Jeste ali ti trebaju nosaci za plafonNisrin wrote:Ima li neko iskustva sa Ikeinim plafonskim/stropnim karnisama?! Uzela sam onu duplu karnisu, da mogu okaciti i zavjesu i paravan, ali posto "nemam zid" iznad prozora, nego drvenu konstrukciju, karnisu moram kaciti na plafon...je li uopste moguce okaciti obje sipke. tj zavjesu i paravan u tom slucaju?!![]()
Ja bih voljela da otvore Ikeu jer je 1000x pristupacnija od Jyska, Jumba i RetroHomea...odolican izbor SVEGA ima potrebnog za kucu, odlican i prejednostavan dizajn, ko voli nesto tako...mi placamo preskupo sve...pa karnisu obicnu vecu od 350cm nisam mogla naci kod nas ispod 60-80KM, u Ikei 30KM
IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
- insomnia78
#326 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
- Nisrin
#327 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
insomnia78 wrote:Jeste ali ti trebaju nosaci za plafonNisrin wrote:Ima li neko iskustva sa Ikeinim plafonskim/stropnim karnisama?! Uzela sam onu duplu karnisu, da mogu okaciti i zavjesu i paravan, ali posto "nemam zid" iznad prozora, nego drvenu konstrukciju, karnisu moram kaciti na plafon...je li uopste moguce okaciti obje sipke. tj zavjesu i paravan u tom slucaju?!![]()
Ja bih voljela da otvore Ikeu jer je 1000x pristupacnija od Jyska, Jumba i RetroHomea...odolican izbor SVEGA ima potrebnog za kucu, odlican i prejednostavan dizajn, ko voli nesto tako...mi placamo preskupo sve...pa karnisu obicnu vecu od 350cm nisam mogla naci kod nas ispod 60-80KM, u Ikei 30KM
Pa ovi nosaci su za zid/plafon...nije mi to upitno nego mogu li na ovaj donji dio stati i zavjese i paravani ili samo zavjese...znam kako kad se stavi na zid izgleda, jedno ispred drugog, a ovo nemam predstavu
- stakasa
#328 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Imas za to opciju, kao sine koje se zasarafe na plafon. I onda budu u dva ili u tri reda
- insomnia78
#329 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Ne nogu nikako biti isti. Tebi treba nesto ovako

- insomnia78
-
Naslovnica
#331 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Pa eto, pretjerao sam, ja sam napisao da je IKEA 100 puta veća, ispada da je samo 10 puta veća.stakasa wrote:IKEA je deset puta veca od Jydska, ne mozes to poredit. IKEA ima godisnji promet preko 30 milijardi eura, Jydsk ni tri. Ovi su gigant, poklopise sve. Robna kuca sa najvise artikala na svijetu. Udes i nades sve sto ti trebaNaslovnica wrote:Ja sam seljak čoek i papak, nikada nisam bio u IKEA-i.
Ako je IKEA u fazonu ovog JYSK-a (a meščini da to otprilike to, samo što IKEA ima 100x veći izbor), ondaK zbog mene ne moraju ni otvarati.
Sestra je kompletan stan opremila iz IKEA-e, da sam nešto impresioniran - nisam.
Kvalitet je "so-so". Većina stvari je nekako "hafifna" i skupa za upitan kvalitet koji platiš. A ona nije nešto štedila.
Iste papirne lustere mogu kupiti i u Penniju za pola cijene.
Naravno da je super imati sve na jednom mjestu, nešto tipa "OBI" za nas koji volimo "majstorisati", ali sam svjestan da na većinu proizvoda dajem poprilično više para od stvarne vrijednosti samo zbog naziva prodavnice.
U svakom slučaju bih volio da IKEA dođe kod nas, možda bih i otišao, ali da se kunem u nju i da mi ona bude prvi izbor, ma jok.
But that's just me.
- Maraschino
#332 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Ni jedno ni drugo, sredina.
- krofnaa*
#333 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Sve điđe iz ikee su made in prc, ujedno i precijenjene. Mamipara
Namjestaj je low quality, vijek trajanja 2-5 godina
Sve sto je iole kvalitetnije naravno da je i skuplje.
