beze ne sekiraj se bezze, ne dao Bog da se protiv svestenika nesto kaze i njihovog uzimanja love, ateisticka sahrana ovdje u SA kosta oko 7000km, a ako su majstori raznoraznih struka posteni onda sam ja traktor, prvo nisu nikakvu skolu zavrsili, a imami jesu (dupla gimnazija je medresa), drugo ne naprave nista do kraja odjednom nego ih moras jos najmanje 3 put zvat da ti poprave...district-beg wrote:nemoj tako ziv bio...ja znam da medju tom ulemom ima uhljupa, kao uostalom i svugdje...ali ipak drzim da su vecina njih casni ljudi..i nemoj ba tako: ako se vodoinstalater prlja, ne moraju svi...imami su, rekoh imaLI i imaju mnogo odricanja da bi bili to sto jesu..ma nije to jednostavno ljudi, aman...LSD wrote:Beze burazeru...nemoj da branis organizovani kriminal pod plastom vjere...pekari,vodoinstalateri i ostale zanatlije zaradjuju svoj hljeb sa svojih 10 prstiju...posteno i bez prevara (bar oni koje ja znam)
S druge strane hodze i imami (koji su dosli na svoje pozicije putem familijarnih veza,dobro si procitao) uzimaju od naroda i sakom i kapom,posebno kada su dzenaze....IZ drzi monopol sto se tice uplata za odlazak na hadz (ne znas neke stvari,ali nije ni tema oko toga)...dakle,ljudi uzimaju pare bez imalo stida...i jos dodje pa ti na dzumi moralise i poziva narod da glasa za stranke koje ih lobiraju...ZATO NAM I JESTE OVAKVO STANJE MEDJU MUSLIMANIMA...kad nam je ulema takva,sta ocekivati od obicnog naroda.
P.S. sta je ovo beze, opet se u necemmu slazemo