretka...

svuda su politicari sebični to je sasvim prirodno i normalno. takođe je nevažno ko se bira na vlast jer je prava moć u inozemstvu.
dudlov

#52 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by dudlov »

Miss RX wrote:Najvece zlo za BiH su politicari koji se ne zele dogovoriti i blokiraju sve procese ka boljitku za zemlju.A sve to rade za svoju korist.Ovo bezvlasce najvise politicarima koristi da se oni dok zavadjaju narode BiH ,bogate...Usput su isprali narodu mozgove i narod vjeruje da oni nista ne mogu uraditi....Dakle,drugo zlo su sami gradjani koji se ne bune ,protesti nisu masovni,kakvi bi trebali biti...dakle ,svima je sve svejedno...i dok bude tako ,BiH ce sve dublje tonuti...zalosno....
Ja se ospem kad se povlači paralela grašđani-država. Ovdje su prvo svi pripadnici nekog od tri naroda (svaka čast ostalima jer su najmanje krivi) a za građanstvo im se hebe. Dokaz za to su izbori, počev od 1990. pa do danas. Da su narodi BiH htjeli građanštinu furati, ne bi nacionalne stranke nikad došle na vlast. Apsurd je kad se nacionalna stranka, ko fol, zalaže za građansku državu.
Miss RX

#53 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by Miss RX »

Ne bi se s tobom slozila.Vazno je ko je na vlasti .Na sta si mislio kad spominjes inozemstvo?
PerverzMusharaf

#54 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

meni je jasno što građani ne izlaze na proteste ali mi nikako nije jasno da i oni koji izađu, umjesto da idu protestvovati pred OHR ili američku ambasadu idu pred BiH parlament?! smiješno. i tužno, jer je očito da ne kontaju kako stvari funkcionišu. super odgovara onima koji su odgovorni za sve.
PerverzMusharaf

#55 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Miss RX wrote:Ne bi se s tobom slozila.Vazno je ko je na vlasti .Na sta si mislio kad spominjes inozemstvo?
mislio sam na to da je globalni kapitalizam upravo to - globalna stvar.

ne moze se nista mijenjat u bosni jer bosna nije izolovani slucaj, bosna je dio sistema i igra svoju ulogu. svou ulogu igra i kongo i tahiti i azerbejdžan i nigjde nije bitno ko je na vlasti, kao sto nije bitno ni u americi ko je na vlasti - vidimo sada da se obama ponaša isto ako ne i gore nego bush.

da bi se stvari mjenjale, treba da se mjena globalni sistem. u tom smislu, tuzno mi je gledati dobre ali glupe ljude kmoji idu protestvovati ispred bih parlamenta umjesto ohr-a, američke ambasade...
Basvod

#56 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by Basvod »

Miss RX wrote:Najvece zlo za BiH su politicari koji se ne zele dogovoriti i blokiraju sve procese ka boljitku za zemlju.A sve to rade za svoju korist.Ovo bezvlasce najvise politicarima koristi da se oni dok zavadjaju narode BiH ,bogate...Usput su isprali narodu mozgove i narod vjeruje da oni nista ne mogu uraditi....Dakle,drugo zlo su sami gradjani koji se ne bune ,protesti nisu masovni,kakvi bi trebali biti...dakle ,svima je sve svejedno...i dok bude tako ,BiH ce sve dublje tonuti...zalosno....
Nisu politicari nista krivi.
Politicari pricaju i rade tacno ono sto njihovi glasaci zele. Jedni kao hoce da se otcjepe a drugi im kao ne daju.
Nisu Milorad, Dragan i Bakir krivi sto narod glasa za njih.
Ima u BiH jos 200 drugih stranaka pa izvolite na izborima glasajte za njih. Al siska... narod je zadovoljan njihovim radom. Ko kaze da nije laze kao sto kod nas ljudi uvijek lazu po pitanju politike.

Kod nas se 20 godina bori bitka za osnovni ljudski interes, zivotni prostor i nacionalni identitet. Da li ce BiH u medjuvremenu propasti pokazace vrijeme i pitanje je sta znaci propast za nas ovdje koji smo pregurali rat preko glave. Njemcima je propast kad nemaju internet 5 min. a nama...
Basvod

#57 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by Basvod »

PerverzMusharaf wrote:
Miss RX wrote:Ne bi se s tobom slozila.Vazno je ko je na vlasti .Na sta si mislio kad spominjes inozemstvo?

ne moze se nista mijenjat u bosni jer bosna nije izolovani slucaj, bosna je dio sistema i igra svoju ulogu. svou ulogu igra i kongo i tahiti i azerbejdžan i nigjde nije bitno ko je na vlasti, kao sto nije bitno ni u americi ko je na vlasti - vidimo sada da se obama ponaša isto ako ne i gore nego bush.

