Hvala ti Sarajevo
- avetinja
#76 Re: Hvala ti Sarajevo
Šta se čudite? Sarajevo je grad koji je poznat da su "legende" lokalni papci, kriminalci, lopovi. Oni čaršijaneri koji gledaju gdje će kome i šta klepiti, koju će glupost izvaliti, koga će upecati na neki novi fol, i tako to. Jednostavno, grad koji njeguje druge vrijednosti kod ljudi. Kemal je, ruku na srce, pao u zaborav zadnjih deset godina. Tako da me ne čudi što nisu organizovali koncert.
-
incognito071
#77 Re: Hvala ti Sarajevo
bra'o, sjedi dvica!__Phoenix__ wrote:Kemal Monteno živio u Zagrebu, umro u Zagrebu i sad mu neko treba u Sarajevu svake godine praviti ceremonije sjećanja?
- zateznistub
#78 Re: Hvala ti Sarajevo
Ja prosto ne mogu da vjerujem da ovakvi žive, udišu zrak i imaju pristup internetu....__Phoenix__ wrote:Kemal Monteno živio u Zagrebu, umro u Zagrebu i sad mu neko treba u Sarajevu svake godine praviti ceremonije sjećanja?
- HAVANA
#79 Re: Hvala ti Sarajevo
Svaka pjesma jedna uspomena
dio onih lijepih vremena
ti ne moras znati sto to znaci
al' kad placem, reci samo placi
Pjesma vrati sve ljubavi stare
prijatelje, mjesta i gitare
al' kad placem, i ti sa mnom placi
Pricacu ti o svome zivotu
- Logovan
#80 Re: Hvala ti Sarajevo
A jebi ga, šta da se radi, ne možeš mu promijeniti mišljenje.zateznistub wrote:Ja prosto ne mogu da vjerujem da ovakvi žive, udišu zrak i imaju pristup internetu....__Phoenix__ wrote:Kemal Monteno živio u Zagrebu, umro u Zagrebu i sad mu neko treba u Sarajevu svake godine praviti ceremonije sjećanja?
-
statixx
#81 Re: Hvala ti Sarajevo
Pjesme moje, pjesme mojeHAVANA wrote:
Svaka pjesma jedna uspomena
dio onih lijepih vremena
al' kad placem, reci samo placi
Pjesma vrati sve ljubavi stare
prijatelje, mjesta i gitare
al' kad placem, i ti sa mnom placi
Pricacu ti o svome zivotu
ni za sta me ne krivite
ostanite u Saraj'vu
mjesto mene zivite
-
DZONPI
#82 Re: Hvala ti Sarajevo
E moj Moke.Ja kad me pitaju odakle sam kažem sa Bjelasnice gledaju u mene na kratko i ono ok idemo dalje.Ja sam Bjelasuanac.
- strong69
#83 Re: Hvala ti Sarajevo
Dragi ljudi, nedavno je u Sarajevu odrzan Sajam privrede. Niko iz grada Sarajeva, niko iz KS nije se udostojio doci i podrzati taj sajam i sarajevske privrednike i obrtnike. Na sajam su bili pozvani Konakovic, ministar privrede KS i drugi iz kantonalne i gradske uprave. Na sajmu su se, medutim, pojavili ministar privrede SBK, nacelnici Zepca, Gorazda i Jablanice i pozvali svoje privrednike, obrtnike i zanatlije da se odvaze i dodju u Sarajevo prodavati svoje proizvode.
Dao sam mali osvrt na privredu u koju su kunu i najavljuju nova radna mjesta... E sad, zamislite kako ce podrzati kulturni dogadaj. Mi smo zemlja u kojoj ce se ugasiti sve omladinske sportske kategorije, zemlja u kojoj nema kulture... Tuzno ali je tako.
Dao sam mali osvrt na privredu u koju su kunu i najavljuju nova radna mjesta... E sad, zamislite kako ce podrzati kulturni dogadaj. Mi smo zemlja u kojoj ce se ugasiti sve omladinske sportske kategorije, zemlja u kojoj nema kulture... Tuzno ali je tako.
-
Hakiz
#84 Re: Hvala ti Sarajevo
I to je tužno. I tp je razlog zašto smo ovakvi kakvi smo. Pisac je za svaku zemlju, između ostalog, čuvar identiteta. Jer je jezik dio identiteta. Fudbaler je samo zabavljač. I kada fudbaler postane važniji od pisca, onda je u narodu iz kojeg njih dvojica dolaze nastala ozbiljna kriza identiteta i promjena sistema vrijednosti. Nagore.sunceKOtepsija wrote: ...dzekson nam stub reprezanticije, ibrisimovic to nije bio, zato ljude vise pogada kad dzeko nije u formi...
