Il` me ženi, il` tamburu kupi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

SaraLe

Post by SaraLe »

mlada i zelena wrote:
sabanss wrote:Problem je okrenut na zajebanciju, ali je u sustini mnogo dublji.

Muskarci su se promjenili, zene su se promjenile (uzrocno-posljedicno).

Zasto muskarci nece da se zene? Jednostavno jer imaju sve od danasnje cure sto bi eventualno dobili u braku a imaju uz to bar jedno 100x manje obaveza.

Kao sto rekose, ko ce trpiti punicu, zeninu aljkavost i rintati ko konj? Jedino sto se ne moze dobiti od djevojke je dijete, sto vecini muskaraca u danasnje vrijeme ne igra nikakvu ulogu. Mora se priznati da motiva za ulazak u brak ima jako malo. Ja bih volio sresti djevojku sa kojom bih se radovao popiti kafu ujutro kada ustanem iz bracnog kreveta, ali me niti jedna nije ubjedila da je idealna za to.

Jedina srecna okolnost za zene je da je musko spremno svasta uraditi za 15 dkg susnjare :D
ya mislila da sam jja mlada i zelena a ti ono jos gori od mene,
nit postoji idealan muskarac, a Bogami ni idealna zena,
postoji mozda dobra zena za dobrog odgovarajuceg muskarca i obrnuto,
Zasto se zene brinu sto se muskarci ne odlucuju na taj korak je zbog toga sto mi ranije sazrijevamo i vecinom smo odgovornije od vas...dok je za vecinu muskaraca normalna stvar da u 32-37mozda cak i 38 zive sa roditeljima i mama im kuha rucak, vecina djevojaka do 30 godina koje ja poznajem rade, zavrsile su studij ili makar srednju skolu, vrijedne su i kad je kuca u pitanju...Sad malo da mi generalizujemo, Vi, odradite svoj posao ako ga imate, ako nemate posao ispijate kafe il' i gorE pive po vascijeli dan, igrate lopte triput sedmicno, idete u teretanu dodjete kuci i matere vam peru ves, peglaju i prave rucak, ako jednom u 300 godina operete sudje, mislite da vam cijela porodica treba biti zahvalna makar godinu dana...
Zene i djevojke koje rade s druge strane dodju kuci i nastave raditi, i jedini luksuz koji sebi priuste je setnja, teretana, citanje knjige, ili ono sto radi dosta njih je ucenje za ispite, ili ako su udate bave se kucom i djecom..
Stoga dragi moji muskarci s foruma i sire, ne se*ite vise o zenama i djevojkama. Mi smo super, i jezik za zube.
Vi nas vecinom ni ne zasluzujete.
Zahvaljujte Bogu svaki tren sto nas ima....pokusajte zamisliti svoj zivot jedan dan bez silnih i velicanstvenih zena koje vas okruzuju...
I ako naslutite, samo naslutite da Vas ijedna hoce na duzi period, ne muckajte glavom puno ionako vam je mozak zakrzljao od rijetkog koristenja, kleknite i recite: DA, draga.
Dosta od mene, odoh raditi :D
@mlada i zelena
:thumbup:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

100 zena - 1000 jezika :oops:

I 200 sisa :D
kaokakao

Post by kaokakao »

Ovaj frajer ce vam se sigurno dopasti! Ovo je istinita prica o grckom vjencanju koje je nedavno odrzano u gradu Astoria, drzava New York. O njemu su pisale i lokalne novine, a cak ga je i Jay Leno spomenuo u svom talk showu. Bilo je to veliko vjencanje s oko 600 uzvanika. Na prijemu, nakon samog cina vjencanja, mladozenja je izasao na pozornicu i na mikrofon se obratio uzvanicima. Rekao je da se zeli svima zahvaliti na dolasku - a mnogi su doputovali cak iz Grcke - i pruzenoj podrsci na pocetku nihova zajednickog zivota. Posebno se zelio zahvaliti svojoj i mladenkinoj obitelji, kao i svome puncu sto im je omogucio tako velicanstven prijem. U znak zahvalnosti svima, za sve je pripremio poseban poklon. S donje strane stolice svih uzvanika, ukljucujuci i mladence, nalazila se zaljepljena kuverta. Rekao je da je to poklon od njega i pozvao ih da je otvore. U svakoj luksuznoj omotnici (izradjenoj od debelog papira oker boje od manila vlakana) nalazila se fotografija na sjajnom papiru dimenzija 20 x 25 cm njegove novovjencane supruge kako se sevi s kumom. Mladozenja je u njih poceo sumnjati jos prije nekoliko tjedana i unajmio privatnog detektiva da ih prati. Nakon sto je neko vrijeme stajao u tisini i nekoliko minuta gledao reakcije uzvanika, obratio se zaprepastenoj gomili rekavsi im: "Odoh ja, a vi nastavite slaviti s tom kurvetinom." Sutradan ujutro razvrgnuo je brak.

