Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Postači (i nepostači koji na to paze) koji naručuju panna cottu, upozorenje: panna cotta uvijek sadrži želatinu, a kako ne koriste agar agar kao zamjenu, sa 99,999999% sigurnošću mogu reći da je želatina uvijek svinjska.*
*ponuda goveđih želatina je nikakva, izuzev malog izbora njih što se može kupiti u Bingu, a Dr Oetker želatina na koju su doštampavali naljepnicu da je goveđa, nije goveđa, već svinjska
Postači (i nepostači koji na to paze) koji naručuju panna cottu, upozorenje: panna cotta uvijek sadrži želatinu, a kako ne koriste agar agar kao zamjenu, sa 99,999999% sigurnošću mogu reći da je želatina uvijek svinjska.*
*ponuda goveđih želatina je nikakva, izuzev malog izbora njih što se može kupiti u Bingu, a Dr Oetker želatina na koju su doštampavali naljepnicu da je goveđa, nije goveđa, već svinjska
Opet ja o želatini, ali nedavno sam saznala da i u nekim sladoledima ima želatine , zasada znam da je ima u Straussu (Ledo), taman za Ramazan Strauss na akciji.
Slatko i slano, meni rolovana piletina, slabo. Riza je glavna, suha, bez icega, sa 3 male rolice piletine. Topa nikakva.
Supa je u redu, limunada u redu, kolac je ok i kafa je crna
Zato sto iftar kosta 20 KM, a porcije su minijaturne. Npr ako ide troje ljudi, na njih troje je mali tanjir pacetine u kojoj jedva da mozes sastaviti jedan komad mesa, za pitu isto tako, na troje ljudi, jedan tanjir pite u kojem se nalaze 3 zvrka, sarmu i sogan dolmu isto tako...dobijes jednu zdjelu sa nekih 10ak malih sarmica i dolmi ukupno...opet na troje ljudi. Osrednji tanjir salate, isto na troje ljudi.
I onda kad trazis desert prema meniju, kazu, nema, nestalo.
Zato sto iftar kosta 20 KM, a porcije su minijaturne. Npr ako ide troje ljudi, na njih troje je mali tanjir pacetine u kojoj jedva da mozes sastaviti jedan komad mesa, za pitu isto tako, na troje ljudi, jedan tanjir pite u kojem se nalaze 3 zvrka, sarmu i sogan dolmu isto tako...dobijes jednu zdjelu sa nekih 10ak malih sarmica i dolmi ukupno...opet na troje ljudi. Osrednji tanjir salate, isto na troje ljudi.
I onda kad trazis desert prema meniju, kazu, nema, nestalo.
da ozivim temu..
zanima me gdje ima fino iftarit ove godine.. bio sam u wokiu, razocaran inace hrana im ok skroz al sa iftar bez ukusa, lose spremljeno, hladno..
vidim "klopa" nudi menie, jel neko bio?
ili jos sta da ima po centru da je al cijenom prihvatljivo