iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Moderator: anex
- liyf
#5326 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Zna li mi neko objasniti šta sve ne daju da se uveze sad od skoro? Mesni proizvodi samo?
-
stangla_angla
#5327 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Je li prolazi narudžba sa Iherb ili ne? Jesam li dobro shvatio ispod 300 km prolazi bez problema ili?
-
hali gali halid
- vjeshalica
#5329 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Bitno je da se uvozi razna šćenetina kao svjeze domace meso i ostale bjelosvjetske strvine.
I da mogu dilati neki agresivni telefonisti neke kolagene i pizde materine bez dokumentacije i registracije
I da mogu dilati neki agresivni telefonisti neke kolagene i pizde materine bez dokumentacije i registracije
- Prpa.ba
#5330 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
u europskom pojasu gaze stanje uredno 
-
ajrolina
#5331 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Moja posljednja narudžba
https://iherb.co/tzMLPGf?rcode=CVC5438& ... m=appshare
Trenutno 15% popusta na sve kupovine preko aplikacije
https://iherb.co/LhGzLK5L?rcode=CVC5438 ... m=appshare
https://iherb.co/tzMLPGf?rcode=CVC5438& ... m=appshare
Trenutno 15% popusta na sve kupovine preko aplikacije
https://iherb.co/LhGzLK5L?rcode=CVC5438 ... m=appshare
-
superOdlichan
#5332 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Je li kome prosla, stigla neka narudzba za tipa Omega-3 zivotinjskog porijekla, Vitamin D3 i slicno? Ovi sajtovi koji salju iz EU poput HSN? Vidim da im nije skupa dostava, ali da dzaba ne pokusavam ako ce mi vratiti ovi nasi profesionalci.
- dječak sa šibicama
#5333 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
A sto je D3 problem, i on je zivotinjskog porijekla?
Kako to konkretno ide, ako u paketu otkriju "zivotinjsko porijeklo", vracaju cijeli paket ili samo taj proizvod? kako poslije ide refundacija od strane Iherba, moras se zaliti ili automatski vrate pare na karticu?
Kako to konkretno ide, ako u paketu otkriju "zivotinjsko porijeklo", vracaju cijeli paket ili samo taj proizvod? kako poslije ide refundacija od strane Iherba, moras se zaliti ili automatski vrate pare na karticu?
-
sedma_7
#5334 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
mislim da vraćaju cijeli paket.dječak sa šibicama wrote: ↑29/05/2026 16:52 A sto je D3 problem, i on je zivotinjskog porijekla?
-
sedma_7
#5335 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
negdje sam pročitala da moze zivotinjskog porijekla proizvodi, ali do pola kilograma iz Eu. Provjeri, ne znam jel tačna informacija.superOdlichan wrote: ↑29/05/2026 16:49 Je li kome prosla, stigla neka narudzba za tipa Omega-3 zivotinjskog porijekla, Vitamin D3 i slicno? Ovi sajtovi koji salju iz EU poput HSN? Vidim da im nije skupa dostava, ali da dzaba ne pokusavam ako ce mi vratiti ovi nasi profesionalci.
-
betametazon
#5336 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Daj mi recite da li dobro tumačim - na pošiljke preko 25$ se ne plaća dostava besplatna je? Ili ...?
I kakva je sad zajebancija sa tim zivotinjskim porijeklom, taman se nameracio naruciti par proizvoda (kreatin, mgnezij bisglicinat, nesto za bebu...), ispada da neki strucnjak na carini moze po vlastitom nahodjenju ninsalantno ocijeniti da ima nesto zivotinjskog porijekla (a uvijek moze biti, npr zelatin zivotinjskog porojekla i sl) i propade narudzba? Da li je to preveliki rizik za narucivanje?
Ako da treba podhitno traziti nekog iz parlamentarne skupstine da se uvede izmjena u relevantni zakon, da se iskljuce dodaci prehrani, pa jbm mater nije isto uvoziti tonu sirovog mesa i dodatak prehrani koji u zanemarivim kolicinama sadrzi zivotinjsko porijeklo pa jos i obradjeno industrisjski/laboratorijski.
