I šta ako "revolucija" uspije?

raskopusa

#351 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by raskopusa »

prstenizlatnilanac wrote: Ja.....i kad RADELJAS postane premijer.....bunit' ces se i jdikovati .

juce ljudi glasali,(izlaznost 65% )sta su promjenili? :D

http://www.klix.ba/vijesti/bih/midhat-h ... /140217001
jon_jovi

#352 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by jon_jovi »

Kako ja to vidim, plodove bunta ubire SDA
jon_jovi

#353 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by jon_jovi »

Fahro se nešto curikno od davanja podrške buntu. Šuškanje o smjeni ipak urodilo plodom. I ipak Avaz nastavlja sa podrškom
asurbanipal

#354 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by asurbanipal »

:D

palermo

#355 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by palermo »

raskopusa wrote:
prstenizlatnilanac wrote: Ja.....i kad RADELJAS postane premijer.....bunit' ces se i jdikovati .

juce ljudi glasali,(izlaznost 65% )sta su promjenili? :D

http://www.klix.ba/vijesti/bih/midhat-h ... /140217001
Ne znam Banoviće i koliko oni mogu biti neki relevantna pokazatelj, ali mislim da svatko ko ima imalo političke pismenosti već može da nasluti da će SDA da pomete na slijedećim izborima. Nažalost ili na sreću zavisi iz kojeg ugla gledaš, njihova percepcija od strane naroda nakon ovih događaja je otprilike,jesu lopovi, ali jedini su u koje možeš imati povjerenje da neće preći granicu izdaje.
Toliko spominjanje kako ovdje nema političkih zahtjeva je naprosto bilo kontraproduktivno, kada nešto mijenjaš ne možeš a da se ne upitaš šta to u konačnici donosi. A niko nije imao odgovor na to, štaviše svatko ko bi i postavio takvo pitanje bio bi odmah deložiran iz protesta.
A ljudima je ova država važna. Iz nekog razloga, ali jednostavno važna. I prenebregavanje toga (kao što se ovaj put desilo) neminovno vodi putu koji opisah (dakle, usponu SDA)
raskopusa

#356 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by raskopusa »

svi ostaju usanceni u svojim torovima. do kada? cekacemo mi jos,ocito nije dogorilo do noktiju :-? .
udar 99

#357 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by udar 99 »

ne gubite nadu , borite se !

jon_jovi

#358 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by jon_jovi »

Nije ovo ništa pozitivno.
Jer, uslovi za pobunu postoje već 24 godine, pa šta si čeko do sada?
Ako si pametan kako se desilo da uopće dospiješ u ovaj ćorsokak?
Ako nešto znaš kako su te vodali žedna preko vode 24. godine?
I šta ste vi na kraju uopće učinili? Ništa.
Ovo što je urađeno uradila je omladina i maloljetnici. Oni koji ne razmišljaju našim šablonima.
Po nama ovo je moglo još 100. godina
semirizsvemira

#359 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by semirizsvemira »

Jaka revolucija , sve zajedno 5000 ljudi demonstriralo u svim gradovima . Sto mi idu na zivce ovi sto blokiraju ulice i raskrsnice . Mora du mnogi od njih dzabalebarosi i dosadni kokuzi koji biraju poslove ko da su doktorirali . Ljudi ne mogu od njih ici na posao , penzioneri ne mogu do bolnica a taksisti ne mogu obavljati svoj posao zbog sacice nakvih prosvjednika i nakvih kvazi plenuma . I moram primjetiti vecina prosvjednika ima uglavnom finu i markiranu robu na sebi na kojoj bi im pozavidli i snobovi na Zapadu . Kada sirotinja , ali ona prava izadje na ulice onda cu pozdraviti i podrzati te demonstracije .
Aspekt

#360 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by Aspekt »

