I muskarci placu, zar ne?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Ja sam jednog prijatelja rasplakala kad sam mu pomogla u zivotu, imao je tad neke poteskoce...nisam trazila njegovu bolnu tacku da bi ga rasplakala...nego sam mu samo pomogla onako kako znam da mogu..drago mi je sto mi je rekao da je plakao... :) :) :)
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Nemas se sto podsjecati, to ili znas ili ne znas.No kako rece netko, nismo svi isti.

O ovome se moze razglabati ihihiiiiiii
kame

Post by kame »

Leyna, a zasto bi uopste voljela dirnuti u neciju bolnu tacku?

Necije su bolne tacke toliko bolne da ukoliko dirnes u njih....osoba koju si povrijedila....vise nista nece vidjeti pred ocima......mozda ce se zaletit da te razbije....ne znajuci sta radi.....

Ovo je samo primjer moguce reakcije kakvu ne ocekujes.....a moze se desit.....kad covjeku kojem je pun ku*ac svega prisjednes na najvecu muku.....tesko da ce zaplakat.....ima da mu bijes pocne izlazit na usi....i da zapjeni..... 8-)
kame

Post by kame »

I onda je naravno kriva osoba koja je zapjenila. Tehnicki i jeste. Ali ipak nije znala sta radi.
leyna

Post by leyna »

kame wrote:Leyna, a zasto bi uopste voljela dirnuti u neciju bolnu tacku?

Necije su bolne tacke toliko bolne da ukoliko dirnes u njih....osoba koju si povrijedila....vise nista nece vidjeti pred ocima......mozda ce se zaletit da te razbije....ne znajuci sta radi.....

Ovo je samo primjer moguce reakcije kakvu ne ocekujes.....a moze se desit.....kad covjeku kojem je pun ku*ac svega prisjednes na najvecu muku.....tesko da ce zaplakat.....ima da mu bijes pocne izlazit na usi....i da zapjeni..... 8-)
ma ko kaže da ja to volim?! nije meni drago kad nekog "ujedem" (btw to radim samo kad sam izazvana), samo kažem da i muškarci imaju svojih bolnih tačaka, bez obzira koliko se stidili, bojali ili izbjegavali da to priznaju. tema je da li muškarci plaču i ja kažem da plaču kad ih nešto zaboli.
"mozda ce se zaletit da te razbije" - takav se još nije rodio, a da se to nekim čudom desi, ne bi osvanuo (a da mu bar jedna noga nije slomljena ili ako ništa onda par zubi izbijenih)
kame

Post by kame »

Leyna, nije stvar u nasilnosti. Osoba moze biti potpuno nenasilna a da u afektu to ipak uradi.
horns&drums

Post by horns&drums »

Mnogi se vade da hoce da saznaju neciju bolnu tocku radi preventive.Kao, da se mogu braniti, pa ako me napadne i ja udaram.

No mnogi ne poznaju sebe, tako da im kompleksi prorade i onda preventivu koriste kao oruzje za atak.

Tako i ratovi funkcioniraju...
leyna

Post by leyna »

kame wrote:Leyna, nije stvar u nasilnosti. Osoba moze biti potpuno nenasilna a da u afektu to ipak uradi.
u ovo ne vjerujem.
jadan je onaj muškarac koji se ne može kontrolisati dovoljno da ne udari ženu, bez obzira šta mu i kako rekla.

horns, ako smo imalo "ljudi", treba znati koju bolnu tačku možeš koristiti kad i kako (u ovisnoti od stepena bola koju izaziva). u svemu ima granica. neke stvari čak ni u najgorim svađama ne treba spominjati (mislim da se bar u ovome slažemo) i toga se pridržavam.
Fair Life

Post by Fair Life »

kame wrote:Necije su bolne tacke toliko bolne da ukoliko dirnes u njih....osoba koju si povrijedila....vise nista nece vidjeti pred ocima......mozda ce se zaletit da te razbije....ne znajuci sta radi...
Nije to "muskarac". To je idiot.
horns&drums

#35 Re: I muskarci placu, zar ne?

Post by horns&drums »

Upravo to i govorim, trebamo znati koliko smo ljudi.Znaci treba upoznati sebe da bi mogao znati s drugima.

Ne daje se djetetu upaljac ni sibice dok ga se ne usmjeri da se samo nauci da je to i opasno i korisno
leyna

#36 Re: I muskarci placu, zar ne?

Post by leyna »

horns&drums wrote:Ne daje se djetetu upaljac ni sibice dok ga se ne usmjeri da se samo nauci da je to i opasno i korisno
onda sam ja doktorirala ove nauke :D
kame

Post by kame »

Leyna, 99% mzskaraca koji udare zenu urade to svjesno. Ja nikad to ne bih svjesno uradio.

Ne znam da li razumijes sta znaci uraditi nesto u afektu? Tada osoba i ne vidi koga udara. Samo udara.....udara.....i udara.....

