Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Locked
Hrast

#551 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Hrast »

felipe kajetano wrote:@hrast salonac :D

Sad lijepo priznaj da je Adem Jasari bio nesretni poslasticar iz Drenice, kojeg 'nako mucki i podmuklo ubise mrski Srbalji jer je tulLjumba bila preslatka :roll:

Image

Kulinar godine...
by Christian Amanpur :-D

Auditorijum:

Image
Prriznajem! Jebiga stash, morali, nije tuljumba nesto s cim se coek more zajebavati. :mrgreen:
Real Khan

#552 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Real Khan »

Hrast wrote:
Real Khan wrote:
Hrast wrote:
Pa imas i onu odluku tkzv. Medjunarodnog Suda Pravde po kojem Srbija nema veze sa Srebrenicom. :mrgreen:

Ko ne konta da nas jebu onako kako njima najbolje pase tome pomoci nema..
:D Samo što izgleda da neki rado primaju, a neki ne... :D
Pa, ne znam ko ovdje rado prima vjerujuci u nebuloze o milosrdju akcije "milosrdni andjeo". :D
:D Ja samo znam ko je onda fasovao..odnosno "primio" od "milosrdnog anđela" :D
felipe kajetano

#553 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by felipe kajetano »

Hrast wrote:
Inace, nesto najgluplje sto bosnjacki i inace probosanski politicari mogu ciniti je podrzavanje nezavisnosti Kosova. Ako vec ne smijemo da se tome otvoreno suprostavimo, kao sto to nije smjela ni jedna od novobalkanskih kolonija Zapada - pocevs od CGa, preko Makedonije pa sve do Slovenije, onda nebi trebali da previse forsiramo tu spiku da je komadanje jedne medjunarodno priznate drzave nesto pozeljno - jednostavno: nije nam u interesu (ko ima u glavi shvatice i zasto).
I meni to nije jasno, iz ciste sujete i animoziteta prema Srbiji se gube konci i vise se ne zna ko sta prica.Tako da imamo paradoks da sa jedne strane imamo Dodika koji je zdusno protiv nezavisnosti Kosova, iako mu Kosovo moze biti pokrice za svoju pricu i baca mu vodu na mlin...dok sa druge strane ovi koji imaju najveci interes i retoricki su najglasniji za uspostavljanje funkionalne BiH su ZA, iako taj "kosovski presedan" moze da im u neku ruku steti.

Sve zemlje koje na neki nacin lice na BiH, federalnog ustrojstva, sa odredjenim unutrasnjim nesuglasicama su izricito protiv...eto samo kod nas zastitnici unitarizma su ZA...jebo lud zbunjenog :roll:...al' cim se spomene Srbija gubi se zdrav razum, nekim politicarima se pokrenu geleri pa dodjemo do onog "mozak bay bay" :)
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#554 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Toto »

Poslusah maloprije neka izlaganja u Parlamentu Srbije, povodom savjeta Mudraca Suda Pravednosti. Skupili se od Tadica - do Velje Ilica.
Utisak je: da Srpska nema gdje, ni kome da ide.
Hrast

#555 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Hrast »

:D Ja samo znam ko je onda fasovao..odnosno "primio" od "milosrdnog anđela" :D
Ma da, vazno je sto su ga oni primili a nama kako god da je. :D

Problem je, mislim, u tome sto smo ga upravo mi daleko najvise primili. Jebo nas je svako ko je stigo i kako god da je stigo..prvo malo Ameri s laznim obecanjima, pa Srbi, pa Hrvati, pa opet malo Srbi i na kraju opet Ameri Daytonskim ustrojstvom i povratkom izbjeglica koji se uspostavio kao jedna obicna utopija..prvi rat, a na Balkanu ih u zadnjih sto godina vidjesmo mnogo, a da se izbjeglice nisu vratile.
The 51st State

#556 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by The 51st State »

felipe kajetano wrote:@hrast salonac :D

Sad lijepo priznaj da je Adem Jasari bio nesretni poslasticar iz Drenice, kojeg 'nako mucki i podmuklo ubise mrski Srbalji jer je tulLjumba bila preslatka :roll:

Image

Kulinar godine...
by Christian Amanpur :-D

Auditorijum:

