Ovo je neka Srbenda !!!!!!!!!! PRovokacije (Alija, ALija de ce ti dusasandzak_forever wrote:Ahmmede svaka cast no nema potrebe za takve komentare,ovo sto ljudi pricaju je realnost,u ostalom...zajedno smo puno jaci.Sandzaklije nemaju nista protiv srba,mi nismo ratovali niti sta.
I Sandzak na referendum o drzavnosti!
-
bleka
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
pa i ja sam za to...da ostane kako je Tito nacrtao....Ahmmed wrote:Mirci, sestro mila, odnosi se na sve stranice napisane o ovoj temi...![]()
Da ne bude nikakve zabune, ja sam za ocuvanje avnojevskih granica šest bivših jugoslavenskih republika, a oko Kosova, još nisam načisto, iako je sve jasno ko suza
ali prica o spajanju sandzaka i bih mi se gadi...to je ravno podrsci referendumu za otcjepljenje RS...
nidje veze...
-
BECHO
Fantom!bleka wrote:Ovo je neka Srbenda !!!!!!!!!! PRovokacije (Alija, ALija de ce ti dusasandzak_forever wrote:Ahmmede svaka cast no nema potrebe za takve komentare,ovo sto ljudi pricaju je realnost,u ostalom...zajedno smo puno jaci.Sandzaklije nemaju nista protiv srba,mi nismo ratovali niti sta.)
-
mIRCerka
pa eto, tebi je LAKO sa sandzaklijama... tebi smetaju srbi...BECHO wrote:Hm, jes' mi neko naelektrisan.mIRCerka wrote:becho, ne izazivaj tita ti vise...
daleko vam svima kuca od moje bila kad razmisljate kako razmisljate....
Kako razmisljamo mirci?
bleka napada koga stigne i misli da je samo on u pravu, i cim neko nesto napise sto njemu ne odgovara on kaze da je to neka SRBENDA....
bleka ba...nisi se sekunde promijenio od proslog ti nicka...
becho, dokle god je politika NEK JE NAS PA MAKAR I GOVNO BIO daleko vam kuca od moje
- Ahmmed
sandzak_forever wrote:Ahmmede svaka cast no nema potrebe za takve komentare,ovo sto ljudi pricaju je realnost,u ostalom...zajedno smo puno jaci.Sandzaklije nemaju nista protiv srba,mi nismo ratovali niti sta.
Forever, ovo je diskusija, forum, pa sukladno tome, ja određujem, za sebe samog, kako ću i na koji način komentirati određene teme.
Ovdje je , u prvom redu riječ o činjenici, da u samom Sarajevu živi 50 000 ljudi, porijeklom,po očevoj ili majčinoj, ili po obje strane, iz Sandžaka. Riječ je o ljudima koji nisu doselili jučer,niti prije deset-petnaest godina, već uglavnom u periodu od 1950 do 1970 i koje.....Riječ je o ljudima integriranim u bh društvo, ali sa jasnim osjećajem i sandžačkog porijekla.Doduše, tvojih je Pazaraca najmanje, a najviše je onih iz Pljevalja, Prijepolja, Nove Varoši i Priboja. Dakle, ljudi koji su svojim mentalitetom ,a jezikom pogotovo, veoma bliski našim "istočnim" Hercegovcima.
Riječ je o ljudima, među kojima imai onih, čiji su preci iz BiH ,još daleke 1878 krenuli za Tursku, pa ostali u nekom od sandžačkih gradova. Puno je takvih primjera: Bišćani, Cazinjani, Sarajlije, Mostarci, Gačani, Bilećani....krenuli na dalek put i ostali u Pljevljima ili Prijepolju , recimo! Stvari nisu crno-bijele....I ne đelim da ih posmatram takvima....Mnogo je Sandžaklija, poginulo u obrani Sarajeva, mnogo ih je branilo ovaj grad. To je, naravno, bila njihova obaveza, jer su branili svoje obitelji,grad koji im je sve dao, državu ,koja je i njihova. Bilo je i ima i onih koji ne valjaju pišjiva boba....Ali, takvih je svugdje, u svako vrijeme i na svakom mjestu!