Bolje dati 800km za kvalitetan kauc koji je proizveden u domacoj fabrici nego taj isti iznos dati svedjanu za kauc koji vrijedi tri puta manje, ali dok se uracunaju troskovi prevoza, marza, brend name itd dodje na 800 a kvalitet mu je znatno manji nego kauc made in bh
Bolje dati 800km za kvalitetan kauc koji je proizveden u domacoj fabrici nego taj isti iznos dati svedjanu za kauc koji vrijedi tri puta manje, ali dok se uracunaju troskovi prevoza, marza, brend name itd dodje na 800 a kvalitet mu je znatno manji nego kauc made in bh
- Bullet Tooth Tony
#334 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Nisam procitao sve ali ne znam da li je neko naveo top razlog zasto je ika popularna : prakticnost.
U ikeu odes i kupis ormar ciji se dijelovi nalaze na toj i toj polici, pokupis kutije, potrpas u auto i sastavis kuci sam sve u jednom danu.
Dok u ostalim trgovinama namjestaja, dodjes pa narucis pa ti kazu, ako je neki ormar veci i komplikovaniji, da ce biti isporucen tek za dva mjeseca itd...
Po meni se u ikeu ne ide da kupovati krevet za spavace prvo jer je skup a drugo nije kvalitetan u ikeu se ide, barem ja, kupiti mali stolic za spavacu koji kosta 7 eura, jastucnica i male sitne gluposti....
U ikeu odes i kupis ormar ciji se dijelovi nalaze na toj i toj polici, pokupis kutije, potrpas u auto i sastavis kuci sam sve u jednom danu.
Dok u ostalim trgovinama namjestaja, dodjes pa narucis pa ti kazu, ako je neki ormar veci i komplikovaniji, da ce biti isporucen tek za dva mjeseca itd...
Po meni se u ikeu ne ide da kupovati krevet za spavace prvo jer je skup a drugo nije kvalitetan u ikeu se ide, barem ja, kupiti mali stolic za spavacu koji kosta 7 eura, jastucnica i male sitne gluposti....
- Nisrin
#335 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
insomnia78 wrote:Ne nogu nikako biti isti. Tebi treba nesto ovako
Ma nema ovo... Ovo bi bilo jedno 100x ljepse rjesenje...nego vidis da je ovo isti mehanizam...

A ovu sam karnisu kupila:
https://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/S29929249/
Last edited by Nisrin on 25/01/2019 12:08, edited 1 time in total.
- DzordzHodzic
#336 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Joj glupih prica ovdje, cuj fol sta ce nama ikea, da nam svedjani iznose pare iz drzave, a u isto vrijeme jebe ovim domacima majku sto nas ogulise, nema konkurencije da im obori cijene tam vam.
Kolektivna sizofrenija
Kolektivna sizofrenija
- insomnia78
#337 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Pa za jednu nije problem al dvije ne mogu na zid i na plafon sa istim nosacem.Nisrin wrote:insomnia78 wrote:Ne nogu nikako biti isti. Tebi treba nesto ovako
Ma nema ovo... Ovo bi bilo jedno 100x ljepse rjesenje...nego vidis da je ovo isti mehanizam...
A ovu sam karnisu kupila:
https://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/S29929249/
- MarlboroGold
#338 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
U IKEA kupujem već neko vrijeme i zadovoljan sam. Roba je kvalitetnija nego u većini naših salona namještaja. Cijene nisu znatno veće... nešto se može naći i jeftinije. Jedino što me malo nervira, a što je jednostavno tako kod njih, je što baš sve dođe u najsitnijim dijelovima... od šarafa pa dalje. Zadnji put sam 3 sata postavljao ormar u sobi... luster skoro sat.
I da odgovorim na pitanje iz naslova teme... naravno da nije smeće.
I da odgovorim na pitanje iz naslova teme... naravno da nije smeće.
