POZIV ZA POMOĆ MALOM VEDAHU

Forum za humanitarne akcije.
Locked
biscanka84

#1 POZIV ZA POMOĆ MALOM VEDAHU

Post by biscanka84 »

POZIV ZA POMOĆ MALOM VEDAHU

Trogodišnjem Vedahu Ramiću (otac mu je Mehmed Ramić, 100% ratni vojni invalid i otac petero djece) je potrebna pod hitno novčana pomoć? Obolio je od krvnog tumora zvani “APLAZIJA CRVENIH KRVNIH ZRNACA”, koji uništava eritrocite. Veddahu je uništena koštana srž i morat će izvršiti transplantaciju koštane srži u Beču (Austrija). Doktori na pedijatrijskom odjelu bolnice Koševo u Sarajevu kažu da im je ovo prvi slučaj ove vrste tumora u posljednjih 15 godina i da se ovaj sastav liječnika po prvi put susreće sa ovakvim slučajem. O ovom slučaju obavijestili su i ostale klinike i njihovo savjetovanje sa njima je još u toku.

Svakodnevno prima venozne terapije i kontroliše krvne nalaze radi primanja transfuzije, koju prima svakih 6 dana. Transfuzijom ljekari podignu ERIT na 3,3 dok ih tumor ne uništi i ne spadnu na 2,0 nakon čega se opet pristupa transfuziji. Samo Uzvišeni Allah zna šta će biti dalje. U ovom momentu Vedahov život se svodi na održavanje transfuzijama i pripremama za transplantaciju, inša’Allah.

„Nećete zaslužiti nagradu sve dok ne udijelite dio od onoga što vam je najdraže; a bilo šta vi udijelili, Allah će, sigurno, za to znati.“ (Prijevod značenja Kurana Ali-Imran 92.)...

Od Abdullaha b. Amra b. 'Asa, radijallahu 'anhuma, se prenosi da je Allahov poslanik, sallallahu 'alejhi ve sellem, rekao: „Onima koji su milostivi, će se smilovati Milostivi, pa budite samilosni prema onima na zemlji, smilovat će vam se Onaj koji je na Nebesima! (Ahmed, Ebu Davud i Tirmizi)

PODATCI ZA UPLATU IZ INOSTRANSTVA:

Ime banke: HVB CENTRAL PROFIT BANKA SARAJEVO
SWIFT kod HVB-Central Profit Banke SARAJEVO: BACXBA22

Ime i prezime: MEHMED RAMIĆ
Račun/konto: 40117084

Adresa primaoca:

Ul. Hašima Spahića 20
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: 0038761359885
Broj lične karte: 06BPB7160

PODATCI ZA UPLATU IZ BOSNE:

Ime banke: HVB CENTRAL PROFIT BANKA SARAJEVO

Naznaka: UPLATA NA IME MEHMED RAMIĆ

Broj računa: 40117084

Adresa:

Mehmed Ramić
Ul. Hašima Spahića 20
71000 Sarajevo
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Zna li se iznos koji je potreban?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

?
biscanka84

Post by biscanka84 »

mIRCerka wrote:Zna li se iznos koji je potreban?
ne,ali cu poslati mail i pitati
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Dobili smo mail od njegovog oca
ESSELAMU ALEJKUM.Neznam odakle vam apel za pomoc na vasoj stranici za mog sina VEDDAHA .Saznao sam za vas prije 4 dana.Istina obolio je i borimo mu se za zivot.Izasli smo kuci iz bolnice prije par dana i sada je na terapijama dva puta sedmicno.Za ovo 6 mjeseci kako je obolio uspjeli smo hvala ALLAHU da prima tranfuzije svako 25-6 dana umjasto svakih 7 dana.Stanje VEDDAHA je za sada bolje al jos uvjek je kriticno jer rak krvi (leukemija) -APLAZIJA CRVENE KRVNE LOZE-koji on ima, do sada nije izlecen nigdje u svijetu.Pokusavaju nekim terapijama da stabiliziraju stanje al ????????.Istina je da ako dodze do transplatacije kostane srzi trebat ce od 150-250 hiljada eura u zavisnosti od klinike koja bude primila malog VEDDAHA na lijecenje.Jos nije alarmatno da se skupljaju novci,po tom osnovu.Za sada sto je potrebno su troskovi oko Veddahovog lijecenje,prevoza na terapije i ispitivanja,kao i ishrane.JA sam 100 % invalid i tesko to postizem jer neradim a i svu brigu oko njega kao i lezanje u bolnici,(ja budem uz njega jer on je gluhonjem i ima epilepsiju )sam preuzeo ja a moja hanuma brine o ostalo cetvero djece,kod kuce.
DA VAS ALLAH NAGRADI O VASOJ BRIGI A O DALJEM, ODLUCITE SAMI .JA VAM NEMOGU NISTA NAREDITI NITI SUGERISATI:OPISAO SAM VAM STANJE DA SE JAVNO ZNA STA SE DESAVA KAD JE VEC APEL TU.ZA SADA NIJE BILO UPLATA NA RACUNU.ALLAH ZNA STA CE BITI.SRDACNO VAS SELAMI VAS MEHMED I VEDDAH KAO I OSTALI UKUCANI.
KAo sto otac sam kaze, nije alarmantno skupljanje novca za transplantaciju, ali su im potrebna sredstava za njegovu ishranu i prijevoz na terapije.
Anybody? :(
Pearl