Image
te usput uzu i siru familiju, cetnicka posla...
felipe kajetano

#557 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

The 51st State wrote: te usput uzu i siru familiju, cetnicka posla...
Ako ti je poznat taj slucaj, onda shvatas da pises nebuloze :wink:
nokia6170

#558 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by nokia6170 »

Hrast wrote:
nokia6170 wrote:Evo ti zakljucak Medj. tribunala za ratne zlocine za bivsu Jugu u predmetu Milutinovic i ostali:

The Chamber finds, therefore, that the NATO bombing was not the
reason for the mass displacement of Kosovo Albanians from Kosovo.
Pa imas i onu odluku tkzv. Medjunarodnog Suda Pravde po kojem Srbija nema veze sa Srebrenicom. :mrgreen:

Pa ja postujem odluke sudova, kakve su takve su, pogotovo najvisih-medjunarodnih.
Nije sud nikad nije nikom ugodio. Uvijek je neko vise ili manje zadovoljan.

A da, Srbija nema nikakve veze sa Srebrenicom osim sto je mogla sve to sprijeciti..zanimljiva je ta (ne)veza.

Da tebi neko kaze da si mogao (al fakat mogao) a nisi sprijecio smrt bilo koga (pogotovo starca ili djeteta)...tebi bi savjest vjerovatno bila cista ;)
Hrast

#559 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Hrast »

felipe kajetano wrote:
Hrast wrote:
Inace, nesto najgluplje sto bosnjacki i inace probosanski politicari mogu ciniti je podrzavanje nezavisnosti Kosova. Ako vec ne smijemo da se tome otvoreno suprostavimo, kao sto to nije smjela ni jedna od novobalkanskih kolonija Zapada - pocevs od CGa, preko Makedonije pa sve do Slovenije, onda nebi trebali da previse forsiramo tu spiku da je komadanje jedne medjunarodno priznate drzave nesto pozeljno - jednostavno: nije nam u interesu (ko ima u glavi shvatice i zasto).
I meni to nije jasno, iz ciste sujete i animoziteta prema Srbiji se gube konci i vise se ne zna ko sta prica.Tako da imamo paradoks da sa jedne strane imamo Dodika koji je zdusno protiv nezavisnosti Kosova, iako mu Kosovo moze biti pokrice za svoju pricu i baca mu vodu na mlin...dok sa druge strane ovi koji imaju najveci interes i retoricki su najglasniji za uspostavljanje funkionalne BiH su ZA, iako taj "kosovski presedan" moze da im u neku ruku steti.

Sve zemlje koje na neki nacin lice na BiH, federalnog ustrojstva, sa odredjenim unutrasnjim nesuglasicama su izricito protiv...eto samo kod nas zastitnici unitarizma su ZA...jebo lud zbunjenog :roll:...al' cim se spomene Srbija gubi se zdrav razum, nekim politicarima se pokrenu geleri pa dodjemo do onog "mozak bay bay" :)
Ma cisto ludilo covjece..jednostavno nema vise nikakve logike u svemu tome jedino sto su politicari tipa Dodik, Silajdzic, i slicno, zajahali onu nasu staru bosansku cud po kojoj mrzimo prvo komsiju pa onda i sami sebe medjusobno..i tu narav fino koriste. Bosnjaci, a mislim da ni Srbi nisu daleko od tog ideala, kada nemaju Srba i Hrvata onda se medjusobno mrze i jedni drugima ne zele nista lijepo. Evo van Bosne, Turci slozni, jedni drugima pomazu, zaposljavaju se medjusobno, a nasi nista..samo sebe gledaju i prije ce pomoci nekom ko nije iz Bosne nego Bosancu (koje god vjeroispovjesti da bio). Ja stvarno ne znam sta je to ali fakt je da su Dodik & Co veoma dobro skontali cud ovog naroda ovdje i kao sto se Dodik ko fol raduje (a ustvari ga zabili racku) kad izgubi BH reprezentacija, tako se i nasi politicari raduju kad Srbija izgubi bod u vezi (ionako vec odavno izgubljene) utrke za Kosovom iako se istog dana kada je ovo doslo iz Medjunarodnog Suda Pravde vec pocela provlaciti spika o tome da bi sada i RS kao mogla jer Kosovo moze.
Hrast

#560 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Hrast »

nokia6170 wrote:
Hrast wrote:
nokia6170 wrote:Evo ti zakljucak Medj. tribunala za ratne zlocine za bivsu Jugu u predmetu Milutinovic i ostali:

The Chamber finds, therefore, that the NATO bombing was not the
reason for the mass displacement of Kosovo Albanians from Kosovo.

