Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
- Hrast
#526 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
Ovo podjebavanje me pomalo podsjeca na ono predratno vrijeme kojeg se ipak sjecam jer mi je bilo 13 godina - iako ne u detalju. Sjecam se npr. da su neki od "nasih", tj muslimanskih lokalnih dripaca zamotavali sulunare u novinu, pa to prenesu gradom da bi malo zastrasili Srbe..eto kao minobacac..RPG i slicna sranja. Doduse u tome i uspjese samo sto je rezultat bio kontraproduktivan: Srbi, ionako vec dobro naoruzani, se prepadnu pa se naoruzaju jos bolje! Tako da u aprilu 92. godine u nasem gradu nije ispaljen ni jedan jedini metak - Srbi preuzeli grad bez otpora ovih "nadjebavaca" iz redova bosnjackog, tada muslimanskog naroda...grad koji je imao 46% bosnjackog i 54% srpskog stanovnistva..i pet Hrvata.
Isto sad ovo, sprdajte se vi i kurcite, granice BiH prestaju sto metara od Bascarsije a u Banja Luci da te vide s bosanskom zastavom mislim da bi je pojeo..
Isto sad ovo, sprdajte se vi i kurcite, granice BiH prestaju sto metara od Bascarsije a u Banja Luci da te vide s bosanskom zastavom mislim da bi je pojeo..
- nokia6170
#527 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
Sanja Vlaisavljevic se ne bi slozila sa tobom, cak staviseHrast wrote:Ovo podjebavanje me pomalo podsjeca na ono predratno vrijeme kojeg se ipak sjecam jer mi je bilo 13 godina - iako ne u detalju. Sjecam se npr. da su neki od "nasih", tj muslimanskih lokalnih dripaca zamotavali sulunare u novinu, pa to prenesu gradom da bi malo zastrasili Srbe..eto kao minobacac..RPG i slicna sranja. Doduse u tome i uspjese samo sto je rezultat bio kontraproduktivan: Srbi, ionako vec dobro naoruzani, se prepadnu pa se naoruzaju jos bolje! Tako da u aprilu 92. godine u nasem gradu nije ispaljen ni jedan jedini metak - Srbi preuzeli grad bez otpora ovih "nadjebavaca" iz redova bosnjackog, tada muslimanskog naroda...grad koji je imao 46% bosnjackog i 54% srpskog stanovnistva..i pet Hrvata.
- Hrast
#528 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
nokia
Najobocnija laz koju je razotkrila cak i njemacka televizija koja je inace veoma objektivno izvjestavala i iz Bosne i nikada nije bila prosrpski orijentisana:
U vise djelova:
http://www.youtube.com/watch?v=HBHefedY4fw
Joj kako mi te je zao..i tebe i tebi slicnim.
bla bla bla![]()
Cinjenica je da ti ovdje iznosis lazi i da zivis u lazima. Tvoj problem dakako, ali ovdje lazi nece moci da prolaze ako mogu tamo gdje ti je srcu i dusi milo.
Cinjenica je da je prvo Srbija protjerala 700 000 Albanaca sa Kosova, pa onda dosla NATO humanitarna intervencija, pa onda fino NATO vratio vecinu Albanaca nazad na Kosovo i porazio Srbiju do koljena i protjerao vojsku Jugoslavije sa Kosova da sprijeci ponovno masovno krsenje ljudskih prava.
A sto se tice Bosne, pa zali boze sto NATO nije 1992. godine napravio to sto su napravili 1999. godine na Kosovu. NATO i medj. zajednica nauceni na bosanskim greskama su to fino ispravili blagovremeno u Srbiji i Kosovu.
