Pomozite Filipu!

Forum za humanitarne akcije.
kurty

#51 Re: Pomozite Filipu!

Post by kurty »

Procitah dana u novinama, da je REUMAL navodno odobrio 2 sedmice o njihovom trosku za Filipa... Sad ce "neko" skupiti pare za trecu sedmicu....

Danas uplatio... :thumbup:
valterbranisarajevo

#52 Re: Pomozite Filipu!

Post by valterbranisarajevo »

:thumbup: yesss...

Filip ide u Reumal!

Iako sredstva za trodnevni boravak u Centru za medicinsku rehabilitaciju Reumal, a koja su počela pristizati na račun njegove bake Natalije Obradović, još ni izdaleka nisu sakupljena, ipak se već danas može reći da će 11-godišnji Filip Gluhović s Pala provesti važne dane u svom životu u Fojnici, što bi, vjeruje i prof dr. ismet Gavrankapetanović, sigurno uticalo na poboljšanje dječakovog zdravstvenog stanja.

Dvije sedmice on će u banji provesti o trošku Reumala!

Filip, učenik 3. razreda osnovne škole, boluje od cerebralne paralize,a nakon hirurških intervencija na sarajevskoj Klinici za ortopediju i vježbi koje tamo ima, stanje mu se vidno popravilo. Ali, njegova prodica je siromašna i baka Natalija, koja se najviše i brine o djetetu, zamolila je preko Oslobođenja za pomoć.

Dobri ljudi su se već počeli javljati, a juče je našu redakciju nazvala i Mersida Bureković, PR menadžer Reumala, te saopštila odluku o pomoći ove ustanove, ali i napomenula da Centar za medicinsku rehabilitaciju ima zaključen ugovor sa ZZO RS-a. Znači Filip bi mogao ići u tu banju i sredstvima ovog zavoda.

Natalija Obradović je bila jako iznenađena kada smo joj to saopštili.

-U poslovnici Zavoda na Palama su mi rekli da to nije moguće, a plačući sam izašla iz njihove prostorije, prije svega zato što mi je službenik rekao i ovo: „Zna se kakva je dječakova bolest, šta si navalila sa zahtjevima...“. Ali ja sam samo obrisala suze i krenula dalje, jer mom unuku je svaki dan sve bolje, kazala je Natalija presretna zbog vijesti o besplatne dvije sedmice rehabilitacije.Dakle potreban je novac za još jednu sedmicu!

Nakon majskih praznika, slijedi kontrola na klinici i ja bih odmah potom da idemo u Fojnicu. Škola neće trpjeti. Filip će ponijeti svoje knjige, ne smijemo gubiti vrijeme, tako je i prof. Gavrankapetanović rekao“, ističe Natalija, čije brige su sada ipak malo manje, iako ih je teško potpuno otkloniti.

Jer, dječak uskoro treba na novu operaciju,a ona, nažalost, sigurno ne može biti o trošku Zavoda.

E.K.

Oslobođenje 22.4.2010.
Last edited by valterbranisarajevo on 23/04/2010 09:58, edited 2 times in total.
HAVANA

#53 Re: Pomozite Filipu!

Post by HAVANA »

:-D :thumbup:
Razgovarao sam sa bakom i žena je :-D :-D :-D :-D :-D
Svima veliko hvala.
Sa ovih 1540km to je dovoljno a sutra će mi javiti tačan iznos sa računa. :-D :sax:
Last edited by HAVANA on 22/04/2010 20:58, edited 1 time in total.
teAMICA

#54 Re: Pomozite Filipu!

Post by teAMICA »

HAVANA wrote::-D :thumbup:
Razgovarao sam sa bakom i žena je :-D :-D :-D :-D :-D
Svima veliko hvala.
Sa ovih 1540km to je dovoljno a sutra će mi javiti tačan iznos sa računa. :-D :sax:
Popraviste mi dan ovom viješću! :thumbup:
Još da kurty položi do septembra, ih đe bi nam kraj bio... :mrgreen:
HAVANA

#55 Re: Pomozite Filipu!

