I Sandzak na referendum o drzavnosti!
- libertyBiH
Referendum pa prikljucenje matici akobogda.... 
-
sandzak_forever
Na tvoju zalost gospodine "libertyBIH" mi Bosnjaci Sandzaka uopste i ne razmisljamo da se prikljucimo BIH,ostaju nam sledece opcijelibertyBiH wrote:Referendum pa prikljucenje matici akobogda....
1.Autonomija u CG ili Srbiji
2.Podpuna nezavisnost Sandzaka...republika Sandzak
A ako ti je toliko stalo da budes deo nas,onda se Bosna prikljucuje Sandzaku,a ne Sandzak Bosni.I usput,smatram da su nam srbi i crnogorci puno blizi...ipak 75% svih Bosnjaka Sandzaka su poreklom crnogorci.
Jedina sto nas veze sa BIH,koliko toliko,je vera..a usput receno sandzaklijama je vera nesto samo tradicionalno,i zivo je jos samo na Pesteri..dok u gradovima toga maltene pa i nema.Dakle,i to nas vise ne veze.."brate"
pozdrav
-
micika
Hajd ziv bio brini svoju brigu....kakvo crno prikljucenje bosni ili jos gore bosna sandzakusandzak_forever wrote:Na tvoju zalost gospodine "libertyBIH" mi Bosnjaci Sandzaka uopste i ne razmisljamo da se prikljucimo BIH,ostaju nam sledece opcijelibertyBiH wrote:Referendum pa prikljucenje matici akobogda....
1.Autonomija u CG ili Srbiji
2.Podpuna nezavisnost Sandzaka...republika Sandzak
A ako ti je toliko stalo da budes dio nas,onda se Bosna prikljucuje Sandzaku,a ne Sandzak Bosni.I usput,smatram da su nam srbi i crnogorci puno blizi...ipak 75% svih Bosnjaka Sandzaka su poreklom crnogorci
pozdrav
Nije vam dobro nikako
Boli nas bosance kako ce srbija i crna gora urediti svoje drzave,samo mislim da o nezavisnosti mozete samo sanjati ili o bilo kakvoj autonomiji.Zao mi vas....nasli ste se u neubranom grozdju
-
sandzak_forever
Pa slazem sec s tobom gospodjice Mickica,autonomija,ili pak nezavisnost Sandzaka je i vise nego utopija
Ovo su samo pokusaji politicara da pokupe poene kod Sandzacke populacije....dobro mi znamo kakvi su kod nas lopovi.A ovaj Dzemail nema uopste poverenje naroda da bi se njegovo "pikalo"
Dakle,znam to..ali ipak ostaju nam planovi za buducnost..daleku buducnost,ili pak da se udruzimo sa srbima i da fino vladamo zajedno..ni to nije iskljuceno,cak sto vise najverovatnije da ce tako da bude.
Ipak,niti Sandzaklije mogu bez Beograda,niti srbi mogu bez Pazara..kao sto mi babo rece "stvoreni smo zajedno"
pozdrav
Ovo su samo pokusaji politicara da pokupe poene kod Sandzacke populacije....dobro mi znamo kakvi su kod nas lopovi.A ovaj Dzemail nema uopste poverenje naroda da bi se njegovo "pikalo"
Dakle,znam to..ali ipak ostaju nam planovi za buducnost..daleku buducnost,ili pak da se udruzimo sa srbima i da fino vladamo zajedno..ni to nije iskljuceno,cak sto vise najverovatnije da ce tako da bude.
