Takođe ima ljudi koji bi bez problema mogli živjeti u Londonu...
Dakle,ima i ovakvih i onakvih.
(Mislim da je priča o "papcima na Ilidži" pomalo prenapuhana...).
a nije ga odavno bilo...PipiDugaDevetka wrote:Rovčanin, zvani Rovac, narkoman opet prisutan u Pejtonu. Da li će nekome ući preko balkona ili na drugi način, da li će ''stradati'' nečiji podrum u sred dana, ja ne znam.
Vidio ga jutros prodje ulicom, a nezvano mi je gostovao u spavaćoj sobi kroz otvoren balkon na 1. katu tokom 2005.g.. Sestra iz kuhinje ušla u sobu, vrisak, pitanje šta će on ovdje, i on,...Nazad istim putem balkon-gromobran-bezbjednost ulice. Ja bijah u inostranstvu.
Visok, mršav, krivonos,...
Ooo, da, nije bio dugo ovdje, a svježe mi izgleda u licu,...and1medjed wrote: a nije ga odavno bilo...
vidjecemo u narednih par dana hocel bit kakvih obijanja il kradja pa cemo znat jel zaboravio zanat...PipiDugaDevetka wrote:Ooo, da, nije bio dugo ovdje, a svježe mi izgleda u licu,...and1medjed wrote: a nije ga odavno bilo...
Neelix wrote:jel to onaj iz Zelje?treba mu pustit, razumite, nemaju sta da jedu...
Može li mi neko malo preciznije objasniti kako izgleda taj Rovac?PipiDugaDevetka wrote:Rovčanin, zvani Rovac, narkoman opet prisutan u Pejtonu. Da li će nekome ući preko balkona ili na drugi način, da li će ''stradati'' nečiji podrum u sred dana, ja ne znam.
Vidio ga jutros prodje ulicom, a nezvano mi je gostovao u spavaćoj sobi kroz otvoren balkon na 1. katu tokom 2005.g.. Sestra iz kuhinje ušla u sobu, vrisak, pitanje šta će on ovdje, i on,...Nazad istim putem balkon-gromobran-bezbjednost ulice. Ja bijah u inostranstvu.
Visok, mršav, krivonos,...
Ja se bio skoncentrisao na njegovo crnomanjasto lice lice i svježinu koja znači da je bio u tvorZa ili na sličnom mjestu (Možda je bio i u bolnici, šta ja znam).Bandierra Rossa wrote:Može li mi neko malo preciznije objasniti kako izgleda taj Rovac?PipiDugaDevetka wrote: Visok, mršav, krivonos,...
Ima li malo zulufa (ili solufa)?
Nosi li neku kožnu jaknu?
e taj je meni prije par godina opljackao kucu..zlato i pare, a policija nasa divna mi kaze da oni predpostavljaju ko je ali ako ne nadju nakit nista ne moguPipiDugaDevetka wrote:Ja se bio skoncentrisao na njegovo crnomanjasto lice lice i svježinu koja znači da je bio u tvorZa ili na sličnom mjestu (Možda je bio i u bolnici, šta ja znam).Bandierra Rossa wrote:Može li mi neko malo preciznije objasniti kako izgleda taj Rovac?PipiDugaDevetka wrote: Visok, mršav, krivonos,...
Ima li malo zulufa (ili solufa)?
Nosi li neku kožnu jaknu?
Znači, visok, mršav,krivonos, crnomanjast, kosa crna zalizana, nisam vidio solufe, odnosno nisam zapamtio, bio u društvu niskog, dežmekastog (Kratkovratog), izrazito žute kose svezane u rep a-la Ćelo I rahmetli,...Čini mi se da je bila džins jakna, sve na njemu čisto i uredno za razliku iz vremena kada je komšiji mom pokrao nešto zlatnine. Tada je bio zapušten i u nekom plavom radnom kombinezonu. Modus operandi (Način izvrš. kradje) : Isti kao i ranije, gromobran, balkon, stan. Kada ga ponovo vidim, dojavim.
ima jedan jedini normalni lokal u maloj aleji gdje ne tresti krkanlukPipiDugaDevetka wrote:VIVA KRKANLUK!
U šetnji Ilidžom zaobići Malu aleju zbog decibelsko debilne prekodrinsko-krkanske muzike.
Neelix wrote:jel to onaj iz Zelje?treba mu pustit, razumite, nemaju sta da jedu...
Prolazim neku noc malom alejom,kad kunem vam se kolo tuce u nekom kaficu uveliko,malo bolje zagledam ljudi uopste ne cugaju kafa se ispija i kolo se raspaliloAdmir_1984 wrote:ima jedan jedini normalni lokal u maloj aleji gdje ne tresti krkanlukPipiDugaDevetka wrote:VIVA KRKANLUK!
