Je li moguće izvršiti kompletnu reviziju kopoprodaje Bobine kuće? Da li se može smatrati validnom, obzirom da je Bobo bio bolestan? Ima li elemenata krivične odgovornosti?SOMA wrote:PipiDugaDevetka wrote:Slobodan Bobo Kovačević: ''Sestro, sestro, a kaću ja kući svojoj?'' Jednog dana Slobodan je umro.![]()
![]()
Sve najgore u životu želim čovjeku Ejupu Ganiću!
Joj uvijek se rasplacem zbog ove price. Ko mala sam znala Cika Bobu, uvijek me bilo strah (onako velik covjek, a grlat), a mama mi govorila da nema potrebe, da je dobricina. I sta ga zadesi....![]()
![]()
I čovjek i političar
-
high_volume
#26 Re: I čovjek i političar
- saso mange
#27 Re: I čovjek i političar
ganic bar ima damu reci odredjene stvari koji npr tihic nikad ne bi rekao, zato ga i pola drzave smatra uhljupom
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#28 Pas mater politički faktor
Ne vjerujem da je Ganić ''naložio'' da se sinu poznatog ljekara dr. Kovačevića, Slobodanu Bobi Kovačeviću oduzme stan tako što će Slobodana smjestiti u azil za psihički oboljele, a njegov stan dodijeliti, prodati za certifikate, nekom drugom, e da bi se nakon te višestruke rokade pojavio jedan stan viška.zavrzlama wrote:veoma je tesko donositi sudove u karakteru ljudi nakon onako strasne agresije i kolicine zlocina koji su se desili tokom agresije na BIH...sto hocu reci...ako se krene mjeriti postenje,zasluge nekog politicara ili vojnog lica koje je bilo na strani ARBIH tokom rata ,sud o toj osobi je tesko donijeti jer su zlocini i ideologija koja je bila na suprotnoj strani je toliko uzasavajuca ,da ovog prvog iz svog tabora koga zelis da objektivno okarakterises u startu amnestiras mnogih stvari zbog posljedica onih drugih...cak sta vise kad i dva zlocinca pocees porediti na kraju jedan od njih postane i dobar covjek sta je onaj drugi uradio nasparam njega....
bio sam svo vijeme agresije na BIH u ARBIH,jedno znam da je bilo tesko biti i vojnik i oficir i politicar...svima nama je zbog embarga,nespremnosti,neskolovanosti,stvaranja armije i politike u hodu,dok je drzava krvarila i jedna narod se nalazio pred bioloskim nestankom,bilo tesko donositim ispravne odluke,ja zato oprastam i vojnicima koji su pobjegli,i oficirima koji su donosili pogresne odluke i politicarima koji su vodili lose politike...ALI danas ni jednom probosanskom politicaru ne oprastam ako napravi gresku jer je situacija savim drugacija nego tokom agresije na BIH....
Zato Ganica gledam sta radi od 1995-e ne do 1995-e...
Slobodan Kovačević je bilo lice sa posebnim potrebama, urbana živa legenda Sarajeva jer je u svojim šetnjama po Bjelavama, Mejtašu i Džidžikovcu presretao ljude i onako gorostasan krupnim glasom se raspitivao za zdravlje i porodicu presretnutog. Nevjerovatno je koliko je porodica poznavao. Potpuno bezopasan psihički oboljeli čovjek o kojem se brinula zajednica, komšije, časne sestre sa Bjelava, neznanobroj potpuno anonimnih dobročinitelja,....
Uvijek uredan i obrijan, čak i tokom rata,....
Uživao je najbolji, gotovo savršeni oblik socijalne zaštite, naviknut na okolinu i okolina na njega, ''špartao'' je i pod granatam u svojim šetnjama po Gradu.
Krajem rata, ''sarajevski magacini'' Dani ili Slobodna Bosna, ne mogu se više sjetiti koji, objavili su storiju o tome kako se političar Ganić uselio u sadašnju Vilu Ganićku blizu II gimnazije, te su objavili imena stvarnih vlasnika stanova koji su učestvovali u rokadama da bi se pojavio stan viška. Objavili su i informacije o nezakontom uređenju Vile Ganićke, protestvovanju komšija zbog, čini mi se, proširenja tako da je bio onemogućen ulaz u jednu komšijsku garažu. Nisam siguran ovo za garažu, ali jeste bilo protestvovanja komšija putem novina.
Ganić je, kao što znamo, autor ideje o boračko-privatizacijskim certifikatima.