Neke osobe (ne mora biti muskarac) se ne mogu kontrolisati kada dirnes u izuzetno bolnu tacku. Sta je tu neshvatljivo?
leyna

Post by leyna »

daj, molim te, objasni mi šta znači "u afektu"? ili još bolje: nacrtaj mi, pošto nešto sporo kontam.
u afektu ili ne: nema dovoljno dobrog opravdanja da udariš slabijeg od sebe. apsolutno sam protiv nasilja (naročito u vezi ili u porodici) i nema isprike, a ti pričaj šta hoćeš.
jedna od prvih stvari koje su me starci naučili je da ne činim nikom ono što ne želim da meni neko učini. po toj logici ni ja ne grizem dok mene ne ugrizu, ali problem je što su moji zubi jači, pa ih više boli. dakle, uvrijediš me, ja tebe uvrijedim više, tebe zaboli, ti mene udariš i to savrešno ok?! ma daj molim te...
horns&drums

#39 Re: I muskarci placu, zar ne?

Post by horns&drums »

Da kame no to su extremne situacije.Naravno da bih udarao bilo koga u samoodbrani.

A afekt ti je cudna stvar, moze ispoljiti agresiju, moze jezikavost....Kao droga ili alkohol, neke stvari nikada trijezan nebi napravio ali pijan bi.

E, trebas poznavati dovoljno sebe da bi bio siguran sto i kako uzimati.

Dakle i izbjegavati afektne situacije, ako znas da se ne mozes kontrolirati.

Leyna, ja sam samo diplomirao, imam ja jos da ucim...
leyna

Post by leyna »

horns, čestitam ;-)
kame

Post by kame »

Leyna, i ja sam protiv nasilja. Ali u afektu covjek ne zna sta radi. Ne razmislja o posljedicama. Ekstremne situacije kako rece Horns.

Horns, kad sam bio pijan nisam pravio neke scene. Ostao sam svjestan uvijek. Mozda se nisam napio dovoljno. A teturao sam....fulao vrata.... i sl. Jedino sto sad vise ne pijem. Prestao sam poodavno.
horns&drums

#42 Re: I muskarci placu, zar ne?

Post by horns&drums »

Eto, mozda bas ne pijes sto ne znas kako ces reagirati.Mozda, kada skroz spoznas sebe, mozda se propijes ponovno(ovo shvati pola sala pola zbilja)

Moje je misljenje da djetetu, pogotovo u pubertetu ne treba nabacivati nikakve autoritete niti ciljeve.

Treba mu objasniti sto je to, ne nametati mu na silu.

Vise ga navesti da prica, nego pricati mu.

Zbog nepravilnog odgoja i nemara prema djeci u dobu kada su najosjetljivija desavaju se nasilja u porodici, agresivnost...

Mada, iznimke ce uvijek postojati, npr. poznajem par ljudi koji su bez icije pomoci(ne financijske, nego lijepe rijeci) izrasli u heroje koji mogu nositi cijelu drzavu na plecima.
Ima ih cak i na forumu nekoliko.

Leyna, hvala :)
kame

Post by kame »

Horns, mozda u nekom slijedecem zivotu da se i propijem. U ovom tesko. Mozda koju casu vina kao aperitiv. I ne zbog straha da cu uraditi nesto sto ne bih trebao dok sam pijan. :) :-D Nisam ja takav. Umijem se kontrolisati.
horns&drums

Post by horns&drums »

Zato sam i rekao "mozda"

p.s. I ja krenem od case vina kao aperitiva, ali nece da stane i gotovo, samo tocim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Fair Life

Post by Fair Life »

leyna wrote:daj, molim te, objasni mi šta znači "u afektu"? ili još bolje: nacrtaj mi, pošto nešto sporo kontam.
Najpoganiji izgovor to je za mene afekat.
Olaksavajuca okolnost za ubice na sudu. Ubio u afektu. Cuj u afektu. Nije u afektu nego u podrumu druze sudija.
smib

Post by smib »

Ivi:
ja mislim da oni ne placu, jer onda ne bi bili muskarci nego p...., a to sebi nikada ne bi dopustili ...

:shock: Ja se iskreno nadam da si se ovo zezala
ako nisi, ostajem bez riječi :?
Done, tvoj je stari najnormalniji čovjek ako može suzu pustiti onda kad treba.
Za zabrinut se ako čovjek ne može zaplakati onda kad i zemlja plače nad nečim tako strašnim. Odakle vam tako nakaradna shvaćanja. :(
manijak1

Post by manijak1 »

Suza suzu stiže kad :D plaču.
breskvica

Post by breskvica »

:roll: ja ne mogu da placem,a dans bi rado :shock:
manijak1

Post by manijak1 »

:D Mogu li ti izmamiti koju :D suzu ?
breskvica

Post by breskvica »

ako izazoves :x mozda :D