Pa ja postujem odluke sudova, kakve su takve su, pogotovo najvisih-medjunarodnih.
Nije sud nikad nije nikom ugodio. Uvijek je neko vise ili manje zadovoljan.

A da, Srbija nema nikakve veze sa Srebrenicom osim sto je mogla sve to sprijeciti..zanimljiva je ta (ne)veza.

Da tebi neko kaze da si mogao (al fakat mogao) a nisi sprijecio smrt bilo koga (pogotovo starca ili djeteta)...tebi bi savjest vjerovatno bila cista ;)
Pa sprijeciti je Srebrenicu mogo i NATO i sta sad? Ta presuda s ovim "ne sprecavanjem" je samo malo prasine u oci Bosnjacima koji su - s pravom ali uz malo truda (jebiga, takvi smo,gubitnicki mentalitet..ma ono..nikakvi) - ocekivali da ce Srbija biti proglasena krivom. Nista mi od toga nemamo. Eto ni Mladica nisu uhapsili a kamoli da bude kakve fajde na dnevnopolitickoj trpezi..ili - nedo bog - kakvih para za ostetu. Pa bolje je bilo da su povukli tuzbu i pustili Tadica da finansira izgradnju neke od srusenih dzamija uz izvinjenje kada je to nudio nego vako..pun kurac frustracija.. Nego slusaj ti sta ti ciko kaze: mi smo ti bolan donji, vazda bili i bicemo, i umjesto da dobro pazimo sta radimo, umjesto da gledamo isljucivo vlastite interese pa makar oni bili i u skladu sa interesom Srbije, mi bi da se kurcimo i nase jadno postojanje eto barem malo zasladimo time sto ce "komsiji crknuti krava". Nismo mi s takvim razmisljanjem zreli ni za Balkana a kamoli za Evrope...zivim ovdje, znam na koji nacin ljudi razmisljaju.
Last edited by Hrast on 26/07/2010 17:15, edited 1 time in total.
Real Khan

#561 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Real Khan »

Hrast wrote:
felipe kajetano wrote:
Hrast wrote:

Ma cisto ludilo covjece..jednostavno nema vise nikakve logike u svemu tome jedino sto su politicari tipa Dodik, Silajdzic, i slicno, zajahali onu nasu staru bosansku cud po kojoj mrzimo prvo komsiju pa onda i sami sebe medjusobno..i tu narav fino koriste. Bosnjaci, a mislim da ni Srbi nisu daleko od tog ideala, kada nemaju Srba i Hrvata onda se medjusobno mrze i jedni drugima ne zele nista lijepo. Evo van Bosne, Turci slozni, jedni drugima pomazu, zaposljavaju se medjusobno, a nasi nista..samo sebe gledaju i prije ce pomoci nekom ko nije iz Bosne nego Bosancu (koje god vjeroispovjesti da bio). Ja stvarno ne znam sta je to ali fakt je da su Dodik & Co veoma dobro skontali cud ovog naroda ovdje i kao sto se Dodik ko fol raduje (a ustvari ga zabili racku) kad izgubi BH reprezentacija, tako se i nasi politicari raduju kad Srbija izgubi bod u vezi (ionako vec odavno izgubljene) utrke za Kosovom iako se istog dana kada je ovo doslo iz Medjunarodnog Suda Pravde vec pocela provlaciti spika o tome da bi sada i RS kao mogla jer Kosovo moze.
Tu spiku provlače oni koji nemaju pojma šta i o čemu pričaju...iskreno, ja bih volio da vidim bilo kakav jednostrani potez RS-a jer bi to bio kraj priče.
Suti i trpi

#562 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Suti i trpi »

Real Khan wrote:Khmm, ne bih da ti kvarim ugođaj i komfor, ali si mi pomogao ovakvim komentarima na temi "Naša stranka, sve što ste željeli pitati.... :mrgreen:
Jos kad bi ti meni pomogo da shvatim kako se moze ukinuti RS mimo volje srpskog naroda, zadovoljstvo bi bilo obostrano. Npr. volio bih da nam predocis kako BPS planira ukinuti RS i entitetsko glasanje!?