Vecina ljudi otkazala bi vjencanje istog trena nakon sto bi doznali da ih je partner prevario, ali ovaj frajer je nastavio saradu kao da je sve u najboljem redu.

Njegova osveta:

Mladenkini roditelji platili su 92.000 $ za vjencanje i prijem oko 600 uzvanika, a najbolje od svega, ukaljao je ugled mladenke i kuma pred 600 prijatelja i clanova obitelji. Tip ima muda velika kao crkvena zvona. Mislite li da bi od ovoga mogli napraviti "neprocjenjivu" reklamu za MasterCard?

Pokusajmo!

· Fancy prijem za 600 uzvanika 92.000 $

· Fotografije s vjencanja da se dogadjaj ovjekovjeci 4.000 $

· Vjencanje

· 2-tjedno luksuzno bracno putovanje na otok Mikonos (Grcka) 8.500 $

· Pogled na izraz lica sviju uzvanika kad su vidjeli fotografiju ! neprocjenjivo!

Postoje stvari koje se mogu platiti novcem.

Za sve ostalo tu je MASTERCARD.

:D

eto pa se udaj/oženi :-)
Byanka

Post by Byanka »

Joj zene uhvati taj sandoprc da se udaju , nekad i po svaku cijenu.
A da su svjesne koliko time zajebu sebe... :D

Muskarac od koga je iznudjen brak nikada nece biti pravi saputnik zeni.
Zena koja se uda samo zato jer je vrijeme ili da ispuni norme, nikada nece biti sretna.
Brak je apsulutno nepotrebna ramka, ako ne postoji temelj, tj iskrena ljubav i postovanje.
Vanbracna zajednica moze biti svetija od bracne ako pravi temelji postoje.

Mislim da kod muskaraca ne postoji strah od braka, nego strah od pogresnog vezivanja, nazalost taj strah zene nemaju, jer od malih nogu ko junad jurcaju misleci da je brak vrhunac srece zaboravljajuci da je vrhunac srece pravilan izbor
amrino

Post by amrino »

Byanka wrote:Joj zene uhvati taj sandoprc da se udaju , nekad i po svaku cijenu.

Zena koja se uda samo zato jer je vrijeme ili da ispuni norme, nikada nece biti sretna.
Brak je apsulutno nepotrebna ramka, ako ne postoji temelj, tj iskrena ljubav i postovanje.

Mislim da kod muskaraca ne postoji strah od braka, nego strah od pogresnog vezivanja, nazalost taj strah zene nemaju, jer od malih nogu ko junad jurcaju misleci da je brak vrhunac srece zaboravljajuci da je vrhunac srece pravilan izbor
Mislim da jednoj zeni moze isto tako skoditi i "vanbracna zajednica" . U tom slucaju- zivite skupa, ponasate se apsolutno isto kao da ste u braku- jer glupo je pomisliti da ce se ljudi zbog jednog papira drugacije ponasati u zajednickom zivotu. "Samo" sto u slucaju prekida veze- zakon ne stiti zenu onako kako bi je stitio da su bili u braku. Dodje do komplikacija kada se treba izvrsiti podjela stvari- koje su se za vrijeme zajednickog zivota zajednicki kupovale, u slucaju da zena zatrudni- i tu nastaju komplikacije...u svakom slucaju jebada je kako god da okrenesh....

mlada i zelena :thumbup:
Byanka

Post by Byanka »

amrino wrote:
Byanka wrote:Joj zene uhvati taj sandoprc da se udaju , nekad i po svaku cijenu.

