Ibran Mustafic dobio batine
-
boca junior
#26 Re: Ibran Mustafic dobio batine
kakva je to logika? pa samo zato sto su muslimani popusili u srebrenici ne znaci da neki od njih nisu i sami prije toga cinili zlocine.
jedno ne iskljucuje drugo, niti jedan dogadjaj amnestrira drugi.
-
signature
#27 Re: Ibran Mustafic dobio batine
potpuno se slazem s tvojom konstatacijom.vi Srebrenicani znate najbolje sta se tamo desavalo za vrijeme rata.turban wrote:Napisao bih nesto iz prve ruke ali necu.Vidim kace se odmah...
p.s
Onaj ko nije bio u Srebrenici nemoze ni komentarisati ovo sve vezano za Mustafica pa i cjelu tragediju nas Srebrenicana.Bolje je da neki otsute...
samo hocu jedno da kazem,da u ratu komandant gine zajedno sa svojom vojskom kad dodje u bezizlaznu situaciju i ne napusta je ni pod koju cijenu.
kapetan broda u toku havarije posljednji napusta brod.
- yugi
#28 Re: Ibran Mustafic dobio batine
Slušaj hairlija tu terminologiju koristi na nekom svom četničkom sijelu.Jesi li svjestan idiote da je tamo pobijeno preko 8 000 nevinih ljudi, a ti se frljataš tim uličarskim žargonom kad govoriš o tome.boca junior wrote:kakva je to logika? pa samo zato sto su muslimani popusili u srebrenici ne znaci da neki od njih nisu i sami prije toga cinili zlocine.
A što se samog Mustafića tiče pa on je jednostavno svojim nastupima u javnosti "molio i prizivao" da ga neko zvekne po labrnji što se eto i dogodilo.
- alijagoro
#29 Re: Ibran Mustafic dobio batine
Pa je li ovaj ibran iz Srebrenice,mislim tesko da bi neko ko je prezivio istu mogao napisati knjigu koja je bazirana na nagadzanjima i predpostavkama.Naser je bio jedini koji 1993-e nije zelio razoruzavanje svoje vojske, posto znam da ce tema biti uglavnom o njemu.Bio je ranjavan par puta i jedan od onih koji je sprijecio da se masakr desi vec 1992-e kao recimo u Visegradu,ali takodze dalje napredovanje Srpskih snaga.
-
ld
#30 Re: Ibran Mustafic dobio batine
nasera orica i komadnu srebrenice je generalstab povukao na ,,skolovanje,, u tuzlu pocetkom juna mjeseca 1995
i time su obezglavili borce u srebrenici,da je Bogdom dragi naser bio u srebrenici sa ostalim komandantima nebi srebrenica pala,kao sto nije ni 1992 i 1993 pala
i naser je okupio vojsku na svoju ruku i krenuo u proboj iz pravca tuzlanske slobodne teritorije prema srebrenici kad su cetnici krenuli u napad
na zalost sve je bilo gotovo u par dana i one zivotinje su pobile 8 000 bosnjaka sve muske od 13 godina starosti pa do 70 su pobili
na zalost danas za taj zlocin odgovara samo par cetnika,a oni sami nisu mogli da ubiju 8 000 civila u 3 dana
tako da danas imamo par hiljada cetnika koji hodaju medju nama,a imaju bosnjacku krv na rukama
i bosnjacki prvaci nikada nisu odgovarali,prvenstveno mislim na rasima delica,komandu 2 korpusa,generastab i aliju i predsjednistvo
i medjunarodne predstavnike karl bilt i ostali koji su indirektno odgovorni za masakar i holandski bataljon
a ovu bagru ibrana i djevada galijasevica treba udarati i pljuvati za izdaju bosnjaka i zrtava bosnjackih,jer ta bagra samo jedan jezik razukije,a to je da ih svako par dana se dobro polomi
i time su obezglavili borce u srebrenici,da je Bogdom dragi naser bio u srebrenici sa ostalim komandantima nebi srebrenica pala,kao sto nije ni 1992 i 1993 pala
i naser je okupio vojsku na svoju ruku i krenuo u proboj iz pravca tuzlanske slobodne teritorije prema srebrenici kad su cetnici krenuli u napad
na zalost sve je bilo gotovo u par dana i one zivotinje su pobile 8 000 bosnjaka sve muske od 13 godina starosti pa do 70 su pobili
na zalost danas za taj zlocin odgovara samo par cetnika,a oni sami nisu mogli da ubiju 8 000 civila u 3 dana
tako da danas imamo par hiljada cetnika koji hodaju medju nama,a imaju bosnjacku krv na rukama
i bosnjacki prvaci nikada nisu odgovarali,prvenstveno mislim na rasima delica,komandu 2 korpusa,generastab i aliju i predsjednistvo
i medjunarodne predstavnike karl bilt i ostali koji su indirektno odgovorni za masakar i holandski bataljon
a ovu bagru ibrana i djevada galijasevica treba udarati i pljuvati za izdaju bosnjaka i zrtava bosnjackih,jer ta bagra samo jedan jezik razukije,a to je da ih svako par dana se dobro polomi
- Air Ramiz
#31 Re: Ibran Mustafic dobio batine
Đavolčić wrote:A kako to da je sve što ide u prilog tome da se čuje i vidi i druga strana Srebrenice kleveta,laž insinuacija,a sve što vi govorite čista istina?!Maraschino wrote:istina ne boli nikoga ,Đavolčić wrote:Vidi,vidi kako vas boli istina.Kad neko od vaših kaže nešto što nije po vašoj volji odmah je izdajnik a naši Čeda,Kandićka i sl su hrabri pojedinci koji govore istinu.
