I bi koncert Crvene jabuke...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

ventil

#1 I bi koncert Crvene jabuke...

Post by ventil »

I bi koncert Crvene jabuke... Kakve su vase reakcije?

Meni se cini da nije bila bas prepuna skenderija, al nije loshe sve u svemu. Iznenadjujuce dugo je trajao koncert, skoro tri sata. I izgleda da se Zera malo odmakao od konjaka...
farky

Post by farky »

meni se nesto nije svidjelo.. ozvucenje je bilo lose.. malo su neusvirani.. iskreno, vise sam ocekivao od njih :roll:
edu

Post by edu »

Je li bila ona "Niko nije lud da spava..."

Meni je ta najbolja...

:D :D :D
farky

Post by farky »

bila je, i mogu ti reci ta je pravo zapalila raju.. :-)
Qler

Post by Qler »

nisam bio, hebi ga, umoran, nisam mogo :( a nseto mi se islo kasnije, al bilo kasno :) nema veze, bit ce nekad opet :D:D:D

meni rekose da nije bilo lose.
farky

Post by farky »

ja sam sa koncerta izasao bez nekih posebnih utisaka.. kao da i nisam bio :roll:
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

...cudi me da se pored severine, fazle, harija, keme, narcisa...niko nije sjetio pozvati izvjesnog gosp. arslanagica...pa makar da samo mahne rukom...mislim da mu je sinoc tamo bilo mjesto...
crvenajabuka

Post by crvenajabuka »

Bilo je jos nedozivljeno, iako sam bila na jako puno njihovih koncerata.
Samo zbog koncerta sam dosla iz Osijeka, i nisam pozalila.
Tko kaze da Zlaju nisu zvali, vjerojatno i jesu, ali on vec godinama ne zeli imati nista s time. Provjerit cu pa cu vam javiti.
Hvala vam za sve jucer, vidimo se, nadam se uskoro!
DonDavudes

Post by DonDavudes »

ja sam od raje cuo da je bilo ozbiljnih propusta :oops:

NIGDJE SE NIJE MOGLO KUPIT PIVE :x

:D :D
crvenajabuka

Post by crvenajabuka »

Tko kaze da nije bilo!
Zar vam je pivo potrebno za dobru zabavu?!

Koncert je bio fantastican!
Pozdrav svim Sarajlijama iz Osijeka!
NEka mi se jave oni koji su bili na koncertu, sa svojim utiscima; ili netko tko ima fotografija, video snimaka, bilo sto u vezi koncerta.
Te netko tko mi moze skenirati ako je bilo sto izaslo u BiH casopisima ili novinama o koncertu. Treba mi za web stranicu: http://www.crvenajabuka.tk
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Kurt_Kombajn wrote:...cudi me da se pored severine, fazle, harija, keme, narcisa...niko nije sjetio pozvati izvjesnog gosp. arslanagica...pa makar da samo mahne rukom...mislim da mu je sinoc tamo bilo mjesto...
Žera ga je pozvao, ali Zlaja ne želi da bude više dio svega toga, ni po kojoj osnovi....
Last edited by FortunaBela on 09/04/2005 00:10, edited 1 time in total.
Zox

Post by Zox »

Pa, cekaj, ZLAJA NIJE U CRVENOJ JABUCI???
Pa vidim ja zadnjih godina mi nije to to :D
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Dobro jutro Kolumbo..... :-)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Zox wrote:Pa, cekaj, ZLAJA NIJE U CRVENOJ JABUCI???
:roll: Crvena jabuka bez Zlaje je kao, ........ kao, .......... Jabuka divljaka. :zzzz:
Zox

Post by Zox »

FortunaBela wrote:Dobro jutro Kolumbo..... :-)
Fak, ne pratim tu scenu... Ali bas ne bih nikad pomislio da je neko toliko lud da odrzava projekat Crvena Jabuka bez Zlaje...
JBT

Post by JBT »

Zox je u pravu.
crvenajabuka

Post by crvenajabuka »

Pa ljudi, zar vi zivite u proslosti?!
Istina je da je Zlaja bio nazamjenjiv dio Jabuke, ali to je bilo prije vise od deset godina. Oni sasvim dobro rade i bez njega, novi clanovi su vise nego odlicni, i kao glazbenici i kao prijatelji!
FortunaBela

Post by FortunaBela »

pape wrote:
Zox wrote:Pa, cekaj, ZLAJA NIJE U CRVENOJ JABUCI???
:roll: Crvena jabuka bez Zlaje je kao, ........ kao, .......... Jabuka divljaka. :zzzz:
Ma šta ti znaš..... :P
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Zox wrote:
Fak, ne pratim tu scenu... Ali bas ne bih nikad pomislio da je neko toliko lud da odrzava projekat Crvena Jabuka bez Zlaje...
Jabuka nije bila samo Zlaja, oni su bili jedan dobar tim....
crvenajabuka

Post by crvenajabuka »

Oni su i sada jako dobar tima. Pozdrav cijelom bendu, posebno Marku!
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Jesu vala ih ja volim.... :)
crvenajabuka

Post by crvenajabuka »

Na stranici: http://www.crvenajabuka.tk ili http://www.geocities.com/mirenaus imate dosta slika i jos puno toga vezano uz sarajevski koncert, pa uzivajte.
Zox

Post by Zox »

FortunaBela wrote:
Zox wrote:
Jabuka nije bila samo Zlaja, oni su bili jedan dobar tim....
Crvena jabuka je u stvari bio Para, pa kad je poginuo, nekako smo prihvatili da moze i Zlaja, ali sad i bez Zlaje... Ko ce na kraju ostati, tonac?
Jasho