Post by HAVANA »

teAMICA wrote:Još da kurty položi do septembra, ih đe bi nam kraj bio... :mrgreen:

teAMICA

#56 Re: Pomozite Filipu!

Post by teAMICA »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
strongwoman

#57 Re: Pomozite Filipu!

Post by strongwoman »

Uplaceno 500 KM danas... hvala raji iz jedne hum. organizacije (zele da ostanu anonimni)
HAVANA

#58 Re: Pomozite Filipu!

Post by HAVANA »

:thumbup:
kurty

#59 Re: Pomozite Filipu!

Post by kurty »

HAVANA wrote:
teAMICA wrote:Još da kurty položi do septembra, ih đe bi nam kraj bio... :mrgreen:

Laganini vas dvoje pocnite stediti pare... HAVANA, od tebe imam sigurno masinu za pranje sudja, a @teAMICA ce se morati posebno istrositi jer je ona ponajvise kumovala ovaoj "hajci" na mene

p.s. jel ima nekih novih stvari vezanih za Filipa
lerdi

#60 Re: Pomozite Filipu!

Post by lerdi »

kurty wrote:
HAVANA wrote:

Laganini vas dvoje pocnite stediti pare... HAVANA, od tebe imam sigurno masinu za pranje sudja, a @teAMICA ce se morati posebno istrositi jer je ona ponajvise kumovala ovaoj "hajci" na mene

p.s. jel ima nekih novih stvari vezanih za Filipa
Kurty može li od mene mikser. Imam jedan neotpakovan trebalo jednom rođaku da ide na naselje, al znaš kako kažu "Nije kome je namjenjeno nego kome je suđeno" :lol:

Jel se mogu još pare uplatiti? Tek su mi neke legle na račun pa nisam stigao.
kurty

#61 Re: Pomozite Filipu!

Post by kurty »

Ma mazo...sve je dobro doslo...
HAVANA

#62 Re: Pomozite Filipu!

Post by HAVANA »

kurty wrote:Ma mazo...sve je dobro doslo...

Što mu to tepaš :? :lol:
kurty

#63 Re: Pomozite Filipu!

Post by kurty »

greska u kucanju...trebalo je pisati

Ma moze...sve je dobro doslo :oops:
lerdi

#64 Re: Pomozite Filipu!

Post by lerdi »

HAVANA wrote:

Jesi to ljubomoran? :lol:

Znači može mikser :D
teAMICA

#65 Re: Pomozite Filipu!

Post by teAMICA »

HAVANA wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: joooj jesi blentav, stomak me od smijeha zaboli :lol: :lol: :lol:

@kurty, samo ti položi, za poklon se ne sekiraj ;-)
(dobit ćeš od mene jedno majo sjatko... stene) :D
valterbranisarajevo

#66 Re: Pomozite Filipu!

Sretni što pomažu :thumbup:

Za samo tri dana, prijatelji okupljeni na forumu sarajevo-x.com sakupili su 1.540 KM za liječenje jedanaestogodišnjeg Filipa Gluhovića sa Pala, oboljelog od cerebralne paralize.

Obezbijeđena operacija

Istovremeno, iz Centra za medicinsku rehabilitaciju u Fojnici reumal nam je saopćena odluka menadžmenta o besplatnom dvosedmičnom tretmanu dječaka u tamošnjoj banji. Dan kasnije, Oslobođenju se javio anonimni Bosanac (identitet poznat redakciji), obećavši finansiranje preostale sedmice Filipove rehabilitacije u banji, i dječak, s bakom Natlijom obrenović osmog maja odlazi u Fojnicu.

S obzirom da ZZO RS-a ne priznaje troškove liječenja u Federaciji, sredstva koja su prikupili članovi foruma sarajevo-x.com bit će utrošena za narednu Filipovu operaciju na sarajevskoj klinici za ortopediju.

„Mnogi naši forumovci i sami ne stoje finansijski sjajno, ali nikad se ne ogluše kad su ovakve akcije“, kazao nam je član redakcije ovog portala. Anonimni darovalac je objasnio: „Sretan sam što mogu nekome pomoći.“

Potez zaposlenih u Reumalu samo potvrđuje da nije slučajnost što su tamošnji kapaciteti uvijek popunjeni.