Najobocnija laz koju je razotkrila cak i njemacka televizija koja je inace veoma objektivno izvjestavala i iz Bosne i nikada nije bila prosrpski orijentisana:
U vise djelova:
Ili si naivan ili bezobrazan. Tri i po godine genocida im nije bilo dovoljno da nauce na greskama..A sto se tice Bosne, pa zali boze sto NATO nije 1992. godine napravio to sto su napravili 1999. godine na Kosovu. NATO i medj. zajednica nauceni na bosanskim greskama su to fino ispravili blagovremeno u Srbiji i Kosovu.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#529 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
nokia6170 wrote:Sanja Vlaisavljevic se ne bi slozila sa tobom, cak staviseHrast wrote:Ovo podjebavanje me pomalo podsjeca na ono predratno vrijeme kojeg se ipak sjecam jer mi je bilo 13 godina - iako ne u detalju. Sjecam se npr. da su neki od "nasih", tj muslimanskih lokalnih dripaca zamotavali sulunare u novinu, pa to prenesu gradom da bi malo zastrasili Srbe..eto kao minobacac..RPG i slicna sranja. Doduse u tome i uspjese samo sto je rezultat bio kontraproduktivan: Srbi, ionako vec dobro naoruzani, se prepadnu pa se naoruzaju jos bolje! Tako da u aprilu 92. godine u nasem gradu nije ispaljen ni jedan jedini metak - Srbi preuzeli grad bez otpora ovih "nadjebavaca" iz redova bosnjackog, tada muslimanskog naroda...grad koji je imao 46% bosnjackog i 54% srpskog stanovnistva..i pet Hrvata.

jel ovo u banjaluki
- Hrast
#530 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
Kontam, trebo sam blagovremeno reci: Nemoj da me shvatis bukvalno..
jesam hrast ali brate nisam balvan 
- nokia6170
#531 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
Postidio bi se, ali ne mogu posto sam bezobrazan, a i opametio bi se, ali ne mogu posto sam naivanHrast wrote:nokia
bla bla bla![]()
Cinjenica je da ti ovdje iznosis lazi i da zivis u lazima. Tvoj problem dakako, ali ovdje lazi nece moci da prolaze ako mogu tamo gdje ti je srcu i dusi milo.
Cinjenica je da je prvo Srbija protjerala 700 000 Albanaca sa Kosova, pa onda dosla NATO humanitarna intervencija, pa onda fino NATO vratio vecinu Albanaca nazad na Kosovo i porazio Srbiju do koljena i protjerao vojsku Jugoslavije sa Kosova da sprijeci ponovno masovno krsenje ljudskih prava.
A sto se tice Bosne, pa zali boze sto NATO nije 1992. godine napravio to sto su napravili 1999. godine na Kosovu. NATO i medj. zajednica nauceni na bosanskim greskama su to fino ispravili blagovremeno u Srbiji i Kosovu.
U vise djelova:
Ili si naivan ili bezobrazan. Tri i po godine genocida im nije bilo dovoljno da nauce na greskama..A sto se tice Bosne, pa zali boze sto NATO nije 1992. godine napravio to sto su napravili 1999. godine na Kosovu. NATO i medj. zajednica nauceni na bosanskim greskama su to fino ispravili blagovremeno u Srbiji i Kosovu.![]()
- Hrast
#532 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
nokia6170 wrote:Postidio bi se, ali ne mogu posto sam bezobrazan, a i opametio bi se, ali ne mogu posto sam naivanHrast wrote:nokia
bla bla bla![]()
U vise djelova:
Ili si naivan ili bezobrazan. Tri i po godine genocida im nije bilo dovoljno da nauce na greskama..A sto se tice Bosne, pa zali boze sto NATO nije 1992. godine napravio to sto su napravili 1999. godine na Kosovu. NATO i medj. zajednica nauceni na bosanskim greskama su to fino ispravili blagovremeno u Srbiji i Kosovu.![]()
Pa onda pogledaj dokumentarni film i edukuj se barem ako nista.
- nokia6170
#533 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
Pa da budem onda pametan ko i ti..ne moze to takoHrast wrote:
Pa onda pogledaj dokumentarni film i edukuj se barem ako nista.