Mislim da jednoj zeni moze isto tako skoditi i "vanbracna zajednica" . U tom slucaju- zivite skupa, ponasate se apsolutno isto kao da ste u braku- jer glupo je pomisliti da ce se ljudi zbog jednog papira drugacije ponasati u zajednickom zivotu. "Samo" sto u slucaju prekida veze- zakon ne stiti zenu onako kako bi je stitio da su bili u braku. Dodje do komplikacija kada se treba izvrsiti podjela stvari- koje su se za vrijeme zajednickog zivota zajednicki kupovale, u slucaju da zena zatrudni- i tu nastaju komplikacije...u svakom slucaju jebada je kako god da okrenesh....

Jebada je kad se sretnu pogresni ljudi. Iz vlastitog iskustva znam da zakoni koji postoje negdje na papiru da bi stitili upravo zenu uopste nemaju pravu funkciju u realnom zivotu. Mogla bi da pisem godinama o svom razvodu, i svim uzasima kroz koje sam prolazila. Zato mojne mi zakona, a pogotovo imovine, koja je zaista u stopedesetisestom planu u odnosu na sve ostalo...
amrino

Post by amrino »

Byanka wrote:
amrino wrote:

Jebada je kad se sretnu pogresni ljudi. Iz vlastitog iskustva znam da zakoni koji postoje negdje na papiru da bi stitili upravo zenu uopste nemaju pravu funkciju u realnom zivotu. Mogla bi da pisem godinama o svom razvodu, i svim uzasima kroz koje sam prolazila. Zato mojne mi zakona, a pogotovo imovine, koja je zaista u stopedesetisestom planu u odnosu na sve ostalo...
Jebada je zaista kada se sretnu pogresni ljudi ali ti poslije razvoda braka bar zakon nece tretirati dijete kao VANBRACNO- prevedeno na naski- kopile. To zna biti veliki problem...
Mislim problem je svakako- ali ovako bar imas pravo da pokusas ostvariti neka prava- u slucaju vanbracne veze- nemas nikakva prava!
Ili ne daj Boze- da je sve u najboljem redu...njemu se nesto desi- naslijedit ces maglu i neces imati apsolutno nikakva prava...
onaaaaa

Post by onaaaaa »

Znaci po vasem je jebada i ziviti zajedno i vjencati se... :roll:
kaokakao

Post by kaokakao »

zajednicki zivot, brak..to je nekakav normalan slijed dogadjaja u jednoj ozbiljnoj vezi...mnogi parovi na pocetku zajednickog zivota/braka dozivljavaju krize(i ovdje ne mislim na parove koji se zabavljaju nekoliko mjeseci, vec i na one koji su u vezi nekoliko godina). a sto je to tako?- oni koji su navikli na samacki zivot manje su skloni kompromisima, ne upustaju se lako u rizik i isprobavanje novih stvari i pokusavaju sto duze zadrzati svoju neovisnost.

zato svi oni koji su u "kilometarskim" vezama trebaju napraviti rez i odluciti se za korak naprijed...imaju dvije mogucnosti...ili prekid ili brak....

sto se duze odugovlaci sa odlukom, svakim danom sve postaje teze donijeti je...
amrino

Post by amrino »

onaaaaa wrote:Znaci po vasem je jebada i ziviti zajedno i vjencati se... :roll:
Meni nije jebada (mislim ne bukvalno- ima i toga :oops: :D )- naprotiv- u braku sam i bolje mi je nego sto mi je ikad bilo :D

ali znam osobe koje su bile u vanbracnoj vezi- nisu vjerovale u brak- pa na kraju ispadne da tako sebi jos vise zakompikujes zivot- mada si se trudio upravo suprotno...
Licno mislim da kilometarske veze od po pet, sest, sedam godina nemaju nikakvog smisla...U braku si- jer zajednicki zivot JESTE brak- a nisi?! :?
Ljudima se desavalo npr. da ih u bolnici ne zele pustiti da obidju osobu s kojom zive sedam godina- jed nisu u strodstvu :?
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