Jedaj wrote:Image

OVO SE KONACNO, SRECOM POCELO DESAVATI! Pa neka mafija I fasisti crknu I puknu. Hajmo Bosno hajmo Hercegovino, za bolje sutra sviju nas. Ovo je nesto cega se aktuelna korumpirana vlast najvise boji, da ce se narod(I) ujediniti protiv fasista I kraiminalca.
Ovaj sa bosanskom zastavom se odmakao od onoga sa hrvatskom . Mogle bi se svezati kao i 92 pa eto belaja :) :P
jon_jovi

#361 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by jon_jovi »

semirizsvemira wrote:Jaka revolucija , sve zajedno 5000 ljudi demonstriralo u svim gradovima . Sto mi idu na zivce ovi sto blokiraju ulice i raskrsnice . Mora du mnogi od njih dzabalebarosi i dosadni kokuzi koji biraju poslove ko da su doktorirali . Ljudi ne mogu od njih ici na posao , penzioneri ne mogu do bolnica a taksisti ne mogu obavljati svoj posao zbog sacice nakvih prosvjednika i nakvih kvazi plenuma . I moram primjetiti vecina prosvjednika ima uglavnom finu i markiranu robu na sebi na kojoj bi im pozavidli i snobovi na Zapadu . Kada sirotinja , ali ona prava izadje na ulice onda cu pozdraviti i podrzati te demonstracije .
To mi i ti s deved kora hljeb zarađuješ
semirizsvemira

#362 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by semirizsvemira »

jon_jovi wrote:
semirizsvemira wrote:Jaka revolucija , sve zajedno 5000 ljudi demonstriralo u svim gradovima . Sto mi idu na zivce ovi sto blokiraju ulice i raskrsnice . Mora du mnogi od njih dzabalebarosi i dosadni kokuzi koji biraju poslove ko da su doktorirali . Ljudi ne mogu od njih ici na posao , penzioneri ne mogu do bolnica a taksisti ne mogu obavljati svoj posao zbog sacice nakvih prosvjednika i nakvih kvazi plenuma . I moram primjetiti vecina prosvjednika ima uglavnom finu i markiranu robu na sebi na kojoj bi im pozavidli i snobovi na Zapadu . Kada sirotinja , ali ona prava izadje na ulice onda cu pozdraviti i podrzati te demonstracije .
To mi i ti s deved kora hljeb zarađuješ
Nisam se nikad boa posla pa hvala Allahu koji mi je uvijek bio na pomoci . Nisam birao poslove i imao sam strpljenja i u neimastini i u bogatstvu . I mislim , a mnogi tako govore u Bosni , da za onoga ko hoce raditi ima posla uvijek . Ovo se odnosi na mlade ljude . Ja u svakom slucaju svoj kruh zaradjujem posteno . I na kraju , Allah daje nafaku a ne Bakir ili Tihic ili neko treci
semirizsvemira

#364 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by semirizsvemira »

sarajevski novinar i publicista Amir Misirlić na svom blogu ‘Sito sjeckano’ osvrće se na građanske proteste u BiH kroz devet ključnih činjenica o kojima se šuti, a kroz koje se nameće pitanje: Ko je organizovao, odnosno izmanipulirao bh. proteste?!

Ne znam kako to što se dešava u posljednjih deset dana u Bosni i Hercegovini izgleda nekom sa strane. Možda romantično, možda izuzetno, možda kao potvrda naše demokratske zrelosti, možda kao primjer za ugled i možda se zbog toga protesti počinju prelijevati preko granica Bosne i Hercegovine i u susjedstvo. Preko državnih granica, da budem precizan, ali entitetsku granicu ne prelaze. Građani Republike Srpske žive u miru i rahatluku, u blagostanju koje u startu obesmišljava sve proteste. Ili je to ili nešto drugo u pitanju, tek tamo protesta nema. A zašto ih nema, to je jedno od pitanja na koja se mora odgovoriti, ako se želi shvatiti prava priroda ovih protesta. I ja ću postaviti nekoliko pitanja ne pretendujući da na njih dam odgovore i računajući na zdrav razum svakoga ko bude ovo čitao da sam ponudi svoje odgovore.

