Web portal www.mojasrebrenica.ba

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
foo-doo

#1 Web portal www.mojasrebrenica.ba

Post by foo-doo »

Web portal http://www.mojasrebrenica.ba ima za cilj da objavi želje djece i omogući dobrim ljudima da im te poklone kupe.

Molim vas za komentare jer smo tek u početnoj fazi. Ideja je da se koristi internet kako bi se povezali donatori i djeca.
cnermina

Post by cnermina »

Ideja je fantasticna!!! Svidja mi se stranica :) Stavila sam je kao ''korisni link'' na dobro.ba :)

samo jedna sugestija- uradite i englesku verziju stranice, tako da mogu i strani donatori posjecivati, citati, donirati...

sve najbolje i jos jednom sve pohvale!
Bumbar

Post by Bumbar »

:thumbup:
jasminasab

Post by jasminasab »

Ja sam ovu stranicu vidjela otprilike prije jedno godinu i po dana. Cak sam zeljela sponzorisati jedno dijete, ali mi niko nije odgovorio na e-mail. Sugestija: pocnite citati mailove. :D

Inace, ideja je odlicna i cim se dokazete kao vjerodostojni i cim bude engleska verzija, ja cu vas rado reklamirati svugdje.

cnermina, da li bi se moglo napraviti nesto slicno i za djecu iz cijele BiH na dobro.ba? Kanila sam ti to predloziti poslije ove akcije s paketicima...
cnermina

Post by cnermina »

[quote="jasminasab"]Ja sam ovu stranicu vidjela otprilike prije jedno godinu i po dana. Cak sam zeljela sponzorisati jedno dijete, ali mi niko nije odgovorio na e-mail. Sugestija: pocnite citati mailove. :D

Inace, ideja je odlicna i cim se dokazete kao vjerodostojni i cim bude engleska verzija, ja cu vas rado reklamirati svugdje.

cnermina, da li bi se moglo napraviti nesto slicno i za djecu iz cijele BiH na dobro.ba? Kanila sam ti to predloziti poslije ove akcije s paketicima...[/quote

zasto da ne! Super ideja. samo moram da vidim moze li se to tehnicki izvesti i kako...
volvoxII

Post by volvoxII »

zalosno je da pored

tolikih miliona prikupljenih na racun

srebrenicke tragedije

ova djeca

sada prosjace putem

interneta

nek idu kod Izetbegovica ili Brankovica i kazu

kupite mi molim vas

racunar :-?
jasminasab

Post by jasminasab »

volvoxII wrote:zalosno je da pored

tolikih miliona prikupljenih na racun

srebrenicke tragedije

ova djeca

sada prosjace putem

interneta

nek idu kod Izetbegovica ili Brankovica i kazu

kupite mi molim vas

racunar :-?
To jeste zalosno, ali je stvarnost. Mislis da bi se bolje osjecali da odu kod Izetbegovica ili Brankovica?

Hajde da im bar mi pomognemo kad oni nece... :roll:
buba

#8 re

Post by buba »

Jedno pitanje samo..
Ja ne znam ko je kreirao ovu stranicu i pokrenuo hajde nazovimo projekat, sigurno nevladina organizacija ili mozda cak privatna lica? Nebitno, nego zasto su sve ''zelje'' stipendija i ovaj target group od 15-16 godina starosti??

Jer realno govoreci, jedan pojedinac ne moze bas stipendirati studenta danas, to bi moralo biti vise ljudi.
Dakle ako zelite da se ideja razvije, onda se treba fokusirati na ostvarive i brze dostupne zelje, imati bolju i siru bazu podataka o ovoj djeci.

Stipendije bih odvojila kao poseban link na stranici sa biografijama, dokumentacijom i ostalim podacima, djece koja se zele dalje skolovati, sa informacijama o studiju koji bi zeljeli studirati itd.. nekako bih stipendije odvojila kao pod projekat, kojem bi se pristupalo na malo drugaciji nacin od ovih drugih zelja, koje se recimo mogu ispuniti i pojedinacno za neko djete.

to je prijedlog naravno..stranici je potrebna razrada u svakom slucaju..

Srebrenica me posebno iritira, od onolike kolicine novaca i pomoci koja se slila Bog zna kome u dzepove, narod i djeca i dalje nemaju nikakve perspektive ni pomoci.. :x
_BosanaC

#9 Re: re

Post by _BosanaC »

buba wrote:Jedno pitanje samo..
Ja ne znam ko je kreirao ovu stranicu i pokrenuo hajde nazovimo projekat, sigurno nevladina organizacija ili mozda cak privatna lica? Nebitno, nego zasto su sve ''zelje'' stipendija i ovaj target group od 15-16 godina starosti??

Jer realno govoreci, jedan pojedinac ne moze bas stipendirati studenta danas, to bi moralo biti vise ljudi.
Dakle ako zelite da se ideja razvije, onda se treba fokusirati na ostvarive i brze dostupne zelje, imati bolju i siru bazu podataka o ovoj djeci.

Stipendije bih odvojila kao poseban link na stranici sa biografijama, dokumentacijom i ostalim podacima, djece koja se zele dalje skolovati, sa informacijama o studiju koji bi zeljeli studirati itd.. nekako bih stipendije odvojila kao pod projekat, kojem bi se pristupalo na malo drugaciji nacin od ovih drugih zelja, koje se recimo mogu ispuniti i pojedinacno za neko djete.

to je prijedlog naravno..stranici je potrebna razrada u svakom slucaju..

Srebrenica me posebno iritira, od onolike kolicine novaca i pomoci koja se slila Bog zna kome u dzepove, narod i djeca i dalje nemaju nikakve perspektive ni pomoci.. :x
Bas htjedoh isto ovo napisati.

Postoje institucije koje se bave stipendiranjem i kojima je to posao, da ne zapocinjem pricu o donatorima koji doniraju jako puno novca za puno nebitnije stvari, ali nejse, ima vec posebno otvorena tema o tome.

Nego, par zamjerki. Recimo, za ovaj konkretno oglas:
Zovem se Mehmedović Mehidin. Živim sa roditeljima i bratom u selu Bostahovine, mjesna zajednica Sućeska. Povratnik sam i idem u peti razred osnovne škole P.P.Njegoš Srebrenica, u područnu školu Sućeska. Imam oštećenje sluha, koristim slušni aparat, ali ipak ne čujem dobro, jer je ovaj aparat stari i dotrajao je. Mnogi moji vršnjaci kada ih pitaju za želje kažu kompjuter, lopta, putovanje, iako su takve i moje želje ipak ja odmah kažem da bih želio novi slušni aparat. Moji roditelji ne rade i teško mi to mogu da obezbjede.
ne stoji ni kada je objavljen, ni dokle se doslo s tom akcijom, ni koji konkretno slusni aparat. Evo, ja bih licno zelio pomoci ovom djetetu ali stvarno nema dovoljno podataka kako bih to izveo, a znam da postoji jos ljudi koji bi se prikljucili u ovome.

Na kraju - ko stoji iza ovoga? Na koji nacin je planirana pomoc, kome se daje novac, kako dostaviti to nesto tamo nekome?

Mislim da bi bilo bolje obratiti paznju na neke tehnicke i konkretne stvari nego na srceparajuce price koje svi mi koji cemo posjetiti ovu stranicu manje vise vrlo dobro znamo, a koje ne daju konkretne odgovore na pitanja koja cemo sigurno postaviti.
Post Reply