I oni imaju svoje talibane

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
User avatar
StLouis
Posts: 2969
Joined: 07/03/2004 00:00
Location: USA

#1 I oni imaju svoje talibane

Post by StLouis »

Image

Meni se smuci od pomisli s koliko fanatika i njihovih sljedbenika moram dijeliti ovu nasu jednu, jedinu, predivnu, planetu Zemlju. :roll: kamp je ipak na pritisak javnosti zatvoren...


http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/fset.html


KAMPOVI ZA ODGOJ KRŠĆANA

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga

Harry Potter je Božji neprijatelj, evolucija i globalno zatopljenje su mitovi, a kršćani će u najskorijoj budućnosti vratiti SAD Isusu Kristu. S tim uvjerenjima iz pentekostalnog ljetnog kampa donedavno su izlazila djeca kršćanskih fundamentalista, koji će za sedam tjedana odlučiti ishod američkih predsjedničkih izbora

Djeca u dobi od pet do 15 godina padala su u ekstazu, maskiranih obraza vježbala ratničke plesove sa štapovima, ljubila Georgea Busha od kartona, sa suzama u očima i figurama fetusa u rukama najavljivala borbu protiv pobačaja i nevjernika svih vrsta i podvrsta.

Nakon šokantnog dokumentarca 'Jesus Camp', nominiranog za Oscara prošle godine, kamp je morao je zatvoriti vrata zbog pritiska javnosti. Imanje iznajmljeno voditeljici pentekostalne misije Becky Fischer (57) počeli su opsjedati zabrinuti građani te su vlasnici kampu otkazali gostoprimstvo.



'Kršćani me napadaju jer zbog doktrine, a svijet me proganja jer misli da sam Adolf Hitler. Optužuju me da potičem kršćanski džihad', kaže Becky Fischer. Odgovarajući Mikeu Papantoniju, radijskom voditelju prema čijem sudu voditelji kampa manipuliraju dječjim osjećajima krivnje i srama, Fischer kaže da su djeca osobito zanimljiva kršćanstvu, jer za razliku od većine odraslih strastveno vjeruju u Isusa Krista.

'Trećina svjetske populacije su djeca ispod 15 godina, pa na što drugo bismo se trebali fokusirati? Otiđite u Palestinu, tamo djeci u kampovima poput našeg stavljaju ručne granate u ruke i eksplozivne pojaseve oko struka. Nije čudo što su djeca uz takav intenzivan trening i disciplinu spremna umrijeti za islam. Želim vidjeti mlade ljude koji su posvećeni Isusu Kristu onoliko koliko su ovi posvećeni islamu. Želim da radikalno posvete život Evanđelju, jer, oprostite, mi poznajemo pravu istinu', rekla je Fischer.



Vjeruje da će demokracija uništiti kršćane jer, iako je to najbolji politički sistem na zemlji, svima jamči iste slobode. Utoliko je važno da na čelu SAD-a bude kršćanin poput Georgea Busha koji je, prema njezinim riječima, imao ogromnu ulogu u naglom širenju vjerskih osjećaja u zemlji.

Ništa manje nije zaslužan ni najslavniji evanđeoski propovjednik, pokojni Jerry Falwell, koji je dva dana nakon napada na nebodere WTO-a u New Yorku za tragediju okrivio, redom, nevjernike, branitelje prava na pobačaj, feministice, homoseksualce i članove Američke udruge za građanske slobode (ACLU). 'Upirem prstom u vas i kažem – pomogli ste da se ovo dogodi', rekao je.



Od Falwella, poznatog i po tužbi protiv pornografskog časopisa Hustler, kontroverzniji je samo pastor Ted Haggard. Taj bivši predsjednik Nacionalne zajednice evanđeoskih kršćana, koja okuplja oko 30 milijuna duša, pojavljuje se u 'Jesus Campu' kao okorjeli neprijatelj homoseksualaca. Haggard se hvalio i redovnim susretima s predsjednikom Bushem, a uživao je nepomućen ugled među pastvom sve dok nije otkriveno da je tri godine plaćao seksualne usluge izvjesnom Mikeu Jonesu i od njega kupovao metadon.

Još je nekoliko fundamentalističkih kršćana palo zbog homoseksualnosti, poput Lonnieja Frisbeeja koji je umro od AIDS-a, Johna Paulka, Paula Barnesa i Lonniea Lathama, a brojni su maknuti zbog veza s prostitutkama, utaje poreza i drugih novčanih prijevara.


Nisu svi američki kršćani pobornici Georgea Busha

Unatoč zastranjenjima, utjecaj američkog kršćanskog fundamentalizma u stalnom je porastu. Njemačka evangelička crkva svojedobno je izrazila zabrinutost zbog spremnosti kršćana u SAD-u da probleme rješavaju nasiljem. Povodom rata u Iraku, njemački biskup Wolfgang Huber optužio je Busha da pogrešno interpretira kršćanstvo, a kritizirao je i smrtnu kaznu te činjenicu da se prepuni američki zatvori doživljavaju kao uspjeh.

