Hvala vam Zmajevi !

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

valentis

#76 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by valentis »

cairog wrote:Jedina stavr koju sam zamjerio je optuzba na ime harisa Medunjanina. Mislim da nije bila opravdana!!!
Pogrijesio na pocetku dva -tri puta pa sta, kasnije se vidjelo da je tehnicar i da moze i zna igrat,
dok je on igrao pun smo bolji bili,
TAKO DA OPUTZBA DA ZBOG NJEGA NISMO DALI GOL NE STOJI
Mislim da ono javno optzuivanje ne stoji i da bi mogli izgubit graca koji ce nam trebat zbog ovih ne potrebnih stvari.
Mislim da mu sad trebamo dati podrsku !!!!!!!

pandza se dobro pokazao bio al nazalost zasro je upravo on onaj gol
valentis

#77 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by valentis »

valentis wrote:
cairog wrote:Jedina stavr koju sam zamjerio je optuzba na ime harisa Medunjanina. Mislim da nije bila opravdana!!!
Pogrijesio na pocetku dva -tri puta pa sta, kasnije se vidjelo da je tehnicar i da moze i zna igrat,
dok je on igrao pun smo bolji bili,
TAKO DA OPUTZBA DA ZBOG NJEGA NISMO DALI GOL NE STOJI
Mislim da ono javno optzuivanje ne stoji i da bi mogli izgubit graca koji ce nam trebat zbog ovih ne potrebnih stvari.
Mislim da mu sad trebamo dati podrsku !!!!!!!

pandza se dobro pokazao bio al nazalost zasro je upravo on onaj gol
zaboravih reci da je medunjanin se super pokazao,neznam zasto ciro njega kritikuje.u buducnosti nek nasi traze sto vise prijateljski susreta,da i ostale uvjezbaju.
alijagoro

#78 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by alijagoro »

Admir_1984 wrote:Hvala igracima i nema im se sta zamjeriti, momcima kapa do poda :thumbup: :thumbup:

Steta sto su rodjeni u pogreshan vakat pa ne mogu doci do punog izrazaja zbog mafije u savezu :(

Ciro je za mene isti kao i savez i meni licno on za ovaj "uspjeh" (ja ga ne mogu tako nazvati, jer meni pobjede protiv estonije i armenije nisu uspjeh) uopste nije zasluzan. Jedan obicni kreten zeljan kamere koji je naciju zapalio sa nekoliko prostackih recenica, to govori i o nama i o njemu ;-)
Dobro je pa ima raje koja razmislja posebno ovo za Ciru,idi spavaj covjece vidis koliko je sati :bih:
valentis

#79 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by valentis »

scheph wrote:I ja se zahvaljujem nasim igracima i treneru, nadam se da cu jednog dana docekati i to da vidim Bosnu i Hercegovinu na jednom velikom takmicenju. :bih:

brate,ja to cekam vec od 2000 godine!!!od tada se pojavio poznati slogan "nazalost nismo uspjeli,ali sljedece kvalifikacije su nase",a nista od svjetskog ili evropskog nema nego samo jos jedna nova navijacka pjesma i to je to.eh kud nismo u zoni okeanije,otisli bi onda sigurno na svjetsko,sumnjam da bi nam novi zeland ili fidji bili gadni rivali xD
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#80 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by Admir_1984 »

valentis wrote:
scheph wrote:I ja se zahvaljujem nasim igracima i treneru, nadam se da cu jednog dana docekati i to da vidim Bosnu i Hercegovinu na jednom velikom takmicenju. :bih:

brate,ja to cekam vec od 2000 godine!!!od tada se pojavio poznati slogan "nazalost nismo uspjeli,ali sljedece kvalifikacije su nase",a nista od svjetskog ili evropskog nema nego samo jos jedna nova navijacka pjesma i to je to.eh kud nismo u zoni okeanije,otisli bi onda sigurno na svjetsko,sumnjam da bi nam novi zeland ili fidji bili gadni rivali xD
Mi cekamo, a Munib i mafija iz saveza obezbjedjuju deseto koljeno ;-)
valentis

#81 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by valentis »

alijagoro wrote:
Admir_1984 wrote:Hvala igracima i nema im se sta zamjeriti, momcima kapa do poda :thumbup: :thumbup:

Steta sto su rodjeni u pogreshan vakat pa ne mogu doci do punog izrazaja zbog mafije u savezu :(

Ciro je za mene isti kao i savez i meni licno on za ovaj "uspjeh" (ja ga ne mogu tako nazvati, jer meni pobjede protiv estonije i armenije nisu uspjeh) uopste nije zasluzan. Jedan obicni kreten zeljan kamere koji je naciju zapalio sa nekoliko prostackih recenica, to govori i o nama i o njemu ;-)
Dobro je pa ima raje koja razmislja posebno ovo za Ciru,idi spavaj covjece vidis koliko je sati :bih:

ciro je ekipu zivahnuo,na njega nemam rijeci zalbi!nasoj ekipi zamjeram jedino PREDAVANJE!!!srbija je sa portugalcima dvaput odigrala remi,u obadvije su prvo gubili al nisu se predavali niti bojali portugala niti njihovog ronalda!!!pa su izjednacivali.a nasi sinoc primise bezveze gol zahvaljujuci troljanu pandzi,pa se predali.pa ak smo i ispali,trebali su navaliti makar da izjednacimo.neznam vise nista,nemam sta reci vise,najvise me ljuti od svega sto smo mi trebali na svjetsko a umjesto nas odose ekipe koje su kroz iglene usi se provukle na svjetsko.posebno kurve slovenske odose a milion puta imaju slabiju ekipu od nas. ove kvalifikacije mi lice na film a nasa ekipa na glavnu ulogu,samo sto je ovo bio jedan od onih filmova sa nepravednim krajem u kojem glavna uloga gine...
scheph

#82 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by scheph »

valentis wrote:

a sta kazes meni koji to cekam od 1995 kada se reprezentacija osnovala, kroz svasta smo prosli i ponadao sam se da bi eto konacno poslije 15 godina nadanja i gubljenja zivaca mogli otici na to prvenstvo...ovo ce se nazalost ponavljati ako prave probleme budemo i dalje gurali pod tepih i budemo se pravili kako je sve bajno i ruzicasto i kako smo najaci na svijetu.
valentis

#83 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by valentis »

scheph wrote:
valentis wrote:

a sta kazes meni koji to cekam od 1995 kada se reprezentacija osnovala, kroz svasta smo prosli i ponadao sam se da bi eto konacno poslije 15 godina nadanja i gubljenja zivaca mogli otici na to prvenstvo...ovo ce se nazalost ponavljati ako prave probleme budemo i dalje gurali pod tepih i budemo se pravili kako je sve bajno i ruzicasto i kako smo najaci na svijetu.

o brate,mala prepravka.i ja takodjer od 1995 cekam,al od 2000 sam spomenuo jer od tada onaj motto :"najjaci smo" je nastao.sjecam se utakmice u kalmati protiv grcke,prve kvalifikacione utakmice u bh historiji,kontam grci nisu jaka ekipa a nasi tada bili bogati kodrom,bolicem,bazdarevicem,omerovic na golu,sve jugoslovenska skola fudbala i svi haraju evropom.kontam,sad ce nasi sprasit grke i debitirat kao hrvati.kad ono ko g...... me polise pa izgubise 3-0.od tad sam shvatio da nasi nisu poput srbije i hrvatske,ekipe koje bi poginule da bi pobjedile.
arzuhal

#84 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by arzuhal »

lerdi wrote:Malo realnosti mnogim ne bi škodilo. Ovo govorim jer smo se u baražu namjerili na prejaku reprezentaciju i bilo bi pravo čudo da smo prošli. Ovakvih utakmica sam Simao ima više nego naš kompletan tim i to je ono što je ovdje i prevagnulo. Ljudi su nas na iskustvo prošli i igrali su tačno onoliko koliko treba i kada treba. Sa kadrom kakvim raspolažemo nismo realno ni mogli više.
Po meni ove kvalifikacije su uspjeh. Zašto?
- Zato što smo u prošlim gubili od Moldavije, Mađarske, Norveške itd. Dakle napravili smo evidentan pomak, jer iza nas je ostala Tuska koja je igrala polufinale EURO-a 2008 i koja nas je prošli put ostavila iza sebe.

