Humanitarni iftar će se održati u nedelju 21.08.2011. godine u Kolobari na Baščaršiji, tako što će volonteri pripremiti iftarski meni uz pomoć donatora, koji će posjetioci moći dobiti za 10 KM, a sav prihod će biti upućen za Amiru.
Ovim putem pozivamo i vas da se uključite u organizaciju iftara tako sto ćete pomoći da se obezbijedi hrana i sokovi za iftarski meni i to na jedan od slijedećih načina:
- kupovinom određenih proizvoda za iftarski meni: somuna, sokova, pite, piletine, kolača i slično
- lobiranjem kod određenih firmi da nam doniraju odrećene proizvode (pekare za somune, buregdžinice, ćevabdžinice, slastičarne i slično)
- kuhanjem određenih jela za iftarski meni (tepsija pite u zvrku, piletina, tepsija kolača i slično)
- pozivanjem prijatelja da se priključe i pomognu da se organizuje ovaj iftar i da se prikupe sredstva za Amiru.
Svi oni koji žele pomoći prilogom ali nisu u mogućnosti prisustvovati iftaru mogu to učiniti uplatom na račun Udruženja altruista DOBRO: 1610000055480034 u Raiffeisen banci, obavezno sa naznakom: “Za humanitarni iftar” ili novac predati nekom od naših volontera koji će prilog ubaciti u Kasicu Dobricu u kojoj će se skupljati prilozi na ulazu u Kolobaru.
Poželjno je da informaciju proslijedite na što više adresa, i pomognete nam da iftar ove godine bude uspješan barem kao prošlogodišnji
Kontakt osoba:
Nermina Suljević
[email protected]
[email protected]
http://dobro.ba/?p=3902