Nasa stranka je posteno rekla da oni to ne mogu uradit bez podrske srpskog naroda, dok Silajdzic & co. RS ukidaju ( :D ) vec 15 godina nekim fantomskim mehanizmima, koje obican covjek ne moze uocit..
Real Khan

#563 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Real Khan »

Hrast wrote:
Pa sprijeciti je Srebrenicu mogo i NATO i sta sad? Ta presuda s ovim "ne sprecavanjem" je samo malo prasine u oci Bosnjacima koji su - s pravom ali uz malo truda (jebiga, takvi smo,gubitnicki mentalitet..ma ono..nikakvi) - ocekivali da ce Srbija biti proglasena krivom. Nista mi od toga nemamo. Eto ni Mladica nisu uhapsili a kamoli da bude kakve fajde na dnevnopolitickoj trpezi..ili - nedo bog - kakvih para za ostetu. Pa bolje je bilo da su povukli tuzbu i pustili Tadica da finansira izgradnju neke od srusenih dzamija uz izvinjenje kada je to nudio nego vako..pun kurac frustracija.. Nego slusaj ti sta ti ciko kaze: mi smo ti bolan donji, vazda bili i bicemo, i umjesto da dobro pazimo sta radimo, umjesto da gledamo isljucivo vlastite interese pa makar oni bili i u skladu sa interesom Srbije, mi bi da se kurcimo i nase jadno postojanje eto barem malo zasladimo time sto ce "komsiji crknuti krava". Nismo mi s takvim razmisljanjem zreli ni za Balkana a kamoli za Evrope...zivim ovdje, znam na koji nacin ljudi razmisljaju.
Zbog tog nesprečavanja genocida, ja iskreno želim komšijama da im sve krave pocrkaju i da i oni pocrkaju za njima. Pošteno? I da...fakat mi nismo "zreli za Europe" jer nas Europa ne želi i boji nas se... džaba se tu savijati i ulizivati bilo kome jer nije do nas...do Europe je.
felipe kajetano

#564 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Real Khan wrote:
Tu spiku provlače oni koji nemaju pojma šta i o čemu pričaju...
Image

Naklon do poda...prof'sore :D
Real Khan

#565 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Real Khan »

Suti i trpi wrote:
Real Khan wrote:Khmm, ne bih da ti kvarim ugođaj i komfor, ali si mi pomogao ovakvim komentarima na temi "Naša stranka, sve što ste željeli pitati.... :mrgreen:
Jos kad bi ti meni pomogo da shvatim kako se moze ukinuti RS mimo volje srpskog naroda, zadovoljstvo bi bilo obostrano. Npr. volio bih da nam predocis kako BPS planira ukinuti RS i entitetsko glasanje!?

Nasa stranka je posteno rekla da oni to ne mogu uradit bez podrske srpskog naroda, dok Silajdzic & co. RS ukidaju ( :D ) vec 15 godina nekim fantomskim mehanizmima, koje obican covjek ne moze uocit..
Nije poenta u "ukidanju" nego u tvom licemjerju na ovoj temi i gluma "multi-ovo-ono" na temi o Našoj stranci...
Hrast

#566 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Hrast »

