IBISEVIC povrijedjen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cyprus

#126 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by cyprus »

van Basten wrote:e šteta zaista... šteta zbog Vedada jer imao je sezonu iz snova, sezonu koja je trebala ostati upisana zlatnim slovima u njegovoj karijeri i sezonu koja će mu se teško ikad više ponoviti, a pogotovo poslije ove povrede. Da, vraćaju se igrači, ali nikada ne dostignu nivo kao i prije povrede.
Smiješno je (još uvijek) u uspješne povratke ubrojati Eduarda jer je odigrao poluvrijeme za B sastav Arsenala... daleko je to od povratka čak i onog formalnog.
Još smiješnije je vidjeti egoiste kojima je žao samo zbog reprezentacije... kao da bismo se sa Vedom plasirali na to svjetsko... naravno da ne bismo, kao što nećemo ni bez njega. A svi mi znamo zašto nećemo, samo što neki to ne žele priznati, pa će im sada kao ova Ibiševićeva povreda biti izgovor za neplasman.
Da sam na Vedinom mjestu krvnika bih tužio sudu kroz građansku parnicu (ako ne može krivična) zbog nanošenja teških povreda na radnom mjestu te posljedičnog onemogućavanja bavljena svojim poslom i zarađivanjem. Pravnici bi to već stručnije sročili. Uglavnom, dosta više i ovih krvnika u fudbalu
Potpisujem sve, osim što je ovaj zadnji dio pretjeran. Kad su to još igrači tužili sudu drugog igrača zbog povrede?
Gray

#127 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by Gray »

A uostalom, povrede u okviru sportskih takmičenja koja su redovan i normalan dio sporta (dakle ne neki napad šakama i slično) spadaju pod pristanak oštećenog na povredu (barem kod nas) tako da se ne bi moglo tužiti s te strrane najvjerovatnije.

Ibišević teško da će sada ikada preći u neki veliki klub. Da je nastavio ovako sezonu, dao jedno 30 golova skoro sigurno bi završio u nekoj od velikih evropskih ekipa. Ovako, svi će čekati dok se oporavi, onda barem još jedu sezonu da vide je li se vratio u formu, a teško da će više imati ovakvu sezonu.
and

#128 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by and »

cyprus wrote:
van Basten wrote:e šteta zaista... šteta zbog Vedada jer imao je sezonu iz snova, sezonu koja je trebala ostati upisana zlatnim slovima u njegovoj karijeri i sezonu koja će mu se teško ikad više ponoviti, a pogotovo poslije ove povrede. Da, vraćaju se igrači, ali nikada ne dostignu nivo kao i prije povrede.
Smiješno je (još uvijek) u uspješne povratke ubrojati Eduarda jer je odigrao poluvrijeme za B sastav Arsenala... daleko je to od povratka čak i onog formalnog.
Još smiješnije je vidjeti egoiste kojima je žao samo zbog reprezentacije... kao da bismo se sa Vedom plasirali na to svjetsko... naravno da ne bismo, kao što nećemo ni bez njega. A svi mi znamo zašto nećemo, samo što neki to ne žele priznati, pa će im sada kao ova Ibiševićeva povreda biti izgovor za neplasman.
Da sam na Vedinom mjestu krvnika bih tužio sudu kroz građansku parnicu (ako ne može krivična) zbog nanošenja teških povreda na radnom mjestu te posljedičnog onemogućavanja bavljena svojim poslom i zarađivanjem. Pravnici bi to već stručnije sročili. Uglavnom, dosta više i ovih krvnika u fudbalu
Potpisujem sve, osim što je ovaj zadnji dio pretjeran. Kad su to još igrači tužili sudu drugog igrača zbog povrede?
zbog takvih životinja u fudbalu bi se trebalo uvesti pravilo da kada stoka nekoga povrijedi pauzira dok se i ovaj ne vrati na teren.
duplooooo21

#129 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by duplooooo21 »

Vratice se Vedo..
ali mislim da ce pasti Hoffe sada tamo negjde na sredinu tabele..
ipak je sok to i za saigrace njegove..
mislim da ce ga neko golovomima stignuti ipak..
Zwanziger