Ja jedva cekam da se ozenim....samo jos moram naci pravu zenku..... :-) ....ozbiljno, hebiga ja sam uvijek mislio da nisam tip za porodice pa se ispostavlja da sam bas takav...i utekla mi jedna prikladna medzedza zbog te moje zbunjenosti....idemo dalje :)
amrino

Post by amrino »

Suicidal Siberian wrote:Ja jedva cekam da se ozenim....samo jos moram naci pravu zenku..... :-) ....ozbiljno, hebiga ja sam uvijek mislio da nisam tip za porodice pa se ispostavlja da sam bas takav...i utekla mi jedna prikladna medzedza zbog te moje zbunjenosti....idemo dalje :)
Sretno u potrazi :D
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

Ja sam sebi obecao jednom da cu prsten samo jednoj staviti na ruku i tacka...ljudi imaju pogresnu sliku o braku jer je taj isti pojam u proteklo doba do boli iskvaren....zato ja gledam na to kao cin sa kojim se ne stupa samo u neku zajednicu, jer zajednica vec postoji ako se volite onako pravo...do kosti sto se kaze....ja na prstenje gledam kao na neki univerzalni kljuc izmedju dvoje ljudi koji predstavlja sve one lijepe misli i ceznju prema voljenoj osobi.....e sad sto neki gledaju na brak kao stupanje u mjesnu zajednicu to je njihov problem...ti ljudi nikad nece biti sretni....na pravi nacin...
Byanka

Post by Byanka »

Jebada je zaista kada se sretnu pogresni ljudi ali ti poslije razvoda braka bar zakon nece tretirati dijete kao VANBRACNO- prevedeno na naski- kopile. To zna biti veliki problem...
Mislim problem je svakako- ali ovako bar imas pravo da pokusas ostvariti neka prava- u slucaju vanbracne veze- nemas nikakva prava!
Ili ne daj Boze- da je sve u najboljem redu...njemu se nesto desi- naslijedit ces maglu i neces imati apsolutno nikakva prava...
Malo mi suvise materijalizovano zvucis :( Onaj ko dijete bilo koje moze nazvati kopiletom je nista neg idiot. Djeca iz vanbracnih zajednica imaju prava koliko i djeca zaceta u bracnim zajednicama ukoliko ih oba roditelja priznaju.

Ni jedno dijete iz bilo koje zajednice nece ostvariti pravo izdrzavanja ili slicno, u slucaju da taj koji treba da mu omoguci to pravo nije COVJEK. Mali broj je ljudi koji postuju svoju djecu i nakon raskinutih veza, cak i u slucajevima kada sud presudi odredjene obaveze. Sud presudi, neljudi se ne pridrzavaju - djete pati, a odrasli se " ceraju " preko njihovih ledja.
Nabijem ja na PiiIIip svakog koga treba zakonskim putem tjerati da njeguje svoje dijete.

Ja vec nekoliko godina ne mogu da ostvarim osnovno pravo na zelju za razvod , iako sam muza ostavila i ne zivimo zajedno, cinjenica da on ne da razvod razvlaci to u nedogled. Nemam pohlepe za imovinom, ali ne mogu da dobijem osnovno - razvod ! Stoga zakoni su suplja prica , sta bi bilo da trazim nesto vise...zelim da kazem - kada te neko zajebava dzaba ti zakon
vogelce

Post by vogelce »

pa razumijet je nase jadne muskarce,kako se i nece prepasti braka?! :P sama zamisao da se odvoje od mamine pregace izaziva uzasan strah u njima, tko ce se onda o njima brinut, :-) :-) nedao Bog morali bi sami :lol: :lol: :lol:
sabanss

Post by sabanss »

vogelce wrote:pa razumijet je nase jadne muskarce,kako se i nece prepasti braka?! :P sama zamisao da se odvoje od mamine pregace izaziva uzasan strah u njima, tko ce se onda o njima brinut, :-) :-) nedao Bog morali bi sami :lol: :lol: :lol:
Lako cu sam za sebe, nego me strah da se necu morati i za nju brinuti 8-)
TebiNesudjena

Post by TebiNesudjena »

Kod mene je bilo obrnuto. Meni bilo "rano" a njemu "vrijeme".

Nije brak samo podjela kucnih poslova, niti "zatvor", vec je sve lakse i ljepse u dvoje. :)
Post Reply