Real Khan wrote:
Hrast wrote:
Zbog tog nesprečavanja genocida, ja iskreno želim komšijama da im sve krave pocrkaju i da i oni pocrkaju za njima. Pošteno? I da...fakat mi nismo "zreli za Europe" jer nas Europa ne želi i boji nas se... džaba se tu savijati i ulizivati bilo kome jer nije do nas...do Europe je.
Pa dobro, onda pozeli isto NATO-u, Holandiji, UN-u..ma cijelom svijetu. Samo slabe fajde od toga. I umjesto da se jacaju vlastite pozicije, a to u nasem slucaju moze biti samo jacanje institucija i polozaja BiH, mi bi da se inatimo i zivimo u proslosti. Ne kazem ja da se treba zaboraviti na genocid ali treba krenuti nekim pravcem i toga se drzati a ne s jedne strane zagovarati gradjansku i multietnicku BiH a s druge strane podrzavati sve sto ide protiv srpskih interesa (iako ja licno ne vjerujem da bi Srbija profitirala ostankom dva miliona Albanaca ali to je vec druga prica) dok su Srbi najmanje trecina u BiH. Mogli bi mi da smo dobili rat ali posto nismo treba se pomiriti s tim i gledati da se ovaj rezultat koji je postignut u ratu (nerijeseno, a kako bi drugacije i bilo) barem malo eksploatise a ne samo ko vo sivonja upri pa sta bude..!

Nista mi nemamo od nezavisnosti Kosova, stavise, steti nam..i to je cinjenica i jedino cega bi se mi trebali drzati. Kad kazem mi onda mislim na sve probosanski orijentisane ljude kako u BiH tako i van nje.
and

#567 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by and »

Suti i trpi wrote:

možda bi trebalo msp postaviti pitanje,da li je zakonito napraviti pobunu u državi,pobiti,protjerati sve nesrpsko,počiniti genocid,prekršiti sve poznate konvencije,rezolucije un-a.... i biti nagrađen entitetom?
Sezam

#568 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Sezam »

Toto wrote:Poslusah maloprije neka izlaganja u Parlamentu Srbije, povodom savjeta Mudraca Suda Pravednosti. Skupili se od Tadica - do Velje Ilica.
To sam i objasnjavao neki dan, kad sam govorio kako treba Dodiku & co dopustiti otcjepljenje i ne nervirat se uopste na njegove krkanluke ;-)
and

#569 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by and »

muha_sa wrote:
Hrast wrote:Aferim! Ali nije to tema, samo pogledaj njemacki dokumentarac "Pocelo je s lazi" pa da se vratimo s off-topica, jel moze?

E sad razmisli, sta li je to moglo "poceti s lazi"? :wink: Nije valjda Milosevic i njemakcu televiziju drzo u svojim rukama?
nego :-) šta bi--hocel krenut putem Kosova il jok :?
pa ide tim putem odavno.što dalje od srbije
detroit-mercy

#570 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by detroit-mercy »