![]()
boli , kleveta , laz, insinuacije...
Prvo ti nemaš pojma o čemu je Ibran pisao. On nije napisao da Srbi nisu počinili genocid, naprotiv on tvrdi da su Srbi počinili genocid, međutim kleveće i ljude koji su bili njegovi politčki protivnici.
- Air Ramiz
#32 Re: Ibran Mustafic dobio batine
A vrlo interesantan podatak je da je Ibran bio u diskoteci prije napada na njega...Ibrane haveru, moralisto, šta ćeš ti mator, s omladinom u discoteci u ta doba?! Zar nisi malo star za to? Ono što hocu rec, ne treba spekulirat o motivima neke tuce, dok se istraga ne zavrsi. Ko zna sta je tu sve bilo...
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#33 Re: Ibran Mustafic dobio batine
bice_bice wrote:ako cete i meni otvorit temu, odo i ja primit batine
Moraš prvo nać ko će te batinat
- Air Ramiz
#34 Re: Ibran Mustafic dobio batine
Meni je simptomaticna jedna druga stvar.
Neko je gore pomenuo Kandicku kao savjest Srbije i poredio je sa Ibranom u Bosnjaka, sto opet nema veze s mozgom.
Jer Ibrana, Galijatovica, Fikreta Abdica, Esada Hecomovica, Senada Avdica (dok je Bakir Hadziomerovic bio u ljubavi s Dodom i njega) ne voli Kandicka, njih prvenstveno vole radikalne cetnicke ili ustaske struje. Pa evo na ovom forumu odmah ste vidjeli likovanje upravo cetnika, vidjeli ste na BN televiziji izvjestaj, i onda se oni cude zasto ih zrtve mrze?! A da malo imaju obzira prema razmjerama tragedije koja se desila u Srebrenici i Srebrenicama sirom BiH. I malo vise mudrosti jer i ono sto kazu istinito, to ce fasisticke snage zloupotrijebit. Na srpskim forumima se citira Slobodna Bosna kao dokaz postojanja Al Kaide u BiH, citiraju se DANI itd. Pustaju se montirani snimci iz 60 minuta o Rasimu Delicu koje je neko postavio na YouTube i nabrzinu sklepao, medjutim 60 minuta su odmah bili prvi da to objave, iako snimak nema ni datuma, ni mjesta, ni autora, nikakvih relevantnih podataka osim slike koja ne prati ton i u kojem navodno Delic kaze hvala. Ne znam otkud toliko mazohizam ovih likova?
Neko je gore pomenuo Kandicku kao savjest Srbije i poredio je sa Ibranom u Bosnjaka, sto opet nema veze s mozgom.
Jer Ibrana, Galijatovica, Fikreta Abdica, Esada Hecomovica, Senada Avdica (dok je Bakir Hadziomerovic bio u ljubavi s Dodom i njega) ne voli Kandicka, njih prvenstveno vole radikalne cetnicke ili ustaske struje. Pa evo na ovom forumu odmah ste vidjeli likovanje upravo cetnika, vidjeli ste na BN televiziji izvjestaj, i onda se oni cude zasto ih zrtve mrze?! A da malo imaju obzira prema razmjerama tragedije koja se desila u Srebrenici i Srebrenicama sirom BiH. I malo vise mudrosti jer i ono sto kazu istinito, to ce fasisticke snage zloupotrijebit. Na srpskim forumima se citira Slobodna Bosna kao dokaz postojanja Al Kaide u BiH, citiraju se DANI itd. Pustaju se montirani snimci iz 60 minuta o Rasimu Delicu koje je neko postavio na YouTube i nabrzinu sklepao, medjutim 60 minuta su odmah bili prvi da to objave, iako snimak nema ni datuma, ni mjesta, ni autora, nikakvih relevantnih podataka osim slike koja ne prati ton i u kojem navodno Delic kaze hvala. Ne znam otkud toliko mazohizam ovih likova?