Prema pisanju tih sarajevskih ''magacina'', navodno je Slobodanu dodijeljen stan negdje na Ciglanama.
Ja ne vjerujem da je Ganić ikada saznao šta se desilo sa Slobodanom Kovačevićem, osim ako i njega nije presreo u svojim šetnjama i raspitivao se za njegovu porodicu. Ne vjerujem ni da je ''naložio'' da se sve ovako ''odradi'' na užasan način. Jednostavno, opštinari i ''dupelisci'' iz socijalnih službi su se dosjetili kako da se nadje jedan stan viška.
Tako je Slobodan Bobo Kovačević iščupan iz njemu poznate sredine interniran u azil za psihički oboljele osobe, čini mi se u Fojnici.
Mnogo kasnije, sarajevski ''magacini'' su dojavili da je Slobodan umro, te da se prije smrti svakodnevno raspitivao kod ljekara i medicinskog osoblja, kada će on kući.
Umro, od tuge umro,....
@zavrzlama,
Sve se gleda, naročito se u ratu pokazalo ko je čovjek, a ko zaslužuje prezir. Tako je sam izabrao da bude javna ličnost, političar.
- wickerman
#29 Re: I čovjek i političar
Svakom ljudskom bicu se moze reci "covjek je " Hitler,Stalin,Goebbels,Milosevic sve tu "covjeci
" Djela su ona koja ga cine dobrim ili losim a ovaj gospodin je puno daleko od toga da je cinio dobro za narod ! Za sebe jeste ali to nije dovoljno sirim narodnim masama ! Politicar nije bas sposoban bio,jeste mozda za zamjenika ali biti zamjenik znaci ne donositi odluke! Tako da dragi ili draga autoru/ice nije mi jasno tvoja psotavka teme,jer ja ovdje ne vidim ni covjeka a kamoli politicara !!!
P.S. Nije ni bitno sta ja mislim kao pojedinac,bitno je sta misle sire narodne mase,a koliko vidim ne misle bas lijepo !!!

P.S. Nije ni bitno sta ja mislim kao pojedinac,bitno je sta misle sire narodne mase,a koliko vidim ne misle bas lijepo !!!
- zlatiborka
#30 Re: I čovjek i političar
uvjek dobar gost wrote:Ganić... prvo nije čovijek... ,a onda nije političar, on je ratni profiter kao i njegova porodica, a plus to on je i politikant jedan obični ... navedi mi pet razloga zbog kojih je Ganić čovijek i političar... !?!
Kao član SDA.. u najcrnjem periodu naše istorije... naklepao se toliko para koliko i porodica Izetbegović... sve u svemu bruka je što se u istu rečenicu stavljaju Ganič... čovijek i političar.... grozno ! Svima njima će suditi istorija.... mi smo previše sjebani da bi bili bilo kakve sudije !
Ganić treba da odgovara za ratno profiterstvo i zloupotrebu položaja, treba mu zaplijeniti imovinu koju je on sam oduzeo i prepravio te tako ugrozio naslijeđe arhitektonsko BiH odnosno grada Sarajeva, ali kad mogu Izetbegovići... može i on...
Prije nego sto se uvalio u vilu u Kralja Tomislava 42, trazio je da mu se dodijeli kuca-vila u Alipasinoj, gdje je prije rata bio KLUB DELEGATA (sada americka ambasada), Alija je rekao: "NE, TO NE MOZE, BIRAJ NESTO DRUGO....", tako je lopovlukom i manipulacijama prisvojio i nadogradio svoju vilu.PipiDugaDeverka wrote: Slobodan Bobo Kovačević: ''Sestro, sestro, a kaću ja kući svojoj?'' Jednog dana Slobodan je umro.
Jos jedan lopvluk se veze za Ganicija:
u toku rata je bio poslan i otisao u sluzbenu posjetu Libiji i Gadafi mu je dao CEK na milion dolara za BiH i to posebno namjenjeno za djecu, omladinu i njihovo obrazovanje. Taj novac nikad nije upotrebljen za tu svrhu, nestao je i malo ko je i znao za to. Bilo je to u teskim ratnim vremenima, lova je nestala, Ganic je hajrovao a usput i njegovi pajtasi iz SDA. Ovako prljav posao jedan covjek nije mogao sam odraditi.
On je primjer pravog ratnog profitera i megalomana-lopova koji je debelo unovcio svoj "politicki angazman" prvo kao JUGOSLOVEN na izborima, a poslije se fino presaltao u SDA, gdje je radio samo za svoj interes.
Koliko znam, nije vise ni clan SDA......