Pa sprijeciti je Srebrenicu mogo i NATO i sta sad? Ta presuda s ovim "ne sprecavanjem" je samo malo prasine u oci Bosnjacima koji su - s pravom ali uz malo truda (jebiga, takvi smo,gubitnicki mentalitet..ma ono..nikakvi) - ocekivali da ce Srbija biti proglasena krivom. Nista mi od toga nemamo. Eto ni Mladica nisu uhapsili a kamoli da bude kakve fajde na dnevnopolitickoj trpezi..ili - nedo bog - kakvih para za ostetu. Pa bolje je bilo da su povukli tuzbu i pustili Tadica da finansira izgradnju neke od srusenih dzamija uz izvinjenje kada je to nudio nego vako..pun kurac frustracija.. Nego slusaj ti sta ti ciko kaze: mi smo ti bolan donji, vazda bili i bicemo, i umjesto da dobro pazimo sta radimo, umjesto da gledamo isljucivo vlastite interese pa makar oni bili i u skladu sa interesom Srbije, mi bi da se kurcimo i nase jadno postojanje eto barem malo zasladimo time sto ce "komsiji crknuti krava". Nismo mi s takvim razmisljanjem zreli ni za Balkana a kamoli za Evrope...zivim ovdje, znam na koji nacin ljudi razmisljaju.[/quote]
Vidis, i ja licno sam bio veoma razocaran kako se Srbija izvukla odgovornosti za rat u BiH i genocid naravno. Medjutim sa neke vremenske distance danas vidim da je odluka kojom se sav teret genocida i ratnih zlocina svaljuje na PC a nesprecavanje genocida na Srbiju u neku ruku povoljnija po BiH nego da je sva odgovrnost otisla na racun Srbije. Ovom presudom za genocid se PCu stavlja kamen oko vrata koji joj ne dozvoljava nikakve unilateralne poteze, jer dokumentovani genocid ce uvijek biti tu u bilo kojoj situaciji koja se tice polozaja PC u odonosu na BiH.
Drugo, Srbiji se jasno poslala poruka da se vise nece tolerisati ono sto je Srbija radila devedesetih i da o svakom svom sljedecem postupku imaju da razmisle obzirom da i oni imaju kamencic koji se zove ne sprecavanje genocida.
Sada glede nezavisnosti Kosova i krsenja medjunarodnih normi, Srbi su ti koji bi trebali najmanje da se zale na krsenje medjunarodnih normi i prava, obzirom da je lista krsenja od strane Srba poduza, pocev od odluka Badinterove komisiije, nepositvanja suvereniteta drugih drzava, ne postivanja medjunarodnih rezolucija i insitucija, nadam se da se jos uvijek sjecate one sprdnje sa vezanjem mirovnjaka za repetitore i okretanja volova na raznju cekajuci da otpocne bombardovanje. Zar su stvarno misli tih dana u svoj svojoj moci da ce onako sikaniranje vojnika NATOa tek tako proci, problem je sto racuni za takvo ponasanje stizu tek danas ili sto u percepciji Srba postoje neko misljenje da sve pocinje od danas. Eto nema vise Milosevica, klesar Tadija je na vlasti, mi niti smo sta kome krivi niti sta duzni.
Postoji jos jedna stvar koju sam primijetio citajuci dosta srpskih portala, ona ulogu koju Srbi (a i njihovi politicari) sebi pripisuju u svijetu, regionu, Evropi bi odgovarala zemlji sa jedno 100 milina stanovnika i ekonomskom divu tipa J. Koreje a ne jednoj maloj zemlji sa cirka 6.5 miliona stanovnika, sa stalnim trendom depopulacije i veoma skromne ekonomske moci.
Jednostavno, Srbi treba da skontaju koliki je njihov stvarni kapacitet i politicki i eknomski pa da se onda pokrivaju koliko su dugi, ovako jos uvijek se vode krilaticom nas i Rusa 200 miliona :mrgreen:
Last edited by detroit-mercy on 26/07/2010 17:44, edited 1 time in total.
Suti i trpi

#571 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Suti i trpi »

Real Khan wrote:
Suti i trpi wrote:

Nije poenta u "ukidanju" nego u tvom licemjerju na ovoj temi i gluma "multi-ovo-ono" na temi o Našoj stranci...
Pa ne znas ni ti sta je poenta. Prvo optuzujes NS sto se ne bori za ukidanje RS, a onda, kada ti postavim konkretno pitanje, ti migoljis i govoris kako to nije poenta. 'Napad je najbolja odbrana', je l da?

Kako BPS planira ukinuti RS? Kako po tebi 'probosanske stranke' namjeravaju ukinuti RS?

Izvlacis se na hinjaka :D .
kiky

#572 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by kiky »

zašto mi živimo u prošlosti ...
židovi i danas dan galame o holokaustu, čak se uvode i zakoni protiv negiranja holokausta ...
o biblijskim pričama i pravima na zemlju da i ne govorim ...
zapad, a bogami i rusi, sve glamuroznije proslavljaju pobjedu u drugom svjetskom ratu ...
( jer kriju vlastiti nacizam i postupke danas )
o srpskim bajkama o boju na kaosovu ( za koji su se svetili po bosni do tek prije desetak godina ) muka je i postat ...
a tek o njihovim carstvima cara dušana, kojekakvim granicama na osnovu kojih i danas dan drogiraju narod ...
englezi uporno ircima prave onaj marš kroz katoličke četvrti ( koliko je to staro ? ) i time uporno ruše svaki pokušaj normalizacije stanja ...
i ima toga još kamara samo nema smisla sve nabrajat ...
svako svoje stvari slavi, poštuje i neda da se zaborave samo se bosancima nešto nabija na nos da se zaboravi neka prošlost ( koja, priktično, još nije ni okončala ) i koja vrišti kao ogledalo i komšijama i zapadu i istoku ...
jer prikazama je uvijek krivo ogledalo ...
nek od vlastite prošlosti bježi onaj ko mora i nek se stidi i krije je ...
mi, bosanci i hercegovci, nemamo ni najmanji razlog da bježimo ili da zaboravljamo šta se na ovim prostorima dešavalo i kome su sve ruke krvave ...
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#573 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Toto »