Pitanje prvo: Zašto su protesti počeli baš kad su počeli?

Ovo je pitanje ponajviše vezano za Sarajevo. Zašto baš 7.februara na dan kad je trebala početi “Sarajevska zima” i dan uoči obilježavnja tridesete godišnjice XIV zimskih olimpijskih igara? Slučajno? Odavno sam prestao vjerovati u takve slučajnosti. Možda je samo trebalo osujetiti ovaj grad i ovu državu da podsjete sve one koji im osporavaju bilo kakvu sposobnost samoodrživosti i bliskost sa civilizacijskim dostignućima, da podsjete svijet na to kako smo prije trideset godina sve to imali i sve to mogli. Neko je umjesto tih slika želio poslati u svijet sliku rušenja i razaranja. I u tome je i uspio.
Pitanje drugo: Kako je moguće da su protesti bili do te mjere usklađeni na cijelom prostoru Federacije BiH?

Naprosto zadivljuje visok stepen usklađenosti, kada je način djelovanja demonstranata u pitanju u svim gradovima gdje su se demonstracije desile. I u Tuzli i u Sarajevu i u Mostaru i u drugim gradovima su se desile paljevine državnih institucija. I to gotovo na identičan način. Shvatio bih da je u jednom ili najviše dva grada to nekome palo na pamet. Ali da baš svi istovremeno sami od sebe dođu na ideju da potpale zgrade kantonalnih vlada? Malo nevjerovatno. Osim u slučaju da iza svega ne stoji jedan jedini organizator.

Paljevine su počele kao pritiskom na dugme i kao pritiskom na dugme su i prestale. Već u subotu više niko nije palio. Moguće da su se preko noći demonstranti koji su to radili dozvali pameti i odlučili da više to neće raditi. Moguće jeste ali u nekoj drugoj dimenziji, sa drugačijim ljudima. Na ovoj planeti ljudska bića se naprosto ne ponašaju tako. Dakle, dobili su nalog od nekoga da sa tim prestanu. Od nekoga koga slušaju. I odmah da se razumijemo uvjeren sam da ogromna većina demonstranata nije ni znala da je u bilo čijoj službi i vjerovala je u izvornost svog bunta. Dovoljno je u svakoj grupi demonstranata imati po dvojicu spremnih da naprave belaj, a ostali će krenuti za njima. Jer ko iole poznaje psihologiju mase zna da ih i ne treba više da potpale masu, a onda će masa dalje da potpali šta god treba.

Pitanje treće: Ko to ide u “mirne demonstracije” noseći molotovljev koktel sa sobom?

Demonstracije su najavljene kao mirne. I zašto bi neko na takve demonstracije sa sobom nosio molotovljev koktel? I zar smo mi zaista nacija hemijski izrazito osvješćenih građana pa nam svaki klinac zna napraviti tu smjesu? Ili je neko za njih napravio te smjese pa ih podijelio na licu mjesta? U policijskim izvještajima se već pojavljuju informacije o automobilima koji su kružili oko demonstracija i dijelili kamenje, benzin i molotovljeve koktele.

Pitanje četvrto: Kako su demonstranti znali gdje i šta zapaliti da šteta bude najveća moguća?

Tek se kasnije otkrilo da su oni što su upali u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine išli direktno na Istorijski arhiv da ga zapale znajući da će tako šteta biti najveća i da papir najbrže gori. Logično, ali je nelogično da prosječan demonstrant koji nikad nije ni ušao u predsjedništvo čim upadne u tu zgradu u svoj toj frtutmi zna gdje se šta nalazi. Kao da je prije tog upada dobro isplanirao gdje treba da udari.
Pitanje peto: Kako su se političari i ljudi u vlasti našli u demonstracijama?

