I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zonbirile

#201 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by zonbirile »

ovi što citiraju Knjigu trebali bi znati da je samoubistvo najveći grijeh muslimana.
ko pita ne skita

#202 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by ko pita ne skita »

Nije mi jasno odakle samo ova nedoumica jel' Celo bio krimminalac ili heroj? I konstatcija da ge je aktualna vlast poslije rata pretvorila u kriminalca. A sta je radio prije rata, u Grasu?
I,kad se vec neki ovdje poigravaju muslimana i (ako su vjernici) u svom neznanju tovare golem "haram"-nemoze se predat rahmet nekome ko je, navodno, izvrsio samoubistvo. Pitajte ili procitajte.
I, dajte, konacno molim Vas, postavite na ovom forumu temu o pravim herojima bosanskog rata, pa ako ta tema krene pravim tokom, pronaci cete imena svojih prijatelja, komsija, rodjaka, svih onih Bosanaca i Hercegovaca koji su bili obicni ljuti prije rata, a ne vijesti u crnoj hronici Oslobodjenja i Vecernjih. Oni koji su i danas zivi, ponovo su obicni ljudi, nasa braca, sestre, majke, ocevi...
Da tema nije, kao sto jeste, ja bih zapoceo sa imenima ljudi koje ja znam i sigurno su pravi heroji.
A Celo i Mini Star su ista vrsta heroja...ista vrsta moralne velicine
zonbirile

#203 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by zonbirile »

ko pita ne skita wrote:Nije mi jasno odakle samo ova nedoumica jel' Celo bio krimminalac ili heroj? I konstatcija da ge je aktualna vlast poslije rata pretvorila u kriminalca. A sta je radio prije rata, u Grasu?
I,kad se vec neki ovdje poigravaju muslimana i (ako su vjernici) u svom neznanju tovare golem "haram"-nemoze se predat rahmet nekome ko je, navodno, izvrsio samoubistvo. Pitajte ili procitajte.
I, dajte, konacno molim Vas, postavite na ovom forumu temu o pravim herojima bosanskog rata, pa ako ta tema krene pravim tokom, pronaci cete imena svojih prijatelja, komsija, rodjaka, svih onih Bosanaca i Hercegovaca koji su bili obicni ljuti prije rata, a ne vijesti u crnoj hronici Oslobodjenja i Vecernjih. Oni koji su i danas zivi, ponovo su obicni ljudi, nasa braca, sestre, majke, ocevi...
Da tema nije, kao sto jeste, ja bih zapoceo sa imenima ljudi koje ja znam i sigurno su pravi heroji.

Gdje bi stigli,vidjeli bi da nijedno dijete naših vođa i vođica ne da nije bilo u ratu,nego nisu bili u BiH.Sve i jeste tužno,danas kada se sjetiš poginulih i čunkoglavih koji su zajašili,a dovukli se iz vana kada je sve stalo.Možda je interesantnije pogledati oko sebe ,pa češ vidjeti koliko je takvih.Pa u dva navrata su polagali cvijeće na Markale ljudi ,koji nisu bili tu,a sada su u Kantanu i kojekuda.
ko pita ne skita

#204 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

zonbirile wrote:
ko pita ne skita wrote:Nije mi jasno odakle samo ova nedoumica jel' Celo bio krimminalac ili heroj? I konstatcija da ge je aktualna vlast poslije rata pretvorila u kriminalca. A sta je radio prije rata, u Grasu?

Gdje bi stigli,vidjeli bi da nijedno dijete naših vođa i vođica ne da nije bilo u ratu,nego nisu bili u BiH.Sve i jeste tužno,danas kada se sjetiš poginulih i čunkoglavih koji su zajašili,a dovukli se iz vana kada je sve stalo.Možda je interesantnije pogledati oko sebe ,pa češ vidjeti koliko je takvih.Pa u dva navrata su polagali cvijeće na Markale ljudi ,koji nisu bili tu,a sada su u Kantanu i kojekuda.
U pravu si, a onda bi se kao i uvijek na ovom forumu pretvorilo u politicko-fasisticku demagogiju. Mozda bi bilo bolje napraviti jedan portal na tu temu, pa prikupiti te informacije na tom portalu. Posto nasu istoriju niko vise i ne spominje, a kamoli da se sta znacajno napise, sto bi preslo nivoe kantona i Bracike Banjanovica. Ima li koji web developer da je spreman za ovo, ja cu domah ustupiti sve informacije koje imam, a ima ih dosta?
ko pita ne skita

#205 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

pure_love wrote:Nije Emir jedini koji je bio na dzenazi,,druge poznate licnosti su :