U šetnji Ilidžom zaobići Malu aleju zbog decibelsko debilne prekodrinsko-krkanske muzike.![]()
viva la yu caffe![]()
eki to wrote:takvi su znali uz zvuk mjesalice za malter opaliti kolo![]()
Nemam ništa protiv narodnog kola. I naši prastari preci što spavaju ispod stećaka su se veselili životu igrajući narodno kolce:astala_vistala wrote:
Prolazim neku noc malom alejom,kad kunem vam se kolo tuce u nekom kaficu uveliko,malo bolje zagledam ljudi uopste ne cugaju kafa se ispija i kolo se raspalilo![]()

yu caffeAdmir_1984 wrote:ima jedan jedini normalni lokal u maloj aleji gdje ne tresti krkanlukPipiDugaDevetka wrote:VIVA KRKANLUK!
U šetnji Ilidžom zaobići Malu aleju zbog decibelsko debilne prekodrinsko-krkanske muzike.![]()
viva la yu caffe![]()

18.3.2013.
NAJNOVIJE:
Delegacija EBRD-a posjetila Centralnu banku BiH
Od pape Franje zatražili da interveniše u vezi Foklanda
Rukometne kadetkinje BiH u kvalifikacijama za EP
Izrael kritikovao dodjelu nagrade "novinaru antisemitu"
Mađarskog mladića u Bečeju šutirali do smrti
Maja Unkić priznala krivicu za tri krivična djela
U restoranu razgovarali Dodik, Cvijanović i Jeremić
U Zagrebu voz udario u vozilo, poginule dvije osobe
Tone eksploziva u BiH bez pravog nadzora!
Čečenski lider vrijeđao sudiju preko razglasa
Delegacija EBRD-a posjetila Centralnu banku BiH
Od pape Franje zatražili da interveniše u vezi Foklanda
Pretraga
Vijesti
Globus
Sport
Showbiz
Tehnologija i nauka
Galerije
pretplata
forum
smrtovnice
English
Naslovnica » Vijesti » Sarajevo | objavljeno: 18.03.2013. 15:36 | Autor: J. GAZIJA
Uposleni, roditelji i građani ne daju izmještanje Prve OŠ
Umjesto škole, iz centra Ilidže uklonite kafiće!
Prva OŠ izgrađena je 1959. godine
FOTO: Avaz
Umjesto škole, iz centra Ilidže uklonite kafiće!
Više od 1.200 građana, roditelja i uposlenika Prve osnovne škole na Ilidži uputilo je peticiju Vladi KS, Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih, Zavodu za urbanizam KS, Općinskom vijeću Ilidža i načelniku Senaidu Memiću protiv usvajanja RP "Centar Ilidža".
Nema razloga
Ovim regulacionim planom, čiji je Nacrt nedavno usvojilo Općinsko vijeće, predviđa se rušenje najstarije ilidžanske osnovne škole, izgrađene još davne 1959. godine, kako bi se na toj lokaciji izgradio tržni centar.
I tokom javne rasprave o ovom RP, koja je održana u prostorijama Mjesne zajednice "Centar Ilidža", stotinjak građana diglo je glas protiv rušenja školske zgrade i premještanja Prve OŠ na, za sada, nepoznatu lokaciju.
Faksimil peticije upućene nadležnima
Raspravi je prisustvovao i Džeko Muhović, direktor Prve OŠ, koji je istaknuo da će se svim silama braniti da ne dođe do realizacije plana.
- Roditelji su jasno dali do znanja načelniku Senaidu Memiću i OV Ilidža da su protiv ove odluke te da će braniti svoj stav. Ne postoji dobar razlog za rušenje ili premještanje djece koja u neposrednoj blizini škole sada imaju i tramvajsku i autobusku stanicu - pojasnio je Muhić.
Načelnik Senaid Memić, koji je također prisustvovao javnoj raspravi, prisutne je uvjeravao da je bolje školu izmjestiti jer "nigdje nema toliko alkohola i kafića oko jedne škole kao oko Prve OŠ". Na to je dobio odgovor da se onda pobrine i ukloni kafiće, kojima je upravo nadležna općinska služba morala dati dozvolu za rad.
Nadohvat ruke
Aziza Jašaragić, koja živi na Ilidži, navela je da nastojanje nadležnih da u samom srcu općine ne postoji osnovna škola smatra sramotnim.
- Ilidža na jednom mjestu treba imati i općinu i dom zdravlja i druge javne ustanove poput škola. Apsurdno bi bilo pričati da osnovci moraju koristiti gradski prijevoz do škole, kada im je sada faktički nadohvat ruke - kazala je Jašaragić.
Prisutni su jednoglasno iznijeli mišljenje da je tržnim centrima i ugostiteljskim objektima mjesto izvan centra Ilidže, a ne suprotno, da se škole izmještaju radi tržnih centara kojih je Ilidža ionako puna.
Nisu protiv nove škole
Tokom javne rasprave prisutni su istaknuli da nisu protiv gradnje nove škole na Stupu ili u Lužanima, ali da ona ni u kom slučaju ne može biti zamjena za Prvu OŠ već samo zasebna škola na području općine. Roditelji i uposleni na kraju su poručili da će, ako bude trebalo, rušenje škole spriječiti i svojim tijelima.
jeste, to je ta ...Medo u zijanu wrote:Kad god pomislis da nemoze biti gore oni nesto novo izmisle...
Jeli to bivsa "Branko Radicevic" posto te nove nazive ne znam ?