U ponedjeljak gledam demonstracije ispred Federalne vlade i, što bi rekli “Rokeri s Moravu”, s oči ne verujem. Na pregovore s federalnim premijerom ide tročlana delegacija ispred nestranačkih demonstranata i dvoje od troje u toj delegaciji prepoznam kao stranačke ljude. Djevojka je predsjednik Mjesnok odbora Saveza za bolju budućnost Dobrinja A, a tu je bio i Bekir Đedović vijećnik u Općinskom vijeću Vogošća (opet ispred SBB-a). Moguće da ogromna većina okupljenih nije pojma imala o stranačkom backgroundu ljudi koje je poslala na pregovore, ali taj stranački backgorund je evidentan i neupitan. I onda se postavi pitanje jesu li to protesti protiv vlasti ili protesti za vlast. Odnosno pokušaj da neko ko u izbornom procesu nije došao na vlast to ostvari uz pomoć ulice.

Istovremeno je društvene mreže preplavila slika uplakane žene koja moli policajce da se pridruže demonstrantima. Medijski savršena situacija. A onda saznamo da je dotična gospođa žena Denisa Gratza predsjednika Naše stranke Bosne i Hercegovine. Bivša doduše. Ali ako je žena bivša nije stranka. Tako da nisam više siguran jesu li ovo bili protesti gladnih radnika ili protesti gladnih političara i njihovih žena.

Pitanje šesto: U čije ime govore demonstranti?

Ovo je čisto matematičko pitanje. Zadatak za niže razrede osnovne škole. Ako skup građana Sarajeva sačinjava, prema popisu, oko 350.000 stanovnika i ako na proteste izađe njih 300 koliki je to procenat? Hajde, radi lakšeg računanja zaokružimo da ih je bilo 350. Koliki je to procenat? Nije to uopšte procenat. To je promil. To je jedan jedini promil ukupne populacije ovog grada. Izašao je po jedan na svakih hiljadu. Sa ambicijom da govori u ime ostalih 999. Možemo mi imati simpatija koliko god hoćemo prema nekome, ali matematika je neumoljiva. Zamislite sada političara koji na izborima dobije jedan promil glasova i ima pretenziju da smjenjuje i postavlja vlade. Ispao bi smješan. A što bi rekao Balaš “smiješnih imamo više nego što nam treba”.

Pitanje sedmo: Kako to da niko u protestima nije prozvao tajkune?

Kako uopšte objasniti bilo sebi, bilo nekom drugom kako niko od svih tih silnih protestanata nije prozvao ljude koji su im direktno uništili firme? Koji su ih otkupili certifikatima koje su nabavili u bescijenje, a onda te iste firme uništili? Novopečeni kapitalisti u Bosni i Hercegovini, kakvi god bili, u ovim protestima su bili zaštićeni. A vrhunac perverzije je bio kad su demonstranti u Tuzli za novog premijera tog kantona predložili čovjeka čija firma državi duguje dva miliona maraka na ime poreza. Pravi lik za premijera, nema šta.

Pitanje osmo: Kako to da protesti nemaju ideološka obilježja?

Sve ono što demonstranti traže jeste dobrim dijelom povratak na neka socijalistička rješenja. I onda ne da čudi nego je nevjerovatno da niko nije izgovorio riječ socijalizam, da se nisu pojavile crvene zastave i Titove slike. To samo govori o tome do koje su mjere ovi protesti izrežirani. Jer oni koji stoje iza svega dobro znaju da je to crvena krpa kojom bi mahnuli pred očima velikim igračima iz međunarodne zajednice. A kad bi oni zatražili uvjeren sam da nema tog ministra sigurnosti ili bilo čega koji ne bi dobro prebio “svoj narod” za njihov hatar. I to u roku od odmah.

Pitanje deveto: Ko je organizovao ili barem ko je izmanipulirao ove proteste?

Svi slute, ali niko neće javno da izgovori odgovor na ovo pitanje. Nisam ni ja levat pa da ga napišem. Ali još za turskog vakta postojalo je u pravosudnom sistemu pravilo da ako ne znaš ko je nešto učinio prvo utvrdiš ko ima najviše koristi od učinjenog djela.