-
vemus
#31 Re: I čovjek i političar
Zena u godinama a lazezlatiborka wrote:uvjek dobar gost wrote:Ganić... prvo nije čovijek... ,a onda nije političar, on je ratni profiter kao i njegova porodica, a plus to on je i politikant jedan obični ... navedi mi pet razloga zbog kojih je Ganić čovijek i političar... !?!
Kao član SDA.. u najcrnjem periodu naše istorije... naklepao se toliko para koliko i porodica Izetbegović... sve u svemu bruka je što se u istu rečenicu stavljaju Ganič... čovijek i političar.... grozno ! Svima njima će suditi istorija.... mi smo previše sjebani da bi bili bilo kakve sudije !
Ganić treba da odgovara za ratno profiterstvo i zloupotrebu položaja, treba mu zaplijeniti imovinu koju je on sam oduzeo i prepravio te tako ugrozio naslijeđe arhitektonsko BiH odnosno grada Sarajeva, ali kad mogu Izetbegovići... može i on...Prije nego sto se uvalio u vilu u Kralja Tomislava 42, trazio je da mu se dodijeli kuca-vila u Alipasinoj, gdje je prije rata bio KLUB DELEGATA (sada americka ambasada), Alija je rekao: "NE, TO NE MOZE, BIRAJ NESTO DRUGO....", tako je lopovlukom i manipulacijama prisvojio i nadogradio svoju vilu.PipiDugaDeverka wrote: Slobodan Bobo Kovačević: ''Sestro, sestro, a kaću ja kući svojoj?'' Jednog dana Slobodan je umro.
Jos jedan lopvluk se veze za Ganicija:
u toku rata je bio poslan i otisao u sluzbenu posjetu Libiji i Gadafi mu je dao CEK na milion dolara za BiH i to posebno namjenjeno za djecu, omladinu i njihovo obrazovanje. Taj novac nikad nije upotrebljen za tu svrhu, nestao je i malo ko je i znao za to. Bilo je to u teskim ratnim vremenima, lova je nestala, Ganic je hajrovao a usput i njegovi pajtasi iz SDA. Ovako prljav posao jedan covjek nije mogao sam odraditi.
On je primjer pravog ratnog profitera i megalomana-lopova koji je debelo unovcio svoj "politicki angazman" prvo kao JUGOSLOVEN na izborima, a poslije se fino presaltao u SDA, gdje je radio samo za svoj interes.
- zlatiborka
#32 Re: I čovjek i političar
@vemus,
ja sam napisala samo ono sto sam nedavno cula od jednog covjeka koji je blisko saradjivao sa Ganicem u periodu 1998-2001 godine.
Ako je on slagao, lazem i ja.
Taj je cova jos rekao da su Ganica istjerali iz SDA, je li to tacno ja ne znam, samo prenosim sto sam cula.....
Ovo zadnje se lako moze provjeriti.......
ja sam napisala samo ono sto sam nedavno cula od jednog covjeka koji je blisko saradjivao sa Ganicem u periodu 1998-2001 godine.
Ako je on slagao, lazem i ja.
Taj je cova jos rekao da su Ganica istjerali iz SDA, je li to tacno ja ne znam, samo prenosim sto sam cula.....
Ovo zadnje se lako moze provjeriti.......
- Better Man
#33 Re: I čovjek i političar
Ganic je moralna gnjida od covjeka koji je na tudjoj muci stekao vilu u centru Sarajeva i jos je ne zakonito nadogradio. Opcina Centar je donijela pravosnazno rjesenje da ganic mora srusiti sve sto je nelegalno nadozidao, ali to nikad nije sprovedeno u djelo.
- ultima_palabra
#34 Re: I čovjek i političar
Otprilike...momenta kad je dotakao tlo sarajevskog aerodroma u utorak, moja briga i podrška za njega je prestalaBetter Man wrote:Ganic je moralna gnjida od covjeka koji je na tudjoj muci stekao vilu u centru Sarajeva i jos je ne zakonito nadogradio. Opcina Centar je donijela pravosnazno rjesenje da ganic mora srusiti sve sto je nelegalno nadozidao, ali to nikad nije sprovedeno u djelo.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#35 Re: I čovjek i političar
Ma, neki dan putem tv. reprizno prikazan dokumentarno-igrani film o djeci iz Gž koja su bila izbjeglice u Libiji tokom rata i na kraju filma djevojčica čiji je otac Libijac, a majka Bosanka izreče da je Gadafi obećao taj milion dolara za nju i svu djecu koja su bila u Libiji, te da ona i njeni drugovi/drugarice NISU NIKADA DOBILI NI DOLARA OD TOG MILIONA!zlatiborka wrote: Jos jedan lopvluk se veze za Ganicija:
-
michio
#36 Re: I čovjek i političar
A zasto bi ta djeca dobila taj milion?