I još nešto Forever: Ja nemam ništa protiv Srba....Iako sam izgubio ,mnogo, mnogo u proteklom ratu. O ljudima govorim, ne o materijalnim dobrima. Ali, tako je moralo biti.To me ne tjera da imam "nešto " protiv Srba. Ali, ima protiv velikosrpske politike, vođene iz tvog glavnog grada, i njezinih eksponenata , ovdje , u BiH. No, to su već unutarnje stvari moje zemlje, pa ne bih, da te kao čovjeka iz inozemstva , zamaram domaćim stvarima.
-
D a x
-
D a x
[quote="sandzak_forever"]Ahmmede svaka cast no nema potrebe za takve komentare,ovo sto ljudi pricaju je realnost,u ostalom...zajedno smo puno jaci.Sandzaklije nemaju nista protiv srba,mi nismo ratovali niti sta.[/quote]
Ako si ti sandzacki Bosnjak,onda sam ja Puertoricanac
Prosetaj malo Forumom "raskaoblast.com",pa vidi sta nam "susjedi" misle
Sandzak je za razliku od genocidnog entiteta [b]imao[/b] Autonomiju(zadnji predsjednik je bio sandzacki Srbin Prof.Sreten Vukosavljevic),ne pocinje historija Balkana 28.juna 1989, drugovi i drugarice
Bosnjaci su mali narod,ne dozvolite vasim "komsijama" da vam besjede o demokraciji(demokratij) a samo cekaju da vam stave noz pod grlo
Postoji li bosanski Srbin koji se stidi genocida,urbicida,kulturocida ?
Postoji li li stranka sa srpskim prefiksom koja je za ukidanje srpskog rajha ?
Preko 90% sunarodnika Sandzaka su se izjasnili kao Bosnjaci,poradite malo na osvijescivanju svojeg zalutalog stada,koje je izgubilo svoj identitet
Veliki Selam za sve Bosnjake svijeta
Ako si ti sandzacki Bosnjak,onda sam ja Puertoricanac
Prosetaj malo Forumom "raskaoblast.com",pa vidi sta nam "susjedi" misle
Sandzak je za razliku od genocidnog entiteta [b]imao[/b] Autonomiju(zadnji predsjednik je bio sandzacki Srbin Prof.Sreten Vukosavljevic),ne pocinje historija Balkana 28.juna 1989, drugovi i drugarice
Bosnjaci su mali narod,ne dozvolite vasim "komsijama" da vam besjede o demokraciji(demokratij) a samo cekaju da vam stave noz pod grlo
Preko 90% sunarodnika Sandzaka su se izjasnili kao Bosnjaci,poradite malo na osvijescivanju svojeg zalutalog stada,koje je izgubilo svoj identitet
-
mIRCerka
i samo jos da kazes JURIS i NAPRIJED i bices pravi vojskovodja...D a x wrote:
Preko 90% sunarodnika Sandzaka su se izjasnili kao Bosnjaci,poradite malo na osvijescivanju svojeg zalutalog stada,koje je izgubilo svoj identitet![]()
gdje li si se ti skrasio pa tako mudro zboris....
-
sandzak_forever
A ja mislio da je rec o autonomiji Sandzaka?Ahmmed wrote:sandzak_forever wrote:Ahmmede svaka cast no nema potrebe za takve komentare,ovo sto ljudi pricaju je realnost,u ostalom...zajedno smo puno jaci.Sandzaklije nemaju nista protiv srba,mi nismo ratovali niti sta.
Forever, ovo je diskusija, forum, pa sukladno tome, ja određujem, za sebe samog, kako ću i na koji način komentirati određene teme.