Post by Jasho »

Sječam se davne 1986 godine kad se Crvena jabuka pojavila na sceni predvođena pokojnom legendom Draženom ričlom i Zlatkom Arslanagićem. Pogibljom Dražena i Aljoše, grupa je izgubila jedan vid orginalnosti, ali zahvaljujući Zlaji koji je bio večinski autor u grupi (prvi album je gotovo u cjelini izuzev par pjesama on napisao, a i na ostalim je bio u glavnom večinski autor) grupa je zadržala taj svoj stil i Žera se odlično uklopio na mjestu vokala. Odlaskom Zlaje grupa je po meni trebala da prestane s radom, jer je kvaklitet rapidno pao. Pjesme nisu kao što su nekad bile, jer nema glavnog autora benda, već se tu pojavljuju razni autori. Žerina sve češća opijanja su uticala i na pad kvalitete izvedbi pjesama, što se moglo vidjeti u Skenderiji. žera sve više recituje pjesme, a manje ih pjeva. Nisam ljubitelj Crvene Jabuke, ali sam upoznat sa kompletnim njihovim radom još od nastanka benda i mislim da danas nisu ni sjena prijeratnog benda, bez obzira na kvalitetu novih članova benda! Uspjeli su nastaviti bez Dražena i Aljoše, mada su time izgubili dio orginalnosti, kao što sam već spomenuo ali Bez Zlaje to više definitivno nije Jabuka ( kad ti ode čovjek koji je pisao pjesme za bend i pjesme ti pođe pisati neko ko nikad nije ti pravio pjesme, znaj da to nema smisla) i neće nikad biti ništa drugo do prodaja davno stečenog ugleda i slave! Samo jedno pitanje! Može li biti Queena bez Fredia Mercurya? Naravno da nemože i to bi bilo samo skrnavljenje ugleda benda!
ENGIE

Post by ENGIE »

Bez obzira sto je istina ili bar mora biti neki deo, u svemu tome sto pisete, i sto mora biti tako, i dalje ne zaboravljam Jabuku.. Puno nas je toga vezivalo. Sta znam, mozda zato.. Mozda ne.. Dosla sam, i opet, bez obzira na sve, a imajuci u vidu mnoge koncerte na kojima sam bila, mislim daje Zera dao sve od sebe da te veceri dobro otpeva. Mozda (verovatno) najbolje, otkada to cini. Videlo se i da mu je znacio TAJ koncert... O tome kome je jos sta znacilo u vezi Jabuke pa nije dobio.. mozda drugi put... I ja bih volela da su zvali Zlatka. Neko je napisao da jesu, i licno, jako bih volela da znam PRAVU istinu. A istina je i da su "Jabukovci", bivsi, sadasnji, mnogo podeljeni (da ne upotrebim neku drugu, grublju, a na zalost pravu, rec), i da ih ni njihove, ipak.. na neki nacin zajednicke.. pesme, ne mogu povesti u pravom pravcu, pravcu ljubavi... Kao nas, recimo... Godinama... U SA sam mislila da sam se uverila da ga niko nije zvao, ali.. sve je moguce.. Godine nas sve menjaju, ali neke ne previse, dok druge....
Mada sam licno, jako vezana za "onu" Jabuku, prvu, pa.. drugu.. (al' meni ipak...Jabuku), imam sve pesme i ove sada. Nije isto, posebno jer prvi put ne pise stihove neko iz grupe, sto je ipak, cini mi se, srce svega bilo... Pa ma ko to bio... na kraju krajeva. Ali ima pesama koje su zaista prelepe, i koje je Zera ucinio svojim...I Jabukinim, opet.. Nekako se sve to povezalo... sta znam... Mozda i nacin na koji ih peva. Volim Jabuku godinama, pamtim ih, ali sam koliko i nerealna u ponecemu, u principu veoma realna po pitanju uspeha koncerta, glasovnih mogicnosti, zalaganja.. i slicno. Sve ove godine.
Drago mi je da sam videla Dilajlu, posle tako dugo vremena. ( :) ) Diki, ako ovo procitas, ti ces znati ko sam. Znaj, da mi je taj trenutak prepoznavanja tebe bio neizmerno drag, i .. vratio mi brojne uspomene (i ako, nisam mogla, u ono vreme, da te smatram.. Jabukom ). Ali si, definitivno, ostavio trag. INiksa, I Bane cak, kada sam ga vudela... Cak sam ocekivala i Serbedziju/e... Nisi mi na zalost dobro pozirao, ili sam ja los fotograf u brzini, jer mi je u prvom planu tvoj prst, a ne ti... :( Zao mi je, ali opet.. one uspomene koje imam u glavi su.. najjace, izgleda..
Pa sta smo mi radili bez mobilnih, cak i bez klasicnih fotica, nekada tamo.. kojekuda, po primorju, sad to izgleda ko.. kameno doba.. A nije bilo. Nikako ! !
Eto, ljudi, raspisah se ja.. bolje da stanem.. Volela bih da oni budu, i ostanu ljudi kakvi su po svojim pesmama (bilo stihom, ili interpretacijom..).. a sve ostalo, nek' ide samo... To bi mi bilo najdraze. I nisam jedina. (A sigurna sam da bi tada, i svi oni, medjusobno nasli u sebi razumevanja za onog drugog, i zajednicki jezik, kome su nas, uostalom, i ucili... )

Eto,... Laku noc. Lepo spavajte. Posebno, Sarajlije... :zzzz:
Post Reply