- Dobili smo Pjanića, Begovića, Džeku, Salihovića, Ibiševića, pa evo i Medunjanina koji su kvalitetni igrači i koji predstavljaju budućnost našeg fudbala. Uz one nešto starije Misimovića, Spahića, Nadarevića, Jahića, Hasagića te uz one koji će nadam se tek doći kao što je Zec mislim da imamo kvaltetan nukleus reprezentacije za slijedeći ciklus, dva. Večerašnja utakmica je bila prava prilika da upravo svi oni dobiju jedno neophodno iskustvo koje će iskorititi u budućnosti.

- Po meni možda i najbitnije. Dobili smo osjećaj ponosa. Lijepo je bilo ovih dana biti Bosanac i Hercegovac i mislim da upravo to predstavlja najveći dobitak ovih kvalifikacija. Upravo zbog ovoga jedno VELIKO HVALA kako Ćiri tako i igračima. Mislim da činjenica da su se za večerašnju utakmicu zanimali ljudi kojim fudbal i sport nije ni u peti dovoljno govori kakav su uspjeh napravili.
Potpisujem! Da sad ne spominjem Savez, ali pred našom repkom su sve bolji i bolji dani, ako Bog da. A za godinu, dvije će ljudi igrat u Manchesteru, Milanu, Arsenalu...i valja imati na oku one naše mlade Švicarce i ostale...Biće to :thumbup: :bih: A tada će Bosna bit tek zajebana.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 25/04/2015 14:40, edited 1 time in total.
texel

#86 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by texel »

:bih: :bih: :bih: BRAVO ZMAJEVI, NAJBOLJI STE!!
Gorštak

#87 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by Gorštak »

arzuhal wrote:
lerdi wrote:Malo realnosti mnogim ne bi škodilo. Ovo govorim jer smo se u baražu namjerili na prejaku reprezentaciju i bilo bi pravo čudo da smo prošli. Ovakvih utakmica sam Simao ima više nego naš kompletan tim i to je ono što je ovdje i prevagnulo. Ljudi su nas na iskustvo prošli i igrali su tačno onoliko koliko treba i kada treba. Sa kadrom kakvim raspolažemo nismo realno ni mogli više.
Po meni ove kvalifikacije su uspjeh. Zašto?
- Zato što smo u prošlim gubili od Moldavije, Mađarske, Norveške itd. Dakle napravili smo evidentan pomak, jer iza nas je ostala Tuska koja je igrala polufinale EURO-a 2008 i koja nas je prošli put ostavila iza sebe.

- Dobili smo Pjanića, Begovića, Džeku, Salihovića, Ibiševića, pa evo i Medunjanina koji su kvalitetni igrači i koji predstavljaju budućnost našeg fudbala. Uz one nešto starije Misimovića, Spahića, Nadarevića, Jahića, Hasagića te uz one koji će nadam se tek doći kao što je Zec mislim da imamo kvaltetan nukleus reprezentacije za slijedeći ciklus, dva. Večerašnja utakmica je bila prava prilika da upravo svi oni dobiju jedno neophodno iskustvo koje će iskorititi u budućnosti.

- Po meni možda i najbitnije. Dobili smo osjećaj ponosa. Lijepo je bilo ovih dana biti Bosanac i Hercegovac i mislim da upravo to predstavlja najveći dobitak ovih kvalifikacija. Upravo zbog ovoga jedno VELIKO HVALA kako Ćiri tako i igračima. Mislim da činjenica da su se za večerašnju utakmicu zanimali ljudi kojim fudbal i sport nije ni u peti dovoljno govori kakav su uspjeh napravili.
Potpisujem! Da sad ne spominjem Savez, ali pred našom repkom su sve bolji i bolji dani, ako Bog da. A za godinu, dvije će ljudi igrat u Manchesteru, Milanu, Arsenalu...i valja imati na oku one naše mlade Švicarce i ostale...Biće to :thumbup: :bih: A tada će Bosna bit tek zajebana.
:thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih:
kemtrejls

#88 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by kemtrejls »