Ipak,niti Sandzaklije mogu bez Beograda,niti srbi mogu bez Pazara..kao sto mi babo rece "stvoreni smo zajedno"
pozdrav
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
super, samo jos pozovite svoje drzavljane i bivse sugradjane da se vrate...javite im da je sve ok tu sad i da nema opasnostisandzak_forever wrote:Pa slazem sec s tobom gospodjice Mickica,autonomija,ili pak nezavisnost Sandzaka je i vise nego utopija
pozdrav
-
sandzak_forever
Uff..ne trebaju nama oni sto su otisli u BIH...to su najgori seljaci,ima ih i u Pazaru....vecinom su ti ljudi sa Pesteri(bivsi albanci)ili iz sela blizine Pazara,a najgore mi je kad takvi dodju i kazu iz Pazara sam,ebo ga sve pa reci ime sela iz kojeg si
Izgleda da je Sarajevo puno tih "ljudi"
zao mi vas
pozdrav
Izgleda da je Sarajevo puno tih "ljudi"
pozdrav
-
mIRCerka
zalis nas? ne prijatelju, spremi se da ih docekas :dsandzak_forever wrote:Uff..ne trebaju nama oni sto su otisli u BIH...to su najgori seljaci,ima ih i u Pazaru.Jednog sam istukao prosle sedmice,sta ces ljudi mi idu na zivce...vecinom su sa Pesteri(bivsi albanci)ili iz sela blizine Pazara,a najgore mi je kad takvi dodju i kazu iz Pazara sam,ebo ga sve pa reci ime sela iz kojeg si![]()
Izgleda da je Sarajevo puno tih "ljudi"zao mi vas
![]()
pozdrav
poslacemo ih expresnim vozom
ma imas seljaka gdje god okrenes....
-
sandzak_forever
Ma posalji te ih,ko zna ako bude ista od ovog referenduma..trebat cemIRCerka wrote:zalis nas? ne prijatelju, spremi se da ih docekas :dsandzak_forever wrote:Uff..ne trebaju nama oni sto su otisli u BIH...to su najgori seljaci,ima ih i u Pazaru.Jednog sam istukao prosle sedmice,sta ces ljudi mi idu na zivce...vecinom su sa Pesteri(bivsi albanci)ili iz sela blizine Pazara,a najgore mi je kad takvi dodju i kazu iz Pazara sam,ebo ga sve pa reci ime sela iz kojeg si![]()
Izgleda da je Sarajevo puno tih "ljudi"zao mi vas
![]()
pozdrav
poslacemo ih expresnim vozom:D:D
ma imas seljaka gdje god okrenes....
U pravu si,pa ovaj...najpoznatiji seljak ti je u Beloj Kuci..zvani Bush
-
mIRCerka
ma vodite i njega sa sobom...sandzak_forever wrote:
Ma posalji te ih,ko zna ako bude ista od ovog referenduma..trebat ce
U pravu si,pa ovaj...najpoznatiji seljak ti je u Beloj Kuci..zvani Bush
demografska struktura se 100% izmijenila...
sve je naopacke...
-
sandzak_forever
Ako mislis na Sandzak..jeste,danas u Sandzaku Muslimani cine oko 52%..a pre 1990 su cinili oko 65%.Vlada u BG je svestno cinila da veci deo muslimana odseli(vecinom u zapadnu Evropu)
Last edited by sandzak_forever on 30/05/2006 12:08, edited 1 time in total.
- manijak1
Locem viculjku i djake cmetaju
bebem ga
a porediti Crnu Goru i Kosovo sa RS-om ......je jasan stav ......izdišuće srpske hegemonije na Balkanu
........pogriješih opet temu

-
BECHO
Lako je meni za Sandzaklije ali sta cemo sa izbeglim, na traktorima naseljenim Srbima iz Hrvatske? Hocemo li i njih shikaveli u maticu ili cemo ostaviti samo 'RS i Srbija, dva oka u jednoj glavi' patriotu, na celu ministarstva poljoprivrede BiH? 
- kriticarka_nikova
Od toga koliko % u Bosnu?sandzak_forever wrote:Ako mislis na Sandzak..jeste,danas u Sandzaku Muslimani cine oko 52%..a pre 1990 su cinili oko 65%.Vlada u BG je svestno cinila da veci deo muslimana odseli(vecinom u zapadnu Evropu)
-
sandzak_forever
Ja jos nisam cuo nesto posebno..ima valjda pojedinih slucajeva,ali onako kad gledamo sve kroz sve...srbi i sandzaklije su veoma bliski,druze se i mladi i stari..posebno se da osetiti kod omladine.Mediji vole da napinju stvari da bi izgledalo kako se ne moze,ali kad god odes u Pazar videt ces da tu vlada harmonija izmedju svih naroda.gavrilo wrote:sandzaklija, reci mi kako stojite sa ekonomijom u novom pazaru i da li ima napetosti izmedju bosnjaka i srba?