- PipiDugaDevetka
#37 Re: I čovjek i političar
Po želji donatora. Obećao djeci, ne bi djeca slagala, mala perfektno govori arapski, pa valjda zna šta je predsjednik Libijske džamahirije rekao u njenom prisustvu. I još je preračunala koliko po djetetu je trebalo da dobije svako od njih.michio wrote:A zasto bi ta djeca dobila taj milion?
Last edited by PipiDugaDevetka on 02/08/2010 23:03, edited 1 time in total.
-
michio
#38 Re: I čovjek i političar
Ne znam. Mogu se djeca uvijek obratiti pukovniku. Kao poznati populista mozda bi digao galamu na Ganica. 
To se osnuje neka fondacija za bolnicu, ko je jos vidio da se djeci daju pare? kakva se to poruka salje djeci?
To se osnuje neka fondacija za bolnicu, ko je jos vidio da se djeci daju pare? kakva se to poruka salje djeci?
Last edited by michio on 02/08/2010 23:07, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka
#39 Re: I čovjek i političar
Sada su to odrasli ljudi,...Za nadati se da neko od njih iz Gž. čita ovo...Doba je interneta, pa se mogu obratiti Gadafiju,...mimo protokla, e-mail porukom, direktno.
- Nekako s proljeća
#40 Re: I čovjek i političar
ultima_palabra wrote:Otprilike...momenta kad je dotakao tlo sarajevskog aerodroma u utorak, moja briga i podrška za njega je prestalaBetter Man wrote:Ganic je moralna gnjida od covjeka koji je na tudjoj muci stekao vilu u centru Sarajeva i jos je ne zakonito nadogradio. Opcina Centar je donijela pravosnazno rjesenje da ganic mora srusiti sve sto je nelegalno nadozidao, ali to nikad nije sprovedeno u djelo.
Upravo tako, oba komentara su izrazili i moje mišljenje.
- PipiDugaDevetka
#41 Re: I čovjek i političar
Možda si u pravu, pa kada dodje red na Ganića da se pravda pred Seferovom parlamentarnom komisijom vjerovatno će reći da su sredstva od Gadafijeve donacije utrošena za obrazovanje djece.michio wrote:Ne znam. Mogu se djeca uvijek obratiti pukovniku. Kao poznati populista mozda bi digao galamu na Ganica.
Čujem, planira otvoriti i Fakultet za glumce i glumice u sklopu svog privatnog univerziteta.
-
high_volume
#42 Re: I čovjek i političar
Dirne li te ikakav ljudski osjećaj na pomisao da bi neko mogao ukrasti dječije paremichio wrote:Ne znam. Mogu se djeca uvijek obratiti pukovniku. Kao poznati populista mozda bi digao galamu na Ganica.
Kako bi tebi bilo da si dijete i da je neki "državnik" "preusmjerio" sebi pare namijenjene tebi, još posebno namijenjene i, povrh toga, još iz posebnih okolnosti. Kakvu poruku to dijete treba da pročita?
A taj miliončić podijeljen na npr. 20 djece iznosi 50-tak hiljada KM, mnogim prijeko potrebnih za školovanje i ulazak u život, posebno ako nema roditelja ili drugu mogućnost zarade...
Zapravo si u pravu - djeca stvarno treba da se obrate pukovniku, nek svijet zna kakve "ljude i političare" imamo
- PipiDugaDevetka
#43 Re: I čovjek i političar
@high_volume,
Čini mi se da je @michio bio ironičan s obzirom na onog zelenog smajlija.
Seferova komisija radi i sigurno će doći na red i ovaj Gadafijev milion dolara što je dobio imaginarnu komponentu od fluidnog profesora i vlasnika univerziteta ako ne prorade rakete ''zemljak-zemljaku''.
Čini mi se da je @michio bio ironičan s obzirom na onog zelenog smajlija.
Seferova komisija radi i sigurno će doći na red i ovaj Gadafijev milion dolara što je dobio imaginarnu komponentu od fluidnog profesora i vlasnika univerziteta ako ne prorade rakete ''zemljak-zemljaku''.
-
high_volume
#44 Re: I čovjek i političar
jah...
post vrijedi za sve slične...
post vrijedi za sve slične...