Mislim da cu tada sretna biti
Salko vrijeme ce pokazati hoce li se ista promjeniti...
zamisli sad ovo...ti i 4 djece cekate pred salterom 7 sati....stanislava wrote:Zasada nijedno!Ako Bog da najmanje 4..![]()
Mislim da cu tada sretna biti
Salko vrijeme ce pokazati hoce li se ista promjeniti...
photo wrote:kada odete negdje, u neku kancelariju, dodjete na salter ili pitate nekoga koji radi u nekoj organizaciji koja radi sa ljudima, pa pitate nekoga nesto, a on/ona vam kaze: uradicete, donijecete, javices, pitaces i slicno, ono, naredbodavnim tonom.
pitam se , sta bi sa onom ljubaznoscu pa da vam neko kaze: treba da donesete, to mozete uraditi tu i tu, mozete li donijeti i slicno.
stvarno mi se gadi osoba koja mi kaze ostavices, donijeces, nazvaces. nisam jednom dosao u sukob kada sam pitao te iste ljude mogu li biti malo ljubazniji u medjuljudskim odnosima. reakcija je kao, ko si to ti da mu/joj kazes da je nekulturan/nekulturna, kako to sebi dozvoljavas da nekome skrenes paznju na kucni odgoj (kao da on/ona zna sta je to).
gdje je nestala ona ljubaznost medju ljudima? mozda u procesu kucnog odgoja tih istih ljudi? nedostatak vaspitanja, glupost ili malogradjanstina?
e fakat. nase drustvo je inficirano pojavom blago receno neljubaznosti. Odakle pocinje? ko zna, sigurno ima vaspitanja i odgoja al nije samo to.photo wrote:kada odete negdje, u neku kancelariju, dodjete na salter ili pitate nekoga koji radi u nekoj organizaciji koja radi sa ljudima, pa pitate nekoga nesto, a on/ona vam kaze: uradicete, donijecete, javices, pitaces i slicno, ono, naredbodavnim tonom.
pitam se , sta bi sa onom ljubaznoscu pa da vam neko kaze: treba da donesete, to mozete uraditi tu i tu, mozete li donijeti i slicno.
stvarno mi se gadi osoba koja mi kaze ostavices, donijeces, nazvaces. nisam jednom dosao u sukob kada sam pitao te iste ljude mogu li biti malo ljubazniji u medjuljudskim odnosima. reakcija je kao, ko si to ti da mu/joj kazes da je nekulturan/nekulturna, kako to sebi dozvoljavas da nekome skrenes paznju na kucni odgoj (kao da on/ona zna sta je to).
gdje je nestala ona ljubaznost medju ljudima? mozda u procesu kucnog odgoja tih istih ljudi? nedostatak vaspitanja, glupost ili malogradjanstina?
Ko da se CIPS-ovoj licnom moze vjerovatiAA CA wrote:Zaboravila sam da dodam šta mi inače ide na živce:
- kad neko srče supu i mljacka dok jede![]()
![]()
- kad se ljudi u redu približe toliko da mi doslovno pušu za vrat![]()
![]()
- kad me pokušaju slagati k'o da sam maloljetna pa ne kontam dok mi oni to ne objasne po sistemu "jel' ti vjeruješ meni ili svojim očima"![]()
. Laž je za mene strašnija od šamarčine
![]()
. Takvi "padaju" bez mogućnosti "popravnog". Kad god ih vidim očekujem istu laž i obavezno sve, baš sve provjeravam do detalja
![]()
. Ma, kad kažu ime, ja uzmem CIPS-ovu ličnu i uporedim (provjerim) njihove podatke.
![]()
![]()
![]()
![]()
I to jos mogu da shvatim, ali da kopija rodnog lista ne smije biti starija od 6 mjeseci, to nikako (a trebalo mojima kada su ganjali stan).stanislava wrote:...Vjerovatno pretpostavljate sta se sve izdesavalo...naravno nakon 7 sati cekanja i maltretiranja...izadjem sa jednim udarenim stebiljom i svrakopisom...
ovo nije 'ide mi na zivce' -- ovo je tuzno i pretuznoLik u ogledalu wrote:Situacija na autobuskoj stanici.
Idem ka salteru da kupim kartu i ispred mene je momak.
Na salteru je ,gospodja' koja pije kafu.
Momak tesko izgovara gdje putuje,ocigledno je da ima govornu manu.
Na njeno-molim,on daje indeks i kaze da tu pise gdje je rodjen i gdje putuje.
Ona vraca indeks i govori-ja ne umijem da citam,reci gdje ces ako neces dovidjenja.
Bez imalo sazaljenja i osnovne ljudskosti.
Kao nije primijetila da je davanje indeksa bio njegov nacin da se izrazi a ne provokacija.
A sto je gore,sef je bio iza nje i ni rijec nije rekao.
Potpisujem.Jordan26 wrote:petarde, pucnjava iz pistolja na prvi dan Bajrama
Sto je najgore, mene ovakve stvari i neljudskog tako iznerviraju, da bi joj ili njemu ja (a bilo je slucajeva) j... sve po spisku i svima koji tu rade i onda moram da iskazem osvoju primitivnost takvim potezom. Al kako moze covjek takvim sutiti, kad je garant dobila posao preko stele, a moma sto ima govornu manu garant 10 puta pametniji od nje. Uh iznervira se...Lik u ogledalu wrote:Situacija na autobuskoj stanici.
Idem ka salteru da kupim kartu i ispred mene je momak.
Na salteru je ,gospodja' koja pije kafu.
Momak tesko izgovara gdje putuje,ocigledno je da ima govornu manu.
Na njeno-molim,on daje indeks i kaze da tu pise gdje je rodjen i gdje putuje.
Ona vraca indeks i govori-ja ne umijem da citam,reci gdje ces ako neces dovidjenja.
Bez imalo sazaljenja i osnovne ljudskosti.
Kao nije primijetila da je davanje indeksa bio njegov nacin da se izrazi a ne provokacija.
A sto je gore,sef je bio iza nje i ni rijec nije rekao.
digger wrote: ....ali da kopija rodnog lista ne smije biti starija od 6 mjeseci, to nikako (a trebalo mojima kada su ganjali stan).
Da li to znaci da moj original rodni listi vise ne vazi?
nije ti ona kriva što ti nisi Muratov sinTheGodfather001 wrote:Kad je neko vec pokrenuo ovu temu,jucer ja ulazim u Privrednu Banku da uplatim neke virmane,i posto kad se udje ja znam da treba da idem odmah na blagajnu kao i uvijek,dok se ne zacu glas iz suprotnog dijela sale :Halo momak,odi vamo...I ja se okrecem i gledam oko sebe da "gospodja" me zove nekog drugog,ali posto nema nikoga oko mene,shvatim da mene zove,i ja pridjem i kazem kulturno:Izvolite,sto ste me zvali?Pita ona mene jesil ti mozda Muratov sin??Kazem ja nisam,kad ona meni:e jeboti pas chachu..A da vam opisem kako smrdi bijeli luk iz nje,meni su suze krenule,ne znam jal od smrada ili od zalosti,kad jednom ta "gospodja" uznapreduje u poslu,il nam se prijavi za vrlog nam Parlamentarca,ne dao nam Bog nikad...Pozz