Ilidža (Anketa)

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

U Maloj aleji dozvoliti samo muziku ''uživo'' i bez pojačala!?

DA
45
35%
NE
23
18%
NE ZNAM
6
5%
SAMO ČETVRTKOM
6
5%
ZABRANITI MUZIKU
34
27%
MUZIKA U MALOJ ALEJI do 30dB
14
11%

Total votes: 128

profi25

#76 Re: Ilidža

Post by profi25 »

uuuuuuuuu covjece, koliko vi godina imate :-) :-)

o stanovnistvu sam sve rekao manje - vise... :skoljka:
nego ja bih na ilidzi kao par svijetlih tackica istakao naredne lokacije:
ilidzis restoran
termalna rivijera
sara centar
djelimicno velika aleja
djelimicno restoran brajlovic
:-D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#77 Re: Ilidža

Post by KatarinaKosaca »

profi25 wrote:uuuuuuuuu covjece, koliko vi godina imate :-) :-)

o stanovnistvu sam sve rekao manje - vise... :skoljka:
nego ja bih na ilidzi kao par svijetlih tackica istakao naredne lokacije:
ilidzis restoran
termalna rivijera
sara centar
djelimicno velika aleja
djelimicno restoran brajlovic
:-D
Hotel holoivud je dobro podjećen i dobar je.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#78 Re: Ilidža

Post by PipiDugaDevetka »

Dvije najružnije zgrade na Ilidži su Sara centar (Sa južne strane nema prozora) i hotel Holywood. Obje tako konstruisane da izbjegnu ''inat kuće''. Konkurencija im je u Maloj aleji, Orange ili tako nešto.
Uz taj orange je i zid nedovršenog objekta onog momka u kolicima što je ubijen. Na zidu stoji grafit:
CEPAJ ŽORŽ, CEPAJ!
Šta znači ovaj grafit? :D
papacja

#79 Re: Ilidža

Post by papacja »

To mi ostali dijelovi grada plaho urbaniji!? :run:
dadara

#80 Re: Ilidža

Post by dadara »

zivim i radim na ilidzi vec 7 god. i za to vrijeme nista se nije promijenilo.da nisam pocela raditi na ilidzi zaobisla bi je.u Aleji ima previse kafica nema nikakvog sadrzaja koji moze pruziti strancima i domacim gostima.
ko pita ne skita

#81 Re: Ilidža

Post by ko pita ne skita »

dadara wrote:zivim i radim na ilidzi vec 7 god. i za to vrijeme nista se nije promijenilo.da nisam pocela raditi na ilidzi zaobisla bi je.u Aleji ima previse kafica nema nikakvog sadrzaja koji moze pruziti strancima i domacim gostima.
Stranci su sebi napravili sadrzaje, a domaci svakako ne idu u goste cesto.
dadara

#82 Re: Ilidža

Post by dadara »

mozda bi isli kad bi domacini ponudili dobru atmosferu i ugodjaj
ko pita ne skita

#83 Re: Ilidža

Post by ko pita ne skita »

dadara wrote:mozda bi isli kad bi domacini ponudili dobru atmosferu i ugodjaj
mislim da od toga nece biti nista......
Chemist

#84 Re: Ilidža

Post by Chemist »

Na Ilidzi vrijedi:

Pizzeria - Ristorante Picolo Mondo (jedna od najboljih pizza u gradu)
Velika Aleja (posebno Ilidzis)
Club Prestige (malo su visocije cijene pa ne zalaze papci, krkani, seljaci i fukara)
Caffe Avenue (nesto najnovije)
Caffe Serpico (ista zgrada gdje je i Prestige)
Slasticarna u Sara centru
ponekada pogotovo ljeti Tropicana (mislim da je taj kafic na onom mjestu naslijedio jedan koji je bio bas popularan prije rata)

Veliki park i setaliste

i to je to otprilike
d2

#85 Re: Ilidža

Post by d2 »

PipiDugaDevetka wrote:
profi25 wrote:...a stanovnistvo treba zaposliti pod hitno...ovaj nacelnik gradi neke zgrade, ceste i luxuz, a tamo pola raje jedva prezivljava, niko ne radi... bolje da je napravio fabriku, nego setaliste :roll: :roll: :roll:
Prokleto si u pravu,...! Ako želiš da nešto pitaš načelnika, ne idi na http://www.opcinailidza.ba Ni jedne e-mail adrese, elektronskog kontakta. 15 000KM (Vidi budžet za ovu godinu) potrošeno za web. stranicu.
nod javlja da postojeca stranica ima trojan
d2