da bi se stvari mjenjale, treba da se mjena globalni sistem. u tom smislu, tuzno mi je gledati dobre ali glupe ljude kmoji idu protestvovati ispred bih parlamenta umjesto ohr-a, američke ambasade...
Treba stisnuti pa protestvovati pred americkom ambasadom ili OHRom.
To nikako nije preporucivo.
Protestvovali su u Srbiji pa ti vidi kako se zavrsilo.
dudlov

#58 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by dudlov »

Basvod wrote:
Politicari pricaju i rade tacno ono sto njihovi glasaci zele. Jedni kao hoce da se otcjepe a drugi im kao ne daju.
Ima u BiH jos 200 drugih stranaka pa izvolite na izborima glasajte za njih. Al siska... narod je zadovoljan njihovim radom. Ko kaze da nije laze kao sto kod nas ljudi uvijek lazu po pitanju politike.

Kod nas se 20 godina bori bitka za osnovni ljudski interes, zivotni prostor i nacionalni identitet. Da li ce BiH u medjuvremenu propasti pokazace vrijeme i pitanje je sta znaci propast za nas ovdje koji smo pregurali rat preko glave. Njemcima je propast kad nemaju internet 5 min. a nama...
Direktan pogodak u srž problema.
PerverzMusharaf

#59 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Basvod wrote:

naravno da političari nisu ništa krivi. narod je kriv, ali samo utoliko što drži do pogrešnih stvari, tj. ovo što si ti spomenuo - nacionalni identitet, tj. ljubav prema bih kao državi ili entitetu kao zaštitniku nacionalne samostalnosti. to je tragedija, što narod uopšte drži do tih stvari do bosne, do srbije, do bajrama, do božića i sl.

ali kad je već tako, političari nisu ništa krivi oni samo rade ono što narod žei da rade. pa željko komšić nije dobio glasove jer je skontao plan zapošljavanja novih diplomaca već samo zato što je na tv dao izjavu da će da udari po prstima nekog idiota iz srbije nisam siguran dal predsjednika ili premijera... narod je to vidio kao ispunjavanje njegovih želja i glasao za komšića. eto, to su narodne želje i ciljevi.

ono što mene zanima je zašto je ljudima bitna bosna, republika srpska, identitet, i slične stvari. u tome se krije patologija, u ideologiji, a ne u politici.
Miss RX

#60 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by Miss RX »

PerverzMusharaf wrote:

Najlakse je kriviti globalni system.I vjerovati da se nista ne moze izmjeniti....
Ovdje nije tema o Obami ,ali budi siguran da je on daleko bolji od Busha.On je spreman pomoci I uraditi mnogo bolje stvari za USA,medjutim vecina Senata su republikanci koji koce...Ali necemo o USA.
Treba razmisljati kako da BiH krene I zasto smo jedini stali na putu ka boljem.Na kraju I Srbija I Kosovo su se uspjeli dogovoriti I daleko bolje kotiraju od BiH.Ja I dalje tvrdi da je narod ispranog mozga I ne vjeruje u nista bolje...To je pravi problem...Ne vjerovati u bolje....
PerverzMusharaf

#61 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Miss RX wrote:
PerverzMusharaf wrote:

Najlakse je kriviti globalni system.I vjerovati da se nista ne moze izmjeniti....
Ovdje nije tema o Obami ,ali budi siguran da je on daleko bolji od Busha.On je spreman pomoci I uraditi mnogo bolje stvari za USA,medjutim vecina Senata su republikanci koji koce...Ali necemo o USA.
Treba razmisljati kako da BiH krene I zasto smo jedini stali na putu ka boljem.Na kraju I Srbija I Kosovo su se uspjeli dogovoriti I daleko bolje kotiraju od BiH.Ja I dalje tvrdi da je narod ispranog mozga I ne vjeruje u nista bolje...To je pravi problem...Ne vjerovati u bolje....

možda sam trebao da objasnim stvari ispočetka umjesto odozada.

dakle, problem nije u državama niti u političarima pojedinih država. problem je u sistemu kao takvom. odnosno, problem je u kapitalizmu, koji je globalan i jedinstven za svu planetu. mi smo samo mala karika u svemu tome.

utopija je misliti da se sistem moze popravljat pomalo, kao kada je šupalj krov pa se stavi laovr da kisa ne curi dirketno na ćilim, dok skontamo sta cemo. ne. to je utopija. nasa nefunkcionalnost, podjela, korupcija, siromastvo, nazadovanje - nije rezultat sebicnih politicara i glupih glasaca - nazalost. to je rezultat sistema kao takvog i moze se mijenjati jedino na globalnom planu.
Miss RX

