IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
- supercali
#301 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Buvljak je velicine 2 fudbalska igralista
Jel to velicina znaci nesto sto se tice nivoa usluge i kvaliteta i samog koncepta?
Jel to velicina znaci nesto sto se tice nivoa usluge i kvaliteta i samog koncepta?
-
paladinka
#302 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Izvini, jesi ti bio ikad u ikeii?supercali wrote:Buvljak je velicine 2 fudbalska igralista
- amidzazeher
#303 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Joj al se vas dvije pravite pametne! Ne kontate sta covjek hoce da kaze pa navalile jesi li bio u ikea-i pa jesi li bio.
Kakva je situacija u Holandiji, Austriji, Ceskoj….. ne budite uske. Priznam mozda je teze naci neke koji ce ti iznijeti stari namjestaj (mada para vrti gdje burgija ne moze) ali za besplatnu dostavu namjestaja na kucnu adresu danas se ne moras bas potruditi pa da nadjes.
http://www.trendrum.se
http://www.trademax.se
http://www.furniturebox.se
itd itd znate googlati a IKEA ti ni prikolicu ne nudi! Za dostavu i cijene da ne govorim! 10% na vrijednost koju kupis je li?
Meni je druga stvar zanimljiva u citavom ovom konceptu, a to je kako su uspjeli natjerati siroke narodne mase da doveze svoju prikolicu, trazi po kompjuteru gdje se u magacinu nalaze te njihove skule, sam natovaris u kolica, sam platis, sam utovaris u prikolicu i na kraju sam i sastavis tu njihovu ivericu!! I na kraju kontas kako si dobro prosao
Mene ovo fascinira ali ozbiljno.
Isto kao i fora Mcd, kupis pomfrit e de plati i ketchup
Onda prelistas internet i na brzinu vidis koliko im direktori zaradjuju plus sto onaj pacov Kamprad jos uvijek uzima 3% na svaki dinar potrosen u njegovoj IKEA-i tacno ti i nije zao ovaca koje shisha! Na kraju ti kazu zato je i jeftinije jer kao eto ne trose pare na sve te kaserke, dostavu i uslugu!
Ili one pumpe gdje sam sebi sipas benzin, koliko je jeftiniji benzin na njima? Ma primjera milion ali odoh u offtopic.
Znaci ako vas dvije niste cule za to sigurno i ne postojipaladinka wrote:Da u pravi si, sad kad se sjetim stari namjestaj nisu uzimali, to je samo za elektro aparate...ali opet dostavljanje se moralo placatiJest tako kako ti kazes .
Kakva je situacija u Holandiji, Austriji, Ceskoj….. ne budite uske. Priznam mozda je teze naci neke koji ce ti iznijeti stari namjestaj (mada para vrti gdje burgija ne moze) ali za besplatnu dostavu namjestaja na kucnu adresu danas se ne moras bas potruditi pa da nadjes.
http://www.trendrum.se
http://www.trademax.se
http://www.furniturebox.se
itd itd znate googlati a IKEA ti ni prikolicu ne nudi! Za dostavu i cijene da ne govorim! 10% na vrijednost koju kupis je li?
Meni je druga stvar zanimljiva u citavom ovom konceptu, a to je kako su uspjeli natjerati siroke narodne mase da doveze svoju prikolicu, trazi po kompjuteru gdje se u magacinu nalaze te njihove skule, sam natovaris u kolica, sam platis, sam utovaris u prikolicu i na kraju sam i sastavis tu njihovu ivericu!! I na kraju kontas kako si dobro prosao
Mene ovo fascinira ali ozbiljno.
Isto kao i fora Mcd, kupis pomfrit e de plati i ketchup
Onda prelistas internet i na brzinu vidis koliko im direktori zaradjuju plus sto onaj pacov Kamprad jos uvijek uzima 3% na svaki dinar potrosen u njegovoj IKEA-i tacno ti i nije zao ovaca koje shisha! Na kraju ti kazu zato je i jeftinije jer kao eto ne trose pare na sve te kaserke, dostavu i uslugu!
Ili one pumpe gdje sam sebi sipas benzin, koliko je jeftiniji benzin na njima? Ma primjera milion ali odoh u offtopic.
- uglavnomja
#304 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
oj amidza, o cemu to ti
u norveskoj dobijes gratis zatvorenu prikolicu, onu sa 2 tocka, za koju ne treba posebna vozacka dozvole. veliku.
ako nemas auto sa kukom, mozes iznajmiti ikein kombi, kedi ... za 100 maraka 3 sata (sto bi ti doslo u bosanskim cijenama jedno 20 km)
u norveskoj dobijes gratis zatvorenu prikolicu, onu sa 2 tocka, za koju ne treba posebna vozacka dozvole. veliku.
ako nemas auto sa kukom, mozes iznajmiti ikein kombi, kedi ... za 100 maraka 3 sata (sto bi ti doslo u bosanskim cijenama jedno 20 km)
- Bluemore
#305 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
haha ovdje se sve nesto prica o swe &co...
hallo ikea u zag , bg ili kod nas u buducnosti...
pustite se price o drugim radnjama po dalekoj skandinaviji...