-
nedim01
#35 Re: Ibran Mustafic dobio batine
znaci osudjen za ratne zlocine. svi koji su ih pocinili, nisu sprijecili i nisu kaznili, a osudjeni su za to - ratni su zlocinci. naser oric je jedan od njih. to je kriminalac, batinas, covjek koji je vrsio ubistva, silovanja i pljacke unutar opkoljene srebrenice. smee pravo. dzipovi, vile kuce, auta, stanovi, zlatni lanci od pola kile...nemoj mi ti pricati, vidim i sam.Air Ramiz wrote:Naser nema certifikat da je zlocinac. Oslobodjen je svih optuzbih koje su ga teretile da je naredio ili izvrsio neki zlocin. Dobio je 2 godine zatvora zato sto nije uspio uspostaviti kontrolu nad odredjenim vojnicima/policajcima u Srebrenici koji su ubili 5 srpskih zarobljenika u razdoblju od nekoliko mjeseci.nedim01 wrote:pretukli ga kriminalci nasera orica. tako to ide. naser se zlikovac. sto bi rekli, covjek ima certifikat da je zlocinac. svi iz srebrenice izasli siromasni i pobijenih familija, a njemu nista.
-
signature
#36 Re: Ibran Mustafic dobio batine
Ramize,da si ti kojim slucajem Srbin a da ne navijas ni za jednu stranku u Srbiji kako bi ti ocijenio Kandicku,kako bi ocijenio njezin odlazak na Kosovo povodom proglasavanja nezavisnosti od strane Pristine.Air Ramiz wrote:Meni je simptomaticna jedna druga stvar.
kako bi ti dozivio odlazak jedne takve bosnjacke licnosti u Banja Luku kao sto je Kandicka da se kojim slucajem otcijepi republika srpska i proglasi nezavisnost i ta nasa bosnjacka licnost prisustuje proglasenju nezavisnosti.
Abdica ne mozes trpati medju te ljude gore.za Ibrana ne zelim nista pisati jer ono sto znam o njemu nije dovoljno da bih donio konacni sud o njemu.to najbolje znaju ljudi koji su se kretali oko njega a i oko Nasera Orica.
znam samo da mnogi Srebrenicani kazu da je Alija Izetbegovic najveci krivac za Srebrenicu.nije valjda da su bas slucajno izvukli cijelu komandu iz Srebrenice a ostavili narod na milost i nemilost cetnickim hordama.
- Bosanski_kralj
#37 Re: Ibran Mustafic dobio batine
Nek Ibro kuka materi svojoj, nek se uzda u pravosuđe, a do tad ga treba još koji put namlatiti, onako usput.
Što je neko ovdje rekao uopšte se ne zna zašto je došlo do tuče, u discu je to često
Što je neko ovdje rekao uopšte se ne zna zašto je došlo do tuče, u discu je to često
- cyprus
#38 Re: Ibran Mustafic dobio batine
Pa dobro zna li iko šta je dotični tačno napisao u svojoj knjizi?
- hik--meta
#39 Re: Ibran Mustafic dobio batine
sta god da je napisao, ako omalovazava hiljade neduzno pobijenih ljudi i nalazi opravdanja cetnicima za ono sto su uradili, nije nikako u redu.
ne kazem da nije bilo zlocina i sa nase strane od nasera i slicnih siledzija i prema nasem narodu u srebrenici i prema tim srbia u ravici, ali zlocini prema bosnjacima od strane srba u srebrenici su neouporedivi.
ne kazem da nije bilo zlocina i sa nase strane od nasera i slicnih siledzija i prema nasem narodu u srebrenici i prema tim srbia u ravici, ali zlocini prema bosnjacima od strane srba u srebrenici su neouporedivi.
-
in33sa
#40 Re: Ibran Mustafic dobio batine
Da su neki vojnici Armije BiH ubijali i civile, pljackali, cinili zlocine, a to je kako znamo cetnicko-ustaska neistina i takve lazi se kaznjavaju strogo.cyprus wrote:Pa dobro zna li iko šta je dotični tačno napisao u svojoj knjizi?