Ovdje je , u prvom redu riječ o činjenici, da u samom Sarajevu živi 50 000 ljudi, porijeklom,po očevoj ili majčinoj, ili po obje strane, iz Sandžaka. Riječ je o ljudima koji nisu doselili jučer,niti prije deset-petnaest godina, već uglavnom u periodu od 1950 do 1970 i koje.....Riječ je o ljudima integriranim u bh društvo, ali sa jasnim osjećajem i sandžačkog porijekla.Doduše, tvojih je Pazaraca najmanje, a najviše je onih iz Pljevalja, Prijepolja, Nove Varoši i Priboja. Dakle, ljudi koji su svojim mentalitetom ,a jezikom pogotovo, veoma bliski našim "istočnim" Hercegovcima.
Riječ je o ljudima, među kojima imai onih, čiji su preci iz BiH ,još daleke 1878 krenuli za Tursku, pa ostali u nekom od sandžačkih gradova. Puno je takvih primjera: Bišćani, Cazinjani, Sarajlije, Mostarci, Gačani, Bilećani....krenuli na dalek put i ostali u Pljevljima ili Prijepolju , recimo! Stvari nisu crno-bijele....I ne đelim da ih posmatram takvima....Mnogo je Sandžaklija, poginulo u obrani Sarajeva, mnogo ih je branilo ovaj grad. To je, naravno, bila njihova obaveza, jer su branili svoje obitelji,grad koji im je sve dao, državu ,koja je i njihova. Bilo je i ima i onih koji ne valjaju pišjiva boba....Ali, takvih je svugdje, u svako vrijeme i na svakom mjestu!
I još nešto Forever: Ja nemam ništa protiv Srba....Iako sam izgubio ,mnogo, mnogo u proteklom ratu. O ljudima govorim, ne o materijalnim dobrima. Ali, tako je moralo biti.To me ne tjera da imam "nešto " protiv Srba. Ali, ima protiv velikosrpske politike, vođene iz tvog glavnog grada, i njezinih eksponenata , ovdje , u BiH. No, to su već unutarnje stvari moje zemlje, pa ne bih, da te kao čovjeka iz inozemstva , zamaram domaćim stvarima.
-
Prenj
Ako je suditi po Bechi, Bleki, ... ovih dana su ovi iz Svicarske najratoborniji, bezbeli im je opet poskupila piva ...mIRCerka wrote:i samo jos da kazes JURIS i NAPRIJED i bices pravi vojskovodja...D a x wrote:
Preko 90% sunarodnika Sandzaka su se izjasnili kao Bosnjaci,poradite malo na osvijescivanju svojeg zalutalog stada,koje je izgubilo svoj identitet![]()
-
sandzak_forever
Procitaj post koji sam uputio AhmeduD a x wrote:Ako si ti sandzacki Bosnjak,onda sam ja Puertoricanacsandzak_forever wrote:Ahmmede svaka cast no nema potrebe za takve komentare,ovo sto ljudi pricaju je realnost,u ostalom...zajedno smo puno jaci.Sandzaklije nemaju nista protiv srba,mi nismo ratovali niti sta.![]()
Prosetaj malo Forumom "raskaoblast.com",pa vidi sta nam "susjedi" misle![]()
Sandzak je za razliku od genocidnog entiteta imao Autonomiju(zadnji predsjednik je bio sandzacki Srbin Prof.Sreten Vukosavljevic),ne pocinje historija Balkana 28.juna 1989, drugovi i drugarice![]()
Bosnjaci su mali narod,ne dozvolite vasim "komsijama" da vam besjede o demokraciji(demokratij) a samo cekaju da vam stave noz pod grlo![]()
alejkumu selam
-
D a x
Ko se stidi porijekla,vazda rdja dovijeka.....
Pametni ljudi,uce na tudjim greskama...