- amidzazeher
#306 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
uglavnomja wrote:oj amidza, o cemu to ti![]()
Vidis nisam to znao. Covjek se uci dok je ziv mada vidim razlikuje se od drzave do drzave i ta varijanta.
- AmADin_gospo
#307 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
ko u ikeinoj radnji nije bio nezna o cemu prica.
ja koji se jezim kupovine a pogotovo setanja po soping centrima i radnjama, sam na kugenskurvi u stokholmu, ostao 3 i pol sata zvjerajuci. ljudi prave jednostavna, funkcionalna i prihvatljiva rjesenja za SVE.
ja koji se jezim kupovine a pogotovo setanja po soping centrima i radnjama, sam na kugenskurvi u stokholmu, ostao 3 i pol sata zvjerajuci. ljudi prave jednostavna, funkcionalna i prihvatljiva rjesenja za SVE.
-
Keiko
#308 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Ovo 'pa nemamo mi svedske / njemacke / ove / one plate' vec postaje dosadno. Ikea, Zara, H&M, Lidl,...na sve je pojedincima to odgovor. Pa nisu Svedjani, Nijemci i Spanci krivi sto su Bosancima male plate. Oni ako misle da za njih postoji trziste, dodju i prodaju onima kojima njihova roba nije skupa. Onima za koje je skupa, sretan put do nekih drugih radnji koje su im prihvatljivije. Vrlo jednostavno i korisnije nego da se (opet) ocekuje da ce bilo koja firma proizvesti, transportovati, cariniti, opremit' radnju, platit' radnike, struju i jos sto stvari da bi u Bosni prodavali ispod cijene jer nas napaceni narod nema sta da jede.
- uglavnomja
#309 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
to si u pravu, covjek se uci dok je zivamidzazeher wrote:uglavnomja wrote:oj amidza, o cemu to ti![]()
Vidis nisam to znao. Covjek se uci dok je ziv mada vidim razlikuje se od drzave do drzave i ta varijanta.
znaci prikolica nije dzaba, nego je 30 kn sat, sto je prilicno jeftino
NAJAM AUTO PRIKOLICE
Možemo ti pomoći i s prijevozom namještaja koji ne stane u tvoj automobil
Već od 30 kn/h
NAJAM KOMBIJA
Za veliku kupovinu ponekad je potreban kombi. Unajmi ga kod nas.
Već od 95 kn/h
mislim iste cijene, isti standardi, vjerujem da je u svakoj zemlji isto.
- amidzazeher
#310 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Pa to je i najveca tuga. Jebiga po zapadu konkurencija sama sebi obara cijenu i tu najvise kupci profitiraju. U Bosni slaba konkurencija pa onda mogu i da drze cijene koje su u vecini slucajeva i vece od onih po zapadu! Opet odoh u off ali evo Apple kompjuteri su skoro pa bagatela za Amere dok je u BiH to premium roba cijena duplo vecih pa cak i za zapadnu Evropu. Isto i za druge tehnicke stvari. Ja bih volio svakako da se otvori IKEA jer bi doprinjela toj konkurenciji i jeftinijim cjenama ako nista drugih slicnih prodavnica.Keiko wrote:Ovo 'pa nemamo mi svedske / njemacke / ove / one plate' vec postaje dosadno. Ikea, Zara, H&M, Lidl,...na sve je pojedincima to odgovor. Pa nisu Svedjani, Nijemci i Spanci krivi sto su Bosancima male plate. Oni ako misle da za njih postoji trziste, dodju i prodaju onima kojima njihova roba nije skupa. Onima za koje je skupa, sretan put do nekih drugih radnji koje su im prihvatljivije. Vrlo jednostavno i korisnije nego da se (opet) ocekuje da ce bilo koja firma proizvesti, transportovati, cariniti, opremit' radnju, platit' radnike, struju i jos sto stvari da bi u Bosni prodavali ispod cijene jer nas napaceni narod nema sta da jede.
- Bluemore
#311 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
da pojasnim, tema je ikea i to zbog akutalnog otvorenja u regiji....Bluemore wrote:haha ovdje se sve nesto prica o swe &co...
a ne plate, namjestaj i ostalo u stajaznam recimo skandinaviji...