#62 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by Miss RX »

Vjerovatno globalizacija utjece na sve....I sistem "jede ljude".I pravi ih neljudima....Mozda zaista cijeloj svjetskoj politici ovakvo stanje odgovara,...Ali ima li lijeka za BiH?Zar mi moramo biti najsiromasniji narod Evrope?Zar se tu nista ne moze uraditi? :(
Basvod

#63 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by Basvod »

PerverzMusharaf wrote:
ono što mene zanima je zašto je ljudima bitna bosna, republika srpska, identitet, i slične stvari. u tome se krije patologija, u ideologiji, a ne u politici.
To je pitanje imalo smisla 1990. i tad ga je trebalo postaviti.
Danas je potpuno logicno da je ljudima bitna Bosna, RS, identitet... jer za to se ratovalo i ginulo.
Basvod

#64 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by Basvod »

Miss RX wrote:Vjerovatno globalizacija utjece na sve....I sistem "jede ljude".I pravi ih neljudima....Mozda zaista cijeloj svjetskoj politici ovakvo stanje odgovara,...Ali ima li lijeka za BiH?Zar mi moramo biti najsiromasniji narod Evrope?Zar se tu nista ne moze uraditi? :(
Ne moze.
vazi

#65 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by vazi »

PerverzMusharaf wrote:meni je jasno što građani ne izlaze na proteste ali mi nikako nije jasno da i oni koji izađu, umjesto da idu protestvovati pred OHR ili američku ambasadu idu pred BiH parlament?! smiješno. i tužno, jer je očito da ne kontaju kako stvari funkcionišu. super odgovara onima koji su odgovorni za sve.
upravo tako, medjunarodni faktor treb apritisnuti a ne nasu bagru koja samo lovi u mutnom a niti se sta pita niti sta odlucuje van okvira dozvoljenog od strane medjunarodnih cimbenika

Hrvati iz BiH ulaze u evropu jer imaju pasos, tako ce i Srbi i to evropa jako dobro zna i zna jos bolje sta i zasto nama radi ovo sto nam radi...

neku vecer kazu, povodom ulaska Hrvatske u evropu diskusija politicara i kazu sve ce bivse republike bivse Yu uci u EU samo za sad Bosna ostaje van terena....

Sta se moze uciniti ne znam ali je cinjenica da treba pritisnuti i domace politicare i predstavnike bjelosvjetske
res publica

#66 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by res publica »

Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?
Bosna ima PROPAST i osuđena je na BUDUĆNOST. :)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#67 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by KatarinaKosaca »

Naša BIH se ne da , pa ne da... a i naslov sa ovom temom je degutantan.
REAL MADRID CFC

#68 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by REAL MADRID CFC »

bih je na aparatima i pod hitno ih treba isključiti,bolje za sve narode a bošnjaci su ionako izmišljena nacija,i prema tome vratimo se hrvatima i zajedno živimo u evropskoj uniji a srbe ko jeebe nek idu u beogradski pašaluk sa svojom rs...
res publica

#69 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by res publica »

vazi wrote:
PerverzMusharaf wrote:meni je jasno što građani ne izlaze na proteste ali mi nikako nije jasno da i oni koji izađu, umjesto da idu protestvovati pred OHR ili američku ambasadu idu pred BiH parlament?! smiješno. i tužno, jer je očito da ne kontaju kako stvari funkcionišu. super odgovara onima koji su odgovorni za sve.
upravo tako, medjunarodni faktor treb apritisnuti a ne nasu bagru koja samo lovi u mutnom a niti se sta pita niti sta odlucuje van okvira dozvoljenog od strane medjunarodnih cimbenika

Hrvati iz BiH ulaze u evropu jer imaju pasos, tako ce i Srbi i to evropa jako dobro zna i zna jos bolje sta i zasto nama radi ovo sto nam radi...

neku vecer kazu, povodom ulaska Hrvatske u evropu diskusija politicara i kazu sve ce bivse republike bivse Yu uci u EU samo za sad Bosna ostaje van terena....