A ova priča je samo jedan od dokaza koliko je humanost u bh. čovjeku, ponekad i neiskorištena, pa i zbog onih koji je zloupotrebljavaju. No, ne zaboravimo ni da je puno onih Filipa koji, nažalos, nisu imali sreću da ih obasjaju medijska svjetla.

Za direktora ima para

Zato ima smisla nastaviti bitku za sistemska rješenja slučajeva poput ovog, koji je samo dio priče o botoksu, lijeku nepohodnom oboljelim od cerebralne paralize, ali i mnogima nedostupnom. Iz federalnog ZZO su nam, podsjećamo, rekli da se „zbog nedostatka sredstava botoks ne može staviti na listu lijekova na recept“, no samo koji dan kasnije su obznanjeni iznosi plate direktora za koju očigledno ne manjka sredstava. Zemlje u okruženju su oboljeloj djeci omogućile besplatno dolaženje do ovog lijeka.

Možda bi odgovor bio drugačiji da se botoks traži na referencijalnoj listi u slučajevima zatezanja lica.

E.K.

Oslobođenje 24.4.2010.
HAVANA

#67 Re: Pomozite Filipu!

Post by HAVANA »

valterbranisarajevo wrote:Sretni što pomažu :thumbup:

Za samo tri dana, prijatelji okupljeni na forumu sarajevo-x.com sakupili su 1.540 KM za liječenje jedanaestogodišnjeg Filipa Gluhovića sa Pala, oboljelog od cerebralne paralize.

Obezbijeđena operacija

Istovremeno, iz Centra za medicinsku rehabilitaciju u Fojnici reumal nam je saopćena odluka menadžmenta o besplatnom dvosedmičnom tretmanu dječaka u tamošnjoj banji. Dan kasnije, Oslobođenju se javio anonimni Bosanac (identitet poznat redakciji), obećavši finansiranje preostale sedmice Filipove rehabilitacije u banji, i dječak, s bakom Natlijom obrenović osmog maja odlazi u Fojnicu.

S obzirom da ZZO RS-a ne priznaje troškove liječenja u Federaciji, sredstva koja su prikupili članovi foruma sarajevo-x.com bit će utrošena za narednu Filipovu operaciju na sarajevskoj klinici za ortopediju.

„Mnogi naši forumovci i sami ne stoje finansijski sjajno, ali nikad se ne ogluše kad su ovakve akcije“, kazao nam je član redakcije ovog portala. Anonimni darovalac je objasnio: „Sretan sam što mogu nekome pomoći.“

Potez zaposlenih u Reumalu samo potvrđuje da nije slučajnost što su tamošnji kapaciteti uvijek popunjeni.

A ova priča je samo jedan od dokaza koliko je humanost u bh. čovjeku, ponekad i neiskorištena, pa i zbog onih koji je zloupotrebljavaju. No, ne zaboravimo ni da je puno onih Filipa koji, nažalos, nisu imali sreću da ih obasjaju medijska svjetla.

Za direktora ima para

Zato ima smisla nastaviti bitku za sistemska rješenja slučajeva poput ovog, koji je samo dio priče o botoksu, lijeku nepohodnom oboljelim od cerebralne paralize, ali i mnogima nedostupnom. Iz federalnog ZZO su nam, podsjećamo, rekli da se „zbog nedostatka sredstava botoks ne može staviti na listu lijekova na recept“, no samo koji dan kasnije su obznanjeni iznosi plate direktora za koju očigledno ne manjka sredstava. Zemlje u okruženju su oboljeloj djeci omogućile besplatno dolaženje do ovog lijeka.

Možda bi odgovor bio drugačiji da se botoks traži na referencijalnoj listi u slučajevima zatezanja lica.

E.K.

Oslobođenje 24.4.2010.

:sax:
strongwoman

#68 Re: Pomozite Filipu!

Post by strongwoman »

:sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax:
HAVANA

#69 Re: Pomozite Filipu!