Sezam wrote:
Toto wrote:Poslusah maloprije neka izlaganja u Parlamentu Srbije, povodom savjeta Mudraca Suda Pravednosti. Skupili se od Tadica - do Velje Ilica.
To sam i objasnjavao neki dan, kad sam govorio kako treba Dodiku & co dopustiti otcjepljenje i ne nervirat se uopste na njegove krkanluke ;-)
Prije ce se Srbija pripojiti Srpskoj, vec Kosmet Srbiji.
detroit-mercy

#574 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by detroit-mercy »

Hrast wrote:
Real Khan wrote:
Hrast wrote:
Pa dobro, onda pozeli isto NATO-u, Holandiji, UN-u..ma cijelom svijetu. Samo slabe fajde od toga. I umjesto da se jacaju vlastite pozicije, a to u nasem slucaju moze biti samo jacanje institucija i polozaja BiH, mi bi da se inatimo i zivimo u proslosti. Ne kazem ja da se treba zaboraviti na genocid ali treba krenuti nekim pravcem i toga se drzati a ne s jedne strane zagovarati gradjansku i multietnicku BiH a s druge strane podrzavati sve sto ide protiv srpskih interesa (iako ja licno ne vjerujem da bi Srbija profitirala ostankom dva miliona Albanaca ali to je vec druga prica) dok su Srbi najmanje trecina u BiH. Mogli bi mi da smo dobili rat ali posto nismo treba se pomiriti s tim i gledati da se ovaj rezultat koji je postignut u ratu (nerijeseno, a kako bi drugacije i bilo) barem malo eksploatise a ne samo ko vo sivonja upri pa sta bude..!

Nista mi nemamo od nezavisnosti Kosova, stavise, steti nam..i to je cinjenica i jedino cega bi se mi trebali drzati. Kad kazem mi onda mislim na sve probosanski orijentisane ljude kako u BiH tako i van nje.
A zbog cega bi mi konstantno trebli paziti sta su to srpski interesi, hajde ti nam definisi sta su to srpski interesi. Je li srpski interes totalno etnicki ocistiti podrucja gdje Srbi zive tako da se mogu siriti u rahatluku, je li srpski interes pociniti genocid i onda biti uvrijedjen kada te neko podsjeti na to. Ili je mozda srpski interes Kosovo ali ako moze kako bez Albanaca (jer oni su ionako pristigli tamo). Hoceli se naci i jedan od ovih iz boljeg dijela da nam formulise srpski interes, ako je srpski interes konstantna negacija BH drzave da je onda pocnem negirati. Kada cemo jednom od Srba ili Srpskih politicara cuti hajde da vidimo sta je to Bosanski ili Bosnjacki interes, jer pobogu ipak je njih malo vise od jedne trecine pa da i mi malo ne idemo protiv Bosanskih ili ti Bosnjackih interesa.
Medjutim to necemo nikada cuti, jer pobogu, Srbi su ko osjetljiva mlada, pa treba paziti sta se govori da se ne bi neuzbilah mlada uvrijedila.
Sva ta baljezgarija o Srpskom interesu proistice iz toga sto Bosanski Srbi jos uvijek razmisljaju na nacin da mi (Srbi) iza sebe imamo "veliku i mocnu" Srbiju pa se mozemo kurciti koliko hocemo.
Pa pobogu valjda je interes Srba da zive u normalnoj i prosperitetno drzavi sa ostalim narodima a ne u tvorevini koje bi se svako normalan positidio :mrgreen: .
sonor

#575 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by sonor »

hercegovac_pravi wrote:

De ti legendo dijeli ono što ti je babo ostavio ili ono što si sam nabavio. Moje ne diraj. :mrgreen:
Opet ce neko umjesto tebe a i umjesto mene ovdje dijeliti za 10 , 20, 30 ili vise godina
Niti ce ko pitat tebe a ni mene gdje ce sta ici kao sto niko nije pitao Srebrenicane hoce li u RS ili Prijedorcane
Locked