Sta se moze uciniti ne znam ali je cinjenica da treba pritisnuti i domace politicare i predstavnike bjelosvjetske
Glede boldanog. Ulazak Hrvatske, iako znači ulazak i BH Hrvata u EU, isto tako znači obavezu za Hrvatsku da uspostavi evropsku granicu sa BiH. Znači, sva ona čuda i kontrole i sl. To je faktički vanjsko pojačanje BH granice, i ako se ono desi i sa srbijanske strane, možda u svemu tome ima nešto dobro.
res publica

#70 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by res publica »

REAL MADRID CFC wrote:bih je na aparatima i pod hitno ih treba isključiti,bolje za sve narode a bošnjaci su ionako izmišljena nacija,i prema tome vratimo se hrvatima i zajedno živimo u evropskoj uniji a srbe ko jeebe nek idu u beogradski pašaluk sa svojom rs...
Bošnjaci su svaki put kad bi prilazili Hrvatima postajali njihovo topovsko meso.
Da sam Bošnjak ja bi ovaj put sa Srbima.
fantom slobode

#71 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by fantom slobode »

KatarinaKosaca wrote:Naša BIH se ne da , pa ne da... a i naslov sa ovom temom je degutantan.
pa to ti je uvijek tako, samo pogledas koliko postova ima doticni i sve ti se samo kaze...zbog cega takav naziv teme.

Sta ces, sve prizeljkuju, ali eto ne ide. I tako odavno. Nekad bi davno da i ne postojimo, eto to je vec nesto, znaci postoji Bosna, ali eto sad ce da propadne...(i to ne samo Bosna, nego svi u njoj su osudjeni na propast...a ko nas osudi... :lol: :lol: :lol: makar da su inventivni, pa hajd' i nekako... :lol: :lol:

Usput, sve nesto spominju tu Srbiju i ulazak u EU...Mene samo interesuje ide li se to njima u NATO, jer sve nove clanice prvo pristupe NATO-u, pa onda postanu clanice EU...(vezano za spekulacije o izolaciji Bosne). Nego sta bi sa izolacijom pasaluka, ako ne pristupi NATO-u...
REAL MADRID CFC

#72 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by REAL MADRID CFC »

"bošnjaci" tj. hrvati muslimani su vazda bili jedno te isto sa našom braćom hrvatima katolicima i moj dedo i pradedo i svi prija njih.nije pala ndh dok se drži fazlagića kula...
dudlov

#73 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by dudlov »

REAL MADRID CFC wrote:"bošnjaci" tj. hrvati muslimani su vazda bili jedno te isto sa našom braćom hrvatima katolicima i moj dedo i pradedo i svi prija njih.nije pala ndh dok se drži fazlagića kula...
Ostavi se te priče. Evo ja sam hrvat i nervira me pravo kad me neko pita po čemu si ti hrvat. Pošto sa budalama ne vrijedi raspravljat, odgovorim da nisam hrvat a govedo se sretno cereka. Zato pusti se toga jer vrijeđaš pripadnike drugog naroda.
Miss RX

#74 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by Miss RX »

Ja mislim da svi mi bez obzira na vjeru trebamo se osjecati Bosancma.( Ili Hercegovcima)Mislim da svi trebaju misliti malo dalje I ne razmisljati na osnovu "plemenskih zajednica".A takvo razmisljanje je izgleda prevladalo na nasim podrucjima. I gradjani I politicari trebaju da razmisljaju o buducnosti novih generacija.Ova grupa politicara nas definitivno vodi u propast a zalosno je da ih narod bira.....Ipak,mislim da vecina ljudi na zadnje izbore nije ni izasla,jer vecina je postala tako depresivna I ne ispirisana da ne vjeruje u nista bolje.....Tu je problem.Nestaje nada ...Mislim da ipak nije sve izgubljeno ,dok mi ovdje I diskutujemo.
RATM56

#75 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by RATM56 »

Miss RX wrote:Ja mislim da svi mi bez obzira na vjeru trebamo se osjecati Bosancma.( Ili Hercegovcima)Mislim da svi trebaju misliti malo dalje I ne razmisljati na osnovu "plemenskih zajednica".A takvo razmisljanje je izgleda prevladalo na nasim podrucjima. I gradjani I politicari trebaju da razmisljaju o buducnosti novih generacija.Ova grupa politicara nas definitivno vodi u propast a zalosno je da ih narod bira.....Ipak,mislim da vecina ljudi na zadnje izbore nije ni izasla,jer vecina je postala tako depresivna I ne ispirisana da ne vjeruje u nista bolje.....Tu je problem.Nestaje nada ...Mislim da ipak nije sve izgubljeno ,dok mi ovdje I diskutujemo.
Ja mislim da svi bez obzira na naciju i veru trebamo se osećati Jugoslovenima. Ali ni mene, kao ni tebe niko ne pita a i vreme je one...kako je zovu...a da, demokratije...pa od sugerisanja ili nametanja identiteta drugima izgleda nema ništa.

A ljudi radite na sebi, to vam je jedini pravi savet.
Last edited by RATM56 on 05/07/2013 17:43, edited 1 time in total.
Post Reply