Post by Pearl »

mIRCerka wrote:Dobili smo mail od njegovog oca
ESSELAMU ALEJKUM.Neznam odakle vam apel za pomoc na vasoj stranici za mog sina VEDDAHA .Saznao sam za vas prije 4 dana.Istina obolio je i borimo mu se za zivot.Izasli smo kuci iz bolnice prije par dana i sada je na terapijama dva puta sedmicno.Za ovo 6 mjeseci kako je obolio uspjeli smo hvala ALLAHU da prima tranfuzije svako 25-6 dana umjasto svakih 7 dana.Stanje VEDDAHA je za sada bolje al jos uvjek je kriticno jer rak krvi (leukemija) -APLAZIJA CRVENE KRVNE LOZE-koji on ima, do sada nije izlecen nigdje u svijetu.Pokusavaju nekim terapijama da stabiliziraju stanje al ????????.Istina je da ako dodze do transplatacije kostane srzi trebat ce od 150-250 hiljada eura u zavisnosti od klinike koja bude primila malog VEDDAHA na lijecenje.Jos nije alarmatno da se skupljaju novci,po tom osnovu.Za sada sto je potrebno su troskovi oko Veddahovog lijecenje,prevoza na terapije i ispitivanja,kao i ishrane.JA sam 100 % invalid i tesko to postizem jer neradim a i svu brigu oko njega kao i lezanje u bolnici,(ja budem uz njega jer on je gluhonjem i ima epilepsiju )sam preuzeo ja a moja hanuma brine o ostalo cetvero djece,kod kuce.
DA VAS ALLAH NAGRADI O VASOJ BRIGI A O DALJEM, ODLUCITE SAMI .JA VAM NEMOGU NISTA NAREDITI NITI SUGERISATI:OPISAO SAM VAM STANJE DA SE JAVNO ZNA STA SE DESAVA KAD JE VEC APEL TU.ZA SADA NIJE BILO UPLATA NA RACUNU.ALLAH ZNA STA CE BITI.SRDACNO VAS SELAMI VAS MEHMED I VEDDAH KAO I OSTALI UKUCANI.
KAo sto otac sam kaze, nije alarmantno skupljanje novca za transplantaciju, ali su im potrebna sredstava za njegovu ishranu i prijevoz na terapije.
Anybody? :(
cim dodje plata, saljem nesto love... odoh odaslati mail raji..
nadia

Post by nadia »

Evo idem uplatiti nesto Vedahu od sebe i koelgica. Eto ljudi stvarno, gledala sam racun, slabo uplata ima,pa eto, animirajmo se..
rmesa

Post by rmesa »

VEDDAH JE U SARAJEVU ZAVRSIO TERAPIJE I LIJECENJE.DOKTORI NEZNAJU STA DALJE .U TOKU SLEDECE SEDMICE CE SE UZ BOZIJU POMOC ZNATI KOJA CE SVETSKA KLINIKA DA GA PRIMI NA LIJECENJE.KOLIKO CE KOSTATI LIJECENJE BICE OBAVJESTENO KAD SE DOBIJU TACNI I KONACNI PREDRACUNI OD KLINIKE.
ZA SADA NEZVANICNO IL NEPOTPUNO TACNO SE KRECE OKO 220 HILJADA EURA :AKO BOG DA JAVIT CE SE NA VAKAT .HVALA SVIM DOBRIM DUSAMA NA BRIZI.
KOLIKO CE DRZAVA DA UCESTVUJE;NEZNAM AL IZ ISKUSTVA VIKTORA I OSTALIH OKO 30% OD UKUPNE SVOTE NOVCA.
PREGOVORI SU POCELI.A O DETALJIMA CU DA VAS OBAVJESTAVAM.SELAM OD MEHMEDA I VEDDAHA I SVIH OSTALIH CLANOVA PORODICE:
rmesa

Post by rmesa »

SWIFT KOD je BACXBA22 TAKO SU MENI DALI U BANCI TAJ KOD SVI OVI GORE PODACI SU TACNI .JA CU PONOVO OTIC U BANKU DA VIDIM STA JE SA TIM SWIFT KODOM.ONI SSU MI DALI OVAJ KAD SAM OTVARAO RACUN.
rmesa

Post by rmesa »

TAJ KOD STOJI NA RACUNU UPRAVO SAM GLEDAO .KOD JE -BACXBA22-
NEVJERUJEM DA SU STA MJENJALI U BANCI A DA ME NE UPOZORE.DA NAM SE ALLAH SMILUJE
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Uskoro ce se znati tacna situacija, koliko ce kostati pregledi u Sloveniji, pa klinika i transplantacija...obzirom da je Veddah pri kraju sa terapijama na Kosevu.
Pa cemo pretumbati temu, napraviti saopstenje i onda udariti na sva zvona.
A neki ce se zacrveniti radi 611 miliona za plate... :x
rmesa