Izvor: blog Sitno sjeckano/Piše: Amir Misirlić

Potpuno se slazem. SBB i Nasa stranka ruku pod ruku :run:
semirizsvemira

#365 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by semirizsvemira »

Bas dobih na facebooku parole sa protesta , smijesna ali ´realna verzija
Sta hocemo Bosanci ?BOOOLJEEEE Sutraaaaaaa
Kako cemo to postici? OSTAVKE OSTAVKE
I sta cemo onda ? Pojma nemamo
PeppermintSA

#366 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by PeppermintSA »

hAZNADAR wrote:Lijepo si sve to jedaj opisao, ali samo spominjanje morala i etike u politici je dokaz nezrelosti i naivnosti.
Dejton nije ubica svih naroda u BiH - Bosnjaci u tom sistemu izvlace najdeblji kraj i nece nikada dobiti podrsku od odstalih za rusenje dejtona.
Bosnjaci su zarobljenici ovog sistema i ne mogu nista uciniti bez saglasnosti ostalih. Pogotovo ne pricom o moralu i pravdi, a kamoli rusenjem kod svoje kuce na sta ostali mogu samo uzeti kokice u ruke, sjesti i uzivati dok gledaju.

Rat jos traje i nece nikada biti nikakvog zajednistva oko nicega. BiH je jednima nametnuti okvir a drugima nuzno zlo i jedini okvir opstanka. I zato se samo po sebi namece da se svako samo o sebi brine i drugome nametne rjesenje jer drugacije ne moze.

Izazivanje stanja opceg haosa pa da svijet nametne ukidanje ili reviziju dejtona je naivna taktika, jer i u RS isto tako mogu Srbi u RS protestima protiv svijeta izazvati haos i iznuditi ostanak entiteta. Sad da svijet pokrene revizuju Dejtona svi koji cute u RS bi se isto tako digli na proteste i nebi morali paliti svoje institucije - dovoljno je samo da blokiraju saobracajnice i ne mozes im nista. Niti ocekivati da svijet silom ih urazumi a niti da kantonalna federalna policija predje entitetsku crtu i deblokira saobracajnice.
Haos i proteste svako moze izazvati ali nije sigurno da bi mogao nesto time postici na racun drugih.

Jedina taktika i opcija koja Bosnjacima preostaje je u mirnim uslovima nacionalna homogenost, sloznost,.. koja se prvenstveno osjeti u ekonomiji pa onda i u zajednickom stavu prema RS i njihovoj politici,. stimuilisanje povratnika i osvajanja prostora po albanskom modelu kao na Kosovu nekada. Druga opcija je ratna ali je nezgodno sto taj rat moraju Bosnjaci zapoceti i mogu samo jamiti koji procenat teritorije posto je traktorijada, bosanska Oluja i izgon milion i po ljudi nemoguce ostvariti cak i imao snagu za to.

Albanski model kao na Kosovu je jedina mirnodopska taktika koja preostaje da se razbije getoizacija, doslovno ona primitivna i nepopularna brojcana nadmoc, brojanje krvnih zrnaca,.. kao sto rekoh morala i vitestva tu nema. Al Albanci imaju slogu i homogenost kakvu je kod nas tesko i zamisliti. Pogotovo kod demonstranata koji su vec poceli jedan drugom podapinjati stupice iz ciste sujete, licne koristi, zavisti i straha da se neko ne okoristi.

Nema na Balkanu multietnicnosti i multietnicnih zajednickih drzava. Sve se svodi na nacionalne drzave i dominaciju jednih tamo gdje mogu i etnicke teritorije. Koliko god da si iznad toga - nemas sa kime graditi zajednistvo i ostaje ti da prihvatis vec postojeca pravila.

dakle, tvoj prijedlog je da se od BiH napravi nacionalna država Bošnjaka?
far rider

#367 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by far rider »

Ova država je što se tiče vlade i osoblja koji rade u državnim ustanovama tolka katastrofa da nemogu da zamislim da ih ljudi do sad nisu već deset puta zapalili. Stvarno se nadam da su ovi protesti početak buđenja naroda i da će ih bit puno više!