#86 Re: Ilidža

Post by d2 »

Chemist wrote:Na Ilidzi vrijedi:

Pizzeria - Ristorante Picolo Mondo (jedna od najboljih pizza u gradu)
Velika Aleja (posebno Ilidzis)
Club Prestige (malo su visocije cijene pa ne zalaze papci, krkani, seljaci i fukara)
Caffe Avenue (nesto najnovije)
Caffe Serpico (ista zgrada gdje je i Prestige)
Slasticarna u Sara centru
ponekada pogotovo ljeti Tropicana (mislim da je taj kafic na onom mjestu naslijedio jedan koji je bio bas popularan prije rata)

Veliki park i setaliste

i to je to otprilike
u piccolo mondu sam stalan gost i imam samo rijeci hvale (kome je bitna hrana a ne kako restoran izgleda).
popajic

#87 Re: Ilidža

Post by popajic »

@chemist
...Club Prestige (malo su visocije cijene pa ne zalaze papci, krkani, seljaci i fukara)
mala napomena da su bas papci i krkani oni koji danas imaju lovu !
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#88 Re: Ilidža

Post by KatarinaKosaca »

popajic wrote:
@chemist
...Club Prestige (malo su visocije cijene pa ne zalaze papci, krkani, seljaci i fukara)
Ne pravi pitu ko ima, nego ko je naučio
Chemist

#89 Re: Ilidža

Post by Chemist »

popajic wrote:
@chemist

Ima takvih ali se sa takvima prosto drzis na distanci...u principu tamo je lijepo i ugodno sjediti, sve dok me niko ne dira i ne gleda meni je super, ali isto tako tamo zalazi i kulturna raja, ljudi koji ulazu u sebe, svoje obrazovanje, koji drze do sebe...polako ali sigurno i Ilidza se mijenja, papci zalaze na jednu, fina raja na drugu stranu i dobro svima
Haris.ba

#90 Re: Ilidža

Post by Haris.ba »

Izašao malo jučer na ilidžu. Premium pun. Imam osjećaj da je pokupio dobar dio raje iz flay -a (najfolk mjesto u gradu :=)). Ostali kafići manje-više. Volim izaći u kafić hotela Hollywood. Ugodnije mi je nego u bilo kojem kafiću u gradu. Al bi puno. Odem do leva(n)ta. Ne znam jel mi se tamo konobarica upucavala il me vrijeđala - nebitno :). Uglavnom pored njega protutnji skoro svako ko izađe navečer. Tako da je lijepo tamo ako hoćeš da pariš oči.
Pričam sa jaranom da otvori diskoteku na Ilidži. Ima dobra prostor. Kaže: "Tuku se u 9 sati, a kamoli poslije 12. Morao bih imati 100 tjelohranitelja".
Oko 10 krenem kući, kod doma zdravlja cipelari rulja nekoga. Domaći folklor :)
Miki123

#91 Re: Ilidža

Post by Miki123 »

d2 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
profi25 wrote:...a stanovnistvo treba zaposliti pod hitno...ovaj nacelnik gradi neke zgrade, ceste i luxuz, a tamo pola raje jedva prezivljava, niko ne radi... bolje da je napravio fabriku, nego setaliste :roll: :roll: :roll:
Prokleto si u pravu,...! Ako želiš da nešto pitaš načelnika, ne idi na http://www.opcinailidza.ba Ni jedne e-mail adrese, elektronskog kontakta. 15 000KM (Vidi budžet za ovu godinu) potrošeno za web. stranicu.
I meni isto.. ko nema noda ili ima samo firewall, najebo je :skoljka:

skršeno 15,000 km na krš od stranice i pride trojan dobiješ. volim :bih:
scooter21ba

#92 Re: Ilidža

Post by scooter21ba »

d2 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
pa to oni sami stavili da ih ne posjecujes i ne postavljas pitanja :D
scooter21ba

#93 Re: Ilidža

Post by scooter21ba »

ko pita ne skita wrote:
Zidane, ja nisam ilidzanac, ja sam juznije od marindvora, u dijelu grada gdje nicu u zadnje vrijeme najatraktivnije zgarde i shoping centri, a naselje se slucajno zove kao i moje porodicno ime. Ali se slazem da su ovi tjarsija, stvarno rodjene srajalije, a negledao sam se svega i po marin dvoru...a sto se tice ilidze, oduvijek fina raja tamo zivjela (zaboravio si skiju katalinskog) i ja sam prove finih vecri u Denisu, basketu, na ljetnoj....
sta je ovo ti si jedno 10-i komsija kojeg sam sreo na forumu :D
1941.