Usput evo sta ti je Sanja Vlaisavljevic napisala u svojoj kolumni, osvrnuvsi se na jedan moj komentar ovdje na forumu u pogledu mahanja zastavom BiH u Banjoj Luci
Један коментар је прилично илустративан: "Посавјетовао би је (С. В. поводом текста у "Гласу") да оде у Бању Луку и да обуче мајицу са заставом Босне и Херцеговине и прође главном тзв. Господском улицом и да након тог животног искуства напише поново овај исти чланак....а у међувремену нек промовише културу дијалога у Заводу за хитну помоћ у БЛ кад је буду шивали." Шта је тужно у овом коментару? Незнање, предрасуде и стереотипи који су посљедица пропаганде о Републици Српској. Размишљам о овоме као изузетно значајном коментару, а који је, нажалост опће мјесто у Федерацији, па не могу а да се не осврнем на њега. Не само да прођох по Бањалуци са бх. заставом већ и организовах 2002. године са огромном бх. заставом дебату у сали Народне скупштине РС у којој је сједило преко двије стотине младих људи из цијеле БиХ, а које је на најтоплији начин поздравио градоначелник Бање Луке господин Драгољуб Давидовић и између осталога поручио: "Веома ми је драго што се ово значајно такмичење одржава у Бањој Луци, прије свега због младих људи који ће на њему учествовати". Прошета и једна велика група младих људи по Јахорини ове године са бх. заставом, а заставу је носио најбољи дебатант у Босни и Херцеговини Радован Паповић из Гацка. И гле чуда, нико никога не није требао шивати.
- Hrast
#534 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
Aferim! Ali nije to tema, samo pogledaj njemacki dokumentarac "Pocelo je s lazi" pa da se vratimo s off-topica, jel moze?
E sad razmisli, sta li je to moglo "poceti s lazi"?
Nije valjda Milosevic i njemakcu televiziju drzo u svojim rukama?
E sad razmisli, sta li je to moglo "poceti s lazi"?
-
bicebolje
#535 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
Ništa čudno, tako je u svim ratovima. Bi li ti odao poštu Abdićevcima ?nokia6170 wrote:Mene samo zanima zasto RS ne odaje postu stradalim Srbima od VRS granata u Sarajevu?pici wrote:nokia6170 wrote: 700 000 Albanaca sa Kosova bezalo, a 150 000 Srba iz Sarajeva proterano
eee moj nokia šHa si .BA oČekivo od DabiČevaca .....neg hajd da mi priznamo kolko smo se puta samogranatirali
Srpska zrtva je valjda srpska zrtva, nebitno od koga je stradao.
- nokia6170
#536 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
Ma da, sve je laz sto bi reko Dino Merlin. Svjetska urota protiv jadnih Srba. Urotio se svijet u Hrvatskoj protiv Srba, urotio se u Bosni, urotio se na Kosovu, urotio se u CG. Urota i gotovoHrast wrote:Aferim! Ali nije to tema, samo pogledaj njemacki dokumentarac "Pocelo je s lazi" pa da se vratimo s off-topica, jel moze?
E sad razmisli, sta li je to moglo "poceti s lazi"?Nije valjda Milosevic i njemakcu televiziju drzo u svojim rukama?
- Hrast
#537 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
Hoce li biti argumenata ili da se ja skinem s teme? Uopste nemam niti jednog razloga da branim Srbe niti velikosrpsku politiku i teorije "belosvetske zavere" - cijela rodbina mi je provela rat u Gorazdu ili protjerana i pobijena u gradovima oko Gorazda..samo vjerovati onoj nebulozi da je NATO po prvi put u historiji svog postojanja napao jednu suverenu zemlju bez dozvole UN-a cisto iz humanistickih razloga je ravno vjerovati da su Sarajlije granatirale same sebe na Markalama.nokia6170 wrote:Ma da, sve je laz sto bi reko Dino Merlin. Svjetska urota protiv jadnih Srba. Urotio se svijet u Hrvatskoj protiv Srba, urotio se u Bosni, urotio se na Kosovu, urotio se u CG. Urota i gotovoHrast wrote:Aferim! Ali nije to tema, samo pogledaj njemacki dokumentarac "Pocelo je s lazi" pa da se vratimo s off-topica, jel moze?