#130 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by Zwanziger »

and wrote:
cyprus wrote:
zbog takvih životinja u fudbalu bi se trebalo uvesti pravilo da kada stoka nekoga povrijedi pauzira dok se i ovaj ne vrati na teren.
Ma ne mozes sad covjeka osudjivati za povredu, desi se jebi ga. Nema igraca koji nije imao tezu povredu. Vedo je mlad, moze jos 10 godina igrati, ne treba sad kukati. Pola godine zacas prodje.
in33sa

#131 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by in33sa »

Koliko golova je postigao drugi na listi strijelaca, iza Vedada?
Better Man

#132 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by Better Man »

in33sa wrote:Koliko golova je postigao drugi na listi strijelaca, iza Vedada?

Mislim da je 11 ili 12.
campa_xxx

#133 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by campa_xxx »

Samo me interesuje da li ga je iko zvao iz saveza i ima li namjeru da ga posjeti kao sto je uradio Slaven Bilic kad se povijedio Da Silva....
JThomas

#134 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by JThomas »

sad će avdo doći da ti objasni kako to nije posao saveza i kako se nikome ne treba uvlačiti :D

al sranje fakat mi je toliko žao momka...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#135 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by Admir_1984 »

Normala da ce se sad sjetiti, pa mozda i otici. I onda ce ispast dobricine samo takve. Al recimo da Vedad nije dao 18 golova, znas kad bi se uopste sjetili, pa makar samo nazvali, NIKAD :x
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#136 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by Dado dijasporitus »

campa_xxx wrote:Samo me interesuje da li ga je iko zvao iz saveza i ima li namjeru da ga posjeti kao sto je uradio Slaven Bilic kad se povijedio Da Silva....

Za savez neznam niti ocekujem ali Ciro je uradio svoje
Blažević kratko razgovarao sa Ibiševićem

Blažević je naglasio i kako se danas telefosnkim putem uspio kratko čuti sa zvijezdom svjetskog fudbala, naravno, našim genijem Ibiševićem.

„Vedo plače, teško mu je, ali osobno sam se uvjerio, dobro se drži i na tome mu svaka čast. Nisam ga htio puno umarati pitanjima, pružio sam podršku i stavio mu se na raspolaganje 24 sata dnevno za što god mu bude trebala moja pomoć. Zadesio ga je istinski peh. Međutim, uz podršku svih nas, cijele nacije, vratit će se igranju nogometa. Sijat će on opet punim sjajem na stadionima širom Europe i svijeta“, kazao je Blažević.
campa_xxx

#137 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by campa_xxx »

Admir_1984 wrote:Normala da ce se sad sjetiti, pa mozda i otici. I onda ce ispast dobricine samo takve. Al recimo da Vedad nije dao 18 golova, znas kad bi se uopste sjetili, pa makar samo nazvali, NIKAD :x
Desilo se sa Pjanicem
KPNCTNJAH

#138 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by KPNCTNJAH »

Admir_1984 wrote:Normala da ce se sad sjetiti, pa mozda i otici. I onda ce ispast dobricine samo takve. Al recimo da Vedad nije dao 18 golova, znas kad bi se uopste sjetili, pa makar samo nazvali, NIKAD :x
Da nije dao 18 golova ne bi ni ove teme bilo ...
papacja

#139 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by papacja »

KPNCTNJAH wrote:
Slažem se, povrijeđen je i Bajramović, pa nema tema BAJRAMOVIĆ povrijeđen, ili PJANIĆ povrijeđen. Nije samo savez takav i mi smo :sad:
bijelo_dugme

#140 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by bijelo_dugme »

papacja wrote:
KPNCTNJAH wrote:
Slažem se, povrijeđen je i Bajramović, pa nema tema BAJRAMOVIĆ povrijeđen, ili PJANIĆ povrijeđen. Nije samo savez takav i mi smo :sad:
Ne kazem da KPNCTNJAH nije u pravu ali to i nije nas poso. Govna u savezu su zato placeni. Tema je otvorena jer nam je vecini zao sto mu propade sezona karijere. Nije nama dao 18 golova nego i sebi a meni je najvise zao sto nece moc pobjedit zlatnu kopacku ili bit najbolji strijelac Njemacke.