#94 Re: Ilidža

Post by 1941. »

Muizka u Maloj Aleji trešti jedino u onom prvom kafiću,ali to nije najveći problem.
Kad vidim onu zgradu na mjestu gdje je bila robna kuća,ne mogu da vjerujem.
Kako je uopšte moguće da su likovi iz opštine dopustili da se izgradi onakvo nešto?
Ta jeftina zgradurina mogla je proći na izlazu iz grada,na Osijeku,možda Stupu,ali da stoji u centru Ilidže,to nikako.
Da sve bude kako treba zgrada je baš onako kabadahijski maksikalno proširena,čime je fontana izgubila svaki smisao a znatno je sužen i pješački dio.O nekakvoj estetici suvišno je i govoriti.
Uza sve to neki genijalac je još postavio i kontejnere na prolazu.
Znam da je kod nas bezvlašće,ali ovakva divljaštva su previše čak i Bosnu.
Samo se nadam da se slični zahvati neće proširiti i na dio oko Velike Aleje i hotela.
Jara wrote:.
Rimske iskopine bez ikakve oznake - zašto ne postaviti tablu sa osnovnim podacima, tlocrtom i sl.
Bilo bi super napraviti pješačku zonu...
Postavljane su takve table u više navrata,ali uvijek su završavale na neslavan način.
8. sekretar SKOJ-a

#95 Re: Ilidža

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Gdje je na Ilidži Turist biro ili Inf. turistički centar?
Postoji li Turistička zajednica Ilidža?
simpozijum delirijum

#96 Re: Ilidža

Post by simpozijum delirijum »

Aqua Es , Ilidza je u stvari najstariji dio urbanoga Sarajeva , neolitsko nalaziste u Butmiru ( 4000 godina staro ) Rimske iskopine ( tek sada su poceli svijetski arheolozi da "ceprkaju' po tim iskopinama , a ja se sjecam , ko' klinac skakuto po tim lokacijama , sa rajom i nalazio neke cudne novcice ?!)
velika aleja , vrelo Bosne , termalni izvori , i to cini Ilidzu elitnim dio grada Sarajeva
i teritojalno najveca opstina u kantonu Sarajevo ( zauzima komplet' planinu Igman i dobar dio Bjelasnice )
Ilidza je cool!
ja jesam sa Ilidze i ponosim se time !
scooter21ba

#97 Re: Ilidža

Post by scooter21ba »

simpozijum delirijum wrote:Aqua Es , Ilidza je u stvari najstariji dio urbanoga Sarajeva , neolitsko nalaziste u Butmiru ( 4000 godina staro ) Rimske iskopine ( tek sada su poceli svijetski arheolozi da "ceprkaju' po tim iskopinama , a ja se sjecam , ko' klinac skakuto po tim lokacijama , sa rajom i nalazio neke cudne novcice ?!)
velika aleja , vrelo Bosne , termalni izvori , i to cini Ilidzu elitnim dio grada Sarajeva
i teritojalno najveca opstina u kantonu Sarajevo ( zauzima komplet' planinu Igman i dobar dio Bjelasnice )
Ilidza je cool!
ja jesam sa Ilidze i ponosim se time !
ako je nalaziste u butmiru kako moze ilidza biti najstariji dio
valjda je butmir najstariji dio
dnaxy

#98 Re: Ilidža

Post by dnaxy »

Zidane wrote: Ilidza je bilo jako fina kad je bila mjestovita (prije rata)....

Pa Edo & Adi, Nenad Markovic, Pjer Zalica, Mario Stanic su rodjeni Ilidzanci...ima ih jos jako puno samo se ne mogu sjetiti.....
izvini Haveru, kako ja znam on je rodjeni Dobojlija ;-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#99 Re: Ilidža

Post by PipiDugaDevetka »

Google wrote:Općina Ilidža - Vijesti
Ova stranica može uništiti vaš računar.
Općinska izborna komisija Ilidža obavještava birače, koji su upisani u Centralni ... Načelnik Ćenanović mu je uručio i skromni poklon, u znak sjećanje na ...
www.opcinailidza.ba/bosanski/vijesti.htm - Slične stranice
Ovo je namjerno, 100%, garant,... da niko ne može čitati! :x :( :x
Karen

#100 Re: Ilidža

Post by Karen »

Gdje je sportski centar Bubamara na Ilidži? i zna li itko u koliko sati je danas neka utakmica? trebala big ići a nemam pojma gdje i kada je to :?
Post Reply