-
uhljupce
#41 Re: Ibran Mustafic dobio batine
Napisao je izmedju ostalih gluposti: Da je otac Hasana Nuhanovic - Ibro Nuhanovic zajedno sa Nesibom Mandzicem i Camilom (ne znam joj prezime, zena je skoro umrla rahmet joj dusi) pomagali cetnicima i odvajali muskarce od zena...cyprus wrote:Pa dobro zna li iko šta je dotični tačno napisao u svojoj knjizi?
Napisao je Ibran kako je on cetnicima u facu rekao kako je on Poslanik skupstine (pazite ovo) REPUBLIKE BOSNE i HERCEGOVINE.
Sve ijedan vazniji dogadjaj u Srebrenici odvijao se u prisustvu Ibrana. On pise sta se desavalo u Potocarima, ali isto tako sta se desavalo u koloni ljudi koja se kretela preko srebrenickih brda. Covjek se mogao teleportirat, sta li.
Ibran je cetnik 1/1 . Samo skontajte da je (cini mi se) jedini muskarac koji je prezivio Kula logor ....
-
pita
#42 Re: Ibran Mustafic dobio batine
Ibrana sam osobno upoznao jednom prilikom ....tip nije bas pri sebi...tako da je bezveze diskutirati....pak jos jedan Babouhljupce wrote:Napisao je izmedju ostalih gluposti: Da je otac Hasana Nuhanovic - Ibro Nuhanovic zajedno sa Nesibom Mandzicem i Camilom (ne znam joj prezime, zena je skoro umrla rahmet joj dusi) pomagali cetnicima i odvajali muskarce od zena...cyprus wrote:Pa dobro zna li iko šta je dotični tačno napisao u svojoj knjizi?
Napisao je Ibran kako je on cetnicima u facu rekao kako je on Poslanik skupstine (pazite ovo) REPUBLIKE BOSNE i HERCEGOVINE.
Sve ijedan vazniji dogadjaj u Srebrenici odvijao se u prisustvu Ibrana. On pise sta se desavalo u Potocarima, ali isto tako sta se desavalo u koloni ljudi koja se kretela preko srebrenickih brda. Covjek se mogao teleportirat, sta li.
Ibran je cetnik 1/1 . Samo skontajte da je (cini mi se) jedini muskarac koji je prezivio Kula logor ....
- cyprus
#43 Re: Ibran Mustafic dobio batine
Ključna je riječ "ako". Većina ovdje priča pod nekom pretpostavkom koju uzima kao axiomu.hik--meta wrote:sta god da je napisao, ako omalovazava hiljade neduzno pobijenih ljudi i nalazi opravdanja cetnicima za ono sto su uradili, nije nikako u redu.
A iskreno ne vjerujem da se u toj knjizi traži opravdanje genocida i omalovažavaju žrtve, jer to mi je nekako vrlo teško zamisliti.
Ako se ovdje radi o tome da je on napisao da su i Bošnjaci u toku rata u tom dijelu BiH činili zločine, ne znam na koji način to relativizuje genocid ili omalovažava žrtve istog. Ako se pak radi o ovome što je uhljupce napisao, da li je Ibran napisao istinu, djelomičnu istinu, u nekim stvarima pretjerao, ili napisao potpunu laž ja ne znam. Postoje preživjeli srebreničani koji to bolje znaju i oni imaju pravo da kažu da nešto jeste ili nije istina.
Nadalje, ja se stvarno moram ogradit od svega jer kao što turban reče samo srebreničani znaju šta se tamo desilo. Mi ostali koji smo o tome čuli iz raznih medija, možemo samo odabrati ono što nam je najprihvatljivije kao istina. Drago mi je da je presuda o genocidu donesena i da bar oko toga nema spora.
-
Ponekad s'proljeca
#44 Re: Ibran Mustafic dobio batine
Ja ne znam, ali Bosnje nece nikada pameti doci!!!!!
Nema perfektnih ratova, cetnici su bili agresorska vojska i ako je neko iz osvete maknuo kojeg sta tu treba diskutovati!!!!
Pa gledajte americku vojsku, pored svih kontrola ipak i njihovi ne postupaju uvijek po zenevskoj konvenciji!!!!
Da je bogdo Naser potamanio bagru do koljena, ne bi se desilo sto se desilo!!!
