Žalosno
- ljubav_aha
#26 Re: Žalosno
- loka.sa
#27 Re: Žalosno
Upravo sam gledala vijesti u 7 .... dedi su uspjeli nabaviti krevet, metar drva i očistiti stan, pomaka ima definitvno. A možete misliti pojavio se i načelnik i osoblje iz socijalne službe ....ma no comment...
Sve u svemu ovom dedi i dalje je potrebno kupatilo, nešto drva i uglja i hrane...
Uglavnom pratite priču i dalje će se objavljivati novosti o njemu na Hayatu
Ako neko želi pomoći javite se na pp meni ili despini za kontakt preko kojeg to što želite možete poslati.

Sve u svemu ovom dedi i dalje je potrebno kupatilo, nešto drva i uglja i hrane...
Uglavnom pratite priču i dalje će se objavljivati novosti o njemu na Hayatu
Ako neko želi pomoći javite se na pp meni ili despini za kontakt preko kojeg to što želite možete poslati.
- vjesticanametli
#28 Re: Žalosno
pa evo poslace forumasica ljuvac aha meni novac a ja cu to sa svojim dijelom proslijediti uredniku s kojim sam razgovarala jucer............bitno mi je da ode u prave ruke ..........da opravdam i sebe jer mi salje ljubav aha a i da se pomogne djedu 
-
lajk
#29 Re: Žalosno
Ljudi drago mi je da ste pomogli jer ovo je jako zalosno
gledala sam na Hayatu dnevnik i uspjelo se nesto uraditi hvala Bogu ! Ko god moze pomoc neka pomogne mada je najbolje da se smjesti u neku ustanovu

- vjesticanametli
#30 Re: Žalosno
ljubav aha podigla sam novac i nazvacu da predam a tebi se javim na gmail 
- ljubav_aha
#31 Re: Žalosno
vjesticanametli wrote:ljubav aha podigla sam novac i nazvacu da predam a tebi se javim na gmail
tebi hvala,jer ne bih mogla tako lako pomoci dedi ,divan si ,odusevila si me
- vjesticanametli
#32 Re: Žalosno
- ljubav_aha
#33 Re: Žalosno
- vjesticanametli
#34 Re: Žalosno
mali update
novac od forumasice bombasica preuzet danas i danas cu nazvati ciku sa hayata pa cim predam novac obavijesticu vas 
cula sam se sa cikom i predajem novac ujutru a forumasicama koje su mi poklonile povjerenje i poslale / donijele novac se zahvaljujem
ugl. javio se covjek koji je izrazio zelju da dedi opremi kupatilo
cula sam se sa cikom i predajem novac ujutru a forumasicama koje su mi poklonile povjerenje i poslale / donijele novac se zahvaljujem
ugl. javio se covjek koji je izrazio zelju da dedi opremi kupatilo
- bombašica
- vjesticanametli
#36 Re: Žalosno
predala sam novac yupiiiiiiiiiiiiiiiii
bice snimak na TV-u o djedu
- ljubav_aha
#37 Re: Žalosno
vjestica na metli ,jupiii
hvala 
- bombašica
#38 Re: Žalosno
oleeeeeeeee 
-
mimi2
#39 Re: Žalosno
Ne zivim u Bosni, ali rado bih pomogla preko racunaraciki4 wrote:Gledala sam ovaj prilog, kao i mnoge druge koji prikazuju realnu sliku bh društva (dovoljno je pogledati 1 emisiju "Ispuni mi želju"). Socijalna služba ne radi ništa, prihvatilišta, u smislu trajnog rješenja ovakvih slučajeva - nema, a bvoravak u staračkom domu se plaća. Dakle, za ovakve slučajeve pomoći nema, barem od strane državeDobrih ljudi koji će pomoći kad vide sličan slučaj, uvijek je bilo i biće, ali to su kapi u moru...bojim se i pomisliti koliki je postotak starih i bolesnih ljudi koji žive blago rečeno u neimaštini. Kontaktirati hayat, uplatiti novac za nekog, odnijeti odjeću i hranu nekoj ugroženoj porodici - sve je to za svaku pohvalu, ali kako pomoći organizovano (kad već država neće), onako, na volonterskoj osnovi? Znam da crveni križ, merhamet i emisije poput navedene, rade dosta, ali opet nedovoljno. Evo ja predlažem da se forumski organiziramo, osnujemo neprofitnu organizaciju koja bi pomagala starim, bolesnim ljudima u hrani lijekovima, barem osnovnim stvarima. Na primjer u saradnji sa hayatom, centrima za soc.rad (podatci o takvim slučajevima), uz pomoć društvenih mreža, vjerujem da bi se nešto više moglo učiniti. Ovo je nekao okvirno, ali uz dobru volju vjerujem da bi mala grupa ljudi mogla uspjeti u ovako nečem. Ako ima zainteresovanih (potrban jedan pravnik za samu proceduru registrovanja
)ja sam prva ZA. Na birou sam, imam slobodnog vremena i radije ću ga provesti pomažuči nekom neko za comp-om
Vjerujem da ima još ljudi koji ovako razmišljaju???
Meni je prvenstveno tesko procijeniti koliko se moze pomoci. Nazalost Bosna i nema bas nekog bogatog stanovnistva, a buduci da dosta tog bogatstva je upitno, ne moze se previse ocekivati pomoc od njih.
Jedna ideja je osnovati neki dom za starije (ne u Sarajevu, vec negdje gdje su tezi uslovi, a gdje je i jeftinije). Nesta da da barem neki min min uslova: da je barem cisto, da se ima krov nad glavom i da ima hrane.
Jedan od osnovnih problema je da je potreban konstantan priliv novca. Ne mozemo jednog dana reci da vise nemamo nazalost novca.
Osnovati vakuf i nije bas lagano, no mozda bismo mogli zatraziti podrsku neke organizacije, recimo Islamic Relief, ili crveni krst, ili ko gd vam pada napamet, ali ko ima konstantan priliv novca. Pocetne pare bismo mi skupili, izgradili ili kupili taj objekt, a trazili od njih da ulete kada imamo finansijske probleme.