I kakva je sad zajebancija sa tim zivotinjskim porijeklom, taman se nameracio naruciti par proizvoda (kreatin, mgnezij bisglicinat, nesto za bebu...), ispada da neki strucnjak na carini moze po vlastitom nahodjenju ninsalantno ocijeniti da ima nesto zivotinjskog porijekla (a uvijek moze biti, npr zelatin zivotinjskog porojekla i sl) i propade narudzba? Da li je to preveliki rizik za narucivanje?
Ako da treba podhitno traziti nekog iz parlamentarne skupstine da se uvede izmjena u relevantni zakon, da se iskljuce dodaci prehrani, pa jbm mater nije isto uvoziti tonu sirovog mesa i dodatak prehrani koji u zanemarivim kolicinama sadrzi zivotinjsko porijeklo pa jos i obradjeno industrisjski/laboratorijski.
- liyf
#5337 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
meni posiljka oko 120$ nemam opciju besplatne dostave.betametazon wrote: ↑31/05/2026 12:12 Daj mi recite da li dobro tumačim - na pošiljke preko 25$ se ne plaća dostava besplatna je? Ili ...?
- dječak sa šibicama
#5338 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Gledam glukozamin za tetku, svaki ima "skoljkare" u sastavu iako je po nekakvom sastavu veganski.
Vise covjek ne zna sta smije izabrati, samo i strogo veganski odjeljak.
Ali zato je na herbu glukozamin 20 km za kolicinu koji je ovdje 45 i vise
ili kolagen, pola kile tamo 60 km, ovdje preko 100 km dosta manja gramaza. Zato su i izveli marifetluk.
Vise covjek ne zna sta smije izabrati, samo i strogo veganski odjeljak.
Ali zato je na herbu glukozamin 20 km za kolicinu koji je ovdje 45 i vise
-
betametazon
#5339 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Pa koliko iznosi dostava preko iherba, je li fiksna ili zavisi od vrijednosti narudzbe?liyf wrote: ↑31/05/2026 15:26meni posiljka oko 120$ nemam opciju besplatne dostave.betametazon wrote: ↑31/05/2026 12:12 Daj mi recite da li dobro tumačim - na pošiljke preko 25$ se ne plaća dostava besplatna je? Ili ...?
Ja sam precesljao stranicu ali ne mogu da nadjem a interesantno ne daje mi tu informciju ni na onom checkout-u ili kako vec, s ja ne zelim da kliknem plati pa da me onda neugodno iznenade sa cijenom dostave.
Na pocetnoj stranici je navedeno da je besplatna dostava za narudzbe preko 25$, nije precizirano da se odnosi iskljucivo na USA?
- drug_profi
#5340 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Zavisi koju opciju dostave izabereš. Moraš ići na checkout. Ne moraš upisati broj kartice, samo dođi do tog ekrana.
Imaju 3 opcije, a FeDex je najjeftiniji.
- liyf
#5341 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Meni on automatski izabrao, nisam mogao jadrug_profi wrote: ↑01/06/2026 08:22 Zavisi koju opciju dostave izabereš. Moraš ići na checkout. Ne moraš upisati broj kartice, samo dođi do tog ekrana.
Samo DHL imam, a kaze shipping increased from 30KM to 80KM
- drug_profi
#5342 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Na checkoutu lijevo imaš delivery i change.
On automatski odabere najjeftinijeg za tebe.
Recimo evo sad sam išao u korpu, imam robe za 80 maraka i delivery bi mi bio još 9.
Ali imam California Gold proizvode u korpi.
To je njihov brend i na njega ima benefit za dostavu. Ubaci nešto njihovo pa vidi ima li promjena.
On automatski odabere najjeftinijeg za tebe.
Recimo evo sad sam išao u korpu, imam robe za 80 maraka i delivery bi mi bio još 9.
Ali imam California Gold proizvode u korpi.