Fuad Muzurovic,delegacija iz fudbalskog kluba Sarajevo(trener,direktor i igraci),Simo Krunic(trener zeljeznicara),Mirza Varesanovic itd

evo slika s dzenazE:

http://www.dnevniavaz.ba/multimedija/fo ... abuki-celi
Divan album, neke sam slike spasio, da pokazem djeci kako izgledaju babaroge. Nema sta, sve lica s potjernica. A Mini Star zabrinutog i uplakanog lica, konta ko ce sad musti pare za moje "projekte"....
Enjoy Sarajevo, Enjoy Bosnia and Herzegovina. Tako nam i treba.
zonbirile

#206 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by zonbirile »

pure_love je prva javila da je Celi oprošteno i da je u đennetu.Ja je pitao kako zna,ali ona alčak neće da kaže,inače je autoritet za vjerska pitanja,sve citat do citata iz Kurana.
zrikavac48

#207 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by zrikavac48 »

newbloke wrote:
Vozdra raja wrote:MIslim da ovdje nije rijec o tome sta je Celo radio poslije rata. Mislim da je ovo sve u svrhu sto veceg blacenja armije bih i onih koji su nesto uradili kad je najkriticnije bilo za drzavu. A sve s jednim ciljem, polaganog izjednacavanja napadaca i napadnutog!

ma daj....sto nisu svi borci mafijasi.....

ja ne vidim svog tatu kako reketari po sarajevu...a bio je borac.....
Takvi kao tvoj tata predpostavljam su bili i ostali casni gradjani Bosne i Hercegovine. Ali ovi kao sto je nas ministar "kulture" nastoje oblatiti casne i postene borce za domovinu i cast.
Hendrix

#208 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by Hendrix »

dimu wrote:
Hendrix wrote:Ismet je "možda" bio kriminalac? :shock: :shock: :shock: :shock:

nabroji osudjujuce pravomocne presude protiv njega poslije rata ???

kakve dokaze imas osim prica rekla kazala ?

sto nije u zatvoru bio ako je bio kriminalac toliki ?

obrati se dakle onim koji ga nisu sudski gonili, koji ga nisu hapsili i koji ga nisu tuzili, tj onima koji su ga pustili da radi sta je radio... pravno gledano on nije kriminalac jer nije osudjivan.
Halo ba jel ti se zezaš ili šta? Jedno je priča kako je ovaj sistem sposoban tretirati "pravno" mafijaše kao nedužne građane jer nema dokaza a drugo je kako SVI znamo ko je on bio.

Zbog ovakvih konstatacija gore isto ti se može reći i za bilo kojeg ratnog zločinca koji nije osuđen ili kriminalca, mene bode to što toliko raje se pravi ćorava ili stvarno želi da vjeruje u nevinost ovakvih likova.

Ovaj narod je definitivno propo a i mi zajedno s njim odosmo.
zrikavac48

#209 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by zrikavac48 »

"sto nije u zatvoru bio ako je bio kriminalac toliki ? "

Zato sto su ga stitili oni sa bijelim kragnama, skupim odijelima i kravatama, jednom rijeci ljudi na pozicijama a moralno isti kao i njihov pulen Celo,
Vozdra raja :-)

#210 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by Vozdra raja :-) »

Uh mogu samozamisliti sta bi sada uradila fasisticka UDBA da ima moc!
suncandan

#211 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by suncandan »

zrikavac48 wrote:"sto nije u zatvoru bio ako je bio kriminalac toliki ? "

Zato sto su ga stitili oni sa bijelim kragnama, skupim odijelima i kravatama, jednom rijeci ljudi na pozicijama a moralno isti kao i njihov pulen Celo,
Gdje si vidio da su kod nas KRIMINALCI po zatvorima? Samo sitna raja.
A političari su svakako kriminalci, to se zna odavno.
dimu

#212 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by dimu »

zrikavac48 wrote:"sto nije u zatvoru bio ako je bio kriminalac toliki ? "

e pa o tome i govorim

zato prestanite pljuvati po mrtvom covjeku, jer ce ti sa bijelim kragnama i skupim odijelima naci novog Celu i tako u krug, a vi se okomili na mrtvog covjeka, a ti koji su bili iza njega nastavljaju unistavat sve oko nas...
dimu

#213 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by dimu »

Hendrix wrote: Halo ba jel ti se zezaš ili šta? Jedno je priča kako je ovaj sistem sposoban tretirati "pravno" mafijaše kao nedužne građane jer nema dokaza a drugo je kako SVI znamo ko je on bio.

da Brankovic sad krepa i da mu se odrzi dzenaza sa drzavnim pocastima sta bi ovdje pisali ???

dzenaza kriminalcu ??? jos sa pocastima ???