Post by rmesa »

neznam odakle ti to za sloveniju meni su rekli da VEDDAHA nece slovenci vec BEC ILI TRST KOCE NJIMA ZNATI .ove su klinike najskuple MOZDA I ONI IMAJU TALA ALLAH ZNA.CIM SVIMA GURAJU OVE DVIJE KLINIKE
rmesa

Post by rmesa »

samo da dodam VEDDAH JE SA ZAVRSIO NJIHOVA VJEZBANJA NA NJEMU TJ TERAPIJE;SADA PRIMA TRANFUZIJE KAD MU RAK POJEDE ERITROCITE DO TE MJERE DA PRIMI KRV I TO GA TRENUTNO ODRZAVA U ZIVOTU UZ ALLAHOVU POMOC
mIRCerka

Post by mIRCerka »

rmesa wrote:neznam odakle ti to za sloveniju meni su rekli da VEDDAHA nece slovenci vec BEC ILI TRST KOCE NJIMA ZNATI .ove su klinike najskuple MOZDA I ONI IMAJU TALA ALLAH ZNA.CIM SVIMA GURAJU OVE DVIJE KLINIKE
Vecinu djece koja su imala takve probleme su slali prvo u Sloveniju, no nema veze, gdje god bude trebalo, javi, i sve nam svjeze informacije dostavljaj bilo preko foruma bilo preko raje koju znamo, da mozemo sto prije sve informacije objediniti i napraviti saopstenje za samaranje ljudi!
Kako je hanuma? kako se ona drzi?
rmesa

Post by rmesa »

za ovo vremena kolko smo mi u bolnici niko nije iso u sloveniju a veddah je odbijen od njih
rmesa

Post by rmesa »

ako BOG da BICE HAJR
rmesa

Post by rmesa »

AKO KO VAN BOSNE MOZE OTICI I OPISATI SITUACIJU VEDDAHOVOG OBOLJENA U NEKU KLINIKU DA SE POSAVJETUJE STA DALJE I MOGULI GA PRIMITI NA LIJECENJE NEK NAM JAVI.STO VISE KLINIKA SE UPOZNA SA SITUACIJOM VECA JE MOGUCNOST LIJEKA
mIRCerka

Post by mIRCerka »

dobila sam jos jedan mail u kojem stoji da je mali Veddah za sad malo bolje, treba biti u privpravnosti za davanje krvi, ako ima +0 krvne grupe mejdu forumashima, cuvajte se, i cekajte poziv.
Idemo dalje!
Pearl

Post by Pearl »

mIRCerka wrote:dobila sam jos jedan mail u kojem stoji da je mali Veddah za sad malo bolje, treba biti u privpravnosti za davanje krvi, ako ima +0 krvne grupe mejdu forumashima, cuvajte se, i cekajte poziv.
Idemo dalje!
ja sam se vratila u Sa, kad bude trebalo recite, da idem... da ne idem "'nako" ako treba nekome explicitno dati dozu...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

racun na apelu treba malo izmjeniti za uplate iz vana treba dodati IBAN KOD BA 391291009310956139 swift cod je BACXBA22 racan-KONTO je 40117084003 za uplatu u eurima .UPLATE U BOSNI OSTAJE SVE ISTO.
rmesa

Post by rmesa »

VEDDAHU RAMICU TREBA KRV GRUPE A+ POZITIV, A VEDADA KUBATU O+ POZITIV. CUVAJ TE SE CIM ZATREBAJU OVU KRV JAVIT CEMO VAM.ALI U POTPUNOSTI TREBA BITI ZDRAV ZA DAVANJE KRVI.PREHLADA NISTA.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

rmesa wrote:VEDDAHU RAMICU TREBA KRV GRUPE A+ POZITIV, A VEDADA KUBATU O+ POZITIV. CUVAJ TE SE CIM ZATREBAJU OVU KRV JAVIT CEMO VAM.ALI U POTPUNOSTI TREBA BITI ZDRAV ZA DAVANJE KRVI.PREHLADA NISTA.
Znam, mene su dva puta vracali jer sam bila na antibioticima....
rmesa

Post by rmesa »

VEDDAD KUBAT JE TRENUTNO NA KLINICI PRIMA TRANFUZIJE AL JE RETKA GRUPA O+ PA BUDITE SPREMNI ZA SAD IMAJU KRVI
Pearl

Post by Pearl »

ja sam prehladjena, ali nisam jos na antibioticima :S:S

u svakom slucaju, kad bude trebalo, javite, pa cu ja dati, prije ili kasnije... 0+ sam, uvijek trazena :D
rmesa

Post by rmesa »

VEDDAH SE DOBRO OSJECA.SPREMAJU SE POTREBNI PAPIRI ZA IZMJESTANJE VAN BIH NA LIJECENJE:
Locked