Milov rezim je razbio bosnjacki korpus u 4 grupe:
1.Bosnjaci
2."Muslimani"
3.Crnogorci islamske vjeroispovesti
4.Srbi islamske vjeroispovesti
p.s mirci i prenj,kladim se da ste Bosnjaci koliko i Bush?
1.Bosnjaci
2."Muslimani"
-
Prenj
Ono sto sigurno znam jeste da Bosnjak dekretom od 1993. sigurno nisam ...D a x wrote:Ko se stidi porijekla,vazda rdja dovijeka.....
![]()
1.Bosnjaci
2."Muslimani"
, a za stvarni sastav i broj krvnih zrnaca ... obrati se Ekpertnom oku
-
zlata
Ma di si mi Garibalidi?!. Ho's i ti plakati za svojom "izgubljenom" Nizzom. Vid'nam jos jednog "oca nacije"!D a x wrote:Ako si ti sandzacki Bosnjak,onda sam ja Puertoricanacsandzak_forever wrote:Ahmmede svaka cast no nema potrebe za takve komentare,ovo sto ljudi pricaju je realnost,u ostalom...zajedno smo puno jaci.Sandzaklije nemaju nista protiv srba,mi nismo ratovali niti sta.![]()
Prosetaj malo Forumom "raskaoblast.com",pa vidi sta nam "susjedi" misle![]()
Sandzak je za razliku od genocidnog entiteta imao Autonomiju(zadnji predsjednik je bio sandzacki Srbin Prof.Sreten Vukosavljevic),ne pocinje historija Balkana 28.juna 1989, drugovi i drugarice![]()
Bosnjaci su mali narod,ne dozvolite vasim "komsijama" da vam besjede o demokraciji(demokratij) a samo cekaju da vam stave noz pod grlo![]()
- Ahmmed
sandzak_forever wrote:A ja mislio da je rec o autonomiji Sandzaka?Ahmmed wrote:sandzak_forever wrote:Ahmmede svaka cast no nema potrebe za takve komentare,ovo sto ljudi pricaju je realnost,u ostalom...zajedno smo puno jaci.Sandzaklije nemaju nista protiv srba,mi nismo ratovali niti sta.
I još nešto Forever: Ja nemam ništa protiv Srba....Iako sam izgubio ,mnogo, mnogo u proteklom ratu. O ljudima govorim, ne o materijalnim dobrima. Ali, tako je moralo biti.To me ne tjera da imam "nešto " protiv Srba. Ali, ima protiv velikosrpske politike, vođene iz tvog glavnog grada, i njezinih eksponenata , ovdje , u BiH. No, to su već unutarnje stvari moje zemlje, pa ne bih, da te kao čovjeka iz inozemstva , zamaram domaćim stvarima.ne budi seljak,kakve veze ima to sto je nekoliko sandzaklija dalo svoj zivot za BIH s Sandzakom i tamosnjim narodom? ja postujem BIH kao drzavu,postujem i cak smatram da se RS treba ukinuti,ali molim te u ime svega pusti sandzaklije na miru,i reci sandzaklijama u SA(onim iz Pljevalja, Prijepolja, Nove Varoši i Priboja) da neka se vrate u Sandzak pa onda pametuju..a ne da zive u skroz drugoj drzavi i pricaju kako mrze srbe.Lako je u muslimanskom Sarajevu a mi u Srbiji mislimo na svoju buducnost,mi smo sa srbima kosmije i dabome da se slazemo...pojedini radikali u obe strane ne menjaju tu cinjenicu
-
BECHO
Cuj, kad smo vec kod sandzaklija... u sustini mi je svejedno, s obzirom da ih Tuzli i nema toliko, tako da mi i ne smetaju. Sto se tice Srba, to je vec druga prica - jer imam razloga da ih ne volim - ali da ne duljimo o ovome, zelim samo da se nadovezem na tvoje prethodno pisanje...mIRCerka wrote:pa eto, tebi je LAKO sa sandzaklijama... tebi smetaju srbi...BECHO wrote:Hm, jes' mi neko naelektrisan.mIRCerka wrote:becho, ne izazivaj tita ti vise...
daleko vam svima kuca od moje bila kad razmisljate kako razmisljate....