E sad razmisli, sta li je to moglo "poceti s lazi"?Nije valjda Milosevic i njemakcu televiziju drzo u svojim rukama?
- muha_sa
#538 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
negoHrast wrote:Aferim! Ali nije to tema, samo pogledaj njemacki dokumentarac "Pocelo je s lazi" pa da se vratimo s off-topica, jel moze?
- nokia6170
#539 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
A sta mislis da ti malo uzmes presude haskog tribunala umjesto sto gledas filmove i tv.Hrast wrote:Hoce li biti argumenata ili da se ja skinem s teme?nokia6170 wrote:Ma da, sve je laz sto bi reko Dino Merlin. Svjetska urota protiv jadnih Srba. Urotio se svijet u Hrvatskoj protiv Srba, urotio se u Bosni, urotio se na Kosovu, urotio se u CG. Urota i gotovoHrast wrote:Aferim! Ali nije to tema, samo pogledaj njemacki dokumentarac "Pocelo je s lazi" pa da se vratimo s off-topica, jel moze?
Akcija NATO-a je bila i vise nego opravdana i uspostavila je mir i obezbjedila povratak 700 000 protjeranih Albanaca na svoja ognjista.
Da se bogdom desila na pocetku 1992. godine, rata u cijeloj SFRJ ne bi ni bilo, jer bi se Milosevic i Beograd pokunjili i bili mali misevi kao sto to i jesu bili.
- nokia6170
#540 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
Evo ti zakljucak Medj. tribunala za ratne zlocine za bivsu Jugu u predmetu Milutinovic i ostali:
The Chamber finds, therefore, that the NATO bombing was not the
reason for the mass displacement of Kosovo Albanians from Kosovo.
- pici
#541 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
nokia6170 wrote:Evo ti zakljucak Medj. tribunala za ratne zlocine za bivsu Jugu u predmetu Milutinovic i ostali:
ama lažu.BA.nokija lažu neg pogledaj onaj isiniti video en imaš na uzmime.net i mangupi.com
jel ovo u manjim institucijama radno vrijeme do 16:00
- Hrast
#542 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
nokia
A sta mislis da ti malo uzmes presude haskog tribunala umjesto sto gledas filmove i tv.
Akcija NATO-a je bila i vise nego opravdana i uspostavila je mir i obezbjedila povratak 700 000 protjeranih Albanaca na svoja ognjista.
Da se bogdom desila na pocetku 1992. godine, rata u cijeloj SFRJ ne bi ni bilo, jer bi se Milosevic i Beograd pokunjili i bili mali misevi kao sto to i jesu bili.
Presude nemaju veze s onim sto sam ja tvrdio i argumentantivno obrazlozio (eto imas dokumentarac npr.), a to je: da su zlocini pocinjeni (presude se valjda na to odnose) ali da je masovni progon albanskog stanovnistva zapocet tek NAKON pocetka bombardovanja..bombardovanja koje je eto kao trebalo da sprijeci taj progon. Ali vidi nesto, cak ni tadasnja ratna NATO-propaganda nije tvrdila - kao sto ti to cinis - da je do progona doslo prije pocetka bomardovanja vec da oni bombarduju PREVENTIVNO DA NEBI DOSLO DO PROGONA!!! Ali cak ni to nije tacno, dakle ta izjava Rudolpha Scharpinga se ispostavila kao netacna, sto i jeste razlog zbog kojeg se dokumentarac o kojem govorim zove: "Pocelo je s lazi"!A sta mislis da ti malo uzmes presude haskog tribunala umjesto sto gledas filmove i tv.