Znao sam da će sad,nakon poraza osuti paljbu po mnogima.
Te,kriv nam je ovaj,kriv je onaj,itd.,ali moramo biti ralni.
Nikad do sad nismo imali ovako jaku i jedinstvenu reprezentaciju,momke koji se bore do zadnjeg atoma snage,to što su naše mogućnosti ispod naših očekivanja to jenaš problem.
Mi smo sinoć svi očekivali najbolje,i na trenutke od Portugala zamišljali neku ekipu iz Druge lige Federacije,ali drugovi moji ljudi su bili jači.
Naši reprezentativci su učinili sve što su mogli i nisu pokleknuli,pokazali su svoj karakter.
Hvala im na tome što su nas učinili ponosnima i dali nam nadu za neke naredne periode.
Zdravi nam i živi bili,neka vas Bog obdari svojom milošću i nafakom,da vas zdravlje služi i da vaš našredak bude konstantan,neka našem simpatičnom Ćiri podari mirne i zdrave dane i noći. Amin

Bosanski Zmajevi veliko vam hvala!!!! :thumbup:
klixober

#89 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by klixober »

cyprus wrote:
komeba wrote:Prosao je jos jedan ciklus kvalifikacija,gledacemo prvenstvo bez BiH.Bez obzira na sve,trebamo biti zahvalni ovoj generaciji koja se borila kao nijedna do sada i koja nas je u sumornoj svakodnevnici oraspolozila na svakoj reprezentativnoj utakmici i svakog vikenda gledajuci nase igrace u evropskim ligama.Hvala i Ciri koji je podigao moral navijacima i igracima i koliko god da se ja ne slagao sa njegovim taktickim zamislima,zbog toga sto je drzao Pjanica na klupi,odajem mu priznanje jer je ovu napacenu drzavu bar na trenutke ujedinio,sto su za nas poceli navijati i komsije i sudije.
Hvala i Marjanu Mijajlovicu koji je obiljezio ovaj ciklus kvalifikacija i bez kojeg ova reprezentacija ne bi bila ono sto jeste.Nadam se da ce Marjan jos dugo ostati s nama i uz ovu reprezentaciju i da cemo ga ubuduce gledati na tv-u dok prenosi utakmice reprezentacije.Hvala ti od srca Marjane na svemu!
Zivot ide dalje,imamo mladu generaciju,mnostvo talenata sirom Evrope i ne trebam se plasiti za buducnost.
Zmajevi,uz vas smo sljedece kvalifikacije,hvala vam! :bih:
Za promjenu, potpisujem komebin post :D :thumbup: :bih: :bih: :bih:

PS Pjanić definitivno još nije zreo za startnih 11 :D :zzzz:
Izvini sto moram ovako reci,iako se slazes sa mnom :D ...ali ti ocito nemas pojma o fudbalu :D Pjanic je sinoc bio jedini koji se nije prepao utakmice,koji je znao stati na loptu,predriblati igraca...a kad uputi pas,pogodi igraca tacno u milimetar.Ne samo da je zreo za prvih 11,nego bi Pjanic u vecini mnogo boljih reprezentacija Evrope bio u prvih 11.
AdnanSA

#90 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by AdnanSA »

Volio bih da su naši pobijedili ali realno Portugal je dosta jača ekipa. Igrali su bolje i tamo i ovde a našima je falilo i sportske sreće naročito u Portugalu. Idući put će valjda biti bolje. Kakva nam je zemlja reprezentacija je i predobra.
klixober

#91 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by klixober »

Mi imamo(nadam se uskoro) trojicu Bosanaca/Hercegovaca koji su osvojili svjetsko prvenstvo do 17 godina i treba ih odmah pozvati u A reprezentaciju.Imamo Pjanica koji je sa 19 godina jedan od najvecih svjetskih talenata.Imamo Begovica,kojim smo rijesili golmansku poziciju sljedecih 10 godina.Imamo dvostrukog evropskog prvaka Evrope sa Holandijom Medunjanina.Imamo Dzeku za kojeg se otimaju najveci evropski klubovi,imamo najboljeg veznjaka Bundeslige Misimovica,imamo sjajne Ibisevica i Salihovica,imamo perspektivnog Stilica koji ce uskoro ligu petice,imamo Ibricica koji ce nadam se napokon otici u neku jacu ligu...i da ne nabrajam ostale reprezentativce....a imamo jos hrpu talenata po svim evropskim zemljama,koji nazalost trenutno igraju za druge reprezentacije,ali nadam se uskoro za nas...
Tako da,imamo perspektivu,ne treba ocajavati,treba samo gledati naprijed.. :bih:
nosara

#92 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by nosara »

Pun mi je vise "moralnih pobjeda" i "uzdignutih glava" poslije poraza... Nisu izgarali i tacka!