Pjanicu njegova povreda nije nikakve stetu uradila, cak je moguce da mu je i pomogla. A mislim da je se o Bajramovicu isto dosta pricalo, problem sa njim je sto se nikad nije znalo sta je. Uvijek je se govorilo da se vraca za mjesec dva, rijetko kad vise od tri ako se dobro sjecam, medjutim nazalost nikad se ne vrati i mozda je karijera gotova...
bruce lee

#141 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by bruce lee »

evo blazevic posjetio ibisevica
Vedad Ibišević, naš fudbalski A reprezentativac koji je prošle srijede povrijedio prednje križne ligamente desnog koljena, a u petak je podvrgnut operativnom zahvatu, uspješno se oporavlja od povrede i prema pisanju Dnevnog avaza već je počeo raditi sa fiziterapeutima.

Do Ibiševića je gotovo nemoguće doći, jer je prvi strijelac Bundeslige (18 golova u 17 utakmica) najbolje čuvana tajna klinike „St. Elizabet“ u Heidelbergu. Vodstvo klinike i čelnici kluba postavili su barikadu na vratima i brojne novinarske ekipe ne mogu doći do bilo kakvih vijesti.

Miroslav Ćiro Blažević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine razgovarao je sa pomoćnim trenerom Hoffenheima Tomislavom Marićem, koji je sa golgeterom Bundeslige doputovao iz Španije i bio kod njega u bolnici.

"Tomislav mi je prenio da se našem Vedadu moral popravlja. Raduju ga brojne poruke i pozdravi. Sva mu podrška mnogo znači. Doktori su zadovoljni stanjem nakon operacije. Koljeno nije oteklo. Najznačajnija je vijest da je sa Ibiševićem počeo raditi fizioterapeut i oporavak je već počeo“, izjavio je Blažević za Avaz.

Kako nam je Ćiro rekao, podsvjesno je gajio nadu da bi oporavak mogao biti i kraći, ali se to, kako sada stvari stoje, neće desiti.

“Obeshrabrujuće je kada čujete da će Vedad sigurno biti šest mjeseci van terena. Nadao sam se nekom kraćem roku, ali šta ćemo, nema druge nego u ovim teškim trenucima biti uz njega i dati mu do znanja da smo svi sa njim i da mu želimo najbolje“, kaže Blažević.

izvor: sportsport
Ohran

#142 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by Ohran »

Takav je zivot, da ti pa uzme ili obrnuto a covjek mora biti jak i svasta predeverati. Vedo je bio i dole i gore, izdrzace on ako Bog da. Meni su fakat zanimljivi ovi likovi, kompleksasi koji ostavljaju nekakve smajlije nakon glupavih komentara na ovakvoj temi.
papacja

#143 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by papacja »

Neprovjerena info, Sinan Sinanović kaže da bi Vedo mogao na teren za mjesec-dva. Ima li iko nešto više?
Ridjobrki

#144 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by Ridjobrki »

papacja wrote:Neprovjerena info, Sinan Sinanović kaže da bi Vedo mogao na teren za mjesec-dva. Ima li iko nešto više?
Ako je S.S. u pitanju to i ne može biti ništa drugo nego nepouzdana informacija...

:)
Meshtar

#145 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by Meshtar »

papacja wrote:Neprovjerena info, Sinan Sinanović kaže da bi Vedo mogao na teren za mjesec-dva. Ima li iko nešto više?

Sinan je stari ortoped...iz mira. Ako je on rekao to je garant tako.
Aduu

#146 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by Aduu »

Meshtar wrote:

:lol: :lol:
Epitop

#147 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by Epitop »

Meshtar wrote:

:lol: :lol: :lol: da Sinan liječi bilo bi ko sa konjima kad se povrijedi na odstrel :lol: :lol: :lol:
U svakom slučaju da Bog da mu se riječi pozlatile.
and

#148 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by and »

Image
Last edited by and on 22/01/2009 18:12, edited 3 times in total.
vanjki

#149 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by vanjki »

od kada znam za takvu povredu,nije se niko vratio prije 5-6 mjeseci.cij sinan rekao :D :D :D :D :D
sajosarajlija

#150 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by sajosarajlija »

Image

ovdje ima jos slika od danasnje pres konferencije

--- SPAM ---/index.php?opt ... &Itemid=33
Post Reply