Utjecajna lobistička organizacija Vijeće za istraživanje obitelji poručila je da vjerske slobode u SAD-u nikada nisu trebale poticati razvoj ostalih religija do stupnja na kojem se u američkoj tradiciji nalazi kršćanstvo, iako su SAD utemeljene na svetom principu vjerskih sloboda za sve.

'Osnivači SAD-a očekivali su da kršćanstvo – i nijedna druga religija – uživa podršku vlade, dokle god ta podrška ne šteti ljudskoj savjesti i pravu na štovanje vjere. Ideja da sve se religije, uključujući poganstvo, tretiraju s jednakim poštovanjem, za njih bi bila krajnje nevjerojatna.'


Plastični fetusi u Jesus Campu

Analitičari američkih izbora slažu se da će i na predstojećim izborima jezičac na vagi biti upravo glasovi evanđeoskih kršćana, koji će republikancima osigurati pobjedu samo uz velik odaziv birača. 'Ponovno rođeni' Isusovi sljedbenici čine oko 28 posto, 80-ak milijuna stanovnika, ali bi mnogi od njih zbog razočarenja u drugi Bushev mandat mogli bojkotirati izlazak na birališta.

U tu svrhu neokonzervativci su u utrku pustili ratobornu Sarah Palin s pentekostalnim korijenima, koja je učvrstila mlakog Johna McCaina u pitanjima poput abortusa i vojnih operacija u inozemstvu. U nepunih 20 dana potpredsjednička kandidatkinja podigla je podršku republikancima za čak sedam posto i na nekoliko dana lansirala McCaina ispred Baracka Obame.



Prema posljednjem Gallupovom istraživanju, demokratski predsjednički kandidat ipak je uspio povratiti vodstvo, a novi omjer snaga iznosi 47:45. No s obzirom da su evanđeoski kršćani opet dobili izravnog kandidata, još bolje, kandidatkinju za Bijelu kuću, opravdani su strahovi demokrata od još jednog izbornog poraza.

Socijalnu mrežu Amerikanaca između dviju obala pletu lokalni pastori, a sve više vjernika odlučuje se priključiti megacrkvama, zdanjima u kojima se pod istim krovom okupi od 2000 do 47.000 vjernika. Oslobođene poreza na dohodak, mnoge od njih razgranale su posao na izdavaštvo i medije, emitirajući specijalizirane programe čak i zatvorenicima.



U posljednjih 15-ak godina upis na kršćanske fakultete u SAD-u porastao je za 70 posto, unovačeni su deseci tisuća mladih pastora, a prodaja kršćanske glazbe skočila je za 300 posto. Na pučkim veselicama u ruralnim dijelovima zemlje, poput glazbenih festivala i rodea, evanđeoski kršćani najčešće prilaze mladima. 'Znaš li da Bog za tebe ima poseban plan?', jedno je od najučestalijih pitanja budućim biračima.

Levi O'Brian, dječak koji je u 'Jesus Campu' izjavio da ga je Bog spasio u dobi od pet godina jer mu već tada ništa nije bilo zabavno te je od života htio više, još uvijek planira propovijedati kršćanstvo u Indiji. Ozloglašena Becky Fischer osnovala je službu 'Kids in Ministry International' i zaposlenija je nego ikada prije, a svoje je poslovanje proširila na Indiju, Meksiko, Filipine, Tanzaniju, Južnoafričku Republiku i Rusiju.

Silvana Srdoč
četvrtak, 18.9.2008.


http://www.jesuscampthemovie.com/


http://video.google.com/videoplay?docid ... 7535102662


http://www.youtube.com/watch?v=LACyLTsH4ac
jefferson
Posts: 14969
Joined: 28/08/2007 05:31
Location: U.S.A

#2 Re: I oni imaju svoje talibane

Post by jefferson »

Mene to uopce ne iznenadjuje. Jebote pa jesil vidio one sa zmijama i slicnim glupostima?
spekulant
Posts: 177
Joined: 23/07/2008 19:24

#3 Re: I oni imaju svoje talibane

Post by spekulant »

fuj
povraca mi se fakat!
User avatar
Gandalf
Posts: 10936
Joined: 02/06/2008 23:52
Location: ...........................

#4 Re: I oni imaju svoje talibane

Post by Gandalf »

Vjerski fanatizam je najjača droga koja postoji - heroin i sl. droge su bezopasne u poređenju s fanatizmom - vjerski fanatizam je maximalno netolerantan prema bilo čemu drugom i drugačijem i kad tad pratnja fanatizmu postaje nasilje , suludo proljevanje krvi , šteta koja je mnogo veća od one koju prave narkomani . Naravno idiotska ljudska rasa , ništa nije skontala nakon najmračnijeg razdoblja u istoriji čovječanstva ( srednjeg vijeka ) , pa se grupe fanatika čak i u najrazvijenijim zemljama svijeta , mogu lako pronaći i lako se može utvrditi njihovo mentalno a ponegdje i fizičko zlostavljanje djece , od koje prave vjerne robote ispranoga mozga , koja će bez pogovora provoditi sve perverzne vizije sektaških vođa . Svijet je oduvijek bio naopak , ali čini mi se da najgore tek dolazi . Činjenice ukazane u ovom tekstu gore ali i druge stvari slične tematike koje sam vidio i pročitao , jednostavno su užasne a nažalost istinite .
Post Reply