- fortaleza
#339 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Od dva kreveta jedan je tu i nakon 15 godina, drugi mozda 10 trajao, poceo propadati. Kod ormara nakon svega desetak godina popucale noge od ivera, a nakon petnaestak police i dalje citave.krofnaa* wrote:Sve điđe iz ikee su made in prc, ujedno i precijenjene. Mamipara
Prednost IKEE je sto je namjestaj praktican, jednostavan, estetski minimalisticki, al kad je iverica u pitanju to ne moze biti nesto ektra kvalitetno u odnosu na puno drvo.
S tim da pretpostavljam da se da pronaci i kvalitetniji namjestaj u trgovini.
- Nisrin
#340 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
insomnia78 wrote:
Pa za jednu nije problem al dvije ne mogu na zid i na plafon sa istim nosacem.
Pa dobit cu ja dva nosaca, za dvije sipke, nego ne znam je li uopste moguce da ako nakacim na plafon zakacim na obje sipke...
Ako bih okacila na zid onda ide jedna ispred druge i to je OK..kao na slici..
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#341 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
samo strano treba kupovati, dosta nam je smeca domaceg
- musicman80
#342 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Meni je ikea uglavnom bez veze,a popularna je samo zbog pristupacnih cijena.
- uglavnomja
#343 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
ikea nije smece, daleko od toga
moderan i funkcionalan namjestaj
originalna rjesenja
namjestaj nije predvidjen da traje decenijama nego nekih 5 godina intenzivnog koristenja
zato je i relativno jeftin.
ima jeftinih stvari, ima pravo skupih
meni se generalno svidja, i puno stvari i sam koncept sve na jednom mjestu
a realno ima ljepsih stvari u sarajevu za kupiti, recimo u dalasu (mislim da je dalas, ono pored kumrovca) ima stvari da ti oci ispadnu
samo tih ljepsih je jako malo
moderan i funkcionalan namjestaj
originalna rjesenja
namjestaj nije predvidjen da traje decenijama nego nekih 5 godina intenzivnog koristenja
zato je i relativno jeftin.
ima jeftinih stvari, ima pravo skupih
meni se generalno svidja, i puno stvari i sam koncept sve na jednom mjestu
a realno ima ljepsih stvari u sarajevu za kupiti, recimo u dalasu (mislim da je dalas, ono pored kumrovca) ima stvari da ti oci ispadnu
samo tih ljepsih je jako malo
- Edin H.
#344 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Dalas je prekuco Ikea-u, dodju ljudi, iznesu sprat, unesu, montiraju. a ovi svedski klosari bi da ja izigravam majstora. 
- uglavnomja
#345 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Edin H. wrote:Dalas je prekuco Ikea-u, dodju ljudi, iznesu sprat, unesu, montiraju. a ovi svedski klosari bi da ja izigravam majstora.

-
Hendrix
#346 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Kako moze biti smece ako nude garanciju na kuhinjske elemente 25 godina? Ja nisam mogo vjerovat kad sam vidio...ko danas nudi garanciju tako dugu na bilo koji proizvod?
https://www.ikea.com/gb/en/customer-ser ... guarantee/
- animals
#347 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Ikea je smece samo za nase forumase..
u stvari , za pojedine forumase je i porsche smece..
ma sve je smece za nase forumase..
- uglavnomja
#348 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
animals wrote:Ikea je smece samo za nase forumase..
i ikea i porsche i najljepsa cura na svijetu ... su smece za one koji to nemaju
klasika
ps. porsche je bezze ... i tesla isto
- HAVANA
#349 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Kakvo ba smece pusti budale.22 godine koristim njihove kuhinje.Raznih modela...i dan danas stoje i super izgledaju u svim tim prostorima,stanovima...Hendrix wrote:Kako moze biti smece ako nude garanciju na kuhinjske elemente 25 godina? Ja nisam mogo vjerovat kad sam vidio...ko danas nudi garanciju tako dugu na bilo koji proizvod?
- stakasa
#350 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Edin H. wrote:Dalas je prekuco Ikea-u, dodju ljudi, iznesu sprat, unesu, montiraju. a ovi svedski klosari bi da ja izigravam majstora.