Sto se tice ekonomije,lose je moze biti bolje ali sa ovakvim politicarima i ne bilo
-
mIRCerka
sta ces ti radit ba, nisi ovdje svakako....BECHO wrote:Lako je meni za Sandzaklije ali sta cemo sa izbeglim, na traktorima naseljenim Srbima iz Hrvatske? Hocemo li i njih shikaveli u maticu ili cemo ostaviti samo 'RS i Srbija, dva oka u jednoj glavi' patriotu, na celu ministarstva poljoprivrede BiH?
Hrvatska je morala donijeti zakone i vratiti imovinu raseljenim Srbima kako bi primirisala EU, tako da ce se oni sigurno vratiti...a ovi korjenje pustili ko korov
-
zlata
Jole meni Mostarac! Je'l'cula mama sta si rek'o?mostarac wrote:ako dodje stani-pani tvoju glavu prvu treba trampiti. Niko nema pravo da trguje sa pedljom bosnaske zemlje, a pogotovo ne u korist tudjih teritorija. Sandzak je Srbija i Crna Gora i neka tamo i ostane. Uostalom oni i nisu Bosnjaci, nego Crnogorci i Srbi islamske vjeroispovjesti i ne vdim nikakav razloga da se Bosna sekira oko njih. Mi nemamo ama bas nista zajednicko s njima osim vjere i jezika i to je dio juznih slavena sa kojima mi Bosanci imamo najmanje dodirnih tacaka.lavor_ wrote:ako dodje stani-pani...ja bih trampio rs za sandzak...pod uslovom da b-luka i par opstina u istocnoj bosni koje su prije rata imale vecinsko bosnjacko stanovnistvo ostane u nasem ejaletu![]()
-
BECHO
A, sta cemo sa bivsim ministrom poljoprivrede? Hocel' se i on vratit'?mIRCerka wrote:BECHO wrote:Lako je meni za Sandzaklije ali sta cemo sa izbeglim, na traktorima naseljenim Srbima iz Hrvatske? Hocemo li i njih shikaveli u maticu ili cemo ostaviti samo 'RS i Srbija, dva oka u jednoj glavi' patriotu, na celu ministarstva poljoprivrede BiH?
Hrvatska je morala donijeti zakone i vratiti imovinu raseljenim Srbima kako bi primirisala EU, tako da ce se oni sigurno vratiti...a ovi korjenje pustili ko korovi ne pustaju
Docu ja rado ako me primis!sta ces ti radit ba, nisi ovdje svakako....
- Ahmmed
Ma, vidi ti kosmopolita, svakojake vrste
A ja mislio da na ovom forumu, posebno provjereni demokrati, promoviraju iliti promiču demokraciju, pravo izbora, jednake mogućnosti za sve,pravo na nacionalno i opredjeljenje svake druge vrste....Mislio sam da oni,koji ovdje na sav glas govore o univerzalnim pravima, imaju malo šire vidike....I ponovit ću,po ko zna koji put, da ne mislim da je sva nesreća Sarajeva u činjenici da u njemu žive i Sandžaklije....Možda griješim, možda u drugim dijelovima BiH, gdje Sandžaklija nema, teče med i mlijeko, vlada tolerancija, ekonomski prosperitet, pravna se država podrazumijeva.....
A ja mislio da na ovom forumu, posebno provjereni demokrati, promoviraju iliti promiču demokraciju, pravo izbora, jednake mogućnosti za sve,pravo na nacionalno i opredjeljenje svake druge vrste....Mislio sam da oni,koji ovdje na sav glas govore o univerzalnim pravima, imaju malo šire vidike....I ponovit ću,po ko zna koji put, da ne mislim da je sva nesreća Sarajeva u činjenici da u njemu žive i Sandžaklije....Možda griješim, možda u drugim dijelovima BiH, gdje Sandžaklija nema, teče med i mlijeko, vlada tolerancija, ekonomski prosperitet, pravna se država podrazumijeva.....
-
mIRCerka
ahmmede brate mili procitaj obe stranice teme pa onda reci nestoAhmmed wrote:Ma, vidi ti kosmopolita, svakojake vrste![]()
ovo se zove odbrana od price SAD CE SE SANDZAK PRIPOJIT BOSNI I HERCEGOVINI....
-
sandzak_forever
Ahmmede svaka cast no nema potrebe za takve komentare,ovo sto ljudi pricaju je realnost,u ostalom...zajedno smo puno jaci.Sandzaklije nemaju nista protiv srba,mi nismo ratovali niti sta.