Super stvar. Jedina "greskica" je to sto se doduse vratilo 700 000 Albanaca ali je protjerano 150 000 Srba.Akcija NATO-a je bila i vise nego opravdana i uspostavila je mir i obezbjedila povratak 700 000 protjeranih Albanaca na svoja ognjista.
To i ja kazem ali do te intervencije nije doslo, kontas, iako je Christopher Warren obecao rahmetli dedi..nek se on otcijepi a oni ce kao braniti Bosnu i Bosnjake. E kurac! A zasto? Pa zato sto im se jebe plaho za par desetina hiljada pobijenih Bosnjaka i milion prognanih. Oni intervenisu tamo gdje vide svoj licni interes a toga u Bosni nije bilo..a ti mislis da se vojna baza Bondsteel na Kosovu gradi tek onako?Da se bogdom desila na pocetku 1992. godine, rata u cijeloj SFRJ ne bi ni bilo, jer bi se Milosevic i Beograd pokunjili i bili mali misevi kao sto to i jesu bili.
- pici
#543 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
a ipak nije ima prekovremeno 
- Hrast
#544 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
Ma jok jarane, ja sebi ugodio kako zelim, pocinjem u deset a zavrsavam u sedam..jebiga, ovako mogu po svu noc igrati kompjuter igrice.pici wrote:a ipak nije ima prekovremeno
- Hrast
#545 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
Pa imas i onu odluku tkzv. Medjunarodnog Suda Pravde po kojem Srbija nema veze sa Srebrenicom.nokia6170 wrote:Evo ti zakljucak Medj. tribunala za ratne zlocine za bivsu Jugu u predmetu Milutinovic i ostali:
Ko ne konta da nas jebu onako kako njima najbolje pase tome pomoci nema..
- Real Khan
#546 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
Hrast wrote:Pa imas i onu odluku tkzv. Medjunarodnog Suda Pravde po kojem Srbija nema veze sa Srebrenicom.nokia6170 wrote:Evo ti zakljucak Medj. tribunala za ratne zlocine za bivsu Jugu u predmetu Milutinovic i ostali:
reason for the mass displacement of Kosovo Albanians from Kosovo.![]()
Ko ne konta da nas jebu onako kako njima najbolje pase tome pomoci nema..
- Hrast
#547 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
Pa, ne znam ko ovdje rado prima vjerujuci u nebuloze o milosrdju akcije "milosrdni andjeo".Real Khan wrote:Hrast wrote:Pa imas i onu odluku tkzv. Medjunarodnog Suda Pravde po kojem Srbija nema veze sa Srebrenicom.nokia6170 wrote:Evo ti zakljucak Medj. tribunala za ratne zlocine za bivsu Jugu u predmetu Milutinovic i ostali:
reason for the mass displacement of Kosovo Albanians from Kosovo.![]()
Ko ne konta da nas jebu onako kako njima najbolje pase tome pomoci nema..Samo što izgleda da neki rado primaju, a neki ne...
- felipe kajetano
#548 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
@hrast salonac
Sad lijepo priznaj da je Adem Jasari bio nesretni poslasticar iz Drenice, kojeg 'nako mucki i podmuklo ubise mrski Srbalji jer je tulLjumba bila preslatka

Kulinar godine...
by Christian Amanpur
Auditorijum:

Sad lijepo priznaj da je Adem Jasari bio nesretni poslasticar iz Drenice, kojeg 'nako mucki i podmuklo ubise mrski Srbalji jer je tulLjumba bila preslatka

Kulinar godine...
by Christian Amanpur
Auditorijum:

- Hrast
#549 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
Ne vjerujem, nemaju podrsku takozvane Medjunarodne zajednice - da je imaju, onako kao sto su je imali Albanci - RS bi odavno bila drzava.muha_sa wrote:negoHrast wrote:Aferim! Ali nije to tema, samo pogledaj njemacki dokumentarac "Pocelo je s lazi" pa da se vratimo s off-topica, jel moze?