Istina je ba kad bi vladu i zaposlene u državnim ustanovama zamjenili sa majmunima bilo bi nam bolje. :bih:
Bogoje

#368 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by Bogoje »

far rider wrote:Ova država je što se tiče vlade i osoblja koji rade u državnim ustanovama tolka katastrofa da nemogu da zamislim da ih ljudi do sad nisu već deset puta zapalili. Stvarno se nadam da su ovi protesti početak buđenja naroda i da će ih bit puno više!

Istina je ba kad bi vladu i zaposlene u državnim ustanovama zamjenili sa majmunima bilo bi nam bolje. :bih:
Buđenje naroda u demokratiji :lol:
jon_jovi

#369 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by jon_jovi »

Rasuli su mi se ko osice

Zbog oštećenja na zgradi Kantona Sarajevo počinjenih tokom protesta 07. februara, pojedina ministarstva i službe Kantona Sarajevo privremeno djeluju na nekoliko alternativnih lokacija u gradu.U KJKP „Centar Skenderija“ (ulica Terezije bb) izmješteno je Ministarstvo privrede a broj telefona putem kojeg se mogu kontaktirati uposlenici je 033 267 646. U JU „Bosanski kulturni centar“ (ulica Branilaca Sarajeva br.24) privremeno je smješteno Ministarstvo kulture i sporta, brojevi telefona i faxa su 033 586 773 i 033 586 771.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade se sada nalazi u prostorijama Centra za edukaciju i razvoj nastavnih tehnologija u ulici Obala Kulina bana broj 3, a novi brojevi telefona su 033 221 618 i 203 741. Ministarstvo saobraćaja izmješteno je u zgradu Sarajevo Publishing-a(ulica Obala Klulina Bana br.4), broj telefona je 033 564 441.

Ministarstvo za boračka pitanja i Press služba trenutno se nalaze u prostorijama Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo (ulica Hamdije Kreševljakovića br 14). Novi broj telefona Ministarstva je 033 267 676, a Press službe 033 267 675.

Kabinet premijera KS nalazi se u prostorijama Ministarstva finansija KS u ulici Maršala Tita br 62, broj telefona Kabineta je 565 064. Kabinet predsjedavajuće Skupštine i zamjenika predsjedavajuće kao i Služba za skupštinske poslove KS izmješteni su u prostorije Gradskog vijeća Grada Sarajeva u ulici Hamdije Kreševljakovića br.1, a zajednički broj telefona je 218 979. Zavod za informatiku i statistiku KS izmješten u prostorije RTV BiH u ulici Beulevar Meše Selimovića br.12 i djelimično u prostorije zgrade Stupeks-a u ulici Hamida Dizdara br 1.
Helikopter

#370 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by Helikopter »

Bogoje wrote:
far rider wrote:Ova država je što se tiče vlade i osoblja koji rade u državnim ustanovama tolka katastrofa da nemogu da zamislim da ih ljudi do sad nisu već deset puta zapalili. Stvarno se nadam da su ovi protesti početak buđenja naroda i da će ih bit puno više!

Buđenje naroda u demokratiji :lol:
Koliko sam ja vidio u zapadnim evropskim drzavama su protesti ozbiljna stvar a ne neozbiljne cirkuske igre za razvodnjavanje protesta. Oni od protesta napravili karneval. Ljudi protestuju kada imaju jedan ili vise normalnih egzistencijalnih problema koji trebaju da budu rjeseni od nositelja vlasti. Za moj pojam skroz je neozbiljno na protestima imati vasare, muziku, pjevanje, igranje i okretanja janjadi. To su jedne od metoda ozbiljnih razvodnjavanja protesta i pogresno slanje signala svima okolo kojih se ticu ti protesti i rjesavanje aktuelnih problema.
CaneBos