- supercali
#312 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
izvini jel svrsavas na sve sto prikazu na tv-u?paladinka wrote:Izvini, jesi ti bio ikad u ikeii?supercali wrote:Buvljak je velicine 2 fudbalska igralista
i jok ti is bila
-
paladinka
#313 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Ne znam sto te interesira na sto ja svrsavamsupercali wrote:izvini jel svrsavas na sve sto prikazu na tv-u?paladinka wrote:Izvini, jesi ti bio ikad u ikeii?supercali wrote:Buvljak je velicine 2 fudbalska igralista
i jok ti is bila
- supercali
#314 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
cisto da vidim koliko si frustrirana zivotom pa te usrecuje sve sa tv-a
-
paladinka
#315 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
I, koliko sam ja to isfrustrirana ?
-
omar little
#316 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
a gdje je to ikea na tv-u? 
- supercali
#317 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
i previsepaladinka wrote:I, koliko sam ja to isfrustrirana ?
-
paladinka
#318 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Hmm, nije tema svrsavanje i frustracije, sto ne odgovori na pitanje .. jesi bio ikad u ikei ? Uopste te tim pitanjem nisam htjela uvrijediti , cak sta vise na pocetku recenice sam ti se izvinila.
- supercali
#319 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
pa sto nisi procitala do kraja ili moj post ranije na temi pa bi znala
znaci upadas ko padobranac
znaci upadas ko padobranac
- Nisrin
#320 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
.
Last edited by Nisrin on 25/01/2019 09:05, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#321 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Ja sam seljak čoek i papak, nikada nisam bio u IKEA-i.
Ako je IKEA u fazonu ovog JYSK-a (a meščini da to otprilike to, samo što IKEA ima 100x veći izbor), ondaK zbog mene ne moraju ni otvarati.

Ako je IKEA u fazonu ovog JYSK-a (a meščini da to otprilike to, samo što IKEA ima 100x veći izbor), ondaK zbog mene ne moraju ni otvarati.
- Nisrin
#322 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Ima li neko iskustva sa Ikeinim plafonskim/stropnim karnisama?! Uzela sam onu duplu karnisu, da mogu okaciti i zavjesu i paravan, ali posto "nemam zid" iznad prozora, nego drvenu konstrukciju, karnisu moram kaciti na plafon...je li uopste moguce okaciti obje sipke. tj zavjesu i paravan u tom slucaju?!

Ja bih voljela da otvore Ikeu jer je 1000x pristupacnija od Jyska, Jumba i RetroHomea...odolican izbor SVEGA ima potrebnog za kucu, odlican i prejednostavan dizajn, ko voli nesto tako...mi placamo preskupo sve...pa karnisu obicnu vecu od 350cm nisam mogla naci kod nas ispod 60-80KM, u Ikei 30KM

Ja bih voljela da otvore Ikeu jer je 1000x pristupacnija od Jyska, Jumba i RetroHomea...odolican izbor SVEGA ima potrebnog za kucu, odlican i prejednostavan dizajn, ko voli nesto tako...mi placamo preskupo sve...pa karnisu obicnu vecu od 350cm nisam mogla naci kod nas ispod 60-80KM, u Ikei 30KM
- helpdesk1
#323 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Ni to nije prava cijena jer mi imamo pravo na povrat poreza od 25%. Uslov za povrat poreza je da ste obavili kupovinu u iznosu od najmanje 500kn. Dakle na račun od 500kn dobiješ povrat poreza u iznosu od 125kn. Jedini problem je što u IKEA-i u Hrvatskoj nećeš dobiti novac nego povrat možeš iskoristiti samo u IKEA-i kod sljedeće kupovine i to najkasnije do 6 mjeseci od prethodne kupovine. Svaki građanin BiH može prenijeti do 600KM bez carine, pa eto pravite si kombinacije.
- stakasa
#324 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
IKEA je deset puta veca od Jydska, ne mozes to poredit. IKEA ima godisnji promet preko 30 milijardi eura, Jydsk ni tri. Ovi su gigant, poklopise sve. Robna kuca sa najvise artikala na svijetu. Udes i nades sve sto ti trebaNaslovnica wrote:Ja sam seljak čoek i papak, nikada nisam bio u IKEA-i.
- petunija
#325 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..
Što se mene tiče ušla jednom i nikad više
Tačno je da ima svega, ali mi odvratno ono što kad uđeš više ne možeš izaći dok sve ne obiđeš. Odlična je za one koji vole šetati po radnjama, ali za mene...što dalje...
Tačno je da ima svega, ali mi odvratno ono što kad uđeš više ne možeš izaći dok sve ne obiđeš. Odlična je za one koji vole šetati po radnjama, ali za mene...što dalje...