-
Hakiz
#85 Re: Hvala ti Sarajevo
Za sve je to narod kriv.animals wrote:Nije kriv narod..
narod ko narod , uvijek isti..
problem je vladajuca struktura, koja vodi sve od kulture do osnovni ljudski normi u ponor..
sta ocekivati od cobana na vlasti..
kad je kultura Audi 8,i BMWx6..
- soccerfan88
#86 Re: Hvala ti Sarajevo
Da nije smijesno bilo bi zalosno- jedini komentar koji mogu napisati. Neka je Kemici laka zemlja, a mi ovce bili ovce i ostali.
Jer covjek koji je otpjevao himnu ovoga grada nije zasluzio ni na godisnjuicu smrti da se spomene. Opet kazem da nije smijesno.....
- soccerfan88
#87 Re: Hvala ti Sarajevo
Citam komentare ovdje i vidim neke koji vele nije im se svidala Kemina muzika, Kemo je otisao u Zagreb zivit i sta mu ima Sarajevo cast odavati? E Boze mili. Prvo pjesama i muzike sto se tice, da volite Kemine pjesme morate imati dusu i osjetiti te iste pjesme. Naravno nisu tralalajke koje danas izluduju raju i nisu pjesme uz koje duskas i sjeces vene. Ne to su prave emotivne, ljubavne pjesme. Sad sto pojedini ne osjete nije kriv Kemo. Kemo otisao u Zagreb? Pa sta? Da nije ni jednu jedinu pjesmu kako treba imao i da je cjeli zivot u Zagrebu proveo, Kemo je ovom gradu poklonio HIMNU koju i mlado i staro zna (bar je u moje vrijeme znalo a ja nisam star- tek 30). To je pjesma koja govori o onom Sarajevu koje svi volimo i za koje smo zivjeli i borili se. Ovo sad? Ovo nije ni SA od tog Sarajeva. Opet kazem, ovce bili ovce ostali a svjetla na kraju tunela ni na mapi. Kemice, na boljem si mjestu. Bolje ti je sto nisi dozivio da vidis sta od tvog Sarajeva papci rade. Laka ti zemlja bila.
- zateznistub
#88 Re: Hvala ti Sarajevo
Bravo momak!soccerfan88 wrote:Citam komentare ovdje i vidim neke koji vele nije im se svidala Kemina muzika, Kemo je otisao u Zagreb zivit i sta mu ima Sarajevo cast odavati? E Boze mili. Prvo pjesama i muzike sto se tice, da volite Kemine pjesme morate imati dusu i osjetiti te iste pjesme. Naravno nisu tralalajke koje danas izluduju raju i nisu pjesme uz koje duskas i sjeces vene. Ne to su prave emotivne, ljubavne pjesme. Sad sto pojedini ne osjete nije kriv Kemo. Kemo otisao u Zagreb? Pa sta? Da nije ni jednu jedinu pjesmu kako treba imao i da je cjeli zivot u Zagrebu proveo, Kemo je ovom gradu poklonio HIMNU koju i mlado i staro zna (bar je u moje vrijeme znalo a ja nisam star- tek 30). To je pjesma koja govori o onom Sarajevu koje svi volimo i za koje smo zivjeli i borili se. Ovo sad? Ovo nije ni SA od tog Sarajeva. Opet kazem, ovce bili ovce ostali a svjetla na kraju tunela ni na mapi. Kemice, na boljem si mjestu. Bolje ti je sto nisi dozivio da vidis sta od tvog Sarajeva papci rade. Laka ti zemlja bila.
- sunceKOtepsija
#89 Re: Hvala ti Sarajevo
sta hoces da kazes, da nam nema spasaa?Hakiz wrote:I to je tužno. I tp je razlog zašto smo ovakvi kakvi smo. Pisac je za svaku zemlju, između ostalog, čuvar identiteta. Jer je jezik dio identiteta. Fudbaler je samo zabavljač. I kada fudbaler postane važniji od pisca, onda je u narodu iz kojeg njih dvojica dolaze nastala ozbiljna kriza identiteta i promjena sistema vrijednosti. Nagore.sunceKOtepsija wrote: ...dzekson nam stub reprezanticije, ibrisimovic to nije bio, zato ljude vise pogada kad dzeko nije u formi...
- sunceKOtepsija
#90 Re: Hvala ti Sarajevo
al ima za pojedince i grupe pojedinaca?sunceKOtepsija wrote:sta hoces da kazes, da nam nema spasaa?Hakiz wrote:I to je tužno. I tp je razlog zašto smo ovakvi kakvi smo. Pisac je za svaku zemlju, između ostalog, čuvar identiteta. Jer je jezik dio identiteta. Fudbaler je samo zabavljač. I kada fudbaler postane važniji od pisca, onda je u narodu iz kojeg njih dvojica dolaze nastala ozbiljna kriza identiteta i promjena sistema vrijednosti. Nagore.sunceKOtepsija wrote: ...dzekson nam stub reprezanticije, ibrisimovic to nije bio, zato ljude vise pogada kad dzeko nije u formi...