#371 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by CaneBos »

Ovi protesti nisu napravili poteskoce nikome osim onima koji svaki dan pokusavaju normalno proci gradom, a to su djaci, studenti, radnici, penzioneri..
Protesti zbog male Berine, protesti zbog JMBG broja, protesti roditelja Konjevic polja, ...itd..pa sve propade.
Kad odjednom ''simultani'' protesti u glavnim gradovima BiH buknuse! Dogorilo kazu narodu pa izasli na ulice da skinu vlast.
Mashallah, podrzavam 100%..samo gdje je taj narod kojem je dogorilo ??? Gdje su stotine hiljada ljudi u ovom gradu? Meni jeste dogorilo i u moje ime i u ime naroda, ali ne pridruzujem se ovim protestima jer ne predstavljaju ovaj narod i za cilj nemaju to sto tvrde. Necu reci da su ispolitizirani, nego cu reci da su instrumentalizirani..za koga i sta..o tome mozemo pricati.
Ima tu vjerujem medju tih 100 koji dodju pred Predsjednistvo, ima i tih 20tak koji su tu iz uvjerenja da se desavaju protesti iz ad hoc iskonskog bunta naroda, onih ostalih 80 je na protestnom dzeparcu i ne dolazi iz Sarajeva nego iz kako podaci legitimisanja pokazuju iz Zavidovica, Banovica, Kalesije itd. :roll:
jon_jovi

#372 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by jon_jovi »

Gledao sam danas beskonačne kolone odzgo i odozdo kako indolentno prolaze pored protestanata. Da su svi oni zastali po 20 minuta skupilo bi se desetak hiljada ljudi. Samo su šutili i prolazili obuzeti svojim sitnim brigama.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#373 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by KatarinaKosaca »

jon_jovi wrote:Gledao sam danas beskonačne kolone odzgo i odozdo kako indolentno prolaze pored protestanata. Da su svi oni zastali po 20 minuta skupilo bi se desetak hiljada ljudi. Samo su šutili i prolazili obuzeti svojim sitnim brigama.
Murija je prijetila neselektivnim batinanjem (što su djelimično i učinili 07-02), kaznama od 300-600KM zbog stajanja na ulici, građane su zvali narkomanima i dilerima, podignute su optužnice za terorizam i nikome baš nije milo. Osim toga i mediji su naporni, zaskaču se i pitaju od koliko para živiš, nastojeći ove prosvjede predstaviti kao isključivo "proteste kokuza", kako @uglavnomja cinično napisa na forumu.
Osim toga, nemoguće je držati par hiljada ljudi 20 dana. Najviše je bilo u ponedeljak, poslije stresnog petka ispred Vlade FBIH. Ali i tada je režim svojim polugama demonizirao sve. Neka se stvar prenese na plenume , i to je dobra opcija.
jon_jovi

#374 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by jon_jovi »

Građani obuzeti svojim problemima prolaze, srednjoškolci da ne dobiju neopravdan, studenti da neopravdano ne propuste predavanje, privatničke sluge da što brže i prije zarade gazdama inaće - noga, penzići sa vrečicama lijekova i skromnim polivinilskim vrečicma koje obično sadrše hljeb i mlijeko. Oni koji imaju poneku kintu sjede u kafićima, oni koji imaju koju kintu više u autima na kredit bjesomučno pritišću svirenu i deruse po alternativnim pravcima. Svi oni prolaze i niko, ali ama baš niko ništa ne kaže šačici demonstranata, ni dobro a ni loše. Kao da se to njih ništa ne tiče, valjda misle - ne protestuju protiv mene.
jon_jovi

#375 Re: I šta ako "revolucija" uspije?

Post by jon_jovi »

Ovi protesti i jesu igra živaca. Da se vlastodržciima izvuče živac i da upotrijebe silu. Vlast mora pokazati svoju pravu prirodu jer narod ipak vjeruje da ta vlast ipak nije ono što u stvarnosti jeste.
Post Reply