Post by HAVANA »

HAVANA

#70 Re: Pomozite Filipu!

Post by HAVANA »

Filip je u Fojnici. :-D
valterbranisarajevo

#71 Re: Pomozite Filipu!

:thumbup: :thumbup: evo i članka!

Filip u Fojnici

Danas u fojnički Reumal dolazi 11-godišnji Filip Gluhović s Pala, sa svojom bakom Natalijom Obradović, kako bi u tom najpoznatijem bh. zdravstvenom-rehabilitacionom centru odmah nakon podneva otpočeo terapiju, zahvaljujući kojoj će, svi se nadamo, biti još bliži samostalnom hodanju. „Već je toliko napredovao da sada on mene jednom rukom drži kada šetamo“, govori radosna baka, zahvalna svim dobrim ljudima koji su omogućili i Filipu i njoj, kao pratiocu, da tri naredne sedmice provedu u Reumalu. Podsjećamo da će Reumal finansirati dvosedmični Filipov boravak u toj banji, jedan anonimni Sarajlija će platiti treću sedmicu,a sredstva sakupljena akcijom portala Sarajevo-x.com bit će upotrijebljena za narednu Filipovu operaciju u sarajevskom Kliničkom centru.

E.K.

Oslobođenje 8.5.2010.
strongwoman

#72 Re: Pomozite Filipu!

Post by strongwoman »

valterbranisarajevo wrote::thumbup: :thumbup: evo i članka!

Filip u Fojnici

Danas u fojnički Reumal dolazi 11-godišnji Filip Gluhović s Pala, sa svojom bakom Natalijom Obradović, kako bi u tom najpoznatijem bh. zdravstvenom-rehabilitacionom centru odmah nakon podneva otpočeo terapiju, zahvaljujući kojoj će, svi se nadamo, biti još bliži samostalnom hodanju. „Već je toliko napredovao da sada on mene jednom rukom drži kada šetamo“, govori radosna baka, zahvalna svim dobrim ljudima koji su omogućili i Filipu i njoj, kao pratiocu, da tri naredne sedmice provedu u Reumalu. Podsjećamo da će Reumal finansirati dvosedmični Filipov boravak u toj banji, jedan anonimni Sarajlija će platiti treću sedmicu,a sredstva sakupljena akcijom portala Sarajevo-x.com bit će upotrijebljena za narednu Filipovu operaciju u sarajevskom Kliničkom centru.

E.K.

Oslobođenje 8.5.2010.
:thumbup: :sax:
valterbranisarajevo

#73 Re: Pomozite Filipu!

Filip se vratio iz Reumala

Dječak Filip Gluhović, obolio od cerebralne paralize, završio je u subotu trosedmični boravak u fojničkom Reumalu. Glas njegove bake Natalije sve je rekao o tome kako im je bilo proteklo vrijeme.“ Ne mogu pronaći riječi kojima bih zahvalila i menadžmentu i osoblju Reumala (finansirali su boravak unuka i bake dvije sedmice), kao i tom nepoznatom Sarajliji koji je platio našu treću sedmicu“. kazala je Natalija, ne zaboravljajući ni portalovce sa sarajevo-x.com, koji su, uoči odlaska u Fojnicu, takođe vodili akciju pomoći, a skupljene pare će dobro doći za naredni operativni zahvat nad dječakom, jer on živi na Palama i Zavod za socijalnu zaštitu RS-a ne priznaje troškove njegovog liječanja na koševskoj Ortopediji. No, najvažnije je da dječak, uz hodalicu, sada može preći puno dužu relaciju nego ranije, a, kako nam je rekla baka, u Reumalu je i ona ohrabrena za nastavak ove najvažnije bitke u njihovoj porodici. Cilj je-Filipovo samostalno kretanje.

E.K.

Oslobođenje 31.5.2010.

:thumbup:
HAVANA

#74 Re: Pomozite Filipu!

Post by HAVANA »

:-D
strongwoman

#75 Re: Pomozite Filipu!

Post by strongwoman »

:-D
Post Reply