-
DZONPI
#91 Re: Hvala ti Sarajevo
Bitno je da ga sjecaju oni koji znaju ko je bio Kemo a ovi ostalo me zalibo hoce li ga se sjecat a i sto BI pa nije iz njihovih krajeva.Oni nam netrebaju ako CE ga se sjetit reda radi oni to ne kontaju.
-
Sabaton
#92 Re: Hvala ti Sarajevo
Sarajevo ne cini samo Vijecnica, cevapi, burek, pita, Vrelo Bosne i nesto malo Vilsonovog.
Cine ga ljudi koji zive u njemu, a posto u strukturi danasnjeg stanovnista Sarajeva dominiraju teske kretencine i seljaci, jasno se dolazi do zakljucka da od onog Sarajeva gdje se Kemo zaljubio, gdje je zivio, i kojega je mnogo volio i pjevao mu himnu , nije ostalo apsolutno nista.
Od toga Sarajeva ostalo je samo ime . A i to ime blijedi.
Cine ga ljudi koji zive u njemu, a posto u strukturi danasnjeg stanovnista Sarajeva dominiraju teske kretencine i seljaci, jasno se dolazi do zakljucka da od onog Sarajeva gdje se Kemo zaljubio, gdje je zivio, i kojega je mnogo volio i pjevao mu himnu , nije ostalo apsolutno nista.
Od toga Sarajeva ostalo je samo ime . A i to ime blijedi.
-
incognito071
#93 Re: Hvala ti Sarajevo
Mi smo kurcine od ljudi, tkzv. kurtoni. Narod koji nikad nije znao cijeniti svoje, narod kojem je tudje uvijek bilo bolje i sladje. Upravo iz tog razloga svi pisaju po nama i rade s nama sta i kako hoce. Posebno oni iz zvanicnog Beograda i Zagreba u skorije vrijeme....
Ispasce Kemo na kraju Zagrepcanin...
Jebo ja nas... onako kolektivno...
-
nocnaptica986
#94 Re: Hvala ti Sarajevo
sramota ...samo sjesti i Bogu plakat
a Kemi neka je vjecna hvala za sve preljepe pjesme koje nam je poklonio..istinske sarajlije kojima je sarajevo u srcu te sigurno nece zaboraviti
pocivaj u miru
a Kemi neka je vjecna hvala za sve preljepe pjesme koje nam je poklonio..istinske sarajlije kojima je sarajevo u srcu te sigurno nece zaboraviti
pocivaj u miru
- Banksy
#95 Re: Hvala ti Sarajevo
Na grobu mu još tahta ... Sarajevo, ljubavi moja.
Nema više Keme, nema više Sarajeva, nema više ničega.
Bježite odavde koliko vas noge nose, kogod može, kako zna, što prije, i ne okrećite se nazad.
Bježite odavde koliko vas noge nose, kogod može, kako zna, što prije, i ne okrećite se nazad.
- zateznistub
#96 Re: Hvala ti Sarajevo
Navodno veceras neki koncert u BKC-u besplatan ulaz...
-
Sabaton
#97 Re: Hvala ti Sarajevo
Tuzno, ali surovo i istinito.Banksy wrote:Na grobu mu još tahta ... Sarajevo, ljubavi moja.
- Nekako s proljeća
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#99 Re: Hvala ti Sarajevo
pa generalno je tako, al opet imaš činjenice kao koncert mislim 2003 gdje je bila prepuna skenderija, pa imaš opet nejgov nastup 2007 dom mladih isto puno, pa posljednji koncert u zetri isto prepuno, pa njegova sahrana gdje je opet prepuno svijeta bilo. znači poštovalaca njegovih ima, ali je problem što je to iz nekog razloga manjima pa večina kretena bira ljude poput konakovica i sličnih koji bi mater rođenu prodali, a da kao nešto rade na identitetu grada, da se sječaju legendi i sličnoincognito071 wrote:Mi smo kurcine od ljudi, tkzv. kurtoni. Narod koji nikad nije znao cijeniti svoje, narod kojem je tudje uvijek bilo bolje i sladje. Upravo iz tog razloga svi pisaju po nama i rade s nama sta i kako hoce. Posebno oni iz zvanicnog Beograda i Zagreba u skorije vrijeme....
evo recimo glavu dajem da ako uđete u bilo koji recimo 8 razred osnovne škole u sarajevu i pitate djecu šta je bilo u sarajevu 1984, ako 5% djece bude znalo dobro će biti
- radiša
#100 Re: Hvala ti Sarajevo
Karta 140 kuna najjeftinija bila (35km) najskuplja 210 kuna. tesko da bi se ovde mogla tolika para uzeti po ulaznici.Sumnjam da bi pola ovih pjevaca doslo da pjevaju ovde za sicu.Al da je trebalo bilo sta organizovati trebalo je.