Kako razmisljamo mirci?
onom na ilidzi smetaju jevreji pa pise one budalastine.... po zidovima...
bleka napada koga stigne i misli da je samo on u pravu, i cim neko nesto napise sto njemu ne odgovara on kaze da je to neka SRBENDA....
bleka ba...nisi se sekunde promijenio od proslog ti nicka...
![]()
becho, dokle god je politika NEK JE NAS PA MAKAR I GOVNO BIO daleko vam kuca od moje
Prvo...kako sam uspio primjetit', pojedincima u Sarajevu smetaju Sandzaklije a ne smetaju vam oni cetnici s brda, koji se sad slobodno secu po gradu?! Jel to zbog toga sto su oni ipak Sarajlije, iako su nam radili o glavi, a ovi drugi su doslje koje treba pod hitno istjerat odavde iako su u ratu (bar neki jesu) mozda valjali, jer su pusku nosali?
Drugo...ono sto se desilo na Ilidzi, nije u redu i pod hitno treba sankcionisati a pocinioce kazniti. Jesam li te iznenadio s ovim?
Trece... bas si sexy kad si naelektrisana!
Last edited by BECHO on 30/05/2006 17:49, edited 1 time in total.
-
BECHO
Ne pijem ja pivu...vjera mi ne dozvoljava!Prenj wrote:Ako je suditi po Bechi, Bleki, ... ovih dana su ovi iz Svicarske najratoborniji, bezbeli im je opet poskupila piva ...mIRCerka wrote:i samo jos da kazes JURIS i NAPRIJED i bices pravi vojskovodja...D a x wrote:
-
sandzak_forever
Ma jok ,samo si imao los danAhmmed wrote:sandzak_forever wrote:A ja mislio da je rec o autonomiji Sandzaka?Ahmmed wrote:
I još nešto Forever: Ja nemam ništa protiv Srba....Iako sam izgubio ,mnogo, mnogo u proteklom ratu. O ljudima govorim, ne o materijalnim dobrima. Ali, tako je moralo biti.To me ne tjera da imam "nešto " protiv Srba. Ali, ima protiv velikosrpske politike, vođene iz tvog glavnog grada, i njezinih eksponenata , ovdje , u BiH. No, to su već unutarnje stvari moje zemlje, pa ne bih, da te kao čovjeka iz inozemstva , zamaram domaćim stvarima.ne budi seljak,kakve veze ima to sto je nekoliko sandzaklija dalo svoj zivot za BIH s Sandzakom i tamosnjim narodom? ja postujem BIH kao drzavu,postujem i cak smatram da se RS treba ukinuti,ali molim te u ime svega pusti sandzaklije na miru,i reci sandzaklijama u SA(onim iz Pljevalja, Prijepolja, Nove Varoši i Priboja) da neka se vrate u Sandzak pa onda pametuju..a ne da zive u skroz drugoj drzavi i pricaju kako mrze srbe.Lako je u muslimanskom Sarajevu a mi u Srbiji mislimo na svoju buducnost,mi smo sa srbima kosmije i dabome da se slazemo...pojedini radikali u obe strane ne menjaju tu cinjenicu
![]()
Ja sam baš budala
-
sandzak_forever
Pa znas onu..kud vetar puse tu i mizlata wrote:Meni ove Sandzaklije nisu vise jasne. 'Vamo vele...da su im Bosanci braca...jer ih Srbijanci mrze...a tamo jope' da je sve OK...i da je tamo jope' zavladalo pravo bratstvo!