To je njihov brend i na njega ima benefit za dostavu. Ubaci nešto njihovo pa vidi ima li promjena.
-
dek
#5343 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Dupli
Last edited by dek on 01/06/2026 21:29, edited 1 time in total.
- banjaluka078
#5344 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Za proizvod https://www.iherb.com/pr/california-gol ... caps/69436 u opisu piše "Not manufactured with milk, eggs, fish, crustacean shellfish, tree nuts, peanuts, wheat, soy, sesame, or gluten" , a u korpi nije aktivan i piše "The product is not available for selected destination."
Šta im je sad?
Edit:
Chat bot kaže "Some products can’t be shipped to certain countries because we follow each country’s import rules and carrier restrictions, and we block items that may be prohibited. For Bosnia and Herzegovina:
Regulations can change, so availability may vary over time.
It may help to check with your local customs office to confirm whether this item is permitted and whether any licenses/permits are required. "
Šta im je sad?
Edit:
Chat bot kaže "Some products can’t be shipped to certain countries because we follow each country’s import rules and carrier restrictions, and we block items that may be prohibited. For Bosnia and Herzegovina:
It may help to check with your local customs office to confirm whether this item is permitted and whether any licenses/permits are required. "
-
gocii
#5345 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Kod za popust AMP4277
-
emi_eft
#5346 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Iritantno, ali bar nemas neprijatnih iznenadjenja. Nekad nema sanse da skontas sta je problem. Ja sam nedavno uzela nesto za oci, ne moze. Kad sam svaki sastojak zasebno dodala, nema problema. Iherbu je dosta da vracaju pakete i gube pare, pa sve problomaticno automatski uklanjaju ako MOZE biti problema. Ja potrosila 2 sata na AI trazeci sta je tacno i nisam nasla. Vjerovatno ako nesto vrate sa granice 2/3 puta , automatski uklanjaju i ne pitaju.banjaluka078 wrote: ↑01/06/2026 21:15 Za proizvod https://www.iherb.com/pr/california-gol ... caps/69436 u opisu piše "Not manufactured with milk, eggs, fish, crustacean shellfish, tree nuts, peanuts, wheat, soy, sesame, or gluten" , a u korpi nije aktivan i piše "The product is not available for selected destination."
Šta im je sad?
Edit:
- dječak sa šibicama
#5347 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Mozes misliti sta oni tamo kontaju o ovoj bruci od drzave.
Jedina drzava koja pravi probleme oko "zivotinjskog porijekla". Bruka i sramota.
Jedina drzava koja pravi probleme oko "zivotinjskog porijekla". Bruka i sramota.
- drug_profi
#5348 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
najgore sto ce sad to tako da ostane cak i ako ovdje ukinu te gluposti.
Zamisljam tacno osobu koja je to naredila. Neki dotepenac, na foru zavrsio studij. Strogo bubanjem. I tako nabubao i pravilnik. Bez razumjevanja.
Zamisljam tacno osobu koja je to naredila. Neki dotepenac, na foru zavrsio studij. Strogo bubanjem. I tako nabubao i pravilnik. Bez razumjevanja.
- banjaluka078
#5349 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Ako/kad naši vrate paket iHerbu, za koliko vremena se dobije nazad uplaćeni novac? Valjda se dobije nazad?
Sad se premišljam da li da uopšte kupujem...
-
cb_1994
#5350 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Meni je stigao refund kroz 2 dana na karticu (jer su htjeli da mi posiljku od 304km carine na 187 LOL) a drugu je stiglo kroz 5 dana. Uglavnom, kroz 7 bude nazad na kartici. Napravio sam novu narudzbu pa javim ako prodje uredno, ovaj put ispod 300KM pa da vidim šta će ovi iz InTime sad pokušati da muljaju.banjaluka078 wrote: ↑02/06/2026 07:08 Ako/kad naši vrate paket iHerbu, za koliko vremena se dobije nazad uplaćeni novac? Valjda se dobije nazad?