i on nije procesuiran od strane drzave a SVI znaju da njegov lopovluk...

bi li iko od vas u tom slucaju digao frku kao u slucaju Cele ??? cisto sumnjam

ili je vama samo kriminalac ko vas potencijalno moze namlatiti ili pucati na vas ako mu se zamjerite ??? a ovi ministri direktori i ostali svi su posteni dobri super fini itd ???
JThomas

#214 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by JThomas »

dimu wrote: a ovi ministri direktori i ostali svi su posteni dobri super fini itd ???
e jest, baš smo to rekli, ja eto mislim da je branković pošten, kako me samo skonta :roll:
dimu

#215 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by dimu »

JThomas wrote:
dimu wrote: a ovi ministri direktori i ostali svi su posteni dobri super fini itd ???
e jest, baš smo to rekli, ja eto mislim da je branković pošten, kako me samo skonta :roll:

pa hajde hoces li praviti frku ako brankovic krepa i bude sahranjen sa drzavnim pocastima zato sto je premijer a ustvari krao gdje je stigao ??

ili ces praviti frku zato sto je neki ministar otisao svom prijatelju na dzenazu ??
JThomas

#216 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by JThomas »

to je stvar državnog protokola.

ako te baš interesuje - da, smatram brankovića većim kriminalcem od ćele i neće mi nimalo biti žao kad otegne papke...samo mi ide jako na jetru kad se ćelini aferimi pravdaju tezom "ima i većih lopova nego on"...naravno da ima, uvijek i nad lopovom ima lopov, samo što to nije izgovor ni za šta.
dimu

#217 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by dimu »

JThomas wrote:to je stvar državnog protokola.

ako te baš interesuje - da, smatram brankovića većim kriminalcem od ćele i neće mi nimalo biti žao kad otegne papke...samo mi ide jako na jetru kad se ćelini aferimi pravdaju tezom "ima i većih lopova nego on"...naravno da ima, uvijek i nad lopovom ima lopov, samo što to nije izgovor ni za šta.

naravno da nije ali nas narod je licemjer u dusi

digla se ovolika frka oko Cele, oko Brankovica ili nekog desetog politicara lopova je ne bi bilo ni upola... a da nije takvih politicara ne bi ni Celo mogao radit sta je radio... i nije to izgovor ima gorih od njega, nego je jednostavno to tako, bez "ledja" u drzavi ne bi bilo kriminala, a nas narod kritikuje samo "poznate" kriminalce, a one koji zaista vuku konce...e pa za njih glasaju ;) licemjerstvo samo takvo.

i zato se sve to i desava kod nas, jer pravdu trazimo na pogresnom mjestu ocito...
JThomas

#218 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by JThomas »

ma ne bi vraga...

prebroj teme o brankoviću i teme o ćeli, isto i sa novinskim člancima, vidi grafite po gradu...čovjek je završio karijeru na ovom svijetu prije par dana, pa je sad halabuka, ali inače se o brankoviću neuporedivo više priča.
mostarac

#219 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by mostarac »

dimu wrote:
Hendrix wrote: Halo ba jel ti se zezaš ili šta? Jedno je priča kako je ovaj sistem sposoban tretirati "pravno" mafijaše kao nedužne građane jer nema dokaza a drugo je kako SVI znamo ko je on bio.

da Brankovic sad krepa i da mu se odrzi dzenaza sa drzavnim pocastima sta bi ovdje pisali ???

dzenaza kriminalcu ??? jos sa pocastima ???

i on nije procesuiran od strane drzave a SVI znaju da njegov lopovluk...

bi li iko od vas u tom slucaju digao frku kao u slucaju Cele ??? cisto sumnjam

ili je vama samo kriminalac ko vas potencijalno moze namlatiti ili pucati na vas ako mu se zamjerite ??? a ovi ministri direktori i ostali svi su posteni dobri super fini itd ???

Ne bi nista pisao. Brankovic je kriminalac ortodoksni, ali je premijer i kao takav se sahranjuje sa drzavnim pocastima. Nazalost i to je protokol, al to je tako. To sto je on premijer mi smo krivi, al ne mozes porediti covjeka koji je zvanicno premijer i kojem cak i da nece ministri imaju OBAVEZU doci na dzenazu i Celu. Obojica su kriminalci al stvar politickog bontona je premijeru otici na dzenazu. Ja ta pravila nisam izmisljao, al ona vaze i to je tako. Premijer je drzavni organ i kao takav mora i biti sahranjen sa drzavnim pocastima uz prisustvo predstavnika cjelokupnog politickog zivota u zemlji.
dimu