Poceli su kao da smo mi imali prednost iz prve utakmice, kalkulantski, "cekali pogresku protivnika"... A sve mladici koji pucaju od snage...

Ostajem pri ocjeni da je Portugal osrednja reprezentacija, skloni panici u odbrani, ali sta to vrijedi kad smo mi (opet) zasrali kad je najvise trebalo...

Neka Ciro i momci pogledaju snimak Slovenija-Rusija... Tako se izgara za svoju domovinu... :thumbup: Kao iskrcavanje u Normandiji... Napadi u talasima, do pobjede... A Rusi su tu negdje sa Portugalom, posebno bez one zirafe Ronalda... :D
karanana

#93 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by karanana »

pjanic je bio ponajbolji sinoc.
ako pjanic nije zreo za startnih 11 reprezentacije, kako to da je zreo da starta za jedan gigant od tima tipa lyona u tekmama lige prvaka?
suncica24

#94 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by suncica24 »

Hvala ZMAJEVI za izgaranje na terenu! :bih:

PS: karnana :thumbup: , mislim da je sinoc on bio ponajbolji u prvom poluvremenu
Last edited by suncica24 on 19/11/2009 09:13, edited 1 time in total.
makkaj

#95 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by makkaj »

ljudi Slovencima je uspjelo, nama nije, Irce su opljačkali bestidno do bola,u principu to je fudbal...radujem se sljedećem ciklusu, biće bolja grupa aBd, više repki ide na Euro, Zmajevi tek trebaju da pokore Europu, ovo je bio samo nagovještaj, da se ljudi ne iznenade 2012 :-D :bih: ne znam za vas, ali ja sam ponosan
Umag

#96 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by Umag »

Žao mi je zbog BIH-a,ali treba biti realan i reći da se protiv Portugala jednostavno nije moglo u ovom okrnjenom sastavu.Dečki su dali sve od sebe,u prvom poluvremenu je to bila ravnopravna borba,ali čim je Bosna krenula agresivnije u napad u drugom dijelu obrana je počela visiti i bilo je samo pitanje kada če Portugalci zabiti.Treba sportski čestitati Portugalcima,zasluženo su prošli i zaželjeti im sreću u Africi.Da je BIH bila kompletna,bila bi to ipak druga priča,možda bi Portugalci i tada prošli,ali puno teže.
:bih: Ne daj se Bosno,uz par pojačanja u obrani treba žestoko krenuti u nove kvale za Euro 2012,BIH nogometna reprezentacija je u ovim kvalifikacijama pružila cijelu seriju odličnih partija i osvjetlala obraz napaćenoj domovini,sada je cijela Europa čula za Bosnu! :thumbup:
karanana

#97 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by karanana »

valjda nece smak svijeta 2012 prije naseg plasmana i igranja na EP.
malizeleni

#98 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by malizeleni »

Hvala repki za pozrtvovanost i dobru igru. Svaka im cast.
al_akhisari

#99 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by al_akhisari »

Zbog ogromne radosti u proteklom vremenu, te zbog toga, ali i cinjenice da vise nitko ne ulazi u mec protiv nas upisujuci pobjedu unaprijed ( zbog njih smo poceli da malo vise cijenimo sebe i svoje ), nista im ne zamjeram...

Naslov teme je dovoljan....VELIKO HVALA.... :bih:
Charuga
Globalni moderator

#100 Re: Hvala vam Zmajevi !

Post by Charuga »

karanana wrote:pjanic je bio ponajbolji sinoc.
ako pjanic nije zreo za startnih 11 reprezentacije, kako to da je zreo da starta za jedan gigant od tima tipa lyona u tekmama lige prvaka?
Nije to isto. Sinoc je Pjanic bio taj koji je trebao zamjeniti Misketa tj. biti vodja ekipe ali se na kraju ispostavilo da on nije za tog zadatka. Barem jos nije sazrio. U Lyonu nema tu istu odgovornost pa moze bez problema igrati od prve minute. Po meni on jeste za startnih 11 ALI kad je Misimovic u ekipi ili kad mu ne da ulogu organizatora.

Sve u svemu, pokusali smo, naisli smo na jaceg protivnika (ispostavilo se najjaceg od 4 koje smo mogli dobiti) i nismo uspjeli. IDEMO DALJE!
Post Reply