Sandzaklije u SA su vecinom iz sela i oni su konzervativniji nego sandzaklije iz gradova..jos uz to sto su sandzaklije vani,vise vezani za svoju domovinu,i veci su nacionalisti,veci "vernici"..tako da se previse furaju na tu "mrznju",koja ustvari i ne postoji tako.
Uz to da dodam,da problemi postoje ali ne onako kako neki zele da predstave
-
zlata
Meni se cini da i vi niste bas homogeni...i jos prolazite kroz nekakav proces...traganja za identitetom... Ovi koji su iz tih krajeva koji su najkasnije islamizirani i slavizirani (od Albanaca itd...napr. Plav, Gusinje) mi se cine najvise "dezorijentirani". Nije ni cudo da se drze Bosnjastva "k'o p'jan plota". Nisu vise ni Albanci...a svukupno...malo je k'o ortodoksni vjernik...a nisu bas ni autohtoni Bosnaci-Bosnjaci.
Zato vjerojatno promoviraju tu teoriju o zajednickom ilirskom porijeklu Bosnjaka...Kako velis....kako vitar puse....
Mislim...kad citam vase historicare...vazda isticu kako su skoro svi rodom Albanci (jer za etnicko bosanstvo-bosnjastvo i nemaju puno dokaza)...skoro nikad Srbi ili Crnogorci...kao da je taj kraj bio pust i prazan prije islamizacije...Jos kad pocnu prosipati teorije o Bosnjackom Carstvu Kralja Tvrtka....ma k'o da Raska i Zeta nisu nikad postojale.
He...He...He...Sve je to BRE bila Bosna.
Jos kad vratimo Liku, Kordun...Zagoru...pa sve do Zadra...bit'cemo najveca drzava na Balkanu.
Zato vjerojatno promoviraju tu teoriju o zajednickom ilirskom porijeklu Bosnjaka...Kako velis....kako vitar puse....
Mislim...kad citam vase historicare...vazda isticu kako su skoro svi rodom Albanci (jer za etnicko bosanstvo-bosnjastvo i nemaju puno dokaza)...skoro nikad Srbi ili Crnogorci...kao da je taj kraj bio pust i prazan prije islamizacije...Jos kad pocnu prosipati teorije o Bosnjackom Carstvu Kralja Tvrtka....ma k'o da Raska i Zeta nisu nikad postojale.
He...He...He...Sve je to BRE bila Bosna.
Jos kad vratimo Liku, Kordun...Zagoru...pa sve do Zadra...bit'cemo najveca drzava na Balkanu.
-
Bosniaco
#75 Sandzaklije
Toliko MALO pameti u Bosnjaka (u Bosni)!!!
Znaci, treba prekopati tijelo mog MRTVOG brata, dobitnika najvise vojnog odlikovanja u ratu, i poslati ga u crnogorski Sandzak samo zato sto je kao dijete dosao otamo???
Znaci, treba iskopati tijelo MRTVOG Alije Izetbegovica, samo zato sto mu je djed dosao iz Beograda 1868. godine (i stoga nema veze sa starom bosanskom drzavom), i poslati ga u Beograd???
Znate sta, CRKLI ONI koji tako misle. Previse je krvi dala moja porodica u Bosni da mi IKO u Bosni ima sta reci i za sta!
STIDITE SE! JEBALI VAS CETNICI!
Znaci, treba prekopati tijelo mog MRTVOG brata, dobitnika najvise vojnog odlikovanja u ratu, i poslati ga u crnogorski Sandzak samo zato sto je kao dijete dosao otamo???
Znaci, treba iskopati tijelo MRTVOG Alije Izetbegovica, samo zato sto mu je djed dosao iz Beograda 1868. godine (i stoga nema veze sa starom bosanskom drzavom), i poslati ga u Beograd???
Znate sta, CRKLI ONI koji tako misle. Previse je krvi dala moja porodica u Bosni da mi IKO u Bosni ima sta reci i za sta!
STIDITE SE! JEBALI VAS CETNICI!