#220 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by dimu »

mostarac wrote: Ne bi nista pisao. Brankovic je kriminalac ortodoksni, ali je premijer i kao takav se sahranjuje sa drzavnim pocastima. Nazalost i to je protokol, al to je tako. To sto je on premijer mi smo krivi, al ne mozes porediti covjeka koji je zvanicno premijer i kojem cak i da nece ministri imaju OBAVEZU doci na dzenazu i Celu. Obojica su kriminalci al stvar politickog bontona je premijeru otici na dzenazu. Ja ta pravila nisam izmisljao, al ona vaze i to je tako. Premijer je drzavni organ i kao takav mora i biti sahranjen sa drzavnim pocastima uz prisustvo predstavnika cjelokupnog politickog zivota u zemlji.

e pa to i jeste nas problem

mi to podrzavamo. necemo da se organizujemo da srusimo takvu vlast... nego eto tako ko ti, on je premijer pa zasluzuje sve najbolje, jer je premijer... nema veze sto krade on je premijer i mi imamo obavezu da to trpimo ne ? pa ako je premijer nije dozivotno izabran, ali mi se nikad necemo dici na noge i ustati protiv takve vlasti. umjesto da bude smijenjen pa kad umre nece biti na funkciji da dobije te pocasti po sluzbenoj duznosti...

a sta je bilo sa onim ministrom ili sta je vec bio u Japanu ili Kini sto se ubio kad je otkriven za korupciju ? bas me zanima jel imao pocasti na pokopu...

al eto i njegovo samoubistvo dovoljno govori o tome kakvo je stanje u toj drzavi i kakav je narod te drzave. kod nas ce Brankovic poslije mandata premijera dobiti mandat u drugom segmentu vlasti, dobiti mjesto direktora u nekoj kompaniji itd i nikom nista.

i zasto nam onda na kraju smeta Celo ? apsurdno i licemjerno
tempora

#221 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by tempora »

Vi ste meni stvarno sampioni. Hajde sto o Ismetu naklapate, ponavljam ponajvise naklapate sto mislite da znate i sto ste naculi i ono sto sigurno znate, al' sto okarakterisaste sve i jednog covjeka na dzenazi kao najcrnjeg to je vec fascinantnije od mita, iz kojeg radjate ovakve i slicne ljude. :thumbup:
scooter21ba

#222 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by scooter21ba »

dimu wrote:
Hendrix wrote:Ismet je "možda" bio kriminalac? :shock: :shock: :shock: :shock:

nabroji osudjujuce pravomocne presude protiv njega poslije rata ???

kakve dokaze imas osim prica rekla kazala ?

sto nije u zatvoru bio ako je bio kriminalac toliki ?

obrati se dakle onim koji ga nisu sudski gonili, koji ga nisu hapsili i koji ga nisu tuzili, tj onima koji su ga pustili da radi sta je radio... pravno gledano on nije kriminalac jer nije osudjivan.
jeli ga salem miso osudio na 20 godina
pa je neko taj slucaj ponovljen i proglasen nije kriv
ali posto niko nije slijep zna se da nije svetac opet je ponovljen i nikad nedovrsen zbog smrti a vjerujem i siguran sam da bi se dokazala krivica
zasto nije u zatvoru zato jer je covjek kojeg stiti vlast
pravno gledano kriminalac je
zonbirile

#223 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by zonbirile »

pa ni Orić,ni Gaši nisu kriminalci,po toj logici.
Asana

#224 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by Asana »

Razumijem ja da je sevap svakog muslimana da svakom muslimanu klanja dzenazu, ali .... svaki dan su novine pune smrtovnica: umiru bolesni, stari, sami, umiru i djeca jer nedostaje lijekova za njihovo lijecenje (nisu djeca toliko vrijedna kao Celo, pa da se lijece i izmjestaju od para poreskih obveznika...)
... pa svako ipak ne ide na svaku dzenazu, nego odabere onu ili onog pokojnika, koji mu je vazan

svojim izborom E.H. se priklonio idolu Nermina Sikirice
i stao protiv svih neduznih zrtava kaosa u kojem zivimo, a za koji su zasluzni takvi poput Cele i njihovi prijatelji i zastitnici

E.H. je izgubio svaki moralni kredibilitet da se pojavljuje bilo gdje kao ministar
jazz001

#225 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by jazz001 »

Iskreno receno i nisu kriminalci,,,,mislim na gašije i orića,,, već obični kokošari a ovaj drugi ne znam sta da kazem,,,seoski žigolo,,, :D :D,i zelim jos da kazem jednu stvar a to je kad napravimo usporedbu BEOGRADSKIH i SARAJEVSKIH mangupa ili nazovimo ih mafijaša ovi naši su pravi kokošari za ove prve,,,mi nikada nismo imali pravog mangupa ni mafijaša :-)
Post Reply