šta bi--hocel krenut putem Kosova il jok
Inace, nesto najgluplje sto bosnjacki i inace probosanski politicari mogu ciniti je podrzavanje nezavisnosti Kosova. Ako vec ne smijemo da se tome otvoreno suprostavimo, kao sto to nije smjela ni jedna od novobalkanskih kolonija Zapada - pocevs od CGa, preko Makedonije pa sve do Slovenije, onda nebi trebali da previse forsiramo tu spiku da je komadanje jedne medjunarodno priznate drzave nesto pozeljno - jednostavno: nije nam u interesu (ko ima u glavi shvatice i zasto).
Osim toga, Albanci imaju vec jednu drzavu, Albaniju, i uopste ne vidim razlog zasto bi trebali da oni kao jedini dobiju drzave van okvira AVNOJevskih granica..nisu dobili ni Hrvati, ni Srbi a ni sandzacki Bosnjaci..ni Madjari u Vojvodini, ama bas niko. Samo eto kao siroti Albanci proganjani tako da se mozemo posrati na medjunarodno pravo..ma daaaj molim te..
- vivaldi
#550 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?
Vrlo je indikativno da u mojom postovima od svih znakova interpunkcije ne vidis jedino upitnike, ali nema veze.Toto wrote:posto ganjas dlaku u jajtu samo da ti skrenem paznju da nisi precizan u ovom navodu ili namjerno bacas dimnevivaldi wrote:
Od 192 clanice UN-a, Kosovo je do sada priznalo 60-tak. Od 15 sudija MSP-a njih 9 je dolazilo iz zemalja koje su priznale Kosovo. Tacno toliko je i bilo glasova ZA. Nista sporno i nikakve zavjere - gole cinjenice. Bas kao sto je cinjenica da sud u Hagu (ali onaj drugi) ne sudi amerima za zlocine - ja sam apsolutno siguran da ih oni ne cine niti su ih ikada cinili - oni imaju sjajan termin kada svadbeno veselje u afganistanu i pakistanu zamjene za talibansko okupljanje - kolateralna steta.
medju 9 sudija koji su bili za dvojica su iz zemalja koje nisu prizale Kosmet. Medju onih 4 koji su glasali protiv je jedan iz zemlje koja je priznala Kosmet. Kinezi su ostali bez teksta.
Tako da je igranka mnogo zafrkanija nego se srbadiji cini. Nisu sve sudije bile na liniji za i protiv Srbije. Ne vrti se Planeta oko Srbije.
Haj ponovo nastimaj instrumente.
Sto se tice ovog dijela koji si izdvojio, procitaj ponovo sta sta sam napisao. Ja sam lijepo i jasno napisao da je od 15 sudija njih 9 dolazilo iz zemalja koje su ga priznale. Tacno toliko je bilo glasova ZA.
NISAM NAPISAO ko je kako glasao, ali ovakav obrnuti omjer u izboru sudija je malo neobican imaju u vidu da oko dvije trecine clanica UN nisu do sada priznale.
Cak stavise, dupli glas je imao sudija iz Japana koji je takodjer (gle cuda) priznao Kosovo. Nista ne tvrdim, ne bavim se nikakvim teorijama, vec samo konstatujem.
Cinjenica je takodjer da je medjunarodno pravo rastegljiv pojam gdje je vaznije ko sudi, odakle dolazi, ili najvaznije sta o tome misle ameri, nego sta pise u knjigama. To i rezultat glasanja isto pokazuje. I oni ZA i oni PROTIV su glasali ne po pravu, vec po licnom interesu. To se vidjelo odmah isti dan i po reakcijama: Amerike, Spanije, Njemacke, Slovacke..
Medjutim, to je gotova prica, odluke su tu da se postuju. Iako ovo nije obavezujuca odluka ja je podrzavam U POTPUNOSTI!!!! Volio bih da je bila jednoglasna.
Happy??