Nema perfektnih ratova, cetnici su bili agresorska vojska i ako je neko iz osvete maknuo kojeg sta tu treba diskutovati!!!!
Pa gledajte americku vojsku, pored svih kontrola ipak i njihovi ne postupaju uvijek po zenevskoj konvenciji!!!!
-
zrikavac48
#45 Re: Ibran Mustafic dobio batine
[quote="ld"]nasera orica i komadnu srebrenice je generalstab povukao na ,,skolovanje,, u tuzlu pocetkom juna mjeseca 1995
i time su obezglavili borce u srebrenici,....
Skolovanje ili........ je to bio potez unutar priprema za razmijenu teritorija i "humano preselenje". Neka je mir svim neduznim zrtvama ciljeva stvaranja drzavica/dzamahirijica i ostalih tvorevinica.
i time su obezglavili borce u srebrenici,....
Skolovanje ili........ je to bio potez unutar priprema za razmijenu teritorija i "humano preselenje". Neka je mir svim neduznim zrtvama ciljeva stvaranja drzavica/dzamahirijica i ostalih tvorevinica.
- Luke Perry
#46 Re: Ibran Mustafic dobio batine
Je li ono Ibran bio predsjednik udruzenja Majke Srebrenice?
- cyprus
#47 Re: Ibran Mustafic dobio batine
ccc, a zar neki Srbi genocid ne opravdavaju upravo osvetom. Sjeti se samo Mladićeve izjave kad je ušao u Srebrenicu.Ponekad s'proljeca wrote:Ja ne znam, ali Bosnje nece nikada pameti doci!!!!!
Ja ne znam, al ti mi se ne činiš nimalo drugačiji, i ovaj post je za mene FAŠIZAM ko i svaki drugi.
- turban
#48 Re: Ibran Mustafic dobio batine
Srebrenica je posebna prica za sebe.Oni koji nisi prezivjeli Srebrenicu ne mogu nagadjati,ovo ili ono.Onaj ko je prezivio Srebrenicu prica o istoj sa postovanjem i velikm razumjevanjem.Svako ima svoju istinu u Srebrenici ali,jedna stvar je jasna.Srebrenica je prezivjela bar djelimicno zahvaljujuci samim Srebrenicanima.Vrjeme demilitarizacije u Srebrenici bilo je jedno uzasno vrjeme.
Ja sam bio tamo i mogu reci da sam danas sretan da se nismo medjusebno pobili i izvrsili masovna samoubistva.Srebrenica je bila mali otok u ogromnom moru u kojem su samo same ajkule i morski psi.Glad i bjeda su samo pojacavali tesko stanje.
Ako pricate o Srebrenici cinite to sa postovanjem nemojte da se ismijavate to vas nece usreciti.Krik Srebrenice moze vam zaparati usi ako nasavite tako.
Ja sam bio tamo i mogu reci da sam danas sretan da se nismo medjusebno pobili i izvrsili masovna samoubistva.Srebrenica je bila mali otok u ogromnom moru u kojem su samo same ajkule i morski psi.Glad i bjeda su samo pojacavali tesko stanje.
Ako pricate o Srebrenici cinite to sa postovanjem nemojte da se ismijavate to vas nece usreciti.Krik Srebrenice moze vam zaparati usi ako nasavite tako.
-
Incub
#49 Re: Ibran Mustafic dobio batine
Sjecate li se zadnje posjete CArle Del Ponte u Potocarima,
Zene iz udruzenja sa njom razgovaraju i prilicno je napadaju...Kad u slijedecem kadru Ibran nas napada zenu sta ona ima da se mjesa.Galami na zenu ko da je ne znam sta.Gledao na BHT.
Covjek sitni sicardzija...
Takav poltron je nevidjen na nasim prostorima
Zene iz udruzenja sa njom razgovaraju i prilicno je napadaju...Kad u slijedecem kadru Ibran nas napada zenu sta ona ima da se mjesa.Galami na zenu ko da je ne znam sta.Gledao na BHT.
Covjek sitni sicardzija...
Takav poltron je nevidjen na nasim prostorima
-
Cryptoman
#50 Re: Ibran Mustafic dobio batine
sinoc u CD-u je izjavio da nije nikog konkretno prozvao u svojoj knjizi... ako je neko gledao...signature wrote:„Ovo su učinili oni koji su pogođeni i koje sam prozvao u svojoj knjizi. Njima smeta istina. Ja vjerujem u pravdu i vlast i nadam se da će